İsmimi sevmiyorum ve değiştirmek istiyorum.

Simdi siz boyle deyince kendimi dusundum. Evli iken ben de iki soyadini da kullaniyordum ve bosandim. Ama bununla ilgisi var mi yoksa tesaduf mu bilmiyorum.

ben daha genç sanmıştım sizi aklı başında olgun bir kadınmışsınız

biraz daha realist yazabilirim o zaman

çiçek olan isminizi değiştireceksiniz, bugüne kadar aile arasında bana bunu derlerdi dediğiniz bir isim yok

şahit nasıl bulacaksınız, hakimi nasıl ikna edeceksiniz ki

yani bu isim bana iyi gelmiyor diye dava açılmaz

örneğin bir dönem eski sekreterim vardı

kızın adı Hacer bana hiç garip gelmemişti, şimdi 40 yaş civarındadır

neyse kendisine lisede Aslı dedirtmiş, her tanıştığı kişiye de ben Aslı demiş vs

sonra 18 yaşını bitirmiş hatta hukuk bürosunda çalışıyordu ama Hacer adına geri dönmüştü

bak ben bunu kaç yıl sonra biliyorum, tanık ol derse olurum o zaman anlatmıştı, eski arkadaşları Aslı diye arardı vs

ama siz şimdi adınızı Güzide, Jülide yahut Hayriye yapsanız bu isimlerin hiçbirinin sizin hayatınızda yeri yok ki

arkadaşımın kızının iki adı var

birini aile yıllardır kullanmış, son dönemde çok da popüler oldu, bu kızdan küçük kızlarda çok olmaya başlamış

kız da annesine demiş ki ben artık öbür adımı kullanayım, o değişik, kimselerde yok

annesi de olur demiş

bir gün dışarıda annesi kızına sesleniyormuş ikinci adı ile

tabii o isimleri vererek çok tatlı anlatıyor

seslendim, seslendim dönüp bakmadı, ilk her zaman kullandığımız adı söyleyince hemen baktı demişti

yani arkanızdan Reyhan diye seslensek bakmayacak da Açelya dersek bakacak mısınız sanki eski adınızı duysanız ilk ona bakarsınız gibi geliyor bana

Ben 2 yıl önce 29 yaşımda değiştirdim. Pişman mıyım,değilim Keşke çok daha öncesinde değiştirseydim. Benim ismim babaannemin ismi olsa da yoğun olarak erkek ismi olarak kullanılıyordu. Hayatımın her döneminde her yerde cinsiyetimi de belirtmek zorunda kaldım. Aman babam kırılmasın, babaannem kusmesin derken olan bana oldu. Babaannem küstü ama babam anlayış gösterdi. Keşke daha önce cesaret etseydim.

kuzenim 18 yaşına bastığında değiştirdi. ama gayriihtiyari onu geçmişinde tanıyanlar eski ismiyle hitap ediyor

İsmim bir çiçek ismi dedim çiçek demedim
Olabilir belki geç ama içimde kalmasın küçükken değiştirmek için çok uğraştım ama yok senin adın bu kimlikte neyse onu dicegiz diye diye beni sevmediğim bir isme mahkûm ettiler.
Şimdi ben seveceğim bir ismim olsun istiyorum zaten iş hayatım yok şuan ve pek çevrem yok bundan sonra gönlümce yaşamak istiyorum teşekkür ederim

Al işte.
Ben de diyorum ki benim evlendikten sonra bir hayat kalitem düştü, bir varoşluk geldi hayatıma.‍♀
hepsi o güzelim soyadımı bırakmamdan mı kaynaklanıyor yani

Al işte.
Ben de diyorum ki benim evlendikten sonra bir hayat kalitem düştü, bir varoşluk geldi hayatıma.
hepsi o güzelim soyadımı bırakmamdan mı kaynaklanıyor yani
Hayir adinizi soyadinizi yeni soyadinizi bilmeden boylr bir yorum yapamam. Genellikle iki soyadi oneriliyor dedim. Genellikle diye genelledim. Adlarinizi bilmeden yorum yapamam. :)

Fransızca Öykü ne demekmiş ki? Sansürlü söyleyebilirsiniz.
İngilizcede de böyle olan Ufuk var benim bildiğim.

+111
emin olamadığım için yazmamıştım

telaffuzu b.k anlamındaki bir kelimeye mi benziyormuş

unuttum valla 10 yıldan fazla oldu
Ben de Öykü'ye güldüm.
Okunus olarak öy = göz. Kü= "kıç" olur Fransa'da.

Geçen gün birisi kuzenim ismini değiştirmek istiyor şahit olmamı istiyor ne kadar gereksiz birşey yazmıştı.Kuzeninizden böyle birşey istediniz mi o kişi olabilir misiniz acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…