işsizlik bitirdi beni

ben de açıköğretim iktisat okuyorum.maddi sorunlar yüzünden harcımı yatıramadım bu sene iş de bulamıyorum sinir oluyorum..başvuru yapmadığım firma kalmadı.hep mülakatlara gidiyorum ve nedense eleniyorum.istediğim sektör banka.e 10 ay kadar bir bankanın genel muhasebesinde de deneyimim oldu.ondan öncesi mali müşavirlik,ön muhasebe,santral çeşitli işlerde de çalıştım.arkadaşlar bunun stajla deneyimle alakası yok gibime geliyor.sadece torpile ihtiyacımız var...
benim çalıştığım bankada yabancı paralara eleman alınacaktı.ben yabancı dil mezunuydum bana iş teklifi yapmadılar.diplomasını alması için 2 dersi olan(genel müdürün telefonuyla 2 günde işe başlayan) stajer arkadaşıma yaptılar.neden? çünkü ben dönemsel elemandım.isteğim azmim bir noktadan sonra birşey ifade etmiyor.torpille ilgili o kadar büyük sıkıntılar yaşıyorum ki en sonuncusu geçen cumartesi başıma geldi...artık Allahıma torpil için yalvarıyorum diyebilirim... Allah hepimizin yardımcısı olsun.. belli bir yaştan sonra çevre şanssızlığımıza bakmıyor evde olmamıza bakıyor...

ah bu arada.arkadaş lisans+ doktora yapanlarda tecrübeye bakıyor demiş yanlış hatırlamıyorsam... alakası yok çalıştığım bankada sırf isim bir üniversitede okulu bitirdi,2 dil biliyor ve doktorasını yaptı diye hiç iş deneyimi olmayan birini yetkili olarak aldı...deneyim denen şey de torpil sayesinde oluyor artık....devir fena değişiyor...

aok1986
Cnm ben de öğretmenlik mezunuyum + yüksek lisansımı yaptım. Bu KPSS illeti beni bezdirdi bütün arkadaşlarım aynı durumda kızlar bir de dersaneye gittiler onca ay yatıp kalkıp çalıştılar sonuç yine aynı yine aynı torpilini bulan yaşıyor biz bu eziyetleri çekip kıçımızın üstüne oturuyoruz tekrar.

( ben bu sene de dersaneye gidiyorum ama hiç inancım yok malesef boş boş gidip geliyorum.. ingilizce öğretmenliği mezunuyum..bundan 3_4 sene önce 60la atanırken 80 oldu şimdi..bir de hep diyorlar sen şanlısın barajınız düşük diyorlar iyice sinir oluyorum beni bir matematikçi türkçeciyle kıyaslayamazlarki.. onlara en azından kendi branşalarından soru geliyor tabi onların işi de zor barajları çok yüksek ya ben napıyım kaç senedir matematik görmemişim diğer dersleri de aynı şekilde.. benim aklım almıyor bir ingilizcecinin müzkçinin resimcinin kendi branşlarıyla ilgili hiçbir sorunun önlerine gelmemesini... bir de diğer sektörler gibi değil öğretmenlik sınırlı ya dersane ya özel okul ya devlet ya da üniversitede kalmak..
eşim de eğitim fakültesi mezunu+ yüksek lisansını yapmış ama askeriyede. ne denir ki..

Son düzenleme:

eee haklı çocuk valla..biz daha bu lafları çok duyarız bu sistem olduğu sürece...

arkdşalar aynı sıkıntıda bende de var hayatım belirsizlikler içinde iş arıyorum mülakatlara giriyorum olmuyor torpilim olmadığı için şimdi oturdum kpssye çalısıyorum ıktısat mezunuyum kpss a grubuna çalısyrm ama emeklerımın bosa gıtmesınden de korkuyorum kpssyı kazansam bıle yine mülakat çıkıyor karşıma çok sıkıldım bu durumdan

Ah güzellerim ah ..
İşsizlik ayrı dert ,mevki ayrı dert..
mevki derken 13 yıllık tecrübem var elimde smmm ruhsatım var ..
buna rağmen komik bir rakam ve salak insanlarla calısıyorum
aldıkları paraları görüyorum.
iş konusu artık tamamen çevre işi

haklisiniz.
issizlik gunumuzun en buyuk sorunlarindan biri maalesef, oyle ki guzel okullardan mezun olmak bile kar etmeyebiliyor.
bildiginiz gibi torpil bu konularda insanlarin imdadina yetisebilir, her ne kadar tesvip etmesek te...
cevrenizdeki calisan tanidiklarinizdan yardim isteyin, onlarin is yerlerinde calisabileceginiz her hangi bir pozisyon var mi sorun ogrenin...
tanidiklar is konusunda cok ama cok ise yariyor.
bir de yakinlariniza is aradiginiza dair haber salin ki size uygun bir is duyduklarindan ya da ilan falan gorduklerinde size haber versinler belki yardimi olur.
Allah yardimciniz olsun.
pes etmeyin, yilmayin elbet bir gun siz de is hayatina bir yerden baslayacaksiniz mutlaka.

herkes and içmiş kimse kimseye yardımcı olmuyor..çevremde mutsuzluğumla mutlu olan insanlar var..
ailemde olsa yardımcı olurlar da aileden de kimse yok malesef..

Yazımı iyi dileklerimle başlatıp yine iyi dileklerimle sonuçlandırmıştım ama sanırım cidden sinirlerin çok bozuk bu kadar düşmanca cümleler kurabildiğine göre. Benim anlatım şeklime laf etmişsin ama kendi yazdığın paragrafı bir kez daha okursan yazdığın cümlelerden düzgün bir anlam çıkartılamadığını da görürsün. Araya sesli harfleri bile koymamışsın yazını yazarken, birçok anlatım hatası yapmışsın ve benim anlatım şeklime de laf etmişsin, çok komiksin =)) Tek bir yazımı okuyarak eğitimim, tecrübem ve hatta kişiliğim hakkında bu kadar hakaretamiz yorumlar yapıyorsun çok çirkin! Yazdıklarım sana mantıklı gelmeyebilir, yanlış bilgi içerdiğini düşünebilirsin ama bunu bile söylemenin bir adabı vardır! Staj sadece üniversite ikinci ya da üçüncü sınıfta yapılacak diye birşey mi var? Ben son sınıftayım ve staj yapıyorum bak sen Allahın işine... Daha önce yazan arkadaşlardan bazıları hiç staj tecrübeleri olmadığını belirtmişler. Sen staj yaptıysan eğer yazdıklarımı neden üzerine alınıyorsun? Senin bahsettiğin staj kısa dönem staj. Staj alınan yerler diye bahsettiğin kısım orası. Bir ay üç ay gibi kısa süeler... Benim bahsettiğim uzun dönem staj. Altı aydan bir yıla kadar... Bazen ücretli bazen de ücretsiz yapılıyor. Nitekim benim staj yaptığım şirkette mezun kişiler var stajyer diye geçiyorlar bak sen şu işe =)) Online insan kaynakları portallarını biraz daha dikkatli incelersen firmaların yeni mezun "stajyer" aradıklarını da görürsün. İş tecrübesi dediğin şey uzun dönem stajla da kazanılabiliyor ve bazen staj yaptığın yerde kadrolu olarak devam etme şansın da oluyor. Sadece senin yorumunu gördüm kendi yorumumdan sonra ve insanların bu forumda ne kadar saldırgan olabildiklerini bir kez daha hatırladım. Bunları yazıp konudan çıkıyorum, herkese iyi şanslar... Bazı kişilerin sadece başkalarına hakaret etmeye ihtiyacı var rahatlamak için anladığım kadarıyla... Önce öfke kontrolü yapmayı öğrenmek gerek, ağzından çıkanları kulağın duymamış yazarken resmen. Herneyse, sanırım cidden sinirlerin bozuk, senin düşmanca cümlelerine karşılık ben sana yine iyi şanslar diliyorum. Umarım en yakın zamanda istediğin gibi bir iş bulursun.

Son düzenleme:
Aynen bende de öyle.

dilenci konumunda olmak da çok kötü, birine birşey dediğim zaman sanki dilenciymişim gibi muamele görüyorum ,öyle davranmayanların da taktikleri daha değişik zaten, onlar tabi olur tabi hı hı, tamam,ben de sana iş arıyorum zaten,aa bu arada senin meslek neydi diye soranlar oluo:26: hey allahım hem bana iş arıyormuş da hem mesleğimden haberi yok bir de aaa kariyere girsene netten ordan bulunuyor diyerek akıl vermeyenler mi yok..büyük iş adamlarının yanlarına git onlardan iste diyenler mi yok..ooo daha bir sürü şey söyleyebilirim de sinirim zıplamasın yine okuldaki çevresi olan hocama söylediğimde de baban sana bakar demişti..resmen git kendini köprüden at diyorlar..

( ben bu sene de dersaneye gidiyorum ama hiç inancım yok malesef boş boş gidip geliyorum.. ingilizce öğretmenliği mezunuyum..bundan 3_4 sene önce 60la atanırken 80 oldu şimdi..bir de hep diyorlar sen şanlısın barajınız düşük diyorlar iyice sinir oluyorum beni bir matematikçi türkçeciyle kıyaslayamazlarki.. onlara en azından kendi branşalarından soru geliyor tabi onların işi de zor barajları çok yüksek ya ben napıyım kaç senedir matematik görmemişim diğer dersleri de aynı şekilde.. benim aklım almıyor bir ingilizcecinin müzkçinin resimcinin kendi branşlarıyla ilgili hiçbir sorunun önlerine gelmemesini... bir de diğer sektörler gibi değil öğretmenlik sınırlı ya dersane ya özel okul ya devlet ya da üniversitede kalmak..
eşim de eğitim fakültesi mezunu+ yüksek lisansını yapmış ama askeriyede. ne denir ki..

[/QUOTE]

Cnm ben de ing. dili ve edb. lisans mezunuyum yükseği de öğretmenlikte yaptım. Formasyonum olmadığı için kpss de bi işe yaramıyor yani bende. İdealim akdemikti o yolda ilerliyorum ama insanların hayallerini de bitiriyor bu sistem ne yazık ki. Bi tanecik özel ders verdiğim öğrencim var o yavrucak da olmasa iyice patlayacağım.

O akıl verenler de bir alem zaten. Şuraya baksana buraya baksana...Sağol walla çok yardımcı oldun

[ [/B][/QUOTE]aok1986;17939858][

Cnm ben de ing. dili ve edb. lisans mezunuyum yükseği de öğretmenlikte yaptım. Formasyonum olmadığı için kpss de bi işe yaramıyor yani bende. İdealim akdemikti o yolda ilerliyorum ama insanların hayallerini de bitiriyor bu sistem ne yazık ki. Bi tanecik özel ders verdiğim öğrencim var o yavrucak da olmasa iyice patlayacağım. [/QUOTE]

sizin için formasyon almak da bir sorun yaa tandıklarım var benim de formasyon alamadılar.. ben de özel ders veriyorum ama nereye kadar

Son düzenleme:

cnm bnde stajı başlatma sınavını 2009 kasımda kazandım... amma memurluk için uğraşayım derken bu zaman oldu mayıs a kadar bir yer bulursam başlatcam...hiçte muhasebeci olmak istemiyorum amma ne yapayım devlet almıyo bari smmm ruhsatım olsun...

O akıl verenler de bir alem zaten. Şuraya baksana buraya baksana...Sağol walla çok yardımcı oldun
sanki bizim derdimiz nerelere başvurulur bilmemek mi, ya bizim derdimiz iş bulamamak!torpil bulamamak!o kadar okullarda okuduğumuza göre,masterlar yaptığımıza göre heralde bir kariyer sitesini de biliyoruz artık..

smmm ruhsatı tecrübe ve cevre olmadan bir işe yaramıyor ki !
zaten o bitirme sınavları kabus

Arkadaslar Allah yardımcınız olsun
maalesef artık hiçbir şey kolayda degıl özel sektor dusunmuyorsanız bir sene olmadı ıkı sene oturup deli gibi ders çalışmak gerekıyor bazı bölumler için tabi..bır de basta unıversıte okurken doğru bölümlerde okumak avantaj ..her alanda sınava gırılebılen bölümler var biraz ülkenın sartlarını degerlendırerek hareket etmek lazım dıye dusnuyorum .akademık karıyer super bır sey eger aıle destegı de varsa ılerlenebılır ..

ayrıca ben kpss yı cok gereklı buluyorum kızanlar olabılır ama ögretmenlık gıbı çok kıymetlı meslegı her önune gelen yapmamalı yanlış anlasılmasın sözm meclisten dışarı ha sınavın krıterı yeterlı mı tabı degıl ama artık özel üniveriteleri de dusundugumuz zaman her önune gelen tatılı var maası var dıye ögretmenlık yazıyor ..ben kendı alanımda da avukatlık sınavı getırılmesı taraftarıyım her mesleği onu hak edenler yapmalı yani gunumuzde de 4 yıllık fakulte bıtırmek hak etmeye yetmıyor maalesef

bizim stajlarımız bile torpille ayarlandı, allahtan onları bulabildim rahmetli annem sağolsun çevresi genişti..ama annemi kaybettikten sonra o çevresindeki insanlar bana yüz verdiler mi dersiniz, hayır bir baş sağlığı dilemeyi bile çok gördüler..bana yardımcı mı olucaklar..ancak iş bulamadın mı vah vah demeyi bilir onlar..demem o ki bizim meslekte staj bile bulunmuyor, anca torpille,zaten uzun dönem stajlara da başvurdum ama onlar bile aramıyor ki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…