- 23 Ağustos 2010
- 1.661
- 276
- 198
- Konu Sahibi tourmaline
-
işten çıkma ama bu işi mutlaka çöz canım..fazla iyi niyetli olduğundan mı iş sana kalıyor, yoksa zaten patron kadını temizlik de yapsın diye almış, belki kadınla anlaşırken kadın patrona ben sadece yemek yaparım diye anlaşmışlardır senin haberin yoktur..patronla konuştun mu bu konuyu ?
bir de kadının çay getirmesini bekleme, kadından çayı direk iste..azıcık sert mi olsan acaba ?
temizlik yaptığın için kadın seni saymıyor..halbuki sen onun işini yapıyorsun ilginç bir durum ya..
bu arada asıl işin ne canım ne mezunusun ?
Hangı ıse gıtsenız tecrube soracaklar ve tecrube de oyle buyukk sırketlerde kazanılmaz cunku onlarda tecrube ararlar..Mesela bız ısverenız ve ben magaza bızım olmasına ragmer patronn olmama ragmen kasada da dururum toz da alırım paspas da yaparım cop de dokerım bulasıkları da yılarım cay da servıs ederım(eger musaıt kımse yoksa)ve ben o magazanın sahıbıyımmm..Ama bazı ınsanlar 2 kagıt parcası ıcın yerlere goklere sıgdıramıyolar kendılerını..Aman onu yapamam aman bunun ıcın mı dırsek curuttum ben vs vs....O zaman katlanıcaksın arkadasım ben bu bazı unıv mezunlarındakı havayı forsu sırket sahıplerınde goremıyorum havan kıme guzelım dıploma dedıgın okkursun alırsın onemlı olan ısss
Yalnız olmadığımı bilmek ne kadar iyi geldi bilemezsiniz...
Yüksek lisans bitmesin diye uğraşır mı bir insan, ben uğraşıyorum işte...
Artık benimde 26 yaşımda tek beklentim kaldı KPSS.....
Bir de bu "mahalle baskısı" var.
Evet ünv. mezunlarının üzerinde bu baskı var.
Mezun olduğun ünv. ye, bölümüne vs. göre değişiyor bu baskı.
Ben bunu en çok hissedenlerdenim.
Bırak kasiyerliği, normal devlet memuru olmak istesem bile bu baskının altında eziliyorum.
Ne bileyim ben ev hanımı olmak isteyebilirim mesela.
Ama istesem de yapamam, çalışmak zorundayım.
İstesem de öylesine bir işe giremem.
Bu arkadaş da o kadar iyi okullarda okudum, yüksek lisans yaptım diyor.
Artık iyi bir iş bulmak zorunda kendine.
Bu baskıyı hissediyor.
Aslında tüm bunlar bizim bir anlamda özgürlüğümüzü kısıtlıyor.
Bazen çekip gitmek istiyorum buralardan. Ama ne mümkün...
arkadaşlar iyi geceler,
bende yaklaşık 2,5 yıldır işşizim ve bunun bende ruhen bedenen yaptığı tahribatı anlatamam anca çeken bilir..sosyal baskı,kendini değersiz hissetme,aileye yük olma,ömrün çürümesi,evdekilerle kapışma. .sürer gider bu..hepimiz aynı yollardan geçiyoruz.isyanda ediyorum arada ama yine de Allah a sığınıp buda imtihandır diyip sabrediyorum.
başlığın tamamını okumadım.kavgalar çıkmış galiba.karakumru arkadaşımıza bir yerde hak verdim.iş konusunda helede biz yeni mezunlar seçiçi olamayız.ben bankada staj yaparken allahın terbiyesiz görgüsüz adamının sırf yüksek mevduatı var diye müdüre ne artistlikler taslayıp hakareter yağdırdığını bilirim.müdür ne yapacak müşteridir deyip susacak.Allahın sıcağında ellerinde koca koca dosyalarla küçük esnafa ne diller döktüklerini de bilirim.kendi iş yerini paspaslayan bulaşığını yıkayan patronlarda var elbet. mevcut ülke koşullarında bizde üniversite mezunuyum kendi kriterlerime göre iş seçeceğim diyemiyoruz malesef. sokakta bizim gibi o kadar çok varki o diploma bizi ayrıcalıklı kılmıyor artık. çok büyük istisnalar ya da sağlam dayıları olanlar haricinde hepimiz ufaktan başlayacağız sabır sabır sabır.bir yerden başlayıp ufak ufak para ve tecrübeler kazanıp geleceğinize yatırım yaparsınız.bu süreçte gocunmak yok.
bu zamanda okuduğunuz okulun hiç bir değeri yok inanın.işverenler sizin okulda aldığınız teorik bilgiyi yada okulu 1.likle bitirmenizi umursamazlar isterseniz harvardı bitirin bu böyle biline. :95:özellikle öğrenci arkadaşlara tavsiyem daha okul çağlarındayken atak olmaya bakın kurstu seminerdi bilmemneydi heryere atlayın.(ben bu konuda başımı taşlara çok vurdum söyleyeyim.)iş bulmak için çevre edinmek çok çok önemli o yüzden fırsatı kaçırmayın bu konuda.zaten girişken bir çalışanı ister işverenler.aklınıza gelecek her kapıyı zorlayın nerden ne çıkar bilemezsiniz.
durumu olan arkadaşlar kurslara katılsınlar cv kabartmak için.ben şu anda bir muhasebe kursuna gidiyorum mesela.keşke daha evvel gitseymişim.orada aynı okuldan mezun olduğum bir kız dış ticaret kursu almış yıllar önce ,oradan tanıdığı hocası serbest bölgede bir arkadaşına önermiş kendisini ki böyle iş bulmuş.ne demek istediğimi anladınız değil mi?
bir de ben illa kendi alan bölümümün işini yapacağım için uğraşmayın.yoksa ömrünüzde geçebilir boşa.hayal kırıklığı da cabası..bende iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunuyum.inşallah bir mali müşavirin yanına gireceğim kurs bitince.ama ben bilişimde hayat var deyip okuduğum okulla alakası olmadığı halde ileride grafik ve web tasarım ve yazılım eğitimleri almayı düşünüyorum.muhasebeyi atlama tahtası olarak kullanma niyetindeyim.Allahtan hayırlısını isteyin çünkü sizin için hangisi daha hayırlı olacak bilemezsiniz.
Ben sizde okuyamamanın verdiği ezikliği gördümDiplomaya 2 kağıt parçası demişsiniz .Sanki her elini kolunu sallayan o diplomaya sahip olabiliyor.
acıktan derslerımı verıyorum kım demıs okumadıgımı?Ezık lık neden olsun guzelım ısım var hem de kendı ısımı yapıyorum e okuyorum da benı elestırene kadar kendını gelıstır?Okumakla adam olmuyor madem dıploma her kapıyı acıyo bu konuyu nıye actılar
Arkadaşım hem üniversite eğitimi almamışsın hem kendi işin varmış .Şükür et Allah'a ne şanslıyım..
Burada insanlar işsizlikten kırılıyor de.. Neden böyle tepki veriyorsun ki?
Keşke benim de param olsa kendi işimi cafemi butiğimi ne bileyim birşeyimi açsam.. Özgür ve keyiflice işimi yapsam.
Üniversite eğitimim de güzel bir anı,karakterimde bir olgunluk olarak kalsa,ben de özgüven olarak kalsa..
Neden bu sinirin üniversite eğitimi almış olanlara ?
Bu sayfaları okuyorsan bize acıyıp mutlu olabilirsin.. Çünkü o kadar eğitime sertifikaya vs rağmen bak senin işin var bizim yok.Mağdur olan biziz sen değil..
İnsanları tahrik etme bence,haline şükür et.
teşekkür ederim kardeşim ben iktisadi idari bilimler fakültesi çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri mezunuyum.evet canım bilgisayarlı muhasebe kursu gittiğim.sana tavsiyem istanbul dışındaysan ik sertifika programına gitme işe yaramıyor.çok önemsemiyorlar çünkü onu ikcıların yaptığı işi başkaları da yapıyor çünkü.mesela benim dediğim dış ticaretçi arkadaş hem ik ile ilgileniyor hem muhasebeyi de çeviriyor.ingilizceni ilerlet mesela.Arkadaşım yazın çok güzel eline sağlık
kesinlikle haklısın ..
bende iş değişitmrke meslek değiştirmek istiyorum .. muhasebe kursuna gidiyorum demişsin
bilgisayarlı muhasebeye mi gidiyorsun ...
üniv. bölümün nedir ?
bende düşünüyorum muhasebe kursuna gitmeyi .. ama korkuyorum işe yaramaz diye...
ardında da insan kaynakları sertifkası almayı düşünüyorum... ve işten çıkmak istiyorum bunaldım bıktım valla rahatsızlancam yemin ederim o durumdayım...
teşekkür ederim kardeşim ben iktisadi idari bilimler fakültesi çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri mezunuyum.evet canım bilgisayarlı muhasebe kursu gittiğim.sana tavsiyem istanbul dışındaysan ik sertifika programına gitme işe yaramıyor.çok önemsemiyorlar çünkü onu ikcıların yaptığı işi başkaları da yapıyor çünkü.mesela benim dediğim dış ticaretçi arkadaş hem ik ile ilgileniyor hem muhasebeyi de çeviriyor.ingilizceni ilerlet mesela.
işini sevmiyorsan da sırf kurs parasını çıkarmak için biraz daha katlan bu ızdıraba. o iş senin için tecrübe ve geleceğinin yatırımı olsun.bak benim sevmeyeceğim işim dahi yok.bak 27 yaşında hala ailem karşılıyor ihtiyaçlarımı sen haline şükret.
kursun parası münasip ben sınavsız sadece kursa 528 lira veriyorum.benimki de 3 ay evet.5. haftamdayım.ik için ankara nın durumu nedir bilemem.büyükşehir olmasına rağmen iş olanakları kısıtlı olduğun için izmir adına konuştum.ama hiçbiri bir istanbul değil tabii.benim ik danışmanlık şirketi sahibi bir abim var.muhasebeciye illaki ihtiyaç olur demişti bana.keza kurstaki hocalarımda öyle.ingilizceden korkmana gerek yok.bana kalırsa türkçeden bile çok çok daha basit gramer olarak.ben hep derim allahtan ingilizce evrensel dil diye.yoksa bir almanca fransızca olsaydı halimiz haraptı.eğer ben senin kursa başlaman için hayırlı bir sebep olduysam ne mutlu bana.az daha dayan canım hedefe giden yolda çekilen acı kutsal diye bir söz okumuştum.Allah ferah kapısı açacak elbet.
Ewet yaa sankı ben zengınım dedım arkadas bana kro demek ıstedı sanırım ıste kultur farkı...ewet zengınım ama kulturluyum de.....
Hangı ıse gıtsenız tecrube soracaklar ve tecrube de oyle buyukk sırketlerde kazanılmaz cunku onlarda tecrube ararlar..Mesela bız ısverenız ve ben magaza bızım olmasına ragmer patronn olmama ragmen kasada da dururum toz da alırım paspas da yaparım cop de dokerım bulasıkları da yılarım cay da servıs ederım(eger musaıt kımse yoksa)ve ben o magazanın sahıbıyımmm..Ama bazı ınsanlar 2 kagıt parcası ıcın yerlere goklere sıgdıramıyolar kendılerını..Aman onu yapamam aman bunun ıcın mı dırsek curuttum ben vs vs....O zaman katlanıcaksın arkadasım ben bu bazı unıv mezunlarındakı havayı forsu sırket sahıplerınde goremıyorum havan kıme guzelım dıploma dedıgın okkursun alırsın onemlı olan ısss
acıktan derslerımı verıyorum kım demıs okumadıgımı?Ezık lık neden olsun guzelım ısım var hem de kendı ısımı yapıyorum e okuyorum da benı elestırene kadar kendını gelıstır?Okumakla adam olmuyor madem dıploma her kapıyı acıyo bu konuyu nıye actılar
Ben daha önceden yazmıştımHalden anlamayan ,bir dönem işsizlik yaşamamış ya da konuya oldukça uzak insanlar yazmasın diye .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?