- Konu Sahibi tourmaline
-
yıllarca işsiz kalacağımı, soğan ekmeğe talim edeceğimi bilsem bile yine okurdum, yine okurdum ve yine söylüyorum kesinlikle okurdum.........................
abim Ankara hukuk mezunu, maliyede gelir uzmanı olarak çalışıyor yani devlet memuru yani fena sayılmayan bir memur maaşı var. kuzenim (dayımın oğlu) müteahhit yani hatırı sayılır bir geliri var. ve geçenlerde babama "enişte okuttun da ne oldu kaç kuruş maaş alıyor ki?" demiş. babam da hiç morarmadan bozulup neden okuttum ki demeden "hadi bakalım h....(abim) biraz konuşsun da dinleyin" deyip bir şeyler sormuş ve oradakilerin hepsi ağzı açık bir şekilde abimi dinlemişler. sonra babam "sen yarın onun yanına giderken ceketini ilikle diye okuttum" deyince kuzenim sus pus olmuş.
sistem kötü, işsiz üniversite mezunu çok, en yakınlarım yıllarca o sınav senin bu sınav benim dolaştılar ama hepsi de şu anda iyi birer iş sahibi. ben de okuyorum ve aynı zamanda hafta sonları büyük bir firmanın elemanı olarak çalışıyorum. bu işi bulurken de hiç ama hiç zorlanmadım.
şikayet etmek, sitem etmek haksızlıklara, tersliklere isyan etmek en doğal hakkımız. hepimiz emeklerimizin karşılığını almayı istiyoruz çünkü en doğal hakkımız.
ama işsizliğimizden şikayet ederken, keşke okumasaydım okudum da ne oldu demek yerine yapılabileceklere odaklansak. kasiyer olmak yada ne bileyim bir firmada iş bulmak okumuş bir insan için çok da zor değil. ama dürüstçe söylesek kaçımız üniversite, üstelikte iyi bir üniversite bitirmişken kasiyerlik ya da başka çok fazla eğitim gerektirmeyen bir iş yapar. herkes istediği yerde olmayı diler ve olamayınca şikayet eder.bilmem kendimi anlatabildim mi? ama bence böyle
Evli olunca da azar işitiyorsun.
İşin gücün var çalış kocana destek ol ev bark sahibi olun falan gibi laflar duyuyorsun.
Hayatında eline bir tek kitap almamış ,ömrünü günlerde kahve sohbetlerinde geçirmiş biri karşına geçip ayy evde sıkılmıyor musun,sende bir türlü iş bulamadın diyor..mosmor oluyorsun.. iş bulamadın bari çocuk yap diyen vardı bir de..bari bu işe yara yani.
işe yaramazım ya..!
2 konu vardı burda işsizikle ilgili.hangisinde okudum bilmiyorum da bazıları nacizane fikrim hakediyo!şimdi bana kızacaksnz ama bu benm fikrim..yok çok ii bi yerde okums. arkadası anaokulu öğr. okumuş ödev olarak kukla bebek yapıoms da hanfendi iyi bi bölüm bitirmiş.... yok o meslek sahibi olms.yok biri yabancı dil istemeyen yerlere işe girmiyoms...yok ordakiler lise meznyms günlük kıyafet giymsler....bilmem ne bilmem ne...kendinizi ne sanıysnz Allahaskına yahu! şeytanı mahveden de kibriydi.. böyle kibirli kendinizi bişey sandğnz sürece iş bulamazsnz efendim.. müsatehat böylelerine.. lütfen herkes alnmasn lafm su kendini nimet sananlara..kasiyerleri falan küçümseyenlere.. beni sorarsanz işsiz kalmadım kalmam da..zaten benm getirdiğim paraya da ailemn ihtyacı yok.çook büyük bi işimz var kendi işimizi yapıorz.. ha tuzun kuru diyeceksnz. alakası yok insanları küçümseyenlerden nefret ediyorumm
herkes keyfi sanıyor ya da dışarıdan eleştirmek çok kolay geliyor. devlete giriver demek bile ne kadar kolay hala insanların dilinde.
1)Evet tuzun kuru bu birincisi.
2)İkincisi insanlar eğitimlerine kendilerini geliştirmeye emek veriyorlar çaba zaman harcıyorlar bunun da karşılığını istemeleri en doğal hakları.
3)Kimsenin kimseyi küçümsediği yok. Kimsenin kendini birşey sandığı da yok. Kendilerini birşeyler sanan seni 3 kuruşa çalıştırmak isteyenler.
4)Yabancı dil istemeyen işlere girmek istemiyorum. Çünkü benim anadilim değil. Kullanmazsam unuturum. Ben o dili ileride önüm açılsın diye öğrendim. Ailem masraf yaptı maddi manevi eza çektik. Şimdi tutup da bunu kullanmayacağım bir işe girersem onların bu emeğine bana yaptıkları masraflara ihanet etmiş olurum. Bunu da hiç istemem böyle birşeyi istediğim için de senin beni eletirme hakkın yok
5)Anlaşılan vasıflı elemanı ucuza çalıştırmak isteyip yapamıyorsunuz da insanların hayallerine hakaret ediyorsunuz.
Eğitim durumunu bilemem ama anladığım kadarıyla üni mezunu değilsin. Yanlışsam düzelt. Eğer üni mezunu olsaydın anlardın ne demek istediğimizi. İnsanlar üniye girmek için azap çekiyorlar ben de sınav öncesi ağlama krizlerine girdiğimi bilirim. Okula girdikten sonra da bitirme stresi insanı sarıyor. Bu arada benim de bababım kendi işi istese onun yanında çalışabilirdim liseden itibaren ben zor olanı seçtim hazır işe konmadım buna da hiç niyetim yok. benim aileminde benim kazandığım paraya ihtiyacı yok. Zaten kasiyerlik gibi ya da yabancı dil gerektirmeyen işlere girmeme ilk önce babam karşı çıkar ben seni bugünler için mi okuttum diyerek. O yüzden insanların hayallerine saygılı ol. Burada kimsenin kimseyi aşağıladığı yok. ama her insan emeğinin karşılığını almak ister.
2 konu vardı burda işsizikle ilgili.hangisinde okudum bilmiyorum da bazıları nacizane fikrim hakediyo!şimdi bana kızacaksnz ama bu benm fikrim..yok çok ii bi yerde okums. arkadası anaokulu öğr. okumuş ödev olarak kukla bebek yapıoms da hanfendi iyi bi bölüm bitirmiş.... yok o meslek sahibi olms.yok biri yabancı dil istemeyen yerlere işe girmiyoms...yok ordakiler lise meznyms günlük kıyafet giymsler....bilmem ne bilmem ne...kendinizi ne sanıysnz Allahaskına yahu! şeytanı mahveden de kibriydi.. böyle kibirli kendinizi bişey sandğnz sürece iş bulamazsnz efendim.. müsatehat böylelerine.. lütfen herkes alnmasn lafm su kendini nimet sananlara..kasiyerleri falan küçümseyenlere.. beni sorarsanz işsiz kalmadım kalmam da..zaten benm getirdiğim paraya da ailemn ihtyacı yok.çook büyük bi işimz var kendi işimizi yapıorz.. ha tuzun kuru diyeceksnz. alakası yok insanları küçümseyenlerden nefret ediyorumm
Kimse insanları küçümsemiyor.
Küçümsedikleri o işlerde çalışan insanlar değil işler.
Tabi ki insanlar kendi vasıflarına bakıp bazı işleri küçümseyebilirler.
Bundan doğal ne olabili ki?
Sen bir Harvard mezununa kasiyerlik teklif edersen tabi ki küçümser.
Ama senin yanlış anladığın nokta şu Harvard mezunu "kasiyerleri" değil "kasiyerliği" küçümsüyor.
Ee müsadenle küçümsesin...
benim derdim işsizlik..dayanamıyorum artık o kadar iyi okullarda okudum master yaptım..çok uzun zamandır iş arıyorum..bir ara sürekli ağlıyor üzülüyordum artık ağlamak bile içimden gelmiyorsonumu göremiyorum.napıcağımı bilemiyorum acil paraya ihtiyacım da yok ama bir an önce iş güç sahibi olup hayatımı kurmam gerek =(( napıcam ben herşeyden sıkıldım artık kimse okuyup bu kadar emek vermesin ; artık okumak iyi birşeydir herkes okumalı diyemiyorum fikirlerim değişti etrafımda kimse yardımcı da olmuyor, imkanı olup yardım etmeyen herkese kinleniyorum elimde değil iş görüşmelerine gidiyorum şöyle bir cvim üzerinden 1-2 şey sorup geri gönderiyorlar sorun ne anlayamıyorum ben herşeye razıyım gözüm yükseklerde de değil..daha ne kadar dayanabilirim bilmiyorum..
kimya mühüm..Ne üzerine okudun?
senin zihniyetindeki insanları anlamış değilim, niye bu kadar öfkeli bir çıkış yaptın, ülkenin durumu ortada ama tabi sen hiç iş aramadığın için bu durumun farkında olmayabilirsin..hiç kimseyi hiçbir işi küçümsemedim..asla da böyle bir şey yapmam, ama sen şu an o mesajınla tüm işsizleri küçümsemiş oldun..genelde çok kolay iş bulmuş olan insanlar zaten çok acımasızca davranıyorlar..daha yapıcı bir mesaj atabilirdin ama kişiliğini ortaya koymuşsun sen de, neyse sana daha fazla yazıp kendimi üzmeyeceğim benim derdim bana yeter, bu konuya bir daha yazmazsan sevinirim..belli ki konu zaten seni ilgilendirmiyor..
kimya mühüm..
Bir arkadaş çok büyük konuşmuş :44: işsiz kalmadım ,kalmam da demiş.Yarının sana ne getireceğini bilemezsin ki.
Herkes emeğinin karşılığını almak istiyor .İnsanların isteklerine saygı duyun lütfen .Burda kimse kasiyerliği küçümsemedi .Herkes aldığı eğitimler doğrultusunda bir işte çalışmak istiyor .
Burda birbirimizi motive edip ,destek olamamız gerekiyor.İşsizliği bir dönem yaşamamış , halden anlamayan insanlar da yazmasın lütfen .Kendi sıkıntımız kendimize yetiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?