işsizlik bitirdi beni

yüksekokul mezunuyum bölümümün işini yapıyorum

Patronla konuşmadım henüz ama niyetine girdim

Ben sizde okuyamamanın verdiği ezikliği gördüm Diplomaya 2 kağıt parçası demişsiniz .Sanki her elini kolunu sallayan o diplomaya sahip olabiliyor.

Yalnız olmadığımı bilmek ne kadar iyi geldi bilemezsiniz...
Yüksek lisans bitmesin diye uğraşır mı bir insan, ben uğraşıyorum işte...
Artık benimde 26 yaşımda tek beklentim kaldı KPSS.....

Al benden de o kadar...

En azından öğrenci desinler diye uzattıkça uzattım ama bitti

Bir de bu "mahalle baskısı" var.
Evet ünv. mezunlarının üzerinde bu baskı var.
Mezun olduğun ünv. ye, bölümüne vs. göre değişiyor bu baskı.
Ben bunu en çok hissedenlerdenim.
Bırak kasiyerliği, normal devlet memuru olmak istesem bile bu baskının altında eziliyorum.
Ne bileyim ben ev hanımı olmak isteyebilirim mesela.
Ama istesem de yapamam, çalışmak zorundayım.
İstesem de öylesine bir işe giremem.
Bu arkadaş da o kadar iyi okullarda okudum, yüksek lisans yaptım diyor.
Artık iyi bir iş bulmak zorunda kendine.
Bu baskıyı hissediyor.
Aslında tüm bunlar bizim bir anlamda özgürlüğümüzü kısıtlıyor.
Bazen çekip gitmek istiyorum buralardan. Ama ne mümkün...

Kesinlikle mahalle baskısı oldukça var ve okuduğun bölüme göre değişiyor. Ama pek tutulmayan bir bölüm okusan da baskı çok fazla oluyor bu kez yüzüne direkt gelip sen zaten iş bulamazsın diyorlar kendi çocuklarını ilköğretime kadar zar zor okutmuş teyzeler, amcalar
Sadece tebessüm ediyorum çünkü anlatacaklarımı anlamak istemeyecekler.

Ben çektim gittim ama baskı peşimi bırakmadı. Evlendim. Ama ev hanımı olamam diğer insanlara göre. Okul bitirdim ya çalışmak zorundayım. Ya da bir kaç yıl çalışmayı istememe gidi bir seçimim de yok.

arkadaşlar iyi geceler,
bende yaklaşık 2,5 yıldır işşizim ve bunun bende ruhen bedenen yaptığı tahribatı anlatamam anca çeken bilir..sosyal baskı,kendini değersiz hissetme,aileye yük olma,ömrün çürümesi,evdekilerle kapışma..sürer gider bu..hepimiz aynı yollardan geçiyoruz.isyanda ediyorum arada ama yine de Allah a sığınıp buda imtihandır diyip sabrediyorum.

başlığın tamamını okumadım.kavgalar çıkmış galiba.karakumru arkadaşımıza bir yerde hak verdim.iş konusunda helede biz yeni mezunlar seçiçi olamayız.ben bankada staj yaparken allahın terbiyesiz görgüsüz adamının sırf yüksek mevduatı var diye müdüre ne artistlikler taslayıp hakareter yağdırdığını bilirim. müdür ne yapacak müşteridir deyip susacak.Allahın sıcağında ellerinde koca koca dosyalarla küçük esnafa ne diller döktüklerini de bilirim.kendi iş yerini paspaslayan bulaşığını yıkayan patronlarda var elbet. mevcut ülke koşullarında bizde üniversite mezunuyum kendi kriterlerime göre iş seçeceğim diyemiyoruz malesef.sokakta bizim gibi o kadar çok varki o diploma bizi ayrıcalıklı kılmıyor artık. çok büyük istisnalar ya da sağlam dayıları olanlar haricinde hepimiz ufaktan başlayacağız sabır sabır sabır.bir yerden başlayıp ufak ufak para ve tecrübeler kazanıp geleceğinize yatırım yaparsınız.bu süreçte gocunmak yok.

bu zamanda okuduğunuz okulun hiç bir değeri yok inanın.işverenler sizin okulda aldığınız teorik bilgiyi yada okulu 1.likle bitirmenizi umursamazlar isterseniz harvardı bitirin bu böyle biline. :95:özellikle öğrenci arkadaşlara tavsiyem daha okul çağlarındayken atak olmaya bakın kurstu seminerdi bilmemneydi heryere atlayın.(ben bu konuda başımı taşlara çok vurdum söyleyeyim.)iş bulmak için çevre edinmek çok çok önemli o yüzden fırsatı kaçırmayın bu konuda.zaten girişken bir çalışanı ister işverenler.aklınıza gelecek her kapıyı zorlayın nerden ne çıkar bilemezsiniz.

durumu olan arkadaşlar kurslara katılsınlar cv kabartmak için.ben şu anda bir muhasebe kursuna gidiyorum mesela.keşke daha evvel gitseymişim.orada aynı okuldan mezun olduğum bir kız dış ticaret kursu almış yıllar önce ,oradan tanıdığı hocası serbest bölgede bir arkadaşına önermiş kendisini ki böyle iş bulmuş.ne demek istediğimi anladınız değil mi?

bir de ben illa kendi alan bölümümün işini yapacağım için uğraşmayın.yoksa ömrünüzde geçebilir boşa.hayal kırıklığı da cabası..bende iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunuyum.inşallah bir mali müşavirin yanına gireceğim kurs bitince.ama ben bilişimde hayat var deyip okuduğum okulla alakası olmadığı halde ileride grafik ve web tasarım ve yazılım eğitimleri almayı düşünüyorum.muhasebeyi atlama tahtası olarak kullanma niyetindeyim.Allahtan hayırlısını isteyin çünkü sizin için hangisi daha hayırlı olacak bilemezsiniz.

herkes işsizlikten dolayı sıkıntılı bende işimden nefret ediyorum gitmek istemiyorum ayrılmak istiyorum hergün ağlıyorum....

iş değiştirmek istiyorum....
meslek değiştirmek başka işler yapmak istiyorum.........

Arkadaşım yazın çok güzel eline sağlık
kesinlikle haklısın ..
bende iş değişitmrke meslek değiştirmek istiyorum .. muhasebe kursuna gidiyorum demişsin
bilgisayarlı muhasebeye mi gidiyorsun ...
üniv. bölümün nedir ?
bende düşünüyorum muhasebe kursuna gitmeyi .. ama korkuyorum işe yaramaz diye...
ardında da insan kaynakları sertifkası almayı düşünüyorum... ve işten çıkmak istiyorum bunaldım bıktım valla rahatsızlancam yemin ederim o durumdayım...

Ben sizde okuyamamanın verdiği ezikliği gördüm Diplomaya 2 kağıt parçası demişsiniz .Sanki her elini kolunu sallayan o diplomaya sahip olabiliyor.

acıktan derslerımı verıyorum kım demıs okumadıgımı?Ezık lık neden olsun guzelım ısım var hem de kendı ısımı yapıyorum e okuyorum da benı elestırene kadar kendını gelıstır?Okumakla adam olmuyor madem dıploma her kapıyı acıyo bu konuyu nıye actılar

Sadece son yorumlara baktim ve icim acidi.
Neden hala insanlar issiz anlamiyorumki.
Kizlar bunlar sizlerin sucu degil, bizi yönetenleri kiniyorum, hala iyi bir sistem oturtamadilar.
Ama yinede yilmayin, her zaman icin devam edin, her imkani kullanin...

Arkadaşım hem üniversite eğitimi almamışsın hem kendi işin varmış .Şükür et Allah'a ne şanslıyım..
Burada insanlar işsizlikten kırılıyor de.. Neden böyle tepki veriyorsun ki?
Keşke benim de param olsa kendi işimi cafemi butiğimi ne bileyim birşeyimi açsam.. Özgür ve keyiflice işimi yapsam.
Üniversite eğitimim de güzel bir anı,karakterimde bir olgunluk olarak kalsa,ben de özgüven olarak kalsa..
Neden bu sinirin üniversite eğitimi almış olanlara ?
Bu sayfaları okuyorsan bize acıyıp mutlu olabilirsin.. Çünkü o kadar eğitime sertifikaya vs rağmen bak senin işin var bizim yok.Mağdur olan biziz sen değil..
İnsanları tahrik etme bence,haline şükür et.

Derinss bu arkadaşın aşırı tepkilerinin nedeni okuyamamış olması.
Bunun eksikliğini hissediyor.
Ne kadar inkar etse de okuyamayan arkadaşlar bu durumun eksikliğini hep hissederler.
Okuyamamış ama kendini geliştirmiş, çok başarılı olmuş insanlar bile bir burukluk yaşarlar.
Bir uktedir okuyamamak.
Biliyor musun Mehmet Ali Birand bile üniversite mezunu olmayı ne kadar istediğini söylüyor.
Adam mesleğinde başarıya ulaşmış, nice ünv. mezununun gelemediği yerlere gelmiş ama içinden hiç çıkmamış o burukluk...
Bizler tam olarak anlayamayız o duyguyu.
Bu arkadaş da sanırım bu yüzden agresif davranıyor, diplomaya kağıt parçası diyor.
Bazıları itiraf eder üniversite mezunlarına ne kadar özendiğini bazıları ise bu duygusunu diplomayı aşağılayarak örtmeye çalışır.
Aslında o da isterdi o kağıt parçasına sahip olmayı ama olmayınca olmuyor işte.
Hayat şartları...
Keşke herkesin imkanı olsa da okusa...
Ben yine de okuyamamış ama kendini geliştirmiş bir çok insan tanıdım.
Onlara gerçekten saygı duyuyorum.

Ben de aslında istemediğim bölümü bitirdim diye sürekli arayış içerisindeyim...

Aslında öğretmenim;ama o kadar da matah bir şey değil öğretmenlik

Şimdi araştırıp soruşturuyorum ne iş yapsam diye

Ailem yadırgamasa gelinlikçi açardım;ama diploma önümde engel oldu

Ne bileyim zor işte bu ülkede yaşamak

teşekkür ederim kardeşim ben iktisadi idari bilimler fakültesi çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri mezunuyum.evet canım bilgisayarlı muhasebe kursu gittiğim.sana tavsiyem istanbul dışındaysan ik sertifika programına gitme işe yaramıyor.çok önemsemiyorlar çünkü onu ikcıların yaptığı işi başkaları da yapıyor çünkü.mesela benim dediğim dış ticaretçi arkadaş hem ik ile ilgileniyor hem muhasebeyi de çeviriyor.ingilizceni ilerlet mesela.

işini sevmiyorsan da sırf kurs parasını çıkarmak için biraz daha katlan bu ızdıraba. o iş senin için tecrübe ve geleceğinin yatırımı olsun.bak benim sevmeyeceğim işim dahi yok.bak 27 yaşında hala ailem karşılıyor ihtiyaçlarımı sen haline şükret.

Öncelikle ilgin için tşk ediyorum. az önce bilgisayarlı muhasebe kursu ile görüştüm 450 TL ve 70 lirada snv ücret oldugunu söyledi yarın yada hftya başlayacakmış. 3 ay sürecekmiş. yaklaşık 6-7 program öğretiyorlar. İK sertifikası ankarada geçer diye düşünyorum ama çankaya üniv. almaya düşünüyorum onuda ama bilemiyorum. Bilgisayarlı muhasebe sertifikası işime yarar mı? hoş bunu sormak biraz saçma herşey insanın kendisinde bitiyor çünkü kendini geliştirmekte amaç ... ing. var biraz okdugumu anlayacak kadar ama akıcı konuşamıyorum malesef ... Hiç bir zamanda konuşamam sanırım çok zor çünkü o dil ...

kursun parası münasip ben sınavsız sadece kursa 528 lira veriyorum.benimki de 3 ay evet.5. haftamdayım.ik için ankara nın durumu nedir bilemem.büyükşehir olmasına rağmen iş olanakları kısıtlı olduğun için izmir adına konuştum.ama hiçbiri bir istanbul değil tabii.benim ik danışmanlık şirketi sahibi bir abim var.muhasebeciye illaki ihtiyaç olur demişti bana.keza kurstaki hocalarımda öyle.ingilizceden korkmana gerek yok.bana kalırsa türkçeden bile çok çok daha basit gramer olarak.ben hep derim allahtan ingilizce evrensel dil diye.yoksa bir almanca fransızca olsaydı halimiz haraptı.eğer ben senin kursa başlaman için hayırlı bir sebep olduysam ne mutlu bana.az daha dayan canım hedefe giden yolda çekilen acı kutsal diye bir söz okumuştum. Allah ferah kapısı açacak elbet.

Sen benım için şuan güzel bir örneksin arkadaşım. İzmirde mi yaşıyorsun ..İzmir büyük şehir iş alanı geniş diye biliyorum demek ki yanılıyormuşum.... arkadaşım bana muhasebeciler işsiz sen mi sertifika ile iş bulacaksın dedi... çok üzülmüştüm ondan derin bir araştırmaya girdim.. İK sertifikası alıp özel hastanelerde ik alanında yada şirketler ik alanında çalışmak istiyorum... of bilemiyorum çok karamsarım buara

Üniversiteyi erken bitirdim.Şimdi bakıyorum da 26-27 yaşında insanlar iş sahibi oluyor.Çalışmak isteyip de çalışamayanlar için gerçekten üzülüyorum.İşimi çok seviyorum,işe gitmeyi de ...Tatil olduğunda canım sıkılıyor.Ev beni boğuyor.O kadar okudum,evde otursaydım depresyona girerdim ki yeni bir şehre geldim,eşimden başka kimsem yok.Umarım çalışmak isteyen herkes en kısa zamanda istediği işe kavuşur.

Ewet yaa sankı ben zengınım dedım arkadas bana kro demek ıstedı sanırım ıste kultur farkı...ewet zengınım ama kulturluyum de.....

Bırak da insanlar seni övsün .Yok zengim de yok kültürlüyüm de :/ arkadaşım bize neeeee Burda senin dışında hangi insan bu tip yorumlarda bulundu söyler misin ?
Evet sende okuyumamanın verdiği eksiklik var .
Sen buraya geldiğinde deseydin ki ; arkadaşlar iş aslanın ağzında, bakın ben iş yeri sahibiyim ona rağmen çayımı da demlerim ,şunuda bunu da yaparım Dişininizi sıkın, bakın bu zamanla iş bulmak zor gibi cümleler kullansaydın takılmazdım yazdıklarına .
Sen ise demişsin ki "havan kıme guzelım dıploma dedıgın okkursun alırsın onemlı olan ısss","2 kagıt parcası ıcın yerlere goklere sıgdıramıyolar kendılerını"

Uslubun tamamiyle yanlış Ha bu arada sen bu topikte neden varsın ? Zenginmişsin ,kültürlüymüşdün de iş veren olarak insanlar öneride de bulunmuyorsun .Amaç ne amaçççççç ?

Ben daha önceden yazmıştım Halden anlamayan ,bir dönem işsizlik yaşamamış ya da konuya oldukça uzak insanlar yazmasın diye .

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…