- 11 Ocak 2010
- 1.854
- 41
- 358
- Konu Sahibi tourmaline
-
Sen benım için şuan güzel bir örneksin arkadaşım. İzmirde mi yaşıyorsun ..İzmir büyük şehir iş alanı geniş diye biliyorum demek ki yanılıyormuşum.... arkadaşım bana muhasebeciler işsiz sen mi sertifika ile iş bulacaksın dedi... çok üzülmüştüm ondan derin bir araştırmaya girdim.. İK sertifikası alıp özel hastanelerde ik alanında yada şirketler ik alanında çalışmak istiyorum... of bilemiyorum çok karamsarım buara
Öncelikle ilgin için tşk ediyorum. az önce bilgisayarlı muhasebe kursu ile görüştüm 450 TL ve 70 lirada snv ücret oldugunu söyledi yarın yada hftya başlayacakmış. 3 ay sürecekmiş. yaklaşık 6-7 program öğretiyorlar. İK sertifikası ankarada geçer diye düşünyorum ama çankaya üniv. almaya düşünüyorum onuda ama bilemiyorum. Bilgisayarlı muhasebe sertifikası işime yarar mı? hoş bunu sormak biraz saçma herşey insanın kendisinde bitiyor çünkü kendini geliştirmekte amaç ... ing. var biraz okdugumu anlayacak kadar ama akıcı konuşamıyorum malesef ... Hiç bir zamanda konuşamam sanırım çok zor çünkü o dil ...
aynı sorun bendede var bende iyi bir eğitim almış buna rağmen hiç iş bulamayan bulsamda 2 günü işten çıkarılan biriyim tam 5 senedir bu böyle çevremdeki okumamış ama biryerlere gelmiş kişiler imalı imalı aynen şu sözü söylüyorlar hava atıp okuyanlarıda görüyoruz falan filan deyip kendilerini göklere beni yerin dibine sokuyorlar bunun dışında diğer işlerimde yolunda gitmiyor ama nedenini öğrendim kıskanç fesatçı kişiler tarafından yapılmış şeyler çıktı seninde benim kadar uzun bir yılsa sende şüphelen derim ben madem iş bulamıyorum bari şu işkurdaki kurslara başvurayım diyorum böyle birşey olamaz ben başvurıyorum kurs iptal oluyor varmı böyle birşey sırf bir tecrübem olsun diye askeri ücretin altında bile maaş istiyorum bazen başvurduğum yerler çok yakın oluyor beni almıyorlar çok yüksek maaş isteyen uzakta oturanları alıyorlarki ilanda yakın civarda oturan faln filan diyorlar okadar fedakarlık yapıyorum olmuyor olmuyor bundan sonra inşallah bu durum düzelecek
sevgili berrin ben çok zaman evvel halk eğitime işletmenlik için gitmiştim.çok ucuz olduğu halde diğerlerine göre ucuz etin yavan yahnisi izlenimi veriyordu.bizi kendi halimize bırakıp ha bire tenefüs arası yapıp fosur fosur sigara içmeye çıkıyorlardı.ya da bana kötüsü denk geldi genellemeyeyim yinede.
benim kursumda biz ön muhasebeden başladık şimdi genel muhasebeden örnek çözüyoruz.sonra netsis ve mikroyu geniş geniş göreceğiz.çünkü şu anda en yaygın ve pratik muhasebe prog.bu ikisi kimse logo yu fazla aramıyor mesela..
uzun süre işsiz kalan kendini iyi yetiştirmiş,sen kadar olmasada yurdumun Anadolu üniversitelerinden birini hasbel kader bitirmiş birisi yazıyor sana bunları..bu ülkede öyle mastır yapıp yüksek atlaman,engelli zıplaman ..vs işe yaramıyor...iş ararken ne aşamalardan geçtiği az çok foruımlarda yazdım,yakın çevremde iyi bilir.maalesef kolay değil...yolda gördüğüm ilanlı her aracın şirketine ait web sayfalarını ziyaret edip cv mi gönderiyordum ben...aklına gelmeyen iş sitelerinde iş arıyordum vs..istanbulda yım ama gitmediğim muhit ,gezmediğim cadde de kalmadı..velhasıl kolay değil..gerçekten..madem gözün yükseklerde değil ufaktan başlayacaksın...şöyle örnek vereyim..şuan mali müşavir stajyeriyim ben,ilk ön muhasebe de ve bir araba motor servisinde işe başladım.erkeklerin,motor yağlarının,tamircilerin içinde..etraf ne der diye düşünmeyeceksin,ben şu şu okulları bitirdim de demiyeceksin,belkide bilmeden kibir yapıyorsun..herkes tecrübe istiyor bu bir gerçek,çabuk motivasyon iş yaşamında önemli..haa birde bizim ülkemizde ne yazıkki torpil önemli...ben artık iş değil torpil arar olmuştum bir dönem...ama çok şükür Allah kimseye muhtaç etmedi ve kendim buldum işimi..yılgınlık gösterirsen,arkandan koşan onca kişiden birisi önüne geçer bunu unutma...hakkında hayırlısı olsun..
benim derdim işsizlik..dayanamıyorum artık o kadar iyi okullarda okudum master yaptım..çok uzun zamandır iş arıyorum..bir ara sürekli ağlıyor üzülüyordum artık ağlamak bile içimden gelmiyorsonumu göremiyorum.napıcağımı bilemiyorum acil paraya ihtiyacım da yok ama bir an önce iş güç sahibi olup hayatımı kurmam gerek =(( napıcam ben herşeyden sıkıldım artık kimse okuyup bu kadar emek vermesin ; artık okumak iyi birşeydir herkes okumalı diyemiyorum fikirlerim değişti etrafımda kimse yardımcı da olmuyor, imkanı olup yardım etmeyen herkese kinleniyorum elimde değil iş görüşmelerine gidiyorum şöyle bir cvim üzerinden 1-2 şey sorup geri gönderiyorlar sorun ne anlayamıyorum ben herşeye razıyım gözüm yükseklerde de değil..daha ne kadar dayanabilirim bilmiyorum..
Torpil ve tecrübe konusunda haklısın arkadaşım. Ama bazen öyle iş ilanları oluyor ki. Yok 5 yıllık şu meslek kolunda şu endüstride tecrübeli olsun 25 yaşını aşmamış olsun 3 dil bilsin üni mezunu olsun. Çok özür dilerim bir yuh diyorsun.Böyle adam var mı varsa da nerede acep diyorsun. Herkes tecrübe istiyor ama tecrübe de çalışılarak kazanılıyor. Herşeyin bir çağı var derler ya eğitim çağında eğitim iş çağında iş olmalı...
Torpil ve tecrübe konusunda haklısın arkadaşım. Ama bazen öyle iş ilanları oluyor ki. Yok 5 yıllık şu meslek kolunda şu endüstride tecrübeli olsun 25 yaşını aşmamış olsun 3 dil bilsin üni mezunu olsun. Çok özür dilerim bir yuh diyorsun.Böyle adam var mı varsa da nerede acep diyorsun. Herkes tecrübe istiyor ama tecrübe de çalışılarak kazanılıyor. Herşeyin bir çağı var derler ya eğitim çağında eğitim iş çağında iş olmalı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?