işsizlik bitirdi beni

arkadaşlar madem tecrübe gerekli bi süre maaşsız çalışmayı teklif etseniz iyi firmalara?
adamlar beleş elemanı kabul ederler gibime geliyor hem size de tecrübe olur
o yerde devam etmeseniz bile iş tecrübesi olarak iyi bir yerde referansınızın olması size artı katar.
ama ne yalan söyleyeyim, yazdıklarınızı görünce, kendim için devlette çalışmak için bir sınava hazırlanmak daha kolay geldi, en azından çalışıp hakkınla giriyorsun, milletin ağız kokusunu çekip yalvarmak zorunda kalmıyorsun.

Açıkcası ben kendime yediremiyorum kasiyerliği .Lütfen bu yanlış anlaşılmasın ,kasiyerliği küçümsemiyorum ama herkesin yapabileceği bir iş var .Tamam okurken ben de part time kasiyer olarak da çalıştım ama mezun olduktan sonra, tekrardan en başa dönmek adama çok koyuyor.

Bu işsizlik adamı yiyip, bitiriyor. Hepinizi çok çok iyi anlıyorum Benim de yaş ilerledikçe umutlarım tükeniyor .

Tanrım hepimizin gönlüne göre versin.

Bunları duymamak için insanlardan kaçar oldum .

Son düzenleme:
Rabbım ıs arayan herkesın yardımcısı olsun.
Zor olan ıs bulmak degılde, okuyan kısının kendı meslegını ıcra etmesı.
Yıllarca emek verıdıgı, hayalını kurdugu meslegı yapamamak zor olan.

Zor olan bıraz da nefsımıze hakım olamamak.
Bır anda olmasını ıstemek.
Yukselmek ıcın agır adımlarla degıl de, kosar adımlarla ılermeyı ıstemek.
Olmadıgı anda, umudunu yıtırmemek zor olan.
Daha fazla gayret etmek, sabr etmek, kendını hıc durmadan gelıstırmek.

2 konu vardı burda işsizikle ilgili.hangisinde okudum bilmiyorum da bazıları nacizane fikrim hakediyo!şimdi bana kızacaksnz ama bu benm fikrim..yok çok ii bi yerde okums. arkadası anaokulu öğr. okumuş ödev olarak kukla bebek yapıoms da hanfendi iyi bi bölüm bitirmiş.... yok o meslek sahibi olms.yok biri yabancı dil istemeyen yerlere işe girmiyoms...yok ordakiler lise meznyms günlük kıyafet giymsler....bilmem ne bilmem ne...kendinizi ne sanıysnz Allahaskına yahu! şeytanı mahveden de kibriydi.. böyle kibirli kendinizi bişey sandğnz sürece iş bulamazsnz efendim.. müsatehat böylelerine.. lütfen herkes alnmasn lafm su kendini nimet sananlara..kasiyerleri falan küçümseyenlere.. beni sorarsanz işsiz kalmadım kalmam da..zaten benm getirdiğim paraya da ailemn ihtyacı yok.çook büyük bi işimz var kendi işimizi yapıorz.. ha tuzun kuru diyeceksnz. alakası yok insanları küçümseyenlerden nefret ediyorumm

1)Evet tuzun kuru bu birincisi.
2)İkincisi insanlar eğitimlerine kendilerini geliştirmeye emek veriyorlar çaba zaman harcıyorlar bunun da karşılığını istemeleri en doğal hakları.
3)Kimsenin kimseyi küçümsediği yok. Kimsenin kendini birşey sandığı da yok. Kendilerini birşeyler sanan seni 3 kuruşa çalıştırmak isteyenler.
4)Yabancı dil istemeyen işlere girmek istemiyorum. Çünkü benim anadilim değil. Kullanmazsam unuturum. Ben o dili ileride önüm açılsın diye öğrendim. Ailem masraf yaptı maddi manevi eza çektik. Şimdi tutup da bunu kullanmayacağım bir işe girersem onların bu emeğine bana yaptıkları masraflara ihanet etmiş olurum. Bunu da hiç istemem böyle birşeyi istediğim için de senin beni eletirme hakkın yok
5)Anlaşılan vasıflı elemanı ucuza çalıştırmak isteyip yapamıyorsunuz da insanların hayallerine hakaret ediyorsunuz.
Eğitim durumunu bilemem ama anladığım kadarıyla üni mezunu değilsin. Yanlışsam düzelt. Eğer üni mezunu olsaydın anlardın ne demek istediğimizi. İnsanlar üniye girmek için azap çekiyorlar ben de sınav öncesi ağlama krizlerine girdiğimi bilirim. Okula girdikten sonra da bitirme stresi insanı sarıyor. Bu arada benim de bababım kendi işi istese onun yanında çalışabilirdim liseden itibaren ben zor olanı seçtim hazır işe konmadım buna da hiç niyetim yok. benim aileminde benim kazandığım paraya ihtiyacı yok. Zaten kasiyerlik gibi ya da yabancı dil gerektirmeyen işlere girmeme ilk önce babam karşı çıkar ben seni bugünler için mi okuttum diyerek. O yüzden insanların hayallerine saygılı ol. Burada kimsenin kimseyi aşağıladığı yok. ama her insan emeğinin karşılığını almak ister.

herkes keyfi sanıyor ya da dışarıdan eleştirmek çok kolay geliyor. devlete giriver demek bile ne kadar kolay hala insanların dilinde.

devlete giriver diyenlerin hiçbiri kpss'den tesadüfen bile olsa 60'ın üstünde puan alamazlar. ben devlet kurumunda uzm. yrd.yım, şükürler olsun ama bu işlere girmek hiç de öyle kolay değil. önce bir sürü dersten ve sayısız konudan girdiğin kpss, sonra puanın yeterse listesine girmek için hak kazandığın kurum sınavı ve en sonund şeytana pabucunu ters giydirecek olayların döndüğü mülakat. eskiden bir kaymakam olmak, bir spk'ya girmek (örnek veriyorum), o kadar kolaymış ki, varla yok arası bir sınav bir de tanıdık bul tamam. ama şimdi insanlar resmen yırtınıyorlar, ömürlerini adıyorlar bu sınavlara. devlete giriver diyenler bırakın 15 dersi, o derslerin birinden 40 soruda 30 yapsınlar da görelim. kolaydı.

alkışalkışalkış

sagolera; siz nasıl işe eleman alırken bazı özellikler arıyorsanız, iş arayanlar kendi vasıflarına uygun iş arıyor. Bu topici merakımdan tamamını okudum kimsenin kibir yaptığını ya da birilerini aşağıladığını sezmedim. Siz nasıl bu sonuca vardınız? Bir de buraya gelip müstahak yazmışsınız, umarım biraz egonuz tatmin olmuştur bu şekilde.

Son düzenleme:
Eğer iyi bir üniversiteden geçerli bir bölümden mezunsak, yabancı dilimiz vs. varsa, gözmüz çok yükseklerde değilse ve hala iş bulamıyorsak sanırım dönüp kendimize bakma, hatayı nerde yaptığımızı arama zamanı gelmiştir.
Çünkü işverenler sadece hangi ünv. mezun olduğumuza, hangi dilleri bildiğimize bakmıyorlar.
Bunun yanı sıra görüşme sırasındaki halimiz, tavrımız da çok önemli.

Bakın size bir anımı anlatayım.
Üniversitedeyken staj için iyi bir firmaya başvurmuştum.
Önce CV'mi gönderdim, sonra tel. ile mülakat yaptılar. Buraya kadar her şey çok güzel gitti.
Garanti gibiydi.
Daha sonra yüzyüze görüşmeye gittim.
Görüşme günü uzun bir yolculuk yapmıştım ve çok yorgundum.
Ayrıca çok gergin ve stresliydim.
Görüşmenin başında ik uzmanı bana kartını verdi. Kartı alıp çantama koyacağım yerde elimde tuttum.
Görüşme boyunca da heyecan ve stresle kartı elimde oynayıp buruşturmuşum.
Hiç farkında değilim.
Sonunda ne oldu?
Tabi ki kabul edilmedim.

Duruşunuz, kıyafetiniz, sorulara verdiğiniz cevaplar, gülümseyişiniz, oturuşunuz, ses tonunuz bunların hepsi çok önemli. Hatta bitirdiğiniz ünv.den bile daha önemli olabiliyor bazen.
Diyeceğim o ki mülakata gitmeden önce bir provasını yapın.
Bir yakınınızdan rica edin.
Bakalım nasıl gözüküyorsunuz...Sizi eleştirmesini isteyin.

Kimse insanları küçümsemiyor.
Küçümsedikleri o işlerde çalışan insanlar değil işler.
Tabi ki insanlar kendi vasıflarına bakıp bazı işleri küçümseyebilirler.
Bundan doğal ne olabili ki?
Sen bir Harvard mezununa kasiyerlik teklif edersen tabi ki küçümser.
Ama senin yanlış anladığın nokta şu Harvard mezunu "kasiyerleri" değil "kasiyerliği" küçümsüyor.
Ee müsadenle küçümsesin...

Canım Üzülme,
Rızkı veren Allah .Elbet vardır bir hayır,herşey vaktini ve zamanını bekliyor..
Umut bitmez:)

Sevgiyle Kal...

MÜSADENLE KÜÇÜMSESİN DEMEK!bu zihniyetle işinz zor

Ne üzerine okudun?

senin zihniyetindeki insanları anlamış değilim, niye bu kadar öfkeli bir çıkış yaptın, ülkenin durumu ortada ama tabi sen hiç iş aramadığın için bu durumun farkında olmayabilirsin..hiç kimseyi hiçbir işi küçümsemedim..asla da böyle bir şey yapmam, ama sen şu an o mesajınla tüm işsizleri küçümsemiş oldun..genelde çok kolay iş bulmuş olan insanlar zaten çok acımasızca davranıyorlar..daha yapıcı bir mesaj atabilirdin ama kişiliğini ortaya koymuşsun sen de, neyse sana daha fazla yazıp kendimi üzmeyeceğim benim derdim bana yeter, bu konuya bir daha yazmazsan sevinirim..belli ki konu zaten seni ilgilendirmiyor..
Ne üzerine okudun?
kimya mühüm..

Son düzenleme:

Arkadaşım ben genel beylik lafları söyledim eğer kendini 'bey' kabul edecek bir kibrin var ise al tabi üstüne ben çevremizdeki insanları kastettim. Siz bu durumları yaşamamışsanız oturun bol bol şükredin ona buna çatacağınıza. biz kendi aramızda konuşuyoruz. Evet hanımefendiyim ve iyi bir bölüm bitirdim. Hanımefendiliğimi de bozmak istemiyorum gördüğünüz gibi
Ayrıca ben kimseye hiçbişey müstahak demedim. Kınadığı şeyi yaşamadan ölmezmiş insan. Bu da aklında bulunsun... İşte bazıları da verdiği emekten fazlasını alınca ne diyeceğini bilemiyor.

özellikle 2008 krizinden sonra ucuz işçi bol mezun mantığı yaygınlaştı. Ben o zaman çok iyi bir kurumda yüksek ücretle çalışıyordum ve de o yıl kurumumuz en iyi cirosunu yaptı. Ama niyeyse krizi bahane edip kimseye zam yapmadı. Ha bununla da kalmadı bi piyasaya bakalım bakalım işçi fiyatı ne kadar ucuz denildi. Aa bakıldı piyasa 600-700 tl'ye çalıştırılacak üniv. mezunu dolu e bir miktar alalım denildi alındı. Onlar da hevesle geldiler tabi iş bulmuşlar
sonra pişman oldular tabi 'e biz bu maaşla eğitimimizi, kendimizi ortaya koyacak gece gündüz çalışacak iş yerine daha basit kafa yormayacak işler de yapabilirdik neden kabul ettik' diye ama iş işten geçti tabi...

O mantık hala devam ediyor. Kabiliyetine ya da eğitimine göre değil ne kadar az ücret istediğine göre istihdam ediliyor insanlar. Hem eğitimini koy, hem tecrübeni hem de mümkünse dilini ama para isteme bizden.

Ben fazlası ile parasız çalıştım 1 yıl ne demek ya hu. Bir çoğunuzdan büyüğüm burda 14 yıl önceden söz ediyorum. Arkadaşlar kendinizi sömürtmeyin. Sırf tecrübe olsun diye bedava çalışılmaz, az para ile mutsuz olacağınız işi de yapmayın. Ömrün telafisi yok. Sağlığınızı bozacak, sizi üzecek ilerde keşke yapmasaydım diyeceğiniz tecrübeleri yaşamasanız da olur

arkadaşlar sağolsun burdan duyarlı bir meslektaşım da artık benim için iş arıyor..o yüzden artık biraz daha umutluyum..kimsenin yapmadığını yaptığı için kendisine teşekkür ediyorum.. çabası bile yeter :)
Allah hepimizi iyi insanlara rast getirsin..

yazıcam tabiki konu herkese açık..işsizleri de küçümsediğim yok. haddim de değil. sadece üstün vasıflı ! insanların düşük seviyeli?vasfsz! insanları küçümsemesini anlamyrm

Bir arkadaş çok büyük konuşmuş :44: işsiz kalmadım ,kalmam da demiş.Yarının sana ne getireceğini bilemezsin ki.

Herkes emeğinin karşılığını almak istiyor .İnsanların isteklerine saygı duyun lütfen .Burda kimse kasiyerliği küçümsemedi .Herkes aldığı eğitimler doğrultusunda bir işte çalışmak istiyor .

Burda birbirimizi motive edip ,destek olamamız gerekiyor.İşsizliği bir dönem yaşamamış , halden anlamayan insanlar da yazmasın lütfen .Kendi sıkıntımız kendimize yetiyor

Kesinlikle katiliyorum.

Ceken bilir arkadas.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…