- Konu Sahibi tourmaline
-
Hangı ıse gıtsenız tecrube soracaklar ve tecrube de oyle buyukk sırketlerde kazanılmaz cunku onlarda tecrube ararlar..Mesela bız ısverenız ve ben magaza bızım olmasına ragmer patronn olmama ragmen kasada da dururum toz da alırım paspas da yaparım cop de dokerım bulasıkları da yılarım cay da servıs ederım(eger musaıt kımse yoksa)ve ben o magazanın sahıbıyımmm..Ama bazı ınsanlar 2 kagıt parcası ıcın yerlere goklere sıgdıramıyolar kendılerını..Aman onu yapamam aman bunun ıcın mı dırsek curuttum ben vs vs....O zaman katlanıcaksın arkadasım ben bu bazı unıv mezunlarındakı havayı forsu sırket sahıplerınde goremıyorum havan kıme guzelım dıploma dedıgın okkursun alırsın onemlı olan ısss
karakumru;19221327]Ewet yaa sankı ben zengınım dedım arkadas bana kro demek ıstedı sanırım ıste kultur farkı...ewet zengınım ama kulturluyum de....
Aynen dediğin gibi!kültür farkı. Kültür vaaar..kültür var....
Kopleks ise vicdan azabı gibidir.
Doğru söylüyorsun kompleks vicdan azabı gibidir.
İnsanı yer bitirir.
Ama olgun bir insan da karşı tarafın komplekslerini yüzüne vurmamalı.
Yanılıyor muyum?
Madem anladın birilerinde aşağılık kompleksi olduğunu, boşver bırak üzerine gitme.
Seni kızdıracak şeyler söylüyorlarsa da sana imrendiklerinden, kendilerini eksik hissettiklerinden söylüyorlardır.
Gerçekten bazı şeyleri aşmış biri insanların komplekslerini kullanmamalı, onların zayıf noktalarına oynamamalı. Haketseler bile...
karakumru;19221327]Ewet yaa sankı ben zengınım dedım arkadas bana kro demek ıstedı sanırım ıste kultur farkı...ewet zengınım ama kulturluyum de....
Aynen dediğin gibi!kültür farkı. Kültür vaaar..kültür var....
Kopleks ise vicdan azabı gibidir.
Bende masterlı ve yabancı dilli işsizlerdenim...
Bende alternatif meslekler düşünüyorum artık.
Merak ediyorum acaba başka ülke varmıdır diplomanın bu kadar geçersiz olduğu...
Dilerim herkes gönlüne göre iş bulur.
Fakat şunu söyleyebilirim ki; diploma da bir yere kadar. Hatta hiç önemi yok...
Sağlam çevreniz,tanıdığımız olmadıktan sonra herşey boş...
Diplomanın geçersiz olduğu ülkeler mutlaka vardır. Yalnız değiliz
Yurt dışından Türkiye ye master yapmak ya da lisans okumak için gelenler var.
Evet diploma bir yere kadar. Üstün Dökmen den duymuştum sanırım: Diploma sizi 2 yıl idare eder kalan zmanlar size kalmış. Haklı da.
Birçok okul birincisi tanıyorum iş bulamamış. Yüksek puanlar da hiçbirşey demek değil.
Tecrübe, tecrübe, tecrübe...
Valla okuldan yeni çıkmış birinde tecrübe istiyorlar, evet...
Ama bunu daha çok reddetmek için bir bahane olarak istiyorlar...
Şöyle ki; yapılan stajları bile kabul etmemek gibi...
Hatta kendi firmalarında bile yapılan stajı görmezden gelmek gibi...
Madem olay tecrübesizlik sadece; gerekirse ücretsiz olarak 1-2 ay denersin öyle değil mi...
Hadi çemberi geniş tutalım 3-5 ay diyelim. Bir çok kişi buna fit olur işi,şirketi,işleyişi öğrenmek adına...
Bu benim fikrim değil, bunu zaten kurumsallaşmış şirketler yapıyorlar normal şartlarda.
Sonuç olarak dediğim şudur ki, sadece "tecrübesizsin" diyip almıyorlarsa bilin ki başlarından savıldınız...
Misal; ben...
Madem öyle benim derdim neydi, 3 ay yazlığa gidip kumsalda serilip güneşlenceğim yerde gittim staj yaptım üstelik zorunlu olmadığım halde...
Sonra mezuniyetten sonra "tecrübesizsin" deniliyor...
E ben o zaman diplomaları çöpe atayım,ne de olsa bu gidişle tecrübem hiç olmayacak...
patron bana dediki bir kadın alcam buraya,işte temizliği çayı yapsın dedi....Neyse kadın aldık gel gelelim bu aşçı sadece yemek yapıyo ne temizlik ne çay...Her hafta kapılarıda siliyorum camlarıda büroyuda temzliyorum lavaboyu çamaşır suluyorum,ama ben artık bu durumdan çok sıkıldım,Aşçıya dedim gel bir odayı sen temizle bir odayı ben yanaşmadı...Birgün işim çıktı bu hafta temizliği sen yap dedim yapamam dedi. Bir gün misafir gelecek içerleri ben temizledim girişide sen süpür dedim süpürmedi...Neyse bugün patron kapının üstüne dokundu toz çıktı görüyon mu dedi? ama kapının en üstü boyum ermiyo yani,ona sinirime 2 saat temizlik yaptım,daha çarşamba yapmıştım.Kendimi çok değersiz hissediyorum şuan...Ben bu temizlik sorununu nasıl aşcam YARDIMMMMM Çok mutsuzum kadın i,çerde oturup bulmaca çözüyo ben kendimi heba ediyorum.Mesela kadın bürodaki herkese çay veriyo bana gelince istersen gel mutfaktan al diyo....Geçende burda sana herkes laf söylüyo bana şimdiye kadar kimse birşey demedi diyo bu ne demek yani?
Şİmdi ben bu işe katlanayım mı çıkayım mı bilemedim?
beni de geçen bir dersaneden aradılar görüşmeye çağırdılar.. dersanede çalışmayı hiç istemiyordum ama gittim yine de konuştuk şartları falan adam demezmi ayda 300 tl şok oldum bir de ders saatleri falan sabit olmaz dedi etüt falan koyarım ne zaman ararsak gelmen lazım dedi..siz kendinize başka bir köle bulun dedim ve çıktım hemen ordan. ben evde özel ders veriyorum ama şöyle düzenli bir işim yok malesef... kpssnin hali malum hiç mi hiç güvenilir gelmiyor bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?