işsizlik bitirdi beni

fakülteyi geçtiğimiz haziranda oldukça iyi bir derece(ukalalık olarak algılanmasın Allahın bildiğini kuldan saklayamam) ile bitirdim bende... ne oldu sonuç biliyor musunz işsizilik...Onca seminer ondan sonracığıma kurs sertifikaları ayrıca iyi bri üniversite iyi hocalardan referanslar gidilen onca gereksiz iş görüşmeleri geçici çalışılan ara eleman ofisler senden eğitimce geride olan ve sana hükmeden patronlar vs vs... hem de şöyle söyleyeyim bilgisayar çalıştıramadan her şeyi sen daha iyi yaparsın diye gelip bana danışanlar ve bende yardım ettiğim kişiler ,bunları ağzıma almak inanın istemezdim, hatta alttan 5 dersle mevzuniyeti ertelenen adam bile iş buldu... bu bahsettiğim kişiler bir zamanlar en iyi daha doğrusu iyi gün dostlarımdı belki yanlış anlaşılacağım hani arkadaşlarını kıskanıyor gibi ama inanın ki bambaşka bir şey bu.. özetlemem gerekirse Necip Fazıl ın dediği gibi parayı kazanan insandan değil; paranın kazandığı insandan korkulmalı diye... aynen öyle maalesef şu bir gerçek ki cebine para giren, iş güç sahibi mevki sahibi olan adamların huyları da gözle görülür bir biçimde değişiyor... işsizlik bir kader napalım allaha sonsuz şükürler olsun ki para konusunda ailem hiçbir zaman mesela yapmıyor hatta şuanda maaşlı çalışan adamlardan bile daha çok cebimde para oluyor dersem abatmış olmam sanırım... Ailem sırf işsizlik bunalımım yüzümden beni mutlu edebilmek için ellerinden geleni yapıyor ve onlarda çok üzülüyor... hayırlısı olsun hakkımızda ne diyelim Cenabı Hak elbette herkesin rızkını ayırmıştır. Sanırım işsizlik bana ben işsizliğe alıştım ikimiz birlikte yuvarlanıp gidiyoruz....

cnm benm nasip kısmet mutlaka hayırlı bi sebep vardır... geçen yıl bende işsizdim sonra hastaneye başvurdum asgari ücretle bile çalışacaktım...o bile olmadı... aradan bi kaç ay geçti çok daha iyi bi maaşla daha iyi bi kurumda işe başladım allahıma çok şükür her sabah şükrederek gidiyorum işime.. rabbim sanada nasip eder inşşş...

yıllarca işsiz kalacağımı, soğan ekmeğe talim edeceğimi bilsem bile yine okurdum, yine okurdum ve yine söylüyorum kesinlikle okurdum.........................

abim Ankara hukuk mezunu, maliyede gelir uzmanı olarak çalışıyor yani devlet memuru yani fena sayılmayan bir memur maaşı var. kuzenim (dayımın oğlu) müteahhit yani hatırı sayılır bir geliri var. ve geçenlerde babama "enişte okuttun da ne oldu kaç kuruş maaş alıyor ki?" demiş. babam da hiç morarmadan bozulup neden okuttum ki demeden "hadi bakalım h....(abim) biraz konuşsun da dinleyin" deyip bir şeyler sormuş ve oradakilerin hepsi ağzı açık bir şekilde abimi dinlemişler. sonra babam "sen yarın onun yanına giderken ceketini ilikle diye okuttum" deyince kuzenim sus pus olmuş.

sistem kötü, işsiz üniversite mezunu çok, en yakınlarım yıllarca o sınav senin bu sınav benim dolaştılar ama hepsi de şu anda iyi birer iş sahibi. ben de okuyorum ve aynı zamanda hafta sonları büyük bir firmanın elemanı olarak çalışıyorum. bu işi bulurken de hiç ama hiç zorlanmadım.

şikayet etmek, sitem etmek haksızlıklara, tersliklere isyan etmek en doğal hakkımız. hepimiz emeklerimizin karşılığını almayı istiyoruz çünkü en doğal hakkımız.

ama işsizliğimizden şikayet ederken, keşke okumasaydım okudum da ne oldu demek yerine yapılabileceklere odaklansak. kasiyer olmak yada ne bileyim bir firmada iş bulmak okumuş bir insan için çok da zor değil. ama dürüstçe söylesek kaçımız üniversite, üstelikte iyi bir üniversite bitirmişken kasiyerlik ya da başka çok fazla eğitim gerektirmeyen bir iş yapar. herkes istediği yerde olmayı diler ve olamayınca şikayet eder.

bilmem kendimi anlatabildim mi? ama bence böyle

Son düzenleme:
ablam da gazi matematk mezunu yüksek lisans yaptı şu an boşta
üni.bitirmeye korkar oldum . 1 sene boyunca uğraş didin çalış kazan gene bin bir zorlukla oku . sonrası boşluk ..
Allah herkesin emeğinin karşılığını verir inşllh tez zamanda önce sizin sonra bizim

inşallah en kısa zamanda buluruz (2: çok üzgünüm hevesim bile yok artık küstüm herşeye :2:(

arkadaşlarrrrr 2 senelik işsizliğin ve arada yaşanan bazı talihsizliklerin ardından sonunda i başvuruma cevap geldiiii...bitanesinden durduk yere elendim sebebini halen bilmiyoruz topluca elendik çünkü...

ama yarın yine bir bankanın sınavı var...nolur dua edin inşallah olur..inanılmaz gerildim bu işsizlik deli edecek sonunda beni çünkü...duaya ihtiyacım var...Allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah...

Bankalar biraz torpilli bir süreç oluyor;ama umarım şans sana güler...

Sen de bu işsizlikten kurtulursun

inşallah en kısa zamanda buluruz (2: çok üzgünüm hevesim bile yok artık küstüm herşeye :2:(

iyi şeyler hep ümidin kesildiği anda gelir

bir tanıdığım 5 yıl bekledi onlarca sınava girdi. herşey bitti artık başımın çaresine bakayım derken 1 yıl önceki başvurusundan cevap geldi. şu anda bir bankada şef...

çok ama çok teşekkür ederim Rabbim herkesin gönlüne göre versin...seninde işin gücün rast gitsin arkadşım...

nasipse olur ama tabii dualarmız herkes için

Ben de okurken part time olarak çalıştım ve bir kaç yerde de gönüllü çalışmalarım da oldu.Okurken bir çok kursa devam da ettim, bir çok yerden sertikifamıda aldım ama sonuç sıfır İsyanlardayım...

Son bir senedir kendimi tanıyamıyorum .Eğer geçen gün daha çok eriyip tükeniyorum .Ciddi anlamda işsizlik psikolojimi bozdu

En kötüsüde ne biliyor musunuz Başkasıyla kıyaslanma "o bile buldu" denmesi .Ben ister miydim böyle olmasını ...Offff umarım hayalimizdeki işi en kısa sürede buluruz .

Birşeyi çok istersen olur derler Bu kadar istememize rağmen neden olmuyor

Son düzenleyen: Moderatör:

( gerçekten o kadar içim acıyor ki, psikolojim ve kişiliğim değişti resmen..
eskiden çok neşeli bir insandım artık neşemden eser yok..senin meslek ney canım ?

Atamalar açıklandı ve benim istediğim yer olmadı.
Bi akrabam aradı bana şöyle diyor. Bizim bi tandığın oğlu da atanamadı markette asgari ücretle çalışıyor. Sen de markette çalış hiç olmazsa sigortan ilerler.

Kendi oğlu benimle yaşıt, açıköğretimde sınıfta kaldı. Şimdi benim üni bitirmem ve üstüne yüksek lisans yapmam akrabalarıma çok geliyor. Ailede eğitim gören, okuyan tek ben olduğum için yaptıklarım gözlerine batıyor.

Ben istesem 4B li olarak istemediğim bir şehirde işe başlayabilirdim ama 1,5 ay sonra evleniyorum ve evim, yerim artık belli. Nasıl başka şehirleri yazablirim sırf atanmak için.

Zaten düğün arifesindeyim stresliyim. İş, iş deyip iyice strese sokuyorlar.

Bankalar biraz torpilli bir süreç oluyor;ama umarım şans sana güler...

Sen de bu işsizlikten kurtulursun

nasipse olur ama tabii dualarmız herkes için

arkadaşlar pazartesi günü sınava girdim.ertesi gün başka bir çağrı merkezi firmasının mülakatına gittim.ve aynı gün aradılar.olumlu sonuçlanmış.bugün eğitimin ilk günüydü.banka gibi asla olamaz ama işsiz kalmaktan da iyidir.hepimizin hakkında hayırlısı.inşallah hepimiz çok uzun sürmeden hakettiğimiz yerde oluruz...Allah cümlemizin yardımcısı olsun...

kpss beni de delirtmek üzere.o değil,sokağa adım atar atmaz insanların atanıp atanmadığımla ilgili yorum yapmasından ve kpss üzerine konuşmalarından bıktım.herkes ne çok şeybiliyormuş yaa.vekil öğretmenlik yaptım o da torpile bakıyor,canım çıktı gel git torpili olan paşa paşa güzelim okullarda yaparken resmen sürgüne gidiyor gibiydim.bu devletten bi cacık olmaz.o bile torpil ya.bu memlekette torpilsiz helaya gidilmiyor.

kızlar bir de kaç yaşına geldik hala bir tecrübe yok, hayatı kaçırıyoruz..

bunu her gün söylüyorum ben hayatı kaçırıyorum, delirtiyor bu mevzu beni... üniversite falan boş, benim masterım yok hadi, arkadaşım almanyada yaptı masterı o bile bulamadı... kendi paranı kazanmak ooof of...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…