Sizin kendi işiniz üzerinden bişeyler yapmaya çalışsanız.
Web tasarlıyordunuz değil mi.Eşiniz de sizin yaptığınız işleri firmalara tanıtır vs. olmaz mı.
Kısa vadede bi çözüm olabilir.
Açıkcası ben sizin burda tam olarak bize ne sorduğunuzu anlamadım.
Eşiniz boş durmasın gayret etsin diyenlere de alınmayın ama hemen eşinizi savunur cevaplar verdiniz.
Hem işsiz eş diye başlık atıyorsunuz, biz de burada bu başlıktan eşinizin işsizliğini sorun ettiğinizi anlıyoruz.
Gayret etsin -iş seçmesin diyoruz ,gayret ediyor dediniz ,o kadar az para teklif edilen işlere de gidemez dediniz.
Ben mi algılayamadım ki sorunu
Sonuçta eşinizin yaşı var ve kalifiye bir eleman değil.
Bunlar da eşinizin işini zorlaştırıyor malesef.
Bu arada forumda yeni olduğunuzu biliyorum :))ben eskiyim ama kolay kolay da eleştirisel mesaj yazmam:))
alınmayın tamam mı![]()
Alınmadım:)) ben sizin ki gibi zarif bir üslup kullanıldığı zaman,herşeyin konuşulabileceğini düşünürüm.Burda bir başlık açtıysam elbette isteyen fikrini söyleyece ki konu ilerlesin.:))
Burda şöyle bir durum olduğunu gördüm.Soru soran herşeyi ayrıntılı yazamıyor haliyle,mesaj yazan herkes tüm konuyu okumamış olabiliyor(yanıt yazdığım bazı mesajlarda bende uzun uzun herkesi okuyamayabiliyorum) bu durumda sadece benim ilk mesajıma göre yanıt yazılıyor ve bir varsayımda bulunuyor (işsiz eş=tembel eş) ve ona göre yorum yapılıyor.O zaman bende durumu anlatmaya çalışıyorum.Eşim iş aradığı için ona haksızlık etmek istemiyorum ve elbette savunuyorum.
Benim kızdığım mesajlar karşısındakini küçümser tarzda yazanlar.Burda birbirimizin hallerini tam algılayamayız bu neden ile çok kesin yargılarda bulunmak doğru değil.
Örneğin birinin bana burda dert yanacağına git iş ara demesi elbette beni kızdırır.Ben zaten bunaldığım için burdayım.
Şekerim elbette eşimin işsizliğini sorun ettiğim için bir başlık açtım ayrıca bende uzun süredir işsizim.Farklı ve güzel öneriler geliyor ve bende düşüncelerimi yazıyorum ve elbette eşiminde hakkını yememeğe gayret ediyorum
Sadece iş bulmak yeterli değil ki evi geçindirebilecek bir gelir elde etmek lazım.Biz şu an bunu zorluyoruz ama baktık ki olmuyor o zaman az paralı işlerde de çalışılabilir ama asgari ücretin altında bir ücretle maaşın yarısını yola vererek çalışıp bir ay sonunda anca faturaları ödeyip aç kalmakta mantıklı değil.
İşte bence yanlış anlamalar burda başlıyor.Eğer "Adama bak hem işsiz hemde maaşı beğenmiyor" derseniz ben o zaman tabii savunmaya geçerim.
Çünkü burda konu maaş beğenmemek değil mevcut koşulları zorlamak.Yoksa düşünün ki tembel bir erkek için öbür türlüsü daha kolay,girer az paralı kolay bir işe der ki ben çalışıyorum daha ne yapayım?
Lafı uzattım.Benim bu başlığı açma nedenim:
İşsiz insanlar neler yaşamışlar?
Nerden nasıl destek almışlar?
Hangi yollardan geçmişler?
Nasıl iş bulmuşlar?
Şu an işi olanlar kendilerini geliştiriyor mu?Neler yapıyorlar?
....vb
Yoksa eşim işsiz hep birlikte yüklenelim değil:))))
Son düzenleme: