• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşsiz eş

Sizin kendi işiniz üzerinden bişeyler yapmaya çalışsanız.
Web tasarlıyordunuz değil mi.Eşiniz de sizin yaptığınız işleri firmalara tanıtır vs. olmaz mı.
Kısa vadede bi çözüm olabilir.
Açıkcası ben sizin burda tam olarak bize ne sorduğunuzu anlamadım.
Eşiniz boş durmasın gayret etsin diyenlere de alınmayın ama hemen eşinizi savunur cevaplar verdiniz.
Hem işsiz eş diye başlık atıyorsunuz, biz de burada bu başlıktan eşinizin işsizliğini sorun ettiğinizi anlıyoruz.
Gayret etsin -iş seçmesin diyoruz ,gayret ediyor dediniz ,o kadar az para teklif edilen işlere de gidemez dediniz.
Ben mi algılayamadım ki sorunu:17:
Sonuçta eşinizin yaşı var ve kalifiye bir eleman değil.
Bunlar da eşinizin işini zorlaştırıyor malesef.
Bu arada forumda yeni olduğunuzu biliyorum :))ben eskiyim ama kolay kolay da eleştirisel mesaj yazmam:))
alınmayın tamam mı:27:

Alınmadım:)) ben sizin ki gibi zarif bir üslup kullanıldığı zaman,herşeyin konuşulabileceğini düşünürüm.Burda bir başlık açtıysam elbette isteyen fikrini söyleyece ki konu ilerlesin.:))

Burda şöyle bir durum olduğunu gördüm.Soru soran herşeyi ayrıntılı yazamıyor haliyle,mesaj yazan herkes tüm konuyu okumamış olabiliyor(yanıt yazdığım bazı mesajlarda bende uzun uzun herkesi okuyamayabiliyorum) bu durumda sadece benim ilk mesajıma göre yanıt yazılıyor ve bir varsayımda bulunuyor (işsiz eş=tembel eş) ve ona göre yorum yapılıyor.O zaman bende durumu anlatmaya çalışıyorum.Eşim iş aradığı için ona haksızlık etmek istemiyorum ve elbette savunuyorum.

Benim kızdığım mesajlar karşısındakini küçümser tarzda yazanlar.Burda birbirimizin hallerini tam algılayamayız bu neden ile çok kesin yargılarda bulunmak doğru değil.

Örneğin birinin bana burda dert yanacağına git iş ara demesi elbette beni kızdırır.Ben zaten bunaldığım için burdayım.

Şekerim elbette eşimin işsizliğini sorun ettiğim için bir başlık açtım ayrıca bende uzun süredir işsizim.Farklı ve güzel öneriler geliyor ve bende düşüncelerimi yazıyorum ve elbette eşiminde hakkını yememeğe gayret ediyorum

Sadece iş bulmak yeterli değil ki evi geçindirebilecek bir gelir elde etmek lazım.Biz şu an bunu zorluyoruz ama baktık ki olmuyor o zaman az paralı işlerde de çalışılabilir ama asgari ücretin altında bir ücretle maaşın yarısını yola vererek çalışıp bir ay sonunda anca faturaları ödeyip aç kalmakta mantıklı değil.

İşte bence yanlış anlamalar burda başlıyor.Eğer "Adama bak hem işsiz hemde maaşı beğenmiyor" derseniz ben o zaman tabii savunmaya geçerim.
Çünkü burda konu maaş beğenmemek değil mevcut koşulları zorlamak.Yoksa düşünün ki tembel bir erkek için öbür türlüsü daha kolay,girer az paralı kolay bir işe der ki ben çalışıyorum daha ne yapayım?

Lafı uzattım.Benim bu başlığı açma nedenim:

İşsiz insanlar neler yaşamışlar?
Nerden nasıl destek almışlar?
Hangi yollardan geçmişler?
Nasıl iş bulmuşlar?
Şu an işi olanlar kendilerini geliştiriyor mu?Neler yapıyorlar?
....vb

Yoksa eşim işsiz hep birlikte yüklenelim değil:))))

Son düzenleme:
ben olsam git amelelik yap hiç bir iş bulamazssan derdim tabi o çalışırkende bende oturmazdım gider iyi kötü bi iş bulup rızkımın peşimde koşardım..Allah yardımcınız olsun çok zor bir durum..Annem in hep bi duası vardır, sık sık der allah kimsenin erkeğini evde işsiz güçsüz oturtmasın diye..bir dönem benim babamda işssiz kalmıştı.. 15-20 gün çok zoruma gitmişti.. çünkü annem çalışıyodu, hergün 2 saat git gel yol yapıyodu yorgun argın gelincede ne yalan söyleyim babamın burnundan getiryodu..çünkü babam sıkıya pek gelemezdi, erkek dedğin erkek gibi olmalı.

ben olsam git amelelik yap hiç bir iş bulamazssan derdim tabi o çalışırkende bende oturmazdım gider iyi kötü bi iş bulup rızkımın peşimde koşardım..Allah yardımcınız olsun çok zor bir durum..Annem in hep bi duası vardır, sık sık der allah kimsenin erkeğini evde işsiz güçsüz oturtmasın diye..bir dönem benim babamda işssiz kalmıştı.. 15-20 gün çok zoruma gitmişti.. çünkü annem çalışıyodu, hergün 2 saat git gel yol yapıyodu yorgun argın gelincede ne yalan söyleyim babamın burnundan getiryodu..çünkü babam sıkıya pek gelemezdi, erkek dedğin erkek gibi olmalı.

Canım sağol iyi dileklerin için.Amin inşallah Allah iş arayan herkese hayırlı işler nasip etsin.

Şimdi senin ailen üzerinden yorum yapmak istemiyorum lütfen yanlış anlama.Ben sadece sohbet olsun diye konuyu uzatıyorum.

Bazı evlerde erkek sadece çalışıp para getiren biri olarak görülüyor.Erkekte sanırım bu durumu kendi hazırlıyor.Para getirmek dışında pekbirşey yapmayınca işte o durumda o erkek işsiz kaldı mı?Yandı:))))Kadın bu kozu çok iyi kullanıp o güne kadarki bütün öfkesini çıkarıyor.:47:

...Hem işsiz eş diye başlık atıyorsunuz, biz de burada bu başlıktan eşinizin işsizliğini sorun ettiğinizi anlıyoruz...

İlk mesajıma şimdi gözüm takıldıda okuyunca size hak verdim.Oldukça dertli yazmışım ama sanırım yazdıkça açıldım.
Durumu daha tarafsız değerlendirmeye başladım.
Bu neden ile yorum yazan herkese teşekkür etmek istiyorum paylaşmak moral olarak işe yaradı.:128:

o 20li zıpkın delikanlıların aklı havada olabilir ama görünüşte eşinizden daha kaliteli görünüm sağlarlar firma için bu önemlidir eşiniz patron değil müdür değil görüneceği bir iş yapacaksa gidip o havada yaşayan tipleri seçerler hayatın gerçeği bu alışın.

kosgeb kredi vermiyorsa işkur var o olmuyorsa melek yatırımcılar var iyi bir iş planınız varsa hazırlığınız sağlamsa para almamanız imkansız millet harıl harıl iş fikri bekliyor. o yüzden dua edip oturacağınıza dışarı çıkın ve fırsat kollayın iş bulan nasıl buluyor?

o 20li zıpkın delikanlıların aklı havada olabilir ama görünüşte eşinizden daha kaliteli görünüm sağlarlar firma için bu önemlidir eşiniz patron değil müdür değil görüneceği bir iş yapacaksa gidip o havada yaşayan tipleri seçerler hayatın gerçeği bu alışın.

kosgeb kredi vermiyorsa işkur var o olmuyorsa melek yatırımcılar var iyi bir iş planınız varsa hazırlığınız sağlamsa para almamanız imkansız millet harıl harıl iş fikri bekliyor. o yüzden dua edip oturacağınıza dışarı çıkın ve fırsat kollayın iş bulan nasıl buluyor?

Siz 20lik delikanlılara takmış durumdasınız anladığım kadarı ile.Sizin kalite anlayışınız sadece görünüm.Eğer 20 lik yakışıklı genç bir delikanlı ise patronda olur müdürde diye düşünüyorsunuz.

Sizin gibi kaba-saba insanların boş boş konuşmasına tahammülüm yoktur,haddinizi bilin.

Bize akıl mı vereceksiniz?Söylediğiniz herşey bu konuda konuşuldu br zahmet okusaydınız.

Hayatın gerçeklerine bizi alıştırmaya çalışmanız ne kadar övgüyü hak ediyor biz 40'lı yaşları geçtik ama hayatın gerçeklerine alışamadık demek ki.Bakın sizin gibiler iki mesajla hayaı çözüveriyor.

Siz okuduğunuzu anlama problemi mi yaşıyorsunuz acaba?dua edip oturma konusuna takılmışsınız.

Burda kötü niyetli insanlarda var onlardan birise sizsiniz.

Bu tarz ile kimeye destek veremezsiniz.

Bence siz dua edenlere de takmış durumdasınız.

Bana neden savunmaya geçtiğimi soranlara bu mesaj örnek olsun.

Bana hangi uslüpla yazarsanız aynı uslüpla karşılık alırsınız.

40lı yaşlara gelmişsin de iş tecrüben ne kadar ondan haber ver 2 web sitesi yapmakla iş dünyasını anladığınızı sanmayın ben iş gerçeklerinden ve iş hayatındaki işe alım kriterlerinden bahsediyorum sizi çok pohpohlamışlar gelemiyorsunuz sıkıya sanırım..

iyi bir iş planı hazırlayın ve melek yatırımcılar kavramını googleda arayın.işkura kayıt yaptırın ve eğitimlerine gidin.

oturup ah bir iş bulsam diye hayıflanmak yerine bir adım atın. tamammı?

40lı yaşlara gelmişsin de iş tecrüben ne kadar ondan haber ver 2 web sitesi yapmakla iş dünyasını anladığınızı sanmayın ben iş gerçeklerinden ve iş hayatındaki işe alım kriterlerinden bahsediyorum sizi çok pohpohlamışlar gelemiyorsunuz sıkıya sanırım..

iyi bir iş planı hazırlayın ve melek yatırımcılar kavramını googleda arayın.işkura kayıt yaptırın ve eğitimlerine gidin.

oturup ah bir iş bulsam diye hayıflanmak yerine bir adım atın. tamammı?

Tamam madem sordunuz yanıtlayayım.

1.Ben zaten emekliyim.
2.Evde oturmaya başladıktan sonra ikinci üniversiteyi okudum ve web tasarımına o zaman başladım.

Bilmem gözünüze girebildim mi?

İşkur'a kayı yaptırmıştım ve iyi bir iş planımda vardı.Ama benim iş planıma kredi vermedikleri için eğitime çağırmadılar hatta ben ilçedeyim bu konu için İl'deki İşkur'a da gitmiştim.

Ben oturduğum yerde hem hayıflanıyorum hemde web sayfası hazırlıyorum ne güzel değil mi?

Melek yatırımcılar kavramına bakacağım.

Sizde bu arada hayatı rahat yaşayanlara neden bu kadar kin dolusunuz bir onu düşünün tamam mı?

....iyi bir iş planı hazırlayın ve melek yatırımcılar kavramını googleda arayın....

Evet Melek yatırımcılara baktım.

Daha önce T.V.'de Dragons' Den diye bir program vardı hala var mı?Bilmiyorum. Aynı mantık.

Bir grup melek yatırımcı adı verilen işadamı-işkadını'na iş fikrini sunuyorsun yada varolan işini büyütmek istediğini söylüyorsun.

O melek yatırımcı eğer senin yapmak istediğin yada yaptığın işten kendiside para kazanabileceğini düşünürse sana yatırım yapıyor.Konu hibe kredi değil,iş ortaklığı.Ben bunu anladım.

Siz bu konuları benden daha iyi bildiğinize göre ben önce size sormak istiyorum.

Benim iş fikrim bulunduğum ilçede bilgisayar kursu açmak ve orda ben ve diğer eğitmenler ile ders vermek.Benim ilgi alanım ve yeteneğim bu.

Daha önce İşkur,kosgeb eğitim kredi vermedi.

Sizce bu iş fikrime sıfırdan yatırım yapacak m.yatırımcı var mıdır?

Bana ne soruyorsun oturacağına kendin araştır deyip umarım beni germezsiniz.Ben önce size sormak istedim.Çünkü bu iş fikrine yatırım yapmak isteyene ben çok rastlamadım.Nede olsa dahiyane,bugüne kadar hiç düünülmemiş,çok kazandıracak bir alan değil.

Ve benim aklıma şu anda başka birşey gelmiyor?

Sizin var mı aklınızda m.yatırımcıları etkileyecek fikirler?Neler olabilir diye merak ettim.

İlk mesajıma şimdi gözüm takıldıda okuyunca size hak verdim.Oldukça dertli yazmışım ama sanırım yazdıkça açıldım.
Durumu daha tarafsız değerlendirmeye başladım.
Bu neden ile yorum yazan herkese teşekkür etmek istiyorum paylaşmak moral olarak işe yaradı.:128:

Anlayacağınızdan emindim :))
Herneyse ben yine de fikrimdeyim.
Eşiniz kalifiye bir eleman değil ve yaşı var.Özel sektörde müdür olarak vs. çalışmasının bir anlamı yok o işyerinden çıktıktan sonra o müdürlük orada kalıyor.
Ama eşinizin onu aranılan bir eleman yapacak bir işi,bir el becerisi ,bir ustalığı olsaydı iş bulması daha kolay olurdu.
Bu gerçeklikte olaylara bakmalısınız.
Eşinizin satış tecrübesine ve yaşına bakarak eşinize çok cazip teklifler gelmesini beklemek hayal kırıklığı yaratır.
Kendi işinizi kurmak sizin için daha mantıklı bir seçenek ancak ticarette riske atacak kadar da bir birikmişiniz yok anladığım kadarıyla.
Kredi de alamıyormuşsunuz.
O zaman bi çıkış yol kalmıyor gibi bulduğunuz akla biraz yatan bir işte çalışmayı kabul etmekten başka.
Size yapılan yorumlar da hep bu yönde zaten.
Özel sektördeki mantığı eminim siz benden daha iyi biliyorsunuz.
Çoğu işte genç,dinamik,prezantbl ve az ücret! isteyen gençleri çalıştırmak isterler değil mi::))

Son düzenleme:
bellki eşiniz çaba içinde elinizden geldiğince destek olun.gerçi içi sizi yakar ama cabalayan bir insanıda takdir etmek gerek .ne adamlar var sırf tembellikden evde oturan her türlü hinliiği olan

Anlayacağınızdan emindim :))
Herneyse ben yine de fikrimdeyim.
Eşiniz kalifiye bir eleman değil ve yaşı var.Özel sektörde müdür olarak vs. çalışmasının bir anlamı yok o işyerinden çıktıktan sonra o müdürlük orada kalıyor.
Ama eşinizin onu aranılan bir eleman yapacak bir işi,bir el becerisi ,bir ustalığı olsaydı iş bulması daha kolay olurdu.
Bu gerçeklikte olaylara bakmalısınız.
Eşinizin satış tecrübesine ve yaşına bakarak eşinize çok cazip teklifler gelmesini beklemek hayal kırıklığı yaratır.
Kendi işinizi kurmak sizin için daha mantıklı bir seçenek ancak ticarette riske atacak kadar da bir birikmişiniz yok anladığım kadarıyla.
Kredi de alamıyormuşsunuz.
O zaman bi çıkış yol kalmıyor gibi bulduğunuz akla biraz yatan bir işte çalışmayı kabul etmekten başka.
Size yapılan yorumlar da hep bu yönde zaten.
Özel sektördeki mantığı eminim siz benden daha iyi biliyorsunuz.
Çoğu işte genç,dinamik,prezantbl ve az ücret! isteyen gençleri çalıştırmak isterler değil mi::))

Elinize sağlık çok güzel toparlamışsınız.

Durum gösteriyor ki eşim üniversite mezunu da olsa, yıllarca en iyi ve büyük satış firmalarından birinde de çalışmış olsa bu devirde kalifiye kabul edilmiyor:((((

Acaba bu yazdıklarımızı okuyanlar arasında mucize denebilecek başarı hikayeleri olanlar var mıdır?

Örneğin ben bir tane yazmak istiyorum sohbet olsun diye.

Tek başına küçük bir odada yaşayan biri...oda o kadar küçük ki mutfak olmadığı için bulaşıkları küvette yıkıyor,bir gece müzik dinleyip ağlıyor çok yalnızım diye.Bu kişi bir binada müstahdem olarak çalışıyor.

Böyle biri 10 yıl içinde trilyoner olabilir mi?

Evet.

Aynı kişi 12 yıl sonra vereceği konferansa yanında eşi ile birlikte özel jetleri ile giderken eskiden müstahdem olarak çalıştığı binanın üzerinden geçiyor ve aşağıda seminerine gitmekte olan kalabalığın trafiği tıkadığını görüyor ve aklına odasında yalnız başına ağladığı akşam geliyor.

Bu hikaye değil,gerçek.Bilenlerimizde mutlaka vardır bu kişi Anthony Robbins.

Bildiğiniz benzer yaşamlar var mı?

bellki eşiniz çaba içinde elinizden geldiğince destek olun.gerçi içi sizi yakar ama cabalayan bir insanıda takdir etmek gerek .ne adamlar var sırf tembellikden evde oturan her türlü hinliiği olan

Çok teşekkür ederim.Allah o tür hinlerden bizi korusun.Evet gerçekten bir ara T.V.'da bu şekilde çok üzücü yaşamlar izlemiştim ve maalessef bu dramlar,ailesine bakmayanlar hala toplumumuzda var.

Benim yaşadığım yerde bile karısı çalışan kendi evde oturan adamlar var.

Elinize sağlık çok güzel toparlamışsınız.

Durum gösteriyor ki eşim üniversite mezunu da olsa, yıllarca en iyi ve büyük satış firmalarından birinde de çalışmış olsa bu devirde kalifiye kabul edilmiyor:((((

Acaba bu yazdıklarımızı okuyanlar arasında mucize denebilecek başarı hikayeleri olanlar var mıdır?

Örneğin ben bir tane yazmak istiyorum sohbet olsun diye.

Tek başına küçük bir odada yaşayan biri...oda o kadar küçük ki mutfak olmadığı için bulaşıkları küvette yıkıyor,bir gece müzik dinleyip ağlıyor çok yalnızım diye.Bu kişi bir binada müstahdem olarak çalışıyor.

Böyle biri 10 yıl içinde trilyoner olabilir mi?

Evet.

Aynı kişi 12 yıl sonra vereceği konferansa yanında eşi ile birlikte özel jetleri ile giderken eskiden müstahdem olarak çalıştığı binanın üzerinden geçiyor ve aşağıda seminerine gitmekte olan kalabalığın trafiği tıkadığını görüyor ve aklına odasında yalnız başına ağladığı akşam geliyor.

Bu hikaye değil,gerçek.Bilenlerimizde mutlaka vardır bu kişi Anthony Robbins.

Bildiğiniz benzer yaşamlar var mı?

Kalifiye eleman değil derken yermek amaçlı yazmamıştım.
Eşinizin üniversite mezunu olduduğunu bilmediğim için öyle bir tabir kullandım.
İlk mesajlarınızda yok yazmamışsınız çünkü eşinizin ün. mezunu olduğunu.
Kısacası sizin mesajlarınız doğrultusunda böyle bir yorum yaptım.
Aslında siz eşinizin bunca yıl verdiği emeğe saygı gösterilmemesine,yok sayılmasına içerliyorsunuz sanırım.
Ancak burası Türkiye ,yani emeklerin yok sayılmasının yaygın olduğu , parlayan zekaların ve yeteneklerin törpülendiği bir ülke.
Üniversitede hoca olan kardeşimin emekleri yok sayılıyor,önünü kesmek için bin tane oyun oynanıyor,yapacağı her bilimsel çalışma engelleniyor. Bilmem anlatabildim mi.Kendisi yrd. doçent ve tırnakları ile kazıyarak geldi o yere.
Başarı hikayesi de güzel:))
Benzer uç örnekler ise normal hayatta nadir karşımıza çıkar.
Genelde iş adamları anlatır ya simit satarak,ayakkabı boyayayak geçen çocukluklarını.
Ama ortak bir nokta vardır hepsinde.
Çok çalışmışlardır,yeri gelmiş insan üstü gayret ve fedakarlık göstermişlerdir.
Konuyu dağıtmak istemiyorum ama sizin konunun konusu kaydıkça benim yorumlar da kayıyor :27::1:

bu durumdan o da mutsuz ve çabalıyorsa olabildiğince destek ve hoşgörülü olurum
ama keyfi serme, ağırdan alma gibi bir durum söz konusuysa çalışmayan erkeğe saygı duymam mümkün değil:19:

Kalifiye eleman değil derken yermek amaçlı yazmamıştım.
Eşinizin üniversite mezunu olduduğunu bilmediğim için öyle bir tabir kullandım.
İlk mesajlarınızda yok yazmamışsınız çünkü eşinizin ün. mezunu olduğunu.
Kısacası sizin mesajlarınız doğrultusunda böyle bir yorum yaptım.
Aslında siz eşinizin bunca yıl verdiği emeğe saygı gösterilmemesine,yok sayılmasına içerliyorsunuz sanırım.
Ancak burası Türkiye ,yani emeklerin yok sayılmasının yaygın olduğu , parlayan zekaların ve yeteneklerin törpülendiği bir ülke.
Üniversitede hoca olan kardeşimin emekleri yok sayılıyor,önünü kesmek için bin tane oyun oynanıyor,yapacağı her bilimsel çalışma engelleniyor. Bilmem anlatabildim mi.Kendisi yrd. doçent ve tırnakları ile kazıyarak geldi o yere.
Başarı hikayesi de güzel:))
Benzer uç örnekler ise normal hayatta nadir karşımıza çıkar.
Genelde iş adamları anlatır ya simit satarak,ayakkabı boyayayak geçen çocukluklarını.
Ama ortak bir nokta vardır hepsinde.
Çok çalışmışlardır,yeri gelmiş insan üstü gayret ve fedakarlık göstermişlerdir.
Konuyu dağıtmak istemiyorum ama sizin konunun konusu kaydıkça benim yorumlar da kayıyor :27::1:

Güzel arkadaşım yorumlarınızı ben çok beğenerek okuyorum:)))

Elbette verilen emeklerin anlaşılamaması insanı üzüyor.Ama kimi suçlayabiliriz ki?Yaşadığımız ülkenin koşullarını biliyorduk kendimizi işszi kalma ihtimaline karşı hazırlamamız gerekirdi.

Benim üzüldüğüm bu ülkede sizinde belirttiğiniz gibi genç,güzel,yakışıklı...vb çok ön plana çıkıyor.Yurtdışından bir arkadaş bu konuya yazdığı mesajda demiş ki :Onun bulunduğu ülkede 65 yaşında insanlar iş başvurusu yaptığında kimse yadırgamıyormuş orda insanların obez olması yada giyimleri iş araken sorun olmuyormuş.

Bir arkadaşımız yaklaşık 15 yıl yurtdışında yaşayıp Türkiye'ye geldikten sonra depresyona girdi.Burda ne iş yapmak istesem herkes bana yok o iş olmaz diyor,herkes ne kadar karamsar diyordu.Ama 43 yaşında eğitimini aldığı ama daha önce hiç yapmadığı bir işe girdi ve hala çalışıyor.

Yurtdışında çok ünlü ve oldukça yaşlı bir bayan haber spikeri, çok astronomik bir paraya bir kanala transfer olduğunda yabancı basın bunu tebrik ederek haber yaparken bizim basında şöyle haberler yer almıştı."Bu kırış buruş kadına mı o paralar verilmiş" :1:

Benim üniversitede okuduğum yıllarda sınıfımızda ağzından tek bir kelime bile duymadığımız bir çocuk şimdi aynı bölümde profesör.Neden?Bölüm başkanı ile aynı inancı paylaştığı,erkek olduğu ve muhtemelen o ne derse yaptığı için.

Konu kaymaya devam ediyor:1:

Son düzenleme:
bu durumdan o da mutsuz ve çabalıyorsa olabildiğince destek ve hoşgörülü olurum
ama keyfi serme, ağırdan alma gibi bir durum söz konusuysa çalışmayan erkeğe saygı duymam mümkün değil:19:

Çok şükür bizde bu sorun yok.

Bende çalışmayan bir erkeğin kendinin rahat edemeyeceğini düşünüyorum.

Daha biraz önce duydum bir komşumuz eşini evden atmış ve kimse şaşırmadı,kadın yıllardır çalışıyor adam oturuyor.

Merhabalar,

10 yıllık beraberliğimizde eşim çalıştı eve baktı.
Son 3 yıldır işi bir var bir yok,3 aydır işsiz evde oturuyor.
İnternetten başvuru yapıyor arayan yok,aile uzak duruyor,trilyoner akrabası var,umursamaz.
Nasıl mı geçiniyoruz?Bakkala borç yazdırarak.
Ben zaten yıllardır iş bulamıyorum.
Siz bu erkeğe nasıl davranır,ne söylerdiniz?
Paylaşırsanız çok sevinirim.Selamlarımla

zor bir durum, o senden daha fazla sıkılıyordur bizde yasadık bu sorunu, hiç ne olacak simdi demedim git iş bul demedim, halledeceğiz dedim cok sükür bitti , o dönemlerde benden bile uzaklaşmıştı simdi iyiki varsın diyor , sabret hersey düzelir, bulabilirsen evde yapabileceğiniz işler bulun

zor bir durum, o senden daha fazla sıkılıyordur bizde yasadık bu sorunu, hiç ne olacak simdi demedim git iş bul demedim, halledeceğiz dedim cok sükür bitti , o dönemlerde benden bile uzaklaşmıştı simdi iyiki varsın diyor , sabret hersey düzelir, bulabilirsen evde yapabileceğiniz işler bulun
Canım çok sağol.Sizin işsizlik döneminiz ne kadar sürdü?Bazıları ben 3 yıl işsiz kaldım diyor ben bu kadar uzun bir süreden korkuyorum.Bu süre belki yeni mezun olanlar için olabilirde ama ev geçindirmesi gereken birinin işsizlik süresinin bu kadar uzaması...

o nasil bir uslup yaaa adam daha ne yapacak basvuru yapmis ise alan yok sonucta.hirsizlik mi yapsin adam.madem siz gidn ise girin git tas tasi yine para getir tavrini hic sevmem ben kadinda simdi hem erkek hem kadin calisiyor ev hanimi kalmadi bile eskisi gibi kendinize bunu vazife bilin bence kusura bakmayin ama buraya kocam git bana tas tasisanda para getir ama beni ise almiyorlar yazilsa kadina yazik esinize falan derdik. esinize karsi halden anlamiyo gibisiniz

Son düzenleme:
Back
X