- 12 Temmuz 2006
- 1.155
- 19
- 683
- 49
- Konu Sahibi tourmaline
-
Hangı ıse gıtsenız tecrube soracaklar ve tecrube de oyle buyukk sırketlerde kazanılmaz cunku onlarda tecrube ararlar..Mesela bız ısverenız ve ben magaza bızım olmasına ragmer patronn olmama ragmen kasada da dururum toz da alırım paspas da yaparım cop de dokerım bulasıkları da yılarım cay da servıs ederım(eger musaıt kımse yoksa)ve ben o magazanın sahıbıyımmm..Ama bazı ınsanlar 2 kagıt parcası ıcın yerlere goklere sıgdıramıyolar kendılerını..Aman onu yapamam aman bunun ıcın mı dırsek curuttum ben vs vs....O zaman katlanıcaksın arkadasım ben bu bazı unıv mezunlarındakı havayı forsu sırket sahıplerınde goremıyorum havan kıme guzelım dıploma dedıgın okkursun alırsın onemlı olan ısss
Bir de arkadaşlar kültürlü insan olmak ile para kazanmayı lütfen birbirinden ayıralım. Sen okudun da noldu ben para kazanıyorum amiyane tabirle 'kroyum ama para bende' ile eş değer oluyor. Lütfen burda amaç para kazanıp oh başardım demek değil. Bir de kişisel tatminler var biz onu da tartışıyoruz. Yanılıyor muyum?
Anlamadığım okullarda kultur belgesı mı dagıtılıyor?Benım babam benı ortaokuldan sonra lıseye gondermedı fıkrımı de almadı sagolsun!Kendı ımkanlarımla acıktan okuyorum sımdı ben kultursuz muyum?Vayy be!Oysakı ben kendımı gelıstırdıgıme ınanıyorum yenı seyler ogrenmekten zevk alıyorum tarıh,sıyaset,spor guncel konularla ılgılenıyorum ama dıplomam olmadıgı ıcın kultursuz falan degılım !Acıdım boyle dusundugunuz ıcın sıze....Bir de arkadaşlar kültürlü insan olmak ile para kazanmayı lütfen birbirinden ayıralım. Sen okudun da noldu ben para kazanıyorum amiyane tabirle 'kroyum ama para bende' ile eş değer oluyor. Lütfen burda amaç para kazanıp oh başardım demek değil. Bir de kişisel tatminler var biz onu da tartışıyoruz. Yanılıyor muyum?
zenginin malı züğürdün çenesini yorarms bi de öyle bi tabir vardı...ben param var die hava mı attm dısarı çıkın da beyninize oksijengitsin kıro ne demek yaa çok kabasın sana da bu yakısırdı
Sen nerden biliyorsun benim mevkimi, ne iş yaptığımı, vasıflarımı da bu zihniyetle işiniz zor diyorsun?
Aile şirketiniz var diye kendini benim işverenim falan sandım sanırım.
Hala aynı noktaya takılıp kalmışsın.
Kimse kimseyi küçümsemiyor. Küçümsenen iş. O işte çalışan insanlar değil.
Ve evet tabi ki insanlar bazı işleri küçümseyebilirler.
Ne var bunda?
Benim yaptığım işi de benden daha iyi özelliklere sahip biri küçümseyebilir, burun kıvırabilir.
Bunda alınacak, kırılacak bir şey yok.
Bu sadece meslek için böyle değil.
Senin çok paran varsa benim oturduğum evi küçümsersin.
Küçümsemek aşağılamak anlamında değil. Beğenmemek, daha iyisini istemek, azımsamak anlamında.
Cebinde milyonları olan adam nasıl gecekonduyu beğenmezse gider villada oturursa, kendini yetiştirmiş, okumuş adam da herkesin girebileceği bir işi beğenmez.
Bu kadar basit!
Bunu konuyu insanları küçümsemeye, hakir görmeye, kibire kadar götürmek çok komik.
Tekrar söylüyorum kimsenin kimseyi küçümsediği yok!
Yavrum sen niye herşeyi üzerine alıyorsun. ben seninle muhatap olmuyorum farkındaysan. Bak ne güzel yazmışsın iletine 'DÜŞMEZ KALKMAZ BİR ALLAH' ara ara oku
Ewet yaa sankı ben zengınım dedım arkadas bana kro demek ıstedı sanırım ıste kultur farkı...ewet zengınım ama kulturluyum de.....
Anlamadığım okullarda kultur belgesı mı dagıtılıyor?Benım babam benı ortaokuldan sonra lıseye gondermedı fıkrımı de almadı sagolsun!Kendı ımkanlarımla acıktan okuyorum sımdı ben kultursuz muyum?Vayy be!Oysakı ben kendımı gelıstırdıgıme ınanıyorum yenı seyler ogrenmekten zevk alıyorum tarıh,sıyaset,spor guncel konularla ılgılenıyorum ama dıplomam olmadıgı ıcın kultursuz falan degılım !Acıdım boyle dusundugunuz ıcın sıze....
Anlamadığım okullarda kultur belgesı mı dagıtılıyor?Benım babam benı ortaokuldan sonra lıseye gondermedı fıkrımı de almadı sagolsun!Kendı ımkanlarımla acıktan okuyorum sımdı ben kultursuz muyum?Vayy be!Oysakı ben kendımı gelıstırdıgıme ınanıyorum yenı seyler ogrenmekten zevk alıyorum tarıh,sıyaset,spor guncel konularla ılgılenıyorum ama dıplomam olmadıgı ıcın kultursuz falan degılım !Acıdım boyle dusundugunuz ıcın sıze....
kasıyer arkadasınla cay ıcmekle lutfetmıssın soy adın Osmanoglu mu Sabancı mı?arkadaşlar bence polemiğe hiç girmeyin. yorumlarınızın sonuna 'tedavi olmalısın' 'komiksin' tarzında birşeyler yazmış hanımkızımız ki bu tam da 'söyleyecek lafım yok ama gene de çamur atayım' tarzı. kimsenin babasının parası kendi emeği ile kazandığı övüneceği bi mevzu değil. benim babamın da durumu epeyce iyi ancak ben çalışmak istiyorum, bu kadar.
lise hayatımda dalga geçmemişim, yan kafede takılmamışım ders çalışmışım.
yaz tatillerimde çalışmışım
üni kazanmak için dersaneye gitmişim buraya para dökülmüş
ailemden ayrı okumuşum buraya da babamın emeği dökülmüş.
üniversitedeyken oturduğum yerde kemiklerim batmış finallere çalışırken
en mühimi ümitlerim bağlanmış
ve dahası
kimse kimseyi küçümsemiyor. ben kasiyer arkadaşımla oturur çay kahve içerim dertleşirim severim sayarım ondan akıl alırım ki böyle bir arkadaşım var. ancak kasiyerlik yapmam durum bu. bunu anlayamayan varsa oturup öss çalışssın yok onu çalışsın yok hoca kaprisi çeksin gelsin hala anlamıyorum desin bitirelim.
kasıyer arkadasınla cay ıcmekle lutfetmıssın soy adın Osmanoglu mu Sabancı mı?
Peki arkadaşım senin ben işsiz kalmadım hayatta kalmam demen de insanları küçümsemek değil mi hahaha bak üni mezunu olmuş ama iş bulamamış ben ondan daha az eğitimliyim ama benim iyi bir işi var. Senin mantığın bu. Başkasına laf ederken kendi yazdıklarına bir bak istersen. Babanın işine güvenerek büyük konuşmuşsun ama herşey bugün var yarın yok..tedavi olmalsn bence
velhasıl bu konuda mevlana'nın harika bir sözü var: Ne kadar anlatırsanız anlatın. Söyledikleriniz karşınızdakinin anlayacağı kadardır
Bazen kendimizi ifade çabası da beyhude
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?