- Konu Sahibi tourmaline
-
bunu her gün söylüyorum ben hayatı kaçırıyorum, delirtiyor bu mevzu beni... üniversite falan boş, benim masterım yok hadi, arkadaşım almanyada yaptı masterı o bile bulamadı... kendi paranı kazanmak ooof of...
benim derdim işsizlik..dayanamıyorum artık o kadar iyi okullarda okudum master yaptım..çok uzun zamandır iş arıyorum..bir ara sürekli ağlıyor üzülüyordum artık ağlamak bile içimden gelmiyorsonumu göremiyorum.napıcağımı bilemiyorum acil paraya ihtiyacım da yok ama bir an önce iş güç sahibi olup hayatımı kurmam gerek =(( napıcam ben herşeyden sıkıldım artık kimse okuyup bu kadar emek vermesin ; artık okumak iyi birşeydir herkes okumalı diyemiyorum fikirlerim değişti etrafımda kimse yardımcı da olmuyor, imkanı olup yardım etmeyen herkese kinleniyorum elimde değil iş görüşmelerine gidiyorum şöyle bir cvim üzerinden 1-2 şey sorup geri gönderiyorlar sorun ne anlayamıyorum ben herşeye razıyım gözüm yükseklerde de değil..daha ne kadar dayanabilirim bilmiyorum..
arkadaşım bende ilk mezun olduğum üniversitedeki bölümden iş alanında birşey yapamadım malesef ondan ikinci üniversite okuyorum..çalışmıyorum şuanda bende..gün olur bende oflar puflarım ama sakın kimseye okuma ben okudumda ne oldum deme..inan bu ibi şeyler insanı etkiliyor kimsenin sebebi sen olma..bırak okusunlar..okusun imkanı olan herkes..((eğitim şart))...yani kendini sıkma bu şekilde..sınavlara gir işe başlamak için ille aramak gerekmezki biliyorsun..malesefki eğitim konusunda çok sorun yaşayanlar var..görüyoruz yani yok şifre davasıyla uğraşan gençler,öğretmenlere yapılan haksızlıklar,yani üniversite bitirip ama evde oturan bizler işte.ve daha neler neler.öyle bir düzen varki halimiz ortada işte ama hala sorun yok gibi yaşıyoruz umarım böyle devam etmez yani.. yalnız değilsin..sıkma kendini..iş bulursun umarım gönlüne görede..ne demişler geç olsun güç olmasın hiç birşey..
peki kaç yaşındasın canım merak ettim, ben bu saatten sonra 2. üni.teye başlasam baya bir geç olur ..32 de falan anca biter..
senin meslek ne canım ?
inan benim de açıklama yaptığım kişiler az buz değil....
ya isyan ediyorum artık sen beni eğitim fakültesinden mezun etmişsin diploma vermişsin öğretmen olabilir diye neden önüme bir de saçma sapan torpillerin cirit attığı bir sınav koyuyorsun?????
valla bende staj denen hikayeyi lisede yaptım üniv. sonra yaptım yetmedi orda burda üç kuruşa çalıştım ama bu tecrübe denen şeyi aşamadım çünkü işverenlerin işine gelmiyor önce bir benim yanımda da sürün sonra veririz belki hakkını.. dün bir iş görüşmesine gittim adam neredeyse sakın doğurma diyecekti... çocuk falan yapmada gel benim vereceğim üç kuruşla saati belirsiz bir şekilde benim kölem ol diyor...
Ayyyy çok yaşayın emiiiiiiigece gece güldüm
Aslında ağlanacak halimize gülüyorum:105:
Çok güzel yazmışsınız gerçekten adamlar 3 kuruşa insanı sömürmek istiyorlar...gıcıklar
yıllarca işsiz kalacağımı, soğan ekmeğe talim edeceğimi bilsem bile yine okurdum, yine okurdum ve yine söylüyorum kesinlikle okurdum.........................
abim Ankara hukuk mezunu, maliyede gelir uzmanı olarak çalışıyor yani devlet memuru yani fena sayılmayan bir memur maaşı var. kuzenim (dayımın oğlu) müteahhit yani hatırı sayılır bir geliri var. ve geçenlerde babama "enişte okuttun da ne oldu kaç kuruş maaş alıyor ki?" demiş. babam da hiç morarmadan bozulup neden okuttum ki demeden "hadi bakalım h....(abim) biraz konuşsun da dinleyin" deyip bir şeyler sormuş ve oradakilerin hepsi ağzı açık bir şekilde abimi dinlemişler. sonra babam "sen yarın onun yanına giderken ceketini ilikle diye okuttum" deyince kuzenim sus pus olmuş.
sistem kötü, işsiz üniversite mezunu çok, en yakınlarım yıllarca o sınav senin bu sınav benim dolaştılar ama hepsi de şu anda iyi birer iş sahibi. ben de okuyorum ve aynı zamanda hafta sonları büyük bir firmanın elemanı olarak çalışıyorum. bu işi bulurken de hiç ama hiç zorlanmadım.
şikayet etmek, sitem etmek haksızlıklara, tersliklere isyan etmek en doğal hakkımız. hepimiz emeklerimizin karşılığını almayı istiyoruz çünkü en doğal hakkımız.
ama işsizliğimizden şikayet ederken, keşke okumasaydım okudum da ne oldu demek yerine yapılabileceklere odaklansak. kasiyer olmak yada ne bileyim bir firmada iş bulmak okumuş bir insan için çok da zor değil. ama dürüstçe söylesek kaçımız üniversite, üstelikte iyi bir üniversite bitirmişken kasiyerlik ya da başka çok fazla eğitim gerektirmeyen bir iş yapar. herkes istediği yerde olmayı diler ve olamayınca şikayet eder.
bilmem kendimi anlatabildim mi? ama bence böyle
benim derdim işsizlik..dayanamıyorum artık o kadar iyi okullarda okudum master yaptım..çok uzun zamandır iş arıyorum..bir ara sürekli ağlıyor üzülüyordum artık ağlamak bile içimden gelmiyorsonumu göremiyorum.napıcağımı bilemiyorum acil paraya ihtiyacım da yok ama bir an önce iş güç sahibi olup hayatımı kurmam gerek =(( napıcam ben herşeyden sıkıldım artık kimse okuyup bu kadar emek vermesin ; artık okumak iyi birşeydir herkes okumalı diyemiyorum fikirlerim değişti etrafımda kimse yardımcı da olmuyor, imkanı olup yardım etmeyen herkese kinleniyorum elimde değil iş görüşmelerine gidiyorum şöyle bir cvim üzerinden 1-2 şey sorup geri gönderiyorlar sorun ne anlayamıyorum ben herşeye razıyım gözüm yükseklerde de değil..daha ne kadar dayanabilirim bilmiyorum..
Ben bir de bu konudaki beylik lafları sevmiyorum: Nasıl iş bulamaz, işsiz kalmak da neymiş, insan çalışmak istedikten sonra her işi yapar....
Bunlar biraz 'tuzu kuru' laflar. İnsan hayatının yarısını öbür yarısını daha rahat geçirebilmek için yatırım yaparak geçirdikten sonra ne iş olsa yapamıyor. Mesela ben sekreterlik yaparım gocunmam ama büyük konuşmadan söylüyorum kimse benim kasiyer olmamı beklemesin emeğime yazık, tecrübeme yazık bana yazık. Ama lise sonrası çalışsam henüz 17 yaşında olsam elbette yaparım. Ben 14 yıllık iş tecrübemde sırf tecrübe olsun diye ücretsiz maaşsız çalıştığım yılları biliyorum. Lütfen tecrübesi yaver gidenler 'ben yaptım başardım' diye düşünmesin dediğim gibi o da iş hayatının geri kalanı gibi bir şanstır. Ha biz üzülecek miyiz yoo asla. Bizim de mutlaka memnun olacağımız, tatmin olacağımız iş hayatımız olacak. ben hala umutlu isem siz de umutlu olun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?