İşler çok karışık

Sorun kardeşime yapılan değil ben ona fazla fazla yapıyorum zaten.sorun bana hesap vermeden fikir sormadan harcamaları ve bunu ortak olan şeylerden yapıyorlar.
Tamam benim için de buradaki tek hata bu. Anneniz baştan bunu böyle konuşmamış burada haksız tabiki.Siz direkt buradaki para ile kardeşimi evlendiriyor dediğiniz için ben böyle yorum yaptım.

Sorun kardeşime para harcanması değil.
Ayçiçeği satıldı,paralar alındı dimi benim elime tek kuruş dahi geçmedi bunu diyorum ben.

Kardeşime yapılan harcamaların haksızlık olmasın diye ortak olmasini ben istedim zaten.

Ayrıca mesela şöyle de bir durum var ben 20 senedir kiradayim.miras olarak kalan yarım 1 daire var bir de annemlerin oturduğu ev. Kardeşim kendi parasindan evi tamamlayıp içine geçecek.Diger yarısında benim hakkım yok mu ?

Kardesiniz neden tek cocukmus gibi hareket ediyor, anneniz gormuyor mu olanlari? Keske en bastan evi satip payinizi alip, kalan parayi da 3'e bolup hakkinizi alsaydiniz. Simdi hakkinizi arayinca muhtemelen alinip sizi suclu cikaracaklar. Hic sasmaz.

Kardesiniz neden tek cocukmus gibi hareket ediyor, anneniz gormuyor mu olanlari? Keske en bastan evi satip payinizi alip, kalan parayi da 3'e bolup hakkinizi alsaydiniz. Simdi hakkinizi arayinca muhtemelen alinip sizi suclu cikaracaklar. Hic sasmaz.
Çok büyük ihtimal öyle olacak.

Beni alıntıladığınız için yazıyorum. Babası da ortak paradan harcayıp konu sahibini evlendirdi sonuçta.Kardeşi de evlenecek bence burada haksız kazanç ya da konu sahibine yapılan bir haksızlık yok. Biz de miras ana baba ölünce paylaşılır.Allah rahmet eylesin burada baba ölmüş ama anne sağ.Annenin hatası başta kızına kızım kardeşini evlendirelim sonra paylaşılsın dememiş olması benim fikrim böyle.
Sizde iki ebeveyn de ölünce paylaşılıyormuş ama yasal olarak doğrusu bu değil. Baba ölünce mal paylaşılır,herkes hakkını alır. Baba ölmeden önce evlendirdiyse evlendirdi, ama adam öldükten sonrası farklı. Yasal olarak da bu böyle. Herkes elbette canının istediğini yapar ama haksızlık da olur,helal edip etmemek kişiye kalmış.

Anne baba ölmeden önce ortada miras diye bir şey yok,biri ölünce miras kavramı çıkar ortaya. Kimse ölmeden önce evden paradan hakkınızı alabiliyor musunuz ki? Alamazsınız. Doğal olarak o zaman çocuklar birbirini evlendiremez,anne baba evlendirmiş olur.

Eğer evlenirken size de masraf yapıldıysa kardeşiniz de evlenirken ailenin parasından kullanabilir bence. Sonuçta size harcanan para da kardeşinizin hakkıydı.Baba yakın zamanda öldü diye anneniz kredi mi çeksin yani. Ama bunu sizinle konuşabilirlerdi. Açıklama yapmadan kafalarına göre harcamaları sorun. Usulen de olsa size de sorulabilir, açıklama yapılabilirdi. Benim paramı niye kullanıyorsunuz gibi değil de Niyetiniz ne neden böyle yapıyorsunuz die sorulabilir bence.

Eğer evlenirken size de masraf yapıldıysa kardeşiniz de evlenirken ailenin parasından kullanabilir bence. Sonuçta size harcanan para da kardeşinizin hakkıydı.Baba yakın zamanda öldü diye anneniz kredi mi çeksin yani. Ama bunu sizinle konuşabilirlerdi. Açıklama yapmadan kafalarına göre harcamaları sorun. Usulen de olsa size de sorulabilir, açıklama yapılabilirdi. Benim paramı niye kullanıyorsunuz gibi değil de Niyetiniz ne neden böyle yapıyorsunuz die sorulabilir bence.
Aynen öyle 😊Durum böyle olunca insan kendini değersiz hissediyo.Yoksa kardeşime yapılan hiç birşeyden rahatsızlık duymam.

Arpayı bekletip daha fazla paraya satmaya takıldım ben genelde öyle mi yapiyorlar ki bizde herşeyi daha pahaliya aliyoruz 🤔

Arpayı bekletip daha fazla paraya satmaya takıldım ben genelde öyle mi yapiyorlar ki bizde herşeyi daha pahaliya aliyoruz 🤔
Arpa zamanı herkes ihtiyacı olduğu için mecburen satıyor.Dogal olarak fiyat düşük oluyo.Ama Şubat Mart gibi kimsede olmayınca fiyat yükseliyor 😊

Annene söylesen muhtemelen “ nankör , babası ölmüş kardeşi evlenecek hemen mal aramaya başladı hayırsız evlat “ olacaksınız.

Ama haklısınız

Hayırsız ya da nankör falan asla değilsiniz.
Halkımızı yiyen onlar
Başınız sağ olsun bu arada

Annene söylesen muhtemelen “ nankör , babası ölmüş kardeşi evlenecek hemen mal aramaya başladı hayırsız evlat “ olacaksınız.

Ama haklısınız

Hayırsız ya da nankör falan asla değilsiniz.
Halkımızı yiyen onlar
Başınız sağ olsun bu arada
Sağolun 🙏 aynen bu tepkiler olması muhtemel😔

Ama konuşucam biraz zaman geçsin.

Sorun kardeşime para harcanması değil.
Ayçiçeği satıldı,paralar alındı dimi benim elime tek kuruş dahi geçmedi bunu diyorum ben.

Kardeşime yapılan harcamaların haksızlık olmasın diye ortak olmasini ben istedim zaten.

Ayrıca mesela şöyle de bir durum var ben 20 senedir kiradayim.miras olarak kalan yarım 1 daire var bir de annemlerin oturduğu ev. Kardeşim kendi parasindan evi tamamlayıp içine geçecek.Diger yarısında benim hakkım yok mu ?
iste, evin yari parasını size ödesin. Onu isteyin. Daireyi tamamlarsa hesabiniz iyice karisir. Bir emlakci getirip sordurun. Ölüm hak.miras helal.

Sormuyolar,hesap vermiyolar ben ihtiyaç için kredi çekerken onlar evi tadilat falan yapıyor.
Size haksızlık yapılıyor kimse kusura bakmasın
Ben şahsen anne olarak üç cocugumdan bir tanesinin hakkını diğerine geçirmem keşke anneniz de böyle yapsaymis
Size haksızlık yapılmadığını düşünen üyeler sadece şunu göz önüne alsın
Sizin tüm bu olaylardan sebeb ihtiyaç kredisi borcunuz var ama onların yok işte bu bir haksızlıktır
Acaba annenize deseniz ki ben bunu ödemekte zorlanıyorum komple kapatalım biriken paradan bana ver lütfen
Ne der acaba kabul eder mi

Size haksızlık yapılıyor kimse kusura bakmasın
Ben şahsen anne olarak üç cocugumdan bir tanesinin hakkını diğerine geçirmem keşke anneniz de böyle yapsaymis
Size haksızlık yapılmadığını düşünen üyeler sadece şunu göz önüne alsın
Sizin tüm bu olaylardan sebeb ihtiyaç kredisi borcunuz var ama onların yok işte bu bir haksızlıktır
Acaba annenize deseniz ki ben bunu ödemekte zorlanıyorum komple kapatalım biriken paradan bana ver lütfen
Ne der acaba kabul eder mi
Asla kabul etmez çalışıyorsun odeyebilirsin dicek.paranizi ziyan etmeyin diye diye topladık hesapları.

Ayrıca birçok kişi kardeşime yapılana tepkim olduğunu saniyo ama değil.Benim kızdığım benden 10 yaş küçük olmasına rağmen tek onun adına arpalar döküldü.ben ne satilani biliyorum ne durani.neden çünkü ben evliyim el oğlu var. Benim kızdığım bu.

Asla kabul etmez çalışıyorsun odeyebilirsin dicek.paranizi ziyan etmeyin diye diye topladık hesapları.

Ayrıca birçok kişi kardeşime yapılana tepkim olduğunu saniyo ama değil.Benim kızdığım benden 10 yaş küçük olmasına rağmen tek onun adına arpalar döküldü.ben ne satilani biliyorum ne durani.neden çünkü ben evliyim el oğlu var. Benim kızdığım bu.
Kız kardeşiniz annenizle birlikte mi çiftçilik yapıyor ?

Anneniz daha hayattayken mal paylaşılmasını doğru bulmuyorum. En baştan öyle bir hesap açılmamalıydı bile para annenizde kalmalıydı.
Bizde böyle anne hayattayken mal davası edilmez.

Ama çok saçma o da evleniyor işte büyük haksızlık cidden 😞

Back
X