işsizlik bitirdi beni

kesinlikle sana katılıyorum.işsizlikte sürekli torpilden bahsedilmiş.Tamam torpille girenler olmuştur ama torpilsiz insanlarda var.Ben kpss B grubunu özellikle açıklamaya çalıştım ama malesef yine torpil dendi.Mülakatlı sınavlarda evet torpil sokuluyor ama sadece aldığı puanlarla sene içerisinde yapılan genel alımlarda atanan insanlarda var.Eğitim fakülteleri için de aynı şey geçerli.Ayrıca herkesin rakibi kendi meslektaşı eğer sen branjında matematik yapamıyorsan kendi meslektaşlarında aynı seviyededir yapamıyordur.Ben mühendisim benim meslektaşlarım tarih, anayasaya uzak sınava giriyor ve bende öyleydim.Eksiklerim neyse onlara çalıştım aldığım puanlada genel alımlarda direk atandım.Ayrıca her branş için sınav yapmaya kalkışsalar işte o zaman daha çok torpil olur.Bir çok mühendislik,öğretmenlik ya da iktisadi idari bölümleri var.Her birine ayrı sınav hazırlamaları imkansız olduğu gibi hazırlasalar dahi o zaman daha çok mülakatlı alım olur gerçekten torpili olmayan insanlar hiç giremez.Abim 6 yıl önce işletmeden mezun olduğunda başladı kpssde torpil var her sene 60-65 civarı bişey aldı.Ama hiç oturup doğru düzgün çalıştığını görmedim sadece bir nakarattır gitti torpil var. Aynı bölüm mezunları tanıdıklarım 85-90 arası aldı şubat alımlarında tercihleriyle atandı.Şimdi bunlar torpillemi girdi.Abim çalışmaya gönlü ve hevesi olmadığı için ben canlı örnek olarak durmama rağmen hala torpilli olanları örnek gösteriyor ve özelde canı çıkana kadar az maaşla çalışmaya devam ediyor. Tabi her bölümün avantajı bir değil kimi bölümler genel atamalarda çok az alım yapıyor ama bu da insanların kendi seçimi.Fen edebiyat fakültelerinde misal daha az alım oluyor onların 90 dan yukarı alması gerekiyor yani daha da çok çalışmaları gerekli ve yine onlar kendi meslektaşlarıyla yarışıyor.Sınavdan 90 almış olabilirsin ama meslektaşın 91 aldı ise o haketmiştir 91 alanın torpilli olduğu anlamına gelmez.Genel alımlarda küsürüne kadar bir meslektaşımla aynı puanı almıştım ve ikimizde aynı şehirin aynı kurumunu yazmıştık tercihlerimizde. Ama arkadaş o kuruma atanırken ben bir alt tercihime yerleştim onu yerleşme nedeni ise benden bir sene önce mezun olmasıydı. Farklı bir örnek vereyim.Çalıştığım kuruma bir tane bölümden 55 civarıyla atamalar olmuştu. Şaşırmıştık nasıl bu kadar düşük olabilir diye ama sonradan atanan arkadaşlarla konuştuğumuzda bu bölümün yeni ve yanlış hatırlamıyorsam sadece başkent ünvtesinde olduğunu ve sınıflarında tercih yapan herkesin atandığını söylediler.Bu da bölüm avantajı ama insanlar araştırmadan o 55 puanları gördüklerinde işte torpilli diyerek geçtiler. Bu söylediklerim B grubu genel atamaları ile ilgilidir.A grubu mülakatlı atamalarında torpiller oluyordur.Ya da belediyelerin sözleşmeli alımlarında torpil tanıdık olduğu herkesçe bilinen gerçek.
Özel sektöre gelince işe girmek daha zor çok iyi bir ünv. iyi bir ing ve dahası tanıdık, çevre, sürekli hareket halinde olan sektörün bölümünden mezun olmak gerekli.Eğer iş alanı geniş bir bölümden mezunsan iyi bir ünv ve dil yeterli bir yerden başlarsın. Galiba kariyer netle ilgili yorumlar vardı.Bu sitelerin bana da faydası olmadı ama bir meslektaşım en yakın arkadaşım olur kendisi mezun olduktan sonra 1.5 yıl iş aradı bulamadı bir gün o tarz başka bir sitede cv sini gören bir firma görüşmeye çağırdı.Biz sıfırdan yetiştireceğiz dediler ve aldılar işe ve 3 yıldır da çalışıyor orada bu da şans bence.

kpss yi öğretmenler konusunda anlamıyorum
hem öğretmen açığı var hem işsiz öğretmen
bide devlet diyo ki benim ünv.den mezun ettim ama emin değilim sınavla kontrol edin
ki kimse torpil yok felan demesin
bu sene ki rezilliklerden sonra sınav mercilerine güvenmiyorum ben
Allah yardımcınız olsun kpss ye girenler
ben hiç girmedim girmeyide düşünmüyorum.

Arkadaşlar seviyemizi bozmadan,birbirimize hakaret etmeden yorumlarımızı yapalım lütfen.Sen şöylesin,sen şusun busun gibi hakaret içerikli cümlelerle bir yere varamayız ancak ceza alırız.Forum kurallarımızı hatırlatmak isterim

Ya güzelim konu nereden nereye gelmiş...

Sanki kimsede zeka yok da düşünemiyormuş gibi yok efeeemm ders çalışın

yok bilmem ne yapın...

Böyle gündemden sıfır haberdar olan yazmak için yazan kişiler için dileğim :

Umarım o beğenmediğiniz,akıl verdiğiniz,hor gördüğünüz kişilerin durumuna düşersiniz de

çaresizlik ne demekmiş yürekten hissedersiniz.

Ve siz de böyle akıl verenlerle karşılaşır,yüreğinizi sıkarsınız...

ya ben anlatamıyorum ya siz anlamıyorsunuz. siz Türkiye'de yaşamıyor musunuz allah aşkına.....sadece torpil değil burada bahsedilenler...bu sene büyük bir kopya vardı sınavda ve ben önceki senelerde de olduğundan eminim sadece bu sene ortaya çıktı ve şuanda birçok okulda kopyayla atanmış öğretmenler var peki buna ne diyorsunuz?? benim sorunum yüksek puan alamamak vs. değil. atansam bile,okadar sene okumuş şerefli bir öğretmenin kopyayla kendi hakları olmadan atanan öğretmenlerle aynı okulda çalışmasına nasıl katlanabilirim. ve bu şartlar altında bu sınava, yöneticilere nasıl güvenebilirim...

siz hep örnek vermişsiniz ben de bir örnek vereyim... bir tane arkadaşım kpss sınavı iptal edilmeden önce kendi bölümüyle ilgili çok yüksek bir puan aldı ve kesinlikle atanıyordu.. ama yeni sınava da girmek zorundaydı yine yüksek bir puan aldı ama yaşı geçtiği için atanamadı.sınavda bu şekilde bir rezillik olmasaydı ve sınav iptal olmasaydı aradan 3 ay gibi bir zaman geçmeseydi o kişi şua da atanmış olacaktı...

Son düzenleme:

Devlette çalışan biri olarak yol göstermek istedim Allah'a şükür hakkımla emeğimle hiç kimseye ihtiyacım olmadan atandım.Özel sektörde çalışırken bana da bu akılları verdiler iyikide vermişler.Gündeme gelince yeterince takip ettiğimi düşünüyorum eğitim bilimlerinde çalınan soruların olduğunu ve ardından iptal edildiğini de biliyorum.Ama o sınavda soruları çalanlarla birlikte hakkıyla çalışıp yüksek alanlarda olmuştu.Kimseyi hor görmedim su ana kadar görmem de zaten.Benim için her insan değerlidir.Kimseye de kendimi aşağılatmam gündemden sıfır haberdar olanlar diye.

Asıl anlamayan sizsiniz önceki senelerde soruları el atından yürüterek girenler olmuş olabilir hatta bu sene evet ortaya çıktı ve sınav iptal edildi.Ama sadece torpil söylemlerinizle hakkıyla girenlerin de günahına giriyorsunuz.Neden sadece onursuz insanları örnek alıyorsunuz ben bunu söylüyorum.Kötüyü örnek alırsak doğru olanı elde etmek zor olmazmı? Aynı okulda öğretmenlik yapmak istemiyorum onlarla diyorsun ama onların kim olduğunu net olarak biliyormusun? Nasıl her atanana kopyacı gözüyle bakıyorsunuz ya da torpillidir diyorsunuz.Sen atandığında sana arkandan aynı şeyleri söyleseler hazmedebilirmisin? Ayrıca senin verdiğin örnekteki arkadaşın sanırım A grubundan tercih yapmaya çalıştı A grubunda evet yaş sınırları var bildiğim kadarıyla zaten A grubunda torpil ve mülakat olduğunu da söyledim üzerine basa basa.Ama ben dikkat ettiysen hep B grubu üzerinde durdum B grubu atamalarında yaş sınırı yok arkadaşım 40 yaşına da gelsen atanırsın.Öğretmenlerde de bildiğim kadarıyla sınır 40.

ben kesinlikle bir genelleme yapmıyorum tabiki herkes torpille kopyayla atanmıyor ama ben güvenden inançtan bahsediyorum...kim olduklarını net olarak bilmeme gerek yok ki hesap mı soracağım.ben atanırım ya da atanmam sorun bu değil. ben sistemden bahsediyorum... tanıdığım kişi de öğretmen adayıydı..yarın öbür gün bu arkadaşımın durumuna yine düşecek birileri. yazık çok yazık. ayrıca ben ingilizce öğretmeniyim ve 76.5 aldım doğuda birçok yere atanabiliyordum ama evli olduğum için şuanda oturduğum yere atanmam gerekiyordu ama puanım yetmedi ve bu kopya vs. olmasaydı ben aldığım puandan çok daha iyi puan alacaktım netlerim bunu gösteriyordu yani.sonuç olarak HAKKIM yendi benim de birçok kişi gibi. sizden bunu anlamanızı beklemiyorum zaten. iyi günler...

Evet Türkiye de bir çok sistemde sorun var ama sadece kpss de değil.Su an görevde yükselme sınavlarına hazırlık başladı memurlarda.Görsen burda insanlar işi gücü bırakmış memurlukta yükselme için yine tarih, anayasa, yönetmelik çalışıyorlar.Memur atamaları, Şeflikler, müdürlükler en azından sınavla oluyor ya hiç olmasaydı o zaman ne olacaktı.Tamamen hükümete yakın olanlar yükselecekti ya da memur olacaktı.Ve inan seni anlıyorum inşallah en kısa zamanda gönlünce bir yere atanırsın .Ve eşinle yaşadığın yere atanman daha iyi olur çünkü tayin işleri gerçekten çok zor oluyor.

ben zaten sınavlar olmasın demiyorum ama keşke üniversitelere fazla kişi almasalar da alanından mezun olan herkes işe başlayabilse.tabiki bu ülkemizde mümkün olmuyor sınavlar olmak zorunda ama olacaksa bu şekilde olmamalı, insanlar o sınava güvenebilmeli, benim savunduğum konu bu.iyi dileklerin için teşekkürler.. evet tayin durumları da bir işkence. çok evli tandığım var farklı farklı şehirlerde evlilik sürdürmeye çalışıyorlar malesef...

Son düzenleme:
Kpss bana göre saçma sapan bir sınav sistemi. Yüksek puan alanlara zeki diye adlandırıp düşük puan alanlara ağız kıvıran insanlara sinir oluyorum. Ben 65 puanla atandım başka bir bölüm mezunu 90 puanla zor atanıyor böyle bir adalet olamaz. Bunun yerine insanların meslek alanlarındaki bilgisene göre seçme yapılması gerektiğine inanıyorum. Kpss de torpil olduğuna ben de inanıyorum ama eskisi gibi bir kurumda müdür tanıyorum o yapar şeklinde değil daha büyük torpiller ösym skandalı gibi

Özgüvenimizi sıfırlayan bir sistem bu.Kaç yaşına geliyoruz..Hala iş yok güç yok

Okumuşluğunda dalga konusu oluyor valla

önlisans mezunyum ben sizler gibi doktora yüksek lisans falan yapmadım yazdıklarınıza bakınca zaten yapmayada gerek yok kendimizi paralamaya gerek yok hatta hiç okumayada gerek yok 8 yıl mecbur ya onu oku yeter nasıl olsa iş yok. hep tecrübe istiyolar. bugüne kadar gittiğim hiç bir iş görüşmesinde sen üni mezunuymuşsun gel çalış diyeni görmedim nerde çalıştın tecrüben varmı diyolar.yook çalışmadan nasıl olsun.
bi fabrikada çalıştım altı ay stajyer olarak onlar beni buldular işkur bilgilerinden benim gibi yeni mezun 30a yakın kişi vardı.altı aydan sonradakadrolu olursunuz dediler ama süre doluncada ihtiyacımız yok dediler 2-3 kişi kaldı işyerinde.zaten ilk ve son olarak bizdik böle bişey denemek istemişler başarılı olamadılar. evde oturmaktan sıkıldığım için kursa gidiyorum şimdi belki bi faydası olur diye

kızlar bu dıyecegımı yanlıs anlamayın lutfen sadece fıkır vermek ıcın hanı soyluyorum belkı bır faydası olur dıye hanı
bızım bı akrabanın kızı edebıyat bolumunu bıtırdı ustune 1.5 yıl formasyon fln da aldı ama ugrastı atanamayınca dersanelerde calısmaktansa pomem (yanı kısa yoldan 6 ayda polıs memuru) olmayı tercıh ettı. 6 ayda okulu ıstanbulda okudu bıtırdıı sımdı calısıyor 2 mılyar 120 lıra fln da bı maas alıyor hemde kadrolu okul bıtınce sınawa fln gırmedı dırekt atandı
ustelık oyle coook da yorucu bır işi yok zaten 8-5 calısıyo sevıyor
hanı sadece fıkırdı belkı yardımım olur dıe
hepınıze Allah yardımcı olsun ......

Sınavla mı girdi polisliğe ? Ben de düşünüyorum da detaylı bilgim yok .

acaba nasıl bir iş, masabaşı bir iş midir ? yani öyle çok atik,çevik,sportmen birilerini arıyorlarsa bana göre değil ?

acaba nasıl bir iş, masabaşı bir iş midir ? yani öyle çok atik,çevik,sportmen birilerini arıyorlarsa bana göre değil ?

canım atandııgın ıle gore degısıyor calısma sartların
ama en kotu ıhtımalle cevıkte olursun kı o da oyle atık sportmen vs olmana gerek yok
oylelerını polıs yapmıslar kı dıyorsun bu sılahı nasıl taşıyor dıye
masabaşı olma ıhtımalın yaşın ılerledıkce artıyor..

maalesef bedduanız tutmadı hanımefendi ben o sınavda istediğimden fazla puanı almış bir insan olarak yazdım ..Allaha şükür bilmediğim hiçbir konuda atıp tutmam ben de oldum olası bozuk plak gibi çalışıyoruz olmuyor diyen tipleri anlayamamışımdır ..neyse size tavsiyem kalbinizi temiz tutun kimse için kötü dilekler dilemeyin mazallah geri döner

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…