- Konu Sahibi tourmaline
-
Kuzenim var 15 yaşında eğitim hayatı sıkıntıda okusun diye onunla uzun bir konuşma yapmam istendi.
Yaptım ,ee derinss abla sen okudun ne yapıyorsun şimdi dedi?
Para kazanmıyorsun,işin yok bana gerçeklerden bahset dedi..
Morardım kaldım ne yapayım...
benim derdim işsizlik..dayanamıyorum artık o kadar iyi okullarda okudum master yaptım..çok uzun zamandır iş arıyorum..bir ara sürekli ağlıyor üzülüyordum artık ağlamak bile içimden gelmiyorsonumu göremiyorum.napıcağımı bilemiyorum acil paraya ihtiyacım da yok ama bir an önce iş güç sahibi olup hayatımı kurmam gerek =(( napıcam ben herşeyden sıkıldım artık kimse okuyup bu kadar emek vermesin ; artık okumak iyi birşeydir herkes okumalı diyemiyorum fikirlerim değişti etrafımda kimse yardımcı da olmuyor, imkanı olup yardım etmeyen herkese kinleniyorum elimde değil iş görüşmelerine gidiyorum şöyle bir cvim üzerinden 1-2 şey sorup geri gönderiyorlar sorun ne anlayamıyorum ben herşeye razıyım gözüm yükseklerde de değil..daha ne kadar dayanabilirim bilmiyorum..
haklisiniz.
issizlik gunumuzun en buyuk sorunlarindan biri maalesef, oyle ki guzel okullardan mezun olmak bile kar etmeyebiliyor.
bildiginiz gibi torpil bu konularda insanlarin imdadina yetisebilir, her ne kadar tesvip etmesek te...
cevrenizdeki calisan tanidiklarinizdan yardim isteyin, onlarin is yerlerinde calisabileceginiz her hangi bir pozisyon var mi sorun ogrenin...
tanidiklar is konusunda cok ama cok ise yariyor.
bir de yakinlariniza is aradiginiza dair haber salin ki size uygun bir is duyduklarindan ya da ilan falan gorduklerinde size haber versinler belki yardimi olur.
Allah yardimciniz olsun.
pes etmeyin, yilmayin elbet bir gun siz de is hayatina bir yerden baslayacaksiniz mutlaka.
herkes and içmiş kimse kimseye yardımcı olmuyor..çevremde mutsuzluğumla mutlu olan insanlar var..
ailemde olsa yardımcı olurlar da aileden de kimse yok malesef..
hem unıversıte okudugunu soyluyorsun hem de yazdıkların hayatında hıc okul gormemıs biri gibi...!!
staj dedıgın seyın ne oldugunu bılmıyorsun sanırım..sen bıyere gıdıp staj yapabılır mıyım sızle demıyorsun herlade...bunun bılıncınde olman gerekırdı yorum yazmadan once...staj yapmak unıversıte- kurum destegı ....yani konuyu acan arkadasım ve dger arkadaslar gıdıp staj yapmak ıstıyorum mu dıyecegız...okul zmanında 2.ve 3. sınıfta cok seçkin yerlerde stajımızı zaten yaptık..!!!!
ayrıca hıc ıse basvurmadıgın da cok bellı..
tecrube konusunu staj kavramıyla kıyaslıyorsun ...basvurularda staj alınan kurumlar dıye secenek var..
bır de iş deneyımlerınız diye bır yer var...!!
3-5 demekten bahsetmıssın..ben mesela bır aselsana basvurmaya kalksam ve oncesınde garsonluk yapsam , o adamlara nasıl dersın bunu...!! standart dıye bırsey sozkonusu olmalı...
ben muhendıssem calısacagım alan muhendıslık olmalı...ıs alanımla ılgılı olmalı...!
yoksa bız de gıdelım orda burda calısalım..part tıme calısalım...amaaaaa ıstedıgımız bu degıll...!!!!
cok acıklama yaptım..cunku 2 satırda anlatmak ıstedgını koca bır paragrafta anlatmANIN zorlugunu yasadıgına gore , okuduklarını da yanlıs anlayacagını dusunuyorum...-ki bızım sıkıntımızı anlamamandan bellı....arkadaslaını da bosver kendını kurtar sen ...
ıyı geceler dılıyorumm!!!
Aynen bende de öyle.
dilenci konumunda olmak da çok kötü, birine birşey dediğim zaman sanki dilenciymişim gibi muamele görüyorum ,öyle davranmayanların da taktikleri daha değişik zaten, onlar tabi olur tabi hı hı, tamam,ben de sana iş arıyorum zaten,aa bu arada senin meslek neydi diye soranlar oluo:26: hey allahım hem bana iş arıyormuş da hem mesleğimden haberi yokbir de aaa kariyere girsene netten ordan bulunuyor diyerek akıl vermeyenler mi yok..büyük iş adamlarının yanlarına git onlardan iste diyenler mi yok..ooo daha bir sürü şey söyleyebilirim de sinirim zıplamasın yine okuldaki çevresi olan hocama söylediğimde de baban sana bakar demişti..resmen git kendini köprüden at diyorlar..
Ah güzellerim ah ..
İşsizlik ayrı dert ,mevki ayrı dert..
mevki derken 13 yıllık tecrübem var elimde smmm ruhsatım var ..
buna rağmen komik bir rakam ve salak insanlarla calısıyorum
aldıkları paraları görüyorum.
iş konusu artık tamamen çevre işi
sanki bizim derdimiz nerelere başvurulur bilmemek mi, ya bizim derdimiz iş bulamamak!torpil bulamamak!o kadar okullarda okuduğumuza göre,masterlar yaptığımıza göre heralde bir kariyer sitesini de biliyoruz artık..O akıl verenler de bir alem zaten. Şuraya baksana buraya baksana...Sağol walla çok yardımcı oldun
cnm bnde stajı başlatma sınavını 2009 kasımda kazandım... amma memurluk için uğraşayım derken bu zaman oldu mayıs a kadar bir yer bulursam başlatcam...hiçte muhasebeci olmak istemiyorum amma ne yapayım devlet almıyo bari smmm ruhsatım olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?