işsizlik bitirdi beni

Haklısın insan kendi işinin bence de işçisi olmalıdır. Başka türlü başarılı olamazsın. Mesela evimizi de öyle görmüyor muyuz gocunuyor muyuz tuvaleti evi silerken hayır. Bizim çünkü. insanın kendi işi de öyledir. Ama inan iyi niyetle sömürülmek çok ince bir çizgi. Bizim kız ya da bizim oğlan oluverirsin. Sadece diploma mevzusu değil herkes iyi niyetli işveren de değil güzelim. Ben çok objektif konuşuyorum. Kendi adıma değil çevremde gördüklerim, tecrübelerim yeter kii biraz özverili ol niyeyse herşey sana patlar. Elbette üzerine düşeni yapacaksın ama kendini de kullandırtmadan benim özellikle söylediğim o.

arkadaslar ben yenı katıldım ebeyim 2009 un başında ebe olarak atanmıştım 1 yıl çalıştıktan sonra ıstıfa ettım cunku erzurumda çok kotu şartlar vardı ben adanalıyım eşim maraşlı olmadı ayrıldım şimdi atama beklıyorum yaklaşık 1 yıl oldu memurlugu bırakalı

Bir de arkadaşlar kültürlü insan olmak ile para kazanmayı lütfen birbirinden ayıralım. Sen okudun da noldu ben para kazanıyorum amiyane tabirle 'kroyum ama para bende' ile eş değer oluyor. Lütfen burda amaç para kazanıp oh başardım demek değil. Bir de kişisel tatminler var biz onu da tartışıyoruz. Yanılıyor muyum?

zenginin malı züğürdün çenesini yorarms bi de öyle bi tabir vardı...ben param var die hava mı attm dısarı çıkın da beyninize oksijengitsin kıro ne demek yaa çok kabasın sana da bu yakısırdı

Kesinlikle çok haklısın. Ben beni köreltecek yüksek maaşlı biri iştense, kapasitemi daha etkin bir şekilde kullanabileceğim daha düşük maaşlı bir işi tercih ederdim. İş tatmini olmadan olmaz ve bu da zaten maaş miktarıyla sağlanmıyor.

Anlamadığım okullarda kultur belgesı mı dagıtılıyor?Benım babam benı ortaokuldan sonra lıseye gondermedı fıkrımı de almadı sagolsun!Kendı ımkanlarımla acıktan okuyorum sımdı ben kultursuz muyum?Vayy be!Oysakı ben kendımı gelıstırdıgıme ınanıyorum yenı seyler ogrenmekten zevk alıyorum tarıh,sıyaset,spor guncel konularla ılgılenıyorum ama dıplomam olmadıgı ıcın kultursuz falan degılım !Acıdım boyle dusundugunuz ıcın sıze....

zenginin malı züğürdün çenesini yorarms bi de öyle bi tabir vardı...ben param var die hava mı attm dısarı çıkın da beyninize oksijengitsin kıro ne demek yaa çok kabasın sana da bu yakısırdı

Ewet yaa sankı ben zengınım dedım arkadas bana kro demek ıstedı sanırım ıste kultur farkı...ewet zengınım ama kulturluyum de.....

Yavrum sen niye herşeyi üzerine alıyorsun. ben seninle muhatap olmuyorum farkındaysan. Bak ne güzel yazmışsın iletine 'DÜŞMEZ KALKMAZ BİR ALLAH' ara ara oku

arkadaşlar bence polemiğe hiç girmeyin. yorumlarınızın sonuna 'tedavi olmalısın' 'komiksin' tarzında birşeyler yazmış hanımkızımız ki bu tam da 'söyleyecek lafım yok ama gene de çamur atayım' tarzı. kimsenin babasının parası kendi emeği ile kazandığı övüneceği bi mevzu değil. benim babamın da durumu epeyce iyi ancak ben çalışmak istiyorum, bu kadar.

lise hayatımda dalga geçmemişim, yan kafede takılmamışım ders çalışmışım.
yaz tatillerimde çalışmışım
üni kazanmak için dersaneye gitmişim buraya para dökülmüş
ailemden ayrı okumuşum buraya da babamın emeği dökülmüş.
üniversitedeyken oturduğum yerde kemiklerim batmış finallere çalışırken
en mühimi ümitlerim bağlanmış
ve dahası

kimse kimseyi küçümsemiyor. ben kasiyer arkadaşımla oturur çay kahve içerim dertleşirim severim sayarım ondan akıl alırım ki böyle bir arkadaşım var. ancak kasiyerlik yapmam durum bu. bunu anlayamayan varsa oturup öss çalışssın yok onu çalışsın yok hoca kaprisi çeksin gelsin hala anlamıyorum desin bitirelim.

arkadaşlar hepimiz emek edip okuduk sorun aslında şu bizi dershane kölesi yaptılar çoğumuzun babası emekli memur işçi aldıkları maaş ortada yemediler dershaneye yolladılar bizim maddi durumumuz kötüleştiği zaman ben ağlayarak kendi başıma gittim dershaneyi bıraktım Allah razı olsun askeriyenin sağladığı memhmetçik kursuna gittim ve muhasebe bölümünü kazandım.olay şu arkadaşlar avrupada bizdeki eğitim sistemi yok sen liseyi bitiriyorsun okulun rehberi seninle diyolağa geçiyor kızım hemşire olmak istermisin senin okulda girdiğin sınavların notların sağladığı puan buna yetiyor diyor sen yok diyorsun ben o meslekte yapamam bana göre değil beni başka bir mesleğe yönlendir diyorsun ve senin isteğin alanda içine sinen bir mesleki okula giriyorsun.biz peki biz niye lisede okuyoruz lisede onca sınava giriyoruz derslerden geçmek için notlar alıyoruz o notlar ne işe yarıyor koymuşlar önümüze bir sınav bu sınavı geç oku rehberlik istiyorsun paran varsa dershaneye git o seni yönlendirir bu nasıl eğitim sistemi eğitim parasızdır...bizim işsizliğimizin sebebeği eğitimin çarpık olması arkadaşlar kendinize iyi bakın allaha emanet olun.

Ha bu arada söylemeyi unuttum. Ben para kazanıyorum. Para kazanmakla ilgili değil benim sıkıntım. Hani bazıları parasızlığa yormasın bunu. İthal kozmetik satıyorum. Hatta Kadınlar Kulübünün tek desteklediği kozmetikçi benim. Burda sayfam bile var. Şükür ki maaş sayılacaksa dışarda alacağım parayı evde de kazanacak bilgi ve beceriye sahibim. Asla aç kalmam, parasız kalmam ben. Amma lakin konu o değil ona bağlamasın bazı arkadaşlarım. Mevzu eğitimini aldığınız, hayalini kurduğunuz ideallerinizi bi sandığa kapatmak zorunda olma. Yoksa ben kazanamıyorum param yok çığlığı atmıyoruz burda

Okullarda insana kültür belgesi vermiyorlar tabi ki.
Ama okumak insanı çok değiştirir, şekillendirir, yontar.
Sözde matematik, fen bilgisi öğrenirsiniz ama bunun yanında farketmeden başka şeyler de gelir.
Hayata daha farklı bakmaya başlarsınız, ufkunuz açılır.
Bu yadsınamaz bir gerçek.
Ama bu demek değil ki okumamış bir insan bunlara sahip olamaz, kendini geliştiremez.
Kendini geliştirmenin tek yolu okumak değildir.
Buna örneklerden biri de sensin.
Bir insan düşün ünv. gitmemiş ama pek çok ülkeyi gezmiş, gördüğü her yerden kendine birşeyler katmış, farklı kültürleri tanımış, dünyayı görmüş.
Bu insana kültürsüz demek kimin haddine?
Ama şu da bir gerçek ki kültürsüz dediğiniz kişiler daha çok okumuş değil okumamış insanlar arasından çıkıyor.
Çünkü okul kültür vs. kazanmanın en kolay yolu. Zor olanı ise senin gibi kendi kendini geliştirmek, eğitmek. Bu zoru herkes başaramıyor maalesef.
Ben tebrik ederim seni.

daha fazla yazmayacağm herkesn dersi kendine herkes yaşadğnı bilir. o kadar okuyup zorlk çekip istediği mesleği yapamayan hayallernden vazgecenlere değildi lafm onlara saygm sonsuz

sizin benimle polemiğe girme çabanız nedir anlamadım. Ben sizin yorumunuza haklısınız ile başlayan bir yorum yapmıştım zaten. Diğer yorumumu niye üzerinize alındınız? Ayrıca ben insan diploma alır ise kültürlü olur mu dedim. Cümlemi tekrar ediyorum. Kültürlü olmak ile para kazanmayı ayıralım. Arkadaşlar kültürlü olmak diplomadan geçer para kazanıyorsanız boşuna kazanıyorsunuz mudur bunun tercümesi. Nasıl yorumluyorsunuz ben çözemiyorum cidden pess

kasıyer arkadasınla cay ıcmekle lutfetmıssın soy adın Osmanoglu mu Sabancı mı?

kasıyer arkadasınla cay ıcmekle lutfetmıssın soy adın Osmanoglu mu Sabancı mı?

bravo diyorum size laflar cımbızla mı çekiliyor? kimseyle lütfetmedim kimse de bana lütfetmedi. anlamamakta ısrarcısınız ve anlamıyorsunuz.

konu kişilik değil iş.
sabancı benle otururken lütfedemez, ben de osman emmiyle otururken lütfetmem.
konu hayat birikimi, kültürü şusu busu değil.

orada 'akıl alırım' dedim onu neden çekmediniz acaba? otururum akıl alırım. ay ayselcim şuna ne dersin ne yapmalıyım derim. o da bana der. kasiyer olmak çamaşırcı olmak ya da üniversitede prof olmak insani yönleri belirlemiyor. gelgelelim prof amca da gidip kasiyerlik yapmıyor. neden? işi bu değil

bir kaç kere tekrarlamalımıyım, yoksa buradan da cımbızla çekilecek birşeyler bulacakmısınız?

tedavi olmalsn bence
Peki arkadaşım senin ben işsiz kalmadım hayatta kalmam demen de insanları küçümsemek değil mi hahaha bak üni mezunu olmuş ama iş bulamamış ben ondan daha az eğitimliyim ama benim iyi bir işi var. Senin mantığın bu. Başkasına laf ederken kendi yazdıklarına bir bak istersen. Babanın işine güvenerek büyük konuşmuşsun ama herşey bugün var yarın yok..

Son düzenleme:
velhasıl bu konuda mevlana'nın harika bir sözü var: Ne kadar anlatırsanız anlatın. Söyledikleriniz karşınızdakinin anlayacağı kadardır

Bazen kendimizi ifade çabası da beyhude

velhasıl bu konuda mevlana'nın harika bir sözü var: Ne kadar anlatırsanız anlatın. Söyledikleriniz karşınızdakinin anlayacağı kadardır

Bazen kendimizi ifade çabası da beyhude

Dediğin gibi kapasite meselesi. Kapastesi o kadarla sınırlıdır zorlamamak lazım garibi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…