işsiz kaldıktan sonra eşimin psikolojisi bozuldu

kumru00115599

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2019
510
488
33
38
ben o kadar mutsuzum ki.

yaşamayı severdim. eskiden sevgilim şimdi kocam olan kişiyi deli gibi severdim.
merhametliydi. beni el üstünde tutardı. çevremizdekiler bile farkındaydı, aşkla bakıyor sana derlerdi. ben de ona öyleydim. çok iyi anlaşıyorduk. seneler sonra kavuşmuştum ben ona. allahım diyordum daha mutlu olamam.

işini çok seviyordu. insanın sevdiği işi yapması önemli bilirsiniz. sabah kalkıp şarkılar söyler mutlu mesut giderdi işine. bende onu öyle mutlu görünce daha da mutlu olurdum. iyi de maaş alıyordu 6 bin civarı. aylar geçti bulutların üstündeydik kızımız olmuştu.

sonra bir gün işten çıkarıldı. kızımıza eşim bakmaya başladı büyümüştü 1 yaş civarıydı zaten. eşim 1 seneden fazladır işsiz. gelelim asıl meseleye eşimin psikolojisi gittikçe bozuldu görüyorum bunu. her şeye aniden öfkelenen biri oldu. özellikle bana karşı. tahammülsüz, beni incitmekten çekinmeyen bir adam var karşımda. o bana söylendikçe ben ona söyleniyorum. en sevdiğim insanı kaybettim ben.

dün akşam kıza çorba içirirken onunda kendimin de üstümüze döktüm biraz. bağırıp çağırmaya başladı. ne biçim yediriyorsun her tarafı batırdın diye. ben takılmam öyle yok halıya dökülmüş yok üstümüze dökülmüş. ama eşim hemen sinirlenir. 2 yaşındaki çocuk hala kendi kendine yemiyor yemek. eline kek poğaça veririm al şunları yere dökülüyor der hemen. ya dökülsün ne var elektrikli süpürgeyi çalıştırmakta. çocuğun gelişiminden daha mı önemli. resim çizsin diye kalem kağıt veririm al hemen kalemi yerleri boyayacak koltukları boyayacak diye söylenir. bi yoruldum uykusuzum desem sen hep söyleniyorsun bıktım aynı şeyleri duymaktan diye başlıyor. ben sana derdimi hiç mi anlatamayacağım diye bende başlıyorum. bağırıp çağırmalar birbirimize karşı. aradan 10 dakika geçiyor gelip öpmeye çalışıyor. sen kendin dengesizsin benim de dengemi bozdun dedim dün. bunun gibi eften püften kavgalar, her defasında gelip gönlümü almaya çalışmalar..

her şeye karışıyor her şeyin içinde. üstümü başımı parçalayıp yeteeer diye bağırıp ağlamak geçiyor içimden. yarım saat markete gitse o arada da çocuk uyuyorsa bayram ediyorum resmen. eski günlerimdeki gibi 4 sene yalnız yaşadığım anlara geri dönüyorum. allahım diyorum ne büyük mutlulukmuş ve ben nasıl farkında değilmişim.

iş arasın bulsun deseniz o seçenek 1 sene daha gündemimizde yok ( yazamayacağım şeyler var iş bulsun yazmayın yani boşuna )

ben bu adamla ne yapacağım ? sakin ol alttan al bu adam böyle değildi diye teskin etmeye çalışıyorum kendimi. bitecek bu kötü günler siz yine aynı olacaksınız desem de aynı olacağımıza olan inancım her gün bitiyor.. belki 2-3 seneye her şey düzelecek ama bizden çok şey götürdü..

Bir sene daha niye çalışmayacak anlamadım ama madem çalışmıyor, ücretsiz kurslara filan gitsin, kendine bir şeyler katsın. Böyle boş oturmaktan şuan komplekse girmiş, acısını da sizden çıkarıyor demek ki. Zor zamanlar geçiriyorsun, öfkeni anlıyorum ama ben senin düşmanın değil yoldaşınım, deyin. Zor zamanlar geçip gider ama önemli olan ilişkinize onarılamayacak zararlar vermemek. Eşiniz şuan bunu yapıyor. Siz de bunu demişsiniz zaten, peki bunu eşinizle konuştunuz mu? Kendini bir öfke seline kaptırmış da, bazı gerçeklerin farkında değilmiş gibi.

evde durdukça sinirleri bozulmuş
ev temizliği de onda mı? mesela bir leke bulaşır bişey dökülür o mu temizleyecek?
ondan düşüncesiz davrandığınızı düşünüyor olabilir
nazar da değmiştir hepsi bir araya gelmiştir

eşinizin sabahtan akşama evde bir takım işlerle uğraşması psikolojini etkilemiş olabilir. erkek herzaman eşine yardım etmeli fakat sizin durumunuz bunlardan çok farklı sonuçta erkek çalışıp evine bakması gerekli fikriyle yetişiyor. bence 1 yıl sonra tekrar normal rutinine dönerse daha sağlıklı düşünmeye başlar.

Eşinizin işe girmekten başka çaresi yok çünkü sadece o değil siz de depresyondasınız.

önümüzde 2 seçenek var ikisi de iş garantili zaten. açık açık yazamıyorum tabi sizde haklısınız bu yüzden anlamamakta. kursa falan gitmesine gerek yok o yüzden. biz bu işi istediğimiz için 1 sene kadar daha beklemeliyiz.
evet kendini öfke seline kaptırdı. işten çıkarılmayı o da hazmedemedi bende.

iş arasın bulsun deseniz o seçenek 1 sene daha gündemimizde yok ( yazamayacağım şeyler var iş bulsun yazmayın yani boşuna )
Belki de asıl sorun bu yazamayacaginiz şeylerden dolayıdır.
Buradan nasıl bir tavsiye gelebilir
1.tavsiyeler
Is bulsun
Psikoloğa gitsin
2.1 sene daha sabret alttan al idare et huyuna git?
3. Sen de ona onun gibi davran çok yüz verme
4. Ve Boşan

haftada bir ev süpürüyoruz zaten. haftada bir ev süpürme onda. geri kalan her şey bende. mesela koltuğun üzerine mama dökülsün beni rahatsız etmiyor ama o hemen söyleniyor.

ev hanimlarina ne yaziyorsak esinize de onu yazalim.
Kendine mesgale bulmali.
Cocugunuz oldugu icin ortak aktivite bulmakta zorlanirsiniz, ama bir gun siz bir gun o aksamlari cocuga baksa, ve o bos gununde evden ciksa bir seyler yapsa iyi gelebilir, spor olur, dil kursu gibi kariyerine etki edebilecek bir kurs olur, ...

en iyisi ise donmesi yine de.
Bir de ben de cocuk icin evde kaldigimda kendime cok ters bir sekilde titiz bir insan olmustum, beni taniyanlar o gunlerimi anlatsam inanmazlar. Gercekten de evde kaldigi icin insanin ayarlari bozulabiliyor. Tabi ki size hakaret etmeye hakki yok, buna izin vermeyin.

1 sene işe girmeyecekse o bir seneyi evde geçirecekse hayatı size zindan etmemeyi de öğrenecek kusura bakmasın.
Açık konuşun.
İkimizin de psikolojisi bu sebepten bozuk, sabredelim bu süreçte birbirimizi incitmeyelim deyin. Hala devam ediyorsa bu haller onda huy olmuş olacaktır. Adam "değişmiş" olacaktır. O zaman da başka yollar denersiniz.
Ama ben her ne sebeple olursa olsun 1 sene evde durmasını anlayamam. Çalışmalı, birşeyler yapmalı.
1 sene sonra kim size hangi işi garanti etti bilmem ama dünyanın binbir türlü hali var. Boşa zaman kaybediyor da olabilirsiniz.

yaşadığımız şehirde 1 arkadaşı var hafta sonları okey falan oynuyor adam sürekli. git diyorum kendine zaman ayır. yok gitmiyor. ya da diyorum market alışverişini kendin yap çocukla biz gelmeyelim zaten tüm gün çocukla hani biraz nefes alsın diyorum çocukta tüm gün evde onunda canı sıkılıyor o da hava alsın diyor sizde gelin diyor. işten eve gittiğimde çocuğu alır onun odasında oynamaya götürürüm hani adama nefes alacak ortam bırakayım az biraz kafasını dinlesin diye yarım saat geçer çocuğun odasına gelir. evet iyi bir baba, belki çok iyi bir eş olacakken bizim bu hale gelmemiz çok zoruma gidiyor.

İlla mesleki anlamda bir kursa gitmesine gerek yok ki. Sırf hobi için, zaman geçirmek için, sosyalleşmek için, havası değişsin diye bile gidebilir. Önemli olan şuan ev hayatı ve işsizliği dışında bir şeylere odaklanması. İşten çıkarılmak ağır gelmiştir tabi de sonuçta siz de stres topu değilsiniz. Kendini iyi hissettirecek bir şeyler bulması gerekiyor.

dedigim gibi spora baslasin veya kursa gitsin,
siz de kendi gununuzde muhakkak kendinize gore aktiviteler bulun.
Bu surecte evet birbirinize destek olmaniz onemli ama kendinize de iyi davranmalisiniz.

9 ay evde çocuk baktım ben artık ben değildim

İki yılda kendime gelemedim

Eşin muhtemelen işsiz de olduğu için arkadaşı vs de yok dışarıda olmalı düzelmesi için
yaa
ben eşime sinirleniyorum böyle olduğu için ama normal aslında değil mi onunda kendinde olmaması
çok aktif bir hayatın varken 24 saat sürekli ağlayıp bağıran çağıran çocukla bir aradasın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…