- 27 Temmuz 2009
- 1.308
- 28
- 163
- Konu Sahibi tourmaline
-
Kuzenim var 15 yaşında eğitim hayatı sıkıntıda okusun diye onunla uzun bir konuşma yapmam istendi.
Yaptım ,ee derinss abla sen okudun ne yapıyorsun şimdi dedi?
Para kazanmıyorsun,işin yok bana gerçeklerden bahset dedi..
Morardım kaldım ne yapayım...
benim derdim işsizlik..dayanamıyorum artık o kadar iyi okullarda okudum master yaptım..çok uzun zamandır iş arıyorum..bir ara sürekli ağlıyor üzülüyordum artık ağlamak bile içimden gelmiyorsonumu göremiyorum.napıcağımı bilemiyorum acil paraya ihtiyacım da yok ama bir an önce iş güç sahibi olup hayatımı kurmam gerek =(( napıcam ben herşeyden sıkıldım artık kimse okuyup bu kadar emek vermesin ; artık okumak iyi birşeydir herkes okumalı diyemiyorum fikirlerim değişti etrafımda kimse yardımcı da olmuyor, imkanı olup yardım etmeyen herkese kinleniyorum elimde değil iş görüşmelerine gidiyorum şöyle bir cvim üzerinden 1-2 şey sorup geri gönderiyorlar sorun ne anlayamıyorum ben herşeye razıyım gözüm yükseklerde de değil..daha ne kadar dayanabilirim bilmiyorum..
Evli olunca da azar işitiyorsun.
İşin gücün var çalış kocana destek ol ev bark sahibi olun falan gibi laflar duyuyorsun.
Hayatında eline bir tek kitap almamış ,ömrünü günlerde kahve sohbetlerinde geçirmiş biri karşına geçip ayy evde sıkılmıyor musun,sende bir türlü iş bulamadın diyor..
mosmor oluyorsun.. iş bulamadın bari çocuk yap diyen vardı bir de..bari bu işe yara yani.
işe yaramazım ya..!
evet evliyim canm 7 ay oldu..evet ben de diyorum en azından bişeyleri hallettim diye.. ya bir de kişilik meselesi sanırım ben 2010 mezunuyum 22 yaşındayım daha ama çok çabuk pes ettim sanırım.. eşim de diyor neden böyle yapıyorsun diye ama bilmiyorum inanç yok hiç içimde...
bu topik benim için mi açıldı...aylardır işsizim nişanlıyım evlenmek için iş bulmayı bekliyorum,o kadar kötü şeyler yaşadım ki hemen hemen hepiniz yaşamışsınızdır benim yaşadıklarımı ama içime en çok dert olan yaşadığım şehirde çok büyük bir firma var ve kızlar orda çalışmak benim hayalimdi iş başvurusunda bulundum 1 ay sonra çağrıldım hemen iş görüşmesine gelin dediler ancak şehir dışındaydım çünkü dedem vefat etmişti kaçırdım..olmadı..kısmetim değilmiş..ama Mevlananın bi sözü var hep onu düşünüp teselli ettim kendimi'' BİR ŞEYİ GERÇEKTEN İSTEDİĞİN HALDE OLMADIYSA YA HAYIRLISI DEĞİLDİR YA DA DAHA İYİSİ OLACAKTIR''... şans bizimle olsun kızlar...
Kuzenim var 15 yaşında eğitim hayatı sıkıntıda okusun diye onunla uzun bir konuşma yapmam istendi.
Yaptım ,ee derinss abla sen okudun ne yapıyorsun şimdi dedi?
Para kazanmıyorsun,işin yok bana gerçeklerden bahset dedi..
Morardım kaldım ne yapayım...
Bi bankaya başvurdum.
Önce yaşadığım şehrin bi ucunda sınava girdim umutsuzdum barajı geçemedim.
Sonra barajı geçtiniz envanter doldur die mesaj geldi.
Sonra çalışmak istediğin şehri tercih et die mesaj geldi.
Mülakata gel die mesaj geldi.
İki saat mülakatta sıkıştırdılar. Saçma sapan soru sorup cevap bekliyorlar.
Sonuçları açıklamaları da epey uzun sürdü. Resmen süründürdüler.
Hergün 3-4 kez nete girip bakıyordum açıklandı mı diye.
Rakiplerim arasında en güçlü bendim. İşe alınma ihtimalim var diye düşünüyordum.
Veee sonuçlar açıklandı. Rakipler arasında en güçlü bendim dedim ya meğer adamlar en zayıf olanı arıyorlarmış
Büyük bir hayal kırıklığı tabi. Geçti zamanla.
Taaa ki nişanlımın teyzesi perde almaya gittiğimiz yerde kızımız iş bulamadı benim gelin doktor uzmanlığını yapmak istiyor diyene kadar.
Herkesten nefret ediyorumŞaka herkesten değil
malesef iyi olan değil genelde torpili iyi olan iş buluyor günümüzde
malesef iyi olan değil genelde torpili iyi olan iş buluyor günümüzde
kesinlikle katılıyorum sana arkadaşım ne kadar zor bişey ya senin kadar okuyup senin kadar çaba sarf etmeyen insanlar nerde sen nerdesin.. ayy kendimi bildim bileli çalışıyorum çaba sarf ediyorum ama olmuyor anlamıyorum nerde yanlış yapıyorum.. en son geçen ay adliyenin katiplik sınavına girdim yaklaşık 350 kişiden 14. oldum ama mülakatta torpili olan lise mezunları önüme geçti onlar şimdi memur ben ağzım açık bakıyorum nasıl bir vicdan anlamıyorum aklım almıyorum inanın benden daha üst seviyede insanlar olsa hiç gocunmam hatta mutlu bile olurum ne güzel çalışmışlar başarmışlar derim bir umut olur içimde şuanda hiçbir şeyden umudum yok nefret ediyorum bu düzenden yani düzensizlikten. Allah a istemeden de olsa sitemde bulunuyorum günaha giriyorum.. sonra pişman oluyorum amma elimde değil...
kesinlikle katılıyorum sana arkadaşım ne kadar zor bişey ya senin kadar okuyup senin kadar çaba sarf etmeyen insanlar nerde sen nerdesin.. ayy kendimi bildim bileli çalışıyorum çaba sarf ediyorum ama olmuyor anlamıyorum nerde yanlış yapıyorum.. en son geçen ay adliyenin katiplik sınavına girdim yaklaşık 350 kişiden 14. oldum ama mülakatta torpili olan lise mezunları önüme geçti onlar şimdi memur ben ağzım açık bakıyorum nasıl bir vicdan anlamıyorum aklım almıyorum inanın benden daha üst seviyede insanlar olsa hiç gocunmam hatta mutlu bile olurum ne güzel çalışmışlar başarmışlar derim bir umut olur içimde şuanda hiçbir şeyden umudum yok nefret ediyorum bu düzenden yani düzensizlikten. Allah a istemeden de olsa sitemde bulunuyorum günaha giriyorum.. sonra pişman oluyorum amma elimde değil...
Yazık çok yazık bu kafalar oldukça daha biz hiç bir yere gelemeyiz. Alkışlıyorum o arkadaşı ne güzel demiş bari bi çocuk yapalım yoksa hepten işe yaramaz olup çıkıcaz. Kayınvalidem de aynı şeyi söylüyor hazır evdeyken çocuğu da yapın bari de aradan çıksın. Bu kadar kolay mı yani bi bak bakalım o çocuk nasl beslenecek nasıl giyinecek vs. Hangi parayla??? Ama ona göre demesi kolay yap bi çocuk aradan çıksın. Oldu!!!
Artık bu devirde iyinin daha da iyisi olmak gerekiyor.Çünkü ünvsiteler lise düzeyine indi. Her sene yüzlerce insan mezun oluyor.Rekabet hat safhada mezun olduktan sonra insanlar kendilerini kurslara veriyor.Mühendisler yeni programlar, işletme iktisat mezunları yeni sertifikalar daha iyi dil peşinde .
Eğitim fakülteleri mezunları da yıldan yıla artan sayıları ile birbirleriyle yarışıyor. Sektörün hareketsiz bölümlerini yazmak ise ayrı bir dezavantaj. Bunun içinde zamanında yönlendirilmek gerekiyor.İş bulmak zor zamanında yapılan yanlış tercihlerde kişinin mesleğe uygun olmaması ya da zevk almaması da tuzu biberi oluyor.Herkesin hakkında hayırlısı olsun Kpss ile memurluk düşünenlere tavsiyem Kpss 3 puanını yüksek tutmaya çalışsınlar. Hakkınızla alacağınız puanla direk B grubundan atamanız olur. Tabi bazı branjlar çok az sayıda memur alıyor ve bahsettiğim puan diliminde çok yüksek puan almak gerekiyor.Bide her sene daha da zorlaşıyor.İki sene önce 88 le ank atanmıştım.Şimdi bizim branşta 89 dan aşağısını almamış ankaradaki kurumlar. Bazı arkadaşlarım yüksek puanlarla açıkta kaldı bu sene.Zor ve gittikçe zorlaşıyor.Allah (c.c) yardımcınız olsun.
birde bu kpss deniliyor geçen sene eşşek gibi ders çalıştım geldi birileri kopya çekti ne oldu bütün bir sene bütün emekler boşa gitti bide sadece eğitim bilimlerini iptal ettiler ki bu kopya çekenler normal memurluklara yerleşebilsinler diye madem iptal edeceksin hepsini iptal et sanki sadece eğitim bilimlerinden kopya çekilmiş gibi... herşey yalan herşey dalavere bu ülkede hiçbir adalet yok ya da varsada çok azz... her gelen hükümet aynı hiçbirinin birinden farkı yok.... inanın elimde olsa bu ülkeyi terk edip gidecem.. isyan ediyorum çünkü bu torpille bir yerlere gelenlere başkalarının haklarını yiyenlere birşey olmuyor burunlarından gelse görsem içim rahat edecek ohh onlarda yaptıklarını buldular diyeceğim... ama olmuyor...
Hepsi yalan dolan yaa kpss'miş bilmemneymiş. Ben bıraktım artık onunla uğraşamıcam nasıl olsa ne kadar uğraşsam da sonuç alamıyorum işin içinde BÜYÜKLER oldukça torpil döndükçe.
Allahım tek arzum ünv. akademik kadroya girebilmek nolur yani bana uygun bir kadro açılsa şu şehirde??
inşallah olur canım...
Hepsi yalan dolan yaa kpss'miş bilmemneymiş. Ben bıraktım artık onunla uğraşamıcam nasıl olsa ne kadar uğraşsam da sonuç alamıyorum işin içinde BÜYÜKLER oldukça torpil döndükçe.
Allahım tek arzum ünv. akademik kadroya girebilmek nolur yani bana uygun bir kadro açılsa şu şehirde??
keşke herkes hakketiği yerde olsa inan o zaman hiç üzülmezdim çünkü hak etmiş ve kazanmış derdim.. bir umut olurdu içimde bende çalışırsam kazanırım derdim.. ama değil işte adamlar bir mülakat yapıyorlar kimin dayısı varsa onu alıyorlar sen üniversite mezunusun digeri lise mezunusun hiç dikkate bile almıyorlar....
Canım kadroyu açıyorlar da sonra gene yükselmen lazım
O da rektöre kalıyor biraz çünkü rektör kimin adamıysa onunla aynı olman lazım
Yoksa olduğun yerde kalırsın...Sıfır zekalar yrd.doç. sonra da doç. olur takır takır
Ama kpss'dense ales biraz daha mantıklı görünüyor...Gene zor ama gene bir ümit
Umarım olur
Arkadaşlar hepinize merhaba. Öncelikle hepinize iş bulma konusunda iyi şanslar dilemek istiyorum. Umarım en yakın zamanda hayallerinizdeki işte çalışmaya başlarsınız. Aslında konulara çok yorum yapan bir üye değilim ama işsizlik sözkonusu olunca bende mevzuya katılmak istedim. Ben 22 yaşındayım, üniversite son sınıftayım ve 17 yaşından beri çalışıyorum. Mağazacılık da yaptım, ofiste de çalıştım, staj da yaptım. Şu anda da hem part time bir işte çalışıyorum hem de staj yapıyorum (ikisi bir arada ne kadar yorucu olduğunu tahmin edersiniz sanırım) Konu sahibi arkadaşım, çok güzel bir bölümü bitirmişsin, yanılmıyorsam doktora da yapmışsın buraya kadar herşey süper ama bence senin geçmişe dönük hatan şimdiye dek hiçbir işte çalışmamak olmuş. Benim staj yaptığım yerlerden biri özel bir istihdam bürosuydu, elimden günde yüz tane cv geçiyordu, günde en az elli kişiyi iş görüşmesine davet ediyordum. Bir adayı görüşmeye davet ederken yetkililerin en çok dikkat ettiği şey iş tecrübesi oluyordu. (Eğitim fakültesi mezunu arkadaşlarımı konunun dışında tutarak konuşuyorum) Günümüzde malesef sadece okul okumak yetmiyor, gerektiğinde üçe beşe bakmadan sadece tecrübe kazanmak için çalışmak gerekiyor. Biraz evvel konuyu okurken bir arkadaşın yazdığı birşeye takıldım. Herkes tecrübeli eleman arıyor, üniversite mezunlarına şans verilmezse biz nasıl tecrübe kazanacağız demiş. Naçizane fikrim tecrübe staj yaparak kazanılır. Çevremdeki çoğu arkadaşım okulu bitirir bitirmez iyi bir firmada kadrolu olarak başlayabileceğini düşünüyor, ama çoğunun beklentisinin hüsranla sonuçlandığını görüyorum malesef. Çünkü firmalar sizin hangi okulu hangi dereceyle bitirdiğinizden ziyade iş tecrübelerinize önem veriyor. Okurken çalışmadıysanız geriye dönük olarak yapabileceğiniz hiçbirşey yok. Size tavsiyem, bundan sonrası için eğer ki iş bulursanız üçe beşe bakmayın. Ben staj yaptığım yerden söylemeye bile utanacağım kadar düşük bir para alıyorum ve her işlerine de koşturuyorum. Bu stajın bana ileride tecrübe olarak geri döneceğini ve amaçlarıma hizmet edeceğini bildiğim için devam ediyorum. Yani üniversite okuduk diye ve hatta doktora yaptık diye bu ülkede kimse bize kapıları sonuna kadar açmıyor. Dediğim gibi keşke okurken birşeylerin ucundan tutsaymışsınız ama yine de geç kalmış değilsiniz. İş arayan herkese tekrardan iyi şanslar dilerim =))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?