- 11 Aralık 2009
- 2.528
- 653
- 163
- Konu Sahibi tourmaline
-
burası serbest bı platform düşüncelerimi açıklama hususunda izine ihtiyacım yok sanırım ya da ben öyle biliyormusum demek ki ..
ben matematık profösörü tabi ki degılım yapıyorsanız sorun yok gerçeklerden bahsettım böyle saldırmaya gerek yoktu
kpss bir gerçek çalışırsak yaparız yapamıyorsak yeterınce çalışmamışız demektır dahası gerekıyor demektır benım anlayısımda en azından böyle sizinkinde degılse sorun yok ben sadece hiiiç aklıma dahi gelmeyen kolay yoldan sınav kazanma olayından bahsettıgımı düşünmenize şaşırmıştım olabiliyor demekki böyle hadiseler
kesinlikle sana katılıyorum.işsizlikte sürekli torpilden bahsedilmiş.Tamam torpille girenler olmuştur ama torpilsiz insanlarda var.Ben kpss B grubunu özellikle açıklamaya çalıştım ama malesef yine torpil dendi.Mülakatlı sınavlarda evet torpil sokuluyor ama sadece aldığı puanlarla sene içerisinde yapılan genel alımlarda atanan insanlarda var.Eğitim fakülteleri için de aynı şey geçerli.Ayrıca herkesin rakibi kendi meslektaşı eğer sen branjında matematik yapamıyorsan kendi meslektaşlarında aynı seviyededir yapamıyordur.Ben mühendisim benim meslektaşlarım tarih, anayasaya uzak sınava giriyor ve bende öyleydim.Eksiklerim neyse onlara çalıştım aldığım puanlada genel alımlarda direk atandım.Ayrıca her branş için sınav yapmaya kalkışsalar işte o zaman daha çok torpil olur.Bir çok mühendislik,öğretmenlik ya da iktisadi idari bölümleri var.Her birine ayrı sınav hazırlamaları imkansız olduğu gibi hazırlasalar dahi o zaman daha çok mülakatlı alım olur gerçekten torpili olmayan insanlar hiç giremez.Abim 6 yıl önce işletmeden mezun olduğunda başladı kpssde torpil var her sene 60-65 civarı bişey aldı.Ama hiç oturup doğru düzgün çalıştığını görmedim sadece bir nakarattır gitti torpil var. Aynı bölüm mezunları tanıdıklarım 85-90 arası aldı şubat alımlarında tercihleriyle atandı.Şimdi bunlar torpillemi girdi.Abim çalışmaya gönlü ve hevesi olmadığı için ben canlı örnek olarak durmama rağmen hala torpilli olanları örnek gösteriyor ve özelde canı çıkana kadar az maaşla çalışmaya devam ediyor. Tabi her bölümün avantajı bir değil kimi bölümler genel atamalarda çok az alım yapıyor ama bu da insanların kendi seçimi.Fen edebiyat fakültelerinde misal daha az alım oluyor onların 90 dan yukarı alması gerekiyor yani daha da çok çalışmaları gerekli ve yine onlar kendi meslektaşlarıyla yarışıyor.Sınavdan 90 almış olabilirsin ama meslektaşın 91 aldı ise o haketmiştir 91 alanın torpilli olduğu anlamına gelmez.Genel alımlarda küsürüne kadar bir meslektaşımla aynı puanı almıştım ve ikimizde aynı şehirin aynı kurumunu yazmıştık tercihlerimizde. Ama arkadaş o kuruma atanırken ben bir alt tercihime yerleştim onu yerleşme nedeni ise benden bir sene önce mezun olmasıydı. Farklı bir örnek vereyim.Çalıştığım kuruma bir tane bölümden 55 civarıyla atamalar olmuştu. Şaşırmıştık nasıl bu kadar düşük olabilir diye ama sonradan atanan arkadaşlarla konuştuğumuzda bu bölümün yeni ve yanlış hatırlamıyorsam sadece başkent ünvtesinde olduğunu ve sınıflarında tercih yapan herkesin atandığını söylediler.Bu da bölüm avantajı ama insanlar araştırmadan o 55 puanları gördüklerinde işte torpilli diyerek geçtiler. Bu söylediklerim B grubu genel atamaları ile ilgilidir.A grubu mülakatlı atamalarında torpiller oluyordur.Ya da belediyelerin sözleşmeli alımlarında torpil tanıdık olduğu herkesçe bilinen gerçek.
Özel sektöre gelince işe girmek daha zor çok iyi bir ünv. iyi bir ing ve dahası tanıdık, çevre, sürekli hareket halinde olan sektörün bölümünden mezun olmak gerekli.Eğer iş alanı geniş bir bölümden mezunsan iyi bir ünv ve dil yeterli bir yerden başlarsın. Galiba kariyer netle ilgili yorumlar vardı.Bu sitelerin bana da faydası olmadı ama bir meslektaşım en yakın arkadaşım olur kendisi mezun olduktan sonra 1.5 yıl iş aradı bulamadı bir gün o tarz başka bir sitede cv sini gören bir firma görüşmeye çağırdı.Biz sıfırdan yetiştireceğiz dediler ve aldılar işe ve 3 yıldır da çalışıyor orada bu da şans bence.