- Konu Sahibi tourmaline
-
benim derdim işsizlik..dayanamıyorum artık o kadar iyi okullarda okudum master yaptım..çok uzun zamandır iş arıyorum..bir ara sürekli ağlıyor üzülüyordum artık ağlamak bile içimden gelmiyorsonumu göremiyorum.napıcağımı bilemiyorum acil paraya ihtiyacım da yok ama bir an önce iş güç sahibi olup hayatımı kurmam gerek =(( napıcam ben herşeyden sıkıldım artık kimse okuyup bu kadar emek vermesin ; artık okumak iyi birşeydir herkes okumalı diyemiyorum fikirlerim değişti etrafımda kimse yardımcı da olmuyor, imkanı olup yardım etmeyen herkese kinleniyorum elimde değil iş görüşmelerine gidiyorum şöyle bir cvim üzerinden 1-2 şey sorup geri gönderiyorlar sorun ne anlayamıyorum ben herşeye razıyım gözüm yükseklerde de değil..daha ne kadar dayanabilirim bilmiyorum..
fakülteyi geçtiğimiz haziranda oldukça iyi bir derece(ukalalık olarak algılanmasın Allahın bildiğini kuldan saklayamam) ile bitirdim bende...ne oldu sonuç biliyor musunz işsizilik...Onca seminer ondan sonracığıma kurs sertifikaları ayrıca iyi bri üniversite iyi hocalardan referanslar gidilen onca gereksiz iş görüşmeleri geçici çalışılan ara eleman ofisler senden eğitimce geride olan ve sana hükmeden patronlar vs vs... hem de şöyle söyleyeyim bilgisayar çalıştıramadan her şeyi sen daha iyi yaparsın diye gelip bana danışanlar ve bende yardım ettiğim kişiler ,bunları ağzıma almak inanın istemezdim, hatta alttan 5 dersle mevzuniyeti ertelenen adam bile iş buldu... bu bahsettiğim kişiler bir zamanlar en iyi daha doğrusu iyi gün dostlarımdı belki yanlış anlaşılacağım hani arkadaşlarını kıskanıyor gibi ama inanın ki bambaşka bir şey bu.. özetlemem gerekirse Necip Fazıl ın dediği gibi parayı kazanan insandan değil; paranın kazandığı insandan korkulmalı diye... aynen öyle maalesef şu bir gerçek ki cebine para giren, iş güç sahibi mevki sahibi olan adamların huyları da gözle görülür bir biçimde değişiyor... işsizlik bir kader napalım allaha sonsuz şükürler olsun ki para konusunda ailem hiçbir zaman mesela yapmıyor hatta şuanda maaşlı çalışan adamlardan bile daha çok cebimde para oluyor dersem abatmış olmam sanırım... Ailem sırf işsizlik bunalımım yüzümden beni mutlu edebilmek için ellerinden geleni yapıyor ve onlarda çok üzülüyor ... hayırlısı olsun hakkımızda ne diyelim Cenabı Hak elbette herkesin rızkını ayırmıştır. Sanırım işsizlik bana ben işsizliğe alıştım ikimiz birlikte yuvarlanıp gidiyoruz....
fakülteyi geçtiğimiz haziranda oldukça iyi bir derece(ukalalık olarak algılanmasın Allahın bildiğini kuldan saklayamam) ile bitirdim bende...ne oldu sonuç biliyor musunz işsizilik...Onca seminer ondan sonracığıma kurs sertifikaları ayrıca iyi bri üniversite iyi hocalardan referanslar gidilen onca gereksiz iş görüşmeleri geçici çalışılan ara eleman ofisler senden eğitimce geride olan ve sana hükmeden patronlar vs vs... hem de şöyle söyleyeyim bilgisayar çalıştıramadan her şeyi sen daha iyi yaparsın diye gelip bana danışanlar ve bende yardım ettiğim kişiler ,bunları ağzıma almak inanın istemezdim, hatta alttan 5 dersle mevzuniyeti ertelenen adam bile iş buldu... bu bahsettiğim kişiler bir zamanlar en iyi daha doğrusu iyi gün dostlarımdı belki yanlış anlaşılacağım hani arkadaşlarını kıskanıyor gibi ama inanın ki bambaşka bir şey bu.. özetlemem gerekirse Necip Fazıl ın dediği gibi parayı kazanan insandan değil; paranın kazandığı insandan korkulmalı diye... aynen öyle maalesef şu bir gerçek ki cebine para giren, iş güç sahibi mevki sahibi olan adamların huyları da gözle görülür bir biçimde değişiyor... işsizlik bir kader napalım allaha sonsuz şükürler olsun ki para konusunda ailem hiçbir zaman mesela yapmıyor hatta şuanda maaşlı çalışan adamlardan bile daha çok cebimde para oluyor dersem abatmış olmam sanırım... Ailem sırf işsizlik bunalımım yüzümden beni mutlu edebilmek için ellerinden geleni yapıyor ve onlarda çok üzülüyor ... hayırlısı olsun hakkımızda ne diyelim Cenabı Hak elbette herkesin rızkını ayırmıştır. Sanırım işsizlik bana ben işsizliğe alıştım ikimiz birlikte yuvarlanıp gidiyoruz....
arkadaşlarrrrr 2 senelik işsizliğin ve arada yaşanan bazı talihsizliklerin ardından sonunda i başvuruma cevap geldiiii...bitanesinden durduk yere elendim sebebini halen bilmiyoruz topluca elendik çünkü...
ama yarın yine bir bankanın sınavı var...nolur dua edin inşallah olur..inanılmaz gerildim bu işsizlik deli edecek sonunda beni çünkü...duaya ihtiyacım var...Allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah...
inşallah en kısa zamanda buluruz( 2: çok üzgünüm hevesim bile yok artık küstüm herşeye :2: (
cnm benm nasip kısmet mutlaka hayırlı bi sebep vardır... geçen yıl bende işsizdim sonra hastaneye başvurdum asgari ücretle bile çalışacaktım...o bile olmadı... aradan bi kaç ay geçti çok daha iyi bi maaşla daha iyi bi kurumda işe başladım allahıma çok şükür her sabah şükrederek gidiyorum işime.. rabbim sanada nasip eder inşşş...
inşallah en kısa zamanda buluruz( 2: çok üzgünüm hevesim bile yok artık küstüm herşeye :2: (
arkadaşlarrrrr 2 senelik işsizliğin ve arada yaşanan bazı talihsizliklerin ardından sonunda i başvuruma cevap geldiiii...bitanesinden durduk yere elendim sebebini halen bilmiyoruz topluca elendik çünkü...
ama yarın yine bir bankanın sınavı var...nolur dua edin inşallah olur..inanılmaz gerildim bu işsizlik deli edecek sonunda beni çünkü...duaya ihtiyacım var...Allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah...
Arkadaşlar hepinize merhaba. Öncelikle hepinize iş bulma konusunda iyi şanslar dilemek istiyorum. Umarım en yakın zamanda hayallerinizdeki işte çalışmaya başlarsınız. Aslında konulara çok yorum yapan bir üye değilim ama işsizlik sözkonusu olunca bende mevzuya katılmak istedim. Ben 22 yaşındayım, üniversite son sınıftayım ve 17 yaşından beri çalışıyorum. Mağazacılık da yaptım, ofiste de çalıştım, staj da yaptım. Şu anda da hem part time bir işte çalışıyorum hem de staj yapıyorum (ikisi bir arada ne kadar yorucu olduğunu tahmin edersiniz sanırım) Konu sahibi arkadaşım, çok güzel bir bölümü bitirmişsin, yanılmıyorsam doktora da yapmışsın buraya kadar herşey süper ama bence senin geçmişe dönük hatan şimdiye dek hiçbir işte çalışmamak olmuş. Benim staj yaptığım yerlerden biri özel bir istihdam bürosuydu, elimden günde yüz tane cv geçiyordu, günde en az elli kişiyi iş görüşmesine davet ediyordum. Bir adayı görüşmeye davet ederken yetkililerin en çok dikkat ettiği şey iş tecrübesi oluyordu. (Eğitim fakültesi mezunu arkadaşlarımı konunun dışında tutarak konuşuyorum) Günümüzde malesef sadece okul okumak yetmiyor, gerektiğinde üçe beşe bakmadan sadece tecrübe kazanmak için çalışmak gerekiyor. Biraz evvel konuyu okurken bir arkadaşın yazdığı birşeye takıldım. Herkes tecrübeli eleman arıyor, üniversite mezunlarına şans verilmezse biz nasıl tecrübe kazanacağız demiş. Naçizane fikrim tecrübe staj yaparak kazanılır. Çevremdeki çoğu arkadaşım okulu bitirir bitirmez iyi bir firmada kadrolu olarak başlayabileceğini düşünüyor, ama çoğunun beklentisinin hüsranla sonuçlandığını görüyorum malesef. Çünkü firmalar sizin hangi okulu hangi dereceyle bitirdiğinizden ziyade iş tecrübelerinize önem veriyor. Okurken çalışmadıysanız geriye dönük olarak yapabileceğiniz hiçbirşey yok. Size tavsiyem, bundan sonrası için eğer ki iş bulursanız üçe beşe bakmayın. Ben staj yaptığım yerden söylemeye bile utanacağım kadar düşük bir para alıyorum ve her işlerine de koşturuyorum. Bu stajın bana ileride tecrübe olarak geri döneceğini ve amaçlarıma hizmet edeceğini bildiğim için devam ediyorum. Yani üniversite okuduk diye ve hatta doktora yaptık diye bu ülkede kimse bize kapıları sonuna kadar açmıyor. Dediğim gibi keşke okurken birşeylerin ucundan tutsaymışsınız ama yine de geç kalmış değilsiniz. İş arayan herkese tekrardan iyi şanslar dilerim =))
Ben de okurken part time olarak çalıştım ve bir kaç yerde de gönüllü çalışmalarım da oldu.Okurken bir çok kursa devam da ettim, bir çok yerden sertikifamıda aldım ama sonuç sınıfİsyanlardayım...
Son bir senedir kendimi tanıyamıyorum .Eğer geçen gün daha çok eriyip tükeniyorum .Ciddi anlamda işsizlik psikolojimi bozdu
En kötüsüde ne biliyor musunuzBaşkasıyla kıyaslanma "o bile buldu" denmesi .Ben ister miydim böyle olmasını ...Offff umarım hayalimizdeki işi en kısa sürede buluruz .
Birşeyi çok istersen olur derlerBu kadar istememize rağmen neden olmuyor
Bankalar biraz torpilli bir süreç oluyor;ama umarım şans sana güler...
Sen de bu işsizlikten kurtulursun
nasipse olurama tabii dualarmız herkes için
kızlar bir de kaç yaşına geldik hala bir tecrübe yok, hayatı kaçırıyoruz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?