- 31 Ekim 2010
- 3.558
- 793
- 373
- Konu Sahibi tourmaline
-
Arkadaşım ben genel beylik lafları söyledim eğer kendini 'bey' kabul edecek bir kibrin var ise al tabi üstüne ben çevremizdeki insanları kastettim. Siz bu durumları yaşamamışsanız oturun bol bol şükredin ona buna çatacağınıza. biz kendi aramızda konuşuyoruz. Evet hanımefendiyim ve iyi bir bölüm bitirdim. Hanımefendiliğimi de bozmak istemiyorum gördüğünüz gibi
Ayrıca ben kimseye hiçbişey müstahak demedim. Kınadığı şeyi yaşamadan ölmezmiş insan. Bu da aklında bulunsun... İşte bazıları da verdiği emekten fazlasını alınca ne diyeceğini bilemiyor.
işsizlikten bır ara kafayı yemıstım esıme de yedırtmıstım
kasıyerlık yapın dıyorsunuz basvurmadım mı basvurdum cevap ne pekı
sız üniversite mezunusuunuz bız burada yerlerı süpürtürüz agır işler yaptıırırız ve maaşı sızı tatmın etmez ,o yuzden olumlu dönüş yapamıyoruz oldu
ölur musun öldürür müsün..
bı de torpil yok denıyor nerde yok bı kadrolu ısım var oldu onaylandı ben masama oturdan pat bırısı geldı oturdu
dıger kadrolu ıs basvurum ıcın ıse kpss puanına gore alınıyordu
..sizin puanınız yuksek sızı daha ıyı yerlerde gormek ısterız gıbi sacma sapan bı kagıt..
artık umudum yok mılletın demelerıne de kulagımı tıkadım
hamıleyımde ,bı dogrurayım ıkıncı pesıne hemen
iş vardı da bız mı calısmadıkkkkkkk
Bir arkadaş çok büyük konuşmuş :44: işsiz kalmadım ,kalmam da demiş.Yarının sana ne getireceğini bilemezsin ki.
Herkes emeğinin karşılığını almak istiyor .İnsanların isteklerine saygı duyun lütfen .Burda kimse kasiyerliği küçümsemedi .Herkes aldığı eğitimler doğrultusunda bir işte çalışmak istiyor .
Burda birbirimizi motive edip ,destek olamamız gerekiyor.İşsizliği bir dönem yaşamamış , halden anlamayan insanlar da yazmasın lütfen .Kendi sıkıntımız kendimize yetiyor
ben şuan liseye gidiyorum..
gelecek için hayallerim ideallerim vardı
şimdi bu yazılanları okuyunca sadece ağlamak istiyorum
o kadar sene okuyup, okumak hiçbir işe yaramazmış demek ... çok zor...
korkuyorum geleceğimden,endişeleniyorum :26:
ben şuan liseye gidiyorum..
gelecek için hayallerim ideallerim vardı
şimdi bu yazılanları okuyunca sadece ağlamak istiyorum
o kadar sene okuyup, okumak hiçbir işe yaramazmış demek ... çok zor...
korkuyorum geleceğimden,endişeleniyorum :26:
canım şu an bunun için dertlenmem için çok erken..bu derdi çekmeye hak kazanamamışsın çünkü henüz, o yüzden sen güzelce derslerine çalış, üniversite sınavını kazan, ailende ve aile dostlarında kim sana hangi işi bulabilecekse o alanı seç, hep diyorum herkesin başına aynı şey gelicek diye bir şey yok, herkesin şansı farklı, üzülme, önce o derdi çekmeye hak kazan, derslerine gereken önemi ver..artık herkes üniversite mezunu mutlaka okumalısın..
canim herkesin basina böyle bir sey geliyor diye bir kaide yok bu yüzden canini sIkma ve bugünlerini atlatmaya bak..
nasip kismet insaAllah Allah sana hayirli bir is nasip eyler ve insaAllah bizim cektigimiz sIkintilari sen cekmezsin..
ama 'ona öyle oldu banada olacak' diye simdiden ümitsizlige kapilma :)
MÜSADENLE KÜÇÜMSESİN DEMEK!bu zihniyetle işinz zor
Sen nerden biliyorsun benim mevkimi, ne iş yaptığımı, vasıflarımı da bu zihniyetle işiniz zor diyorsun?
Aile şirketiniz var diye kendini holding sahibi falan sandın sanırım.
Hala aynı noktaya takılıp kalmışsın.
Kimse kimseyi küçümsemiyor. Küçümsenen iş. O işte çalışan insanlar değil.
Ve evet tabi ki insanlar bazı işleri küçümseyebilirler.
Ne var bunda?
Benim yaptığım işi de benden daha iyi özelliklere sahip biri küçümseyebilir, burun kıvırabilir.
Bunda alınacak, kırılacak bir şey yok.
Bu sadece meslek için böyle değil.
Senin çok paran varsa benim oturduğum evi küçümsersin.
Küçümsemek aşağılamak anlamında değil. Beğenmemek, daha iyisini istemek, azımsamak anlamında.
Cebinde milyonları olan adam nasıl gecekonduyu beğenmezse gider villada oturursa, kendini yetiştirmiş, okumuş adam da herkesin girebileceği bir işi beğenmez.
Bu kadar basit!
Bunu konuyu insanları küçümsemeye, hakir görmeye, kibire kadar götürmek çok komik.
Tekrar söylüyorum kimsenin kimseyi küçümsediği yok!
tedavi olmalsn bence
komiksin piskolojn bozulms Allah şifa versinSöylediklerimden bunu mu çıkardın?
Cevap veremezsin çünkü yanıldın.
Gaza geldin Türk filmlerindeki Kadir İnanır edasıyla ortaya çıktın.
Heytt kimse kimseyi küçümseyemez, ezilenin yanındayım diye kendi kendine çaldın kendi kendine söyledin.
Halbuki kimsenin öyle bir niyeti yoktu, kimse kimseyi küçümsemiyordu.
Bunu anlayınca tedavi olmalısın diyorsun.
Yanıldın.
Ama yanıldığını kabul edebilecek kadar olgun değilsin.
Batıkça batıyorsun...
Cevap vermeye değmez...
Niyeyse bu tartışmalar aklıma Marangoz hatası diyaloglarını getirdi. Hani Fransız devrimi sırasında bir sanığın savcıdan daha aşağıda bir kürsüde oturup suçlamaları dinledikten sonra; 'Sizin o kadar yukarıda benim aşağıda oturmam tamamen marangoz hatası' demesini...
Bu diyaloglardan niyeyse aklıma o hikaye geldi bazılarının hak etmediği halde iş sahibi bazılarının hak ettiği halde hep mücadele eder konumda olduğunu okuyunca
haketmediğimi nerden biliyosun kıskançlık bence bu yaptğn sen de komiksin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?