işsizlik bitirdi beni

Haklı çocuk. İnsanlar master yapıyor, 2. üniyi bitiriyor gene iş yok.
O ne yapsın okusunda, bir sürü sınavlara girsin de stres mi olsun.

Tourmaline hepimizin derdini dile getirmişsin çok tşk. böyle bir topic açtığın için. Bazen düşünüyordum bir tek ben miyim bu durumda olan diye ama yok okudukça daha da içim sıkılıyor neden diyorum neden yıllarca okumak eziyet çekmek bunun için miydi bütün gün evde oturup tv izleyip temizlik yapıp akşam etmek için miydi yani??

Yazık çok yazık bu kafalar oldukça daha biz hiç bir yere gelemeyiz. Alkışlıyorum o arkadaşı ne güzel demiş bari bi çocuk yapalım yoksa hepten işe yaramaz olup çıkıcaz. Kayınvalidem de aynı şeyi söylüyor hazır evdeyken çocuğu da yapın bari de aradan çıksın. Bu kadar kolay mı yani bi bak bakalım o çocuk nasl beslenecek nasıl giyinecek vs. Hangi parayla??? Ama ona göre demesi kolay yap bi çocuk aradan çıksın. Oldu!!!

Cnm ben de öğretmenlik mezunuyum + yüksek lisansımı yaptım. Bu KPSS illeti beni bezdirdi bütün arkadaşlarım aynı durumda kızlar bir de dersaneye gittiler onca ay yatıp kalkıp çalıştılar sonuç yine aynı yine aynı torpilini bulan yaşıyor biz bu eziyetleri çekip kıçımızın üstüne oturuyoruz tekrar.

Artık tek çarem hayırlısı olsun diyip kendimi avutmak ne yazık ki ((

İşte biz bu haldeyken bir de çocuk yapın hadi diyor ailemiz

Çocuk yapalım da bahtını ne yapacağız

Bizi bu hale düşürenler sürüm sürüm sürünsün

malesef iyi olan değil genelde torpili iyi olan iş buluyor günümüzde

Yazdım daha önce burada.
Ben de torpilzedeyim. Hayatımda hiç unutamayacağım bir deneyim oldu

malesef iyi olan değil genelde torpili iyi olan iş buluyor günümüzde

kesinlikle katılıyorum sana arkadaşım ne kadar zor bişey ya senin kadar okuyup senin kadar çaba sarf etmeyen insanlar nerde sen nerdesin.. ayy kendimi bildim bileli çalışıyorum çaba sarf ediyorum ama olmuyor anlamıyorum nerde yanlış yapıyorum.. en son geçen ay adliyenin katiplik sınavına girdim yaklaşık 350 kişiden 14. oldum ama mülakatta torpili olan lise mezunları önüme geçti onlar şimdi memur ben ağzım açık bakıyorum nasıl bir vicdan anlamıyorum aklım almıyorum inanın benden daha üst seviyede insanlar olsa hiç gocunmam hatta mutlu bile olurum ne güzel çalışmışlar başarmışlar derim bir umut olur içimde şuanda hiçbir şeyden umudum yok nefret ediyorum bu düzenden yani düzensizlikten. Allah a istemeden de olsa sitemde bulunuyorum günaha giriyorum.. sonra pişman oluyorum amma elimde değil...

Sitemde bulunmamak elde mi...İki kelimeyi yan yana getirip konuşamayan tiplerin hepsi

şu an memur...sözleşmeli diye giriyorlar sonra hoppa kadro

Biz ne yapıyoruz...Çalış çalış çalış

Üstüne bir de düşük zekalardan akıl al

Ay sinirden gülesim geldi

Aynen walla. Benim de eşim ünv. mezunu bir süredir asistan mağaza müdürü olarak çalışıyor ama asıl mağaza müdürlerini görseniz adam ilkokul mezunuymuş mağaza ilk açıldığı sıralar nasıl olduysa eleman olarak girmiş öyle böyle mağaza müdürü olmuş işte.

Çocuk dediğimiz şey hafife alınacak birşey de değil ki.
Tavuk değilim ki yumurtlayayım.
Kalkı ki bakamayacağım çocuğu naısl dünyaya getireyim.
Diyelim eşimde ayrıldım,hastalık oldu ne bileyim Allah evlerden ırak tutsun eşimi kaybettim nasıl bakarım ben o çocuğa.. Çocuğa bakmakla mükellef olan annedir bence.. baba terkedip gidebilir gün gelir ama anne çocuğa bakmala yükümldür
işim yok benim ya nasıl doğurayım çocuğu?
hem işsizlikle hem cehaletle savaşıyoruz resmen..
Allah yardımcımız olsun

Artık bu devirde iyinin daha da iyisi olmak gerekiyor.Çünkü ünvsiteler lise düzeyine indi. Her sene yüzlerce insan mezun oluyor.Rekabet hat safhada mezun olduktan sonra insanlar kendilerini kurslara veriyor.Mühendisler yeni programlar, işletme iktisat mezunları yeni sertifikalar daha iyi dil peşinde .
Eğitim fakülteleri mezunları da yıldan yıla artan sayıları ile birbirleriyle yarışıyor. Sektörün hareketsiz bölümlerini yazmak ise ayrı bir dezavantaj. Bunun içinde zamanında yönlendirilmek gerekiyor.İş bulmak zor zamanında yapılan yanlış tercihlerde kişinin mesleğe uygun olmaması ya da zevk almaması da tuzu biberi oluyor.Herkesin hakkında hayırlısı olsun Kpss ile memurluk düşünenlere tavsiyem Kpss 3 puanını yüksek tutmaya çalışsınlar. Hakkınızla alacağınız puanla direk B grubundan atamanız olur. Tabi bazı branjlar çok az sayıda memur alıyor ve bahsettiğim puan diliminde çok yüksek puan almak gerekiyor.Bide her sene daha da zorlaşıyor.İki sene önce 88 le ank atanmıştım.Şimdi bizim branşta 89 dan aşağısını almamış ankaradaki kurumlar. Bazı arkadaşlarım yüksek puanlarla açıkta kaldı bu sene.Zor ve gittikçe zorlaşıyor.Allah (c.c) yardımcınız olsun.

keşke herkes hakketiği yerde olsa inan o zaman hiç üzülmezdim çünkü hak etmiş ve kazanmış derdim.. bir umut olurdu içimde bende çalışırsam kazanırım derdim.. ama değil işte adamlar bir mülakat yapıyorlar kimin dayısı varsa onu alıyorlar sen üniversite mezunusun digeri lise mezunusun hiç dikkate bile almıyorlar....

birde bu kpss deniliyor geçen sene eşşek gibi ders çalıştım geldi birileri kopya çekti ne oldu bütün bir sene bütün emekler boşa gitti bide sadece eğitim bilimlerini iptal ettiler ki bu kopya çekenler normal memurluklara yerleşebilsinler diye madem iptal edeceksin hepsini iptal et sanki sadece eğitim bilimlerinden kopya çekilmiş gibi... herşey yalan herşey dalavere bu ülkede hiçbir adalet yok ya da varsada çok azz... her gelen hükümet aynı hiçbirinin birinden farkı yok.... inanın elimde olsa bu ülkeyi terk edip gidecem.. isyan ediyorum çünkü bu torpille bir yerlere gelenlere başkalarının haklarını yiyenlere birşey olmuyor burunlarından gelse görsem içim rahat edecek ohh onlarda yaptıklarını buldular diyeceğim... ama olmuyor...

Hepsi yalan dolan yaa kpss'miş bilmemneymiş. Ben bıraktım artık onunla uğraşamıcam nasıl olsa ne kadar uğraşsam da sonuç alamıyorum işin içinde BÜYÜKLER oldukça torpil döndükçe.
Allahım tek arzum ünv. akademik kadroya girebilmek nolur yani bana uygun bir kadro açılsa şu şehirde??

inşallah olur canım...

Canım kadroyu açıyorlar da sonra gene yükselmen lazım

O da rektöre kalıyor biraz çünkü rektör kimin adamıysa onunla aynı olman lazım

Yoksa olduğun yerde kalırsın...Sıfır zekalar yrd.doç. sonra da doç. olur takır takır

Ama kpss'dense ales biraz daha mantıklı görünüyor...Gene zor ama gene bir ümit

Umarım olur

Her işte olduğu gibi tabiki mülakatlı alımlarda da torpil vardır. Ama dediğim puan bazında her sene 3-4 tane genel alım oluyor.Orada aldığın puanla üniversite tercih eder gibi kurum tercih ediyorsun Meslektaşlarından daha yüksekse puanın yerleşiyorsun.Mülakatlı sınavlarda dediğin doğru malesef torpiller dönüyor önlisans ve lise düzeyindeki mülakatlı sınavları bilmiyorum ama lisanslarda A gruplarına girmek hayli zor.A grubuna girenler hem çok çalışıyor bide üstüne torpil arayışına geçiyor.Tabi bu sene sorular çalınmış avantadan yüksek alanlarda vardır muhtemelen.Belki önceki senelerde de vardı farkedilmedi.

O da doğru haklısın. Ama ne yapalım artık iliğimizi kuruttular hele bir kadroya girebilsem sonrasını o zaman düşünürüm tekrar :44: KPSS'den vazgeçtim zaten onunla işim yok arık Ales puanım da vardı ama bu sene geçerliliği bitti tekrar gireceğim bakalım...

hem unıversıte okudugunu soyluyorsun hem de yazdıkların hayatında hıc okul gormemıs biri gibi...!!
staj dedıgın seyın ne oldugunu bılmıyorsun sanırım..sen bıyere gıdıp staj yapabılır mıyım sızle demıyorsun herlade...bunun bılıncınde olman gerekırdı yorum yazmadan once...staj yapmak unıversıte- kurum destegı ....yani konuyu acan arkadasım ve dger arkadaslar gıdıp staj yapmak ıstıyorum mu dıyecegız...okul zmanında 2.ve 3. sınıfta cok seçkin yerlerde stajımızı zaten yaptık..!!!!
ayrıca hıc ıse basvurmadıgın da cok bellı..
tecrube konusunu staj kavramıyla kıyaslıyorsun ...basvurularda staj alınan kurumlar dıye secenek var..
bır de iş deneyımlerınız diye bır yer var...!!
3-5 demekten bahsetmıssın..ben mesela bır aselsana basvurmaya kalksam ve oncesınde garsonluk yapsam , o adamlara nasıl dersın bunu...!! standart dıye bırsey sozkonusu olmalı...
ben muhendıssem calısacagım alan muhendıslık olmalı...ıs alanımla ılgılı olmalı...!
yoksa bız de gıdelım orda burda calısalım..part tıme calısalım...amaaaaa ıstedıgımız bu degıll...!!!!

cok acıklama yaptım..cunku 2 satırda anlatmak ıstedgını koca bır paragrafta anlatmANIN zorlugunu yasadıgına gore , okuduklarını da yanlıs anlayacagını dusunuyorum...-ki bızım sıkıntımızı anlamamandan bellı....arkadaslaını da bosver kendını kurtar sen ...

ıyı geceler dılıyorumm!!!

valla bende staj denen hikayeyi lisede yaptım üniv. sonra yaptım yetmedi orda burda üç kuruşa çalıştım ama bu tecrübe denen şeyi aşamadım çünkü işverenlerin işine gelmiyor önce bir benim yanımda da sürün sonra veririz belki hakkını.. dün bir iş görüşmesine gittim adam neredeyse sakın doğurma diyecekti... çocuk falan yapmada gel benim vereceğim üç kuruşla saati belirsiz bir şekilde benim kölem ol diyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…