- Konu Sahibi tourmaline
-
evet aynıymış gerçekten ben de hazranda mezun oldum ağustosta evlendim...evet eşimle geziyorum tozuyorum ama hep aklımın bir köşesinde iş konusu, kpss...eve gelince diyorum gezmektense ders çalışmalıydım diye eşim de kızıyor böyle deyince..sosyal baskı zaten dayanılmaz memleketime gitmeye korkuyorum.. inşallah herşey gönlümüzce olur...Yaşadıklarının aynısını birebir yaşadım. 2008 haziranda mezun oldum ve ağustosta evlendim. Benim için herkes iş seçimleri yapmıştı zaten. Tam 1,5 yıl evde oturdum, çalışamamak sinirlerimi alt üst ediyordu, bu da haliyle evliliğime yansıyordu. En güzel zamanlarımın tadını bile çıkaramadım. Tabi bu süre zarfında kendi derdim yetmezmiş gibi bir de millete laf anlatmaya çalışıyordum. Kafayı sıyırdım sıyıracaktım neredeyse. Hele madem evdesin, çalışmıyorsun bari çocuk yap da büyüsün söylemleri yok muydu düşündükçe deliriyorum. Altı üstü çocuk, hemen yapılır, doğurulur, büyütülür ya. Allahım ya, güler misin ağlar mısın. 1,5 sene sonra işe başladım. Bir kurumda part time olarak çalışıyorum ama yetiyor çok şükür. Bu sene ayrılmayı düşünüyorum çünkü geleceği olmayan bir yer ve şimdiden bana söylenecekleri duyar gibi oluyorum. Allah yardımcınız olsun arkadaşlar. İnanın sizi çok iyi anlıyorum, yaşadıklarınızı yaşamış biri olarak. İnşallah gönlünüze göre fırsatlar çıkar karşınıza...
kızlar yapmayın zengin olsanız çalışmayacak mısınız, iş olsun allah kuvvet versin de ben her daim çalışırım, çalışmak aynı zaman da ruhu da besler..bizim okulda 70 yaşında hocalarımız var , onlar niye çalışıyor paraya mı ihtiyaçları var hayır,çünkü evde oturmak çalışmamak kadar kötü birşey yok bence,insan kendini faydalı hissetmeli,az bir para da olsa emeğinin karşılığını almalı,eşiniz ve etrafınızdaki insanlar da siz çalışırsanız size ona göre saygı duyarlar fikirlerinizi önemserler..ama iş bulamamak ayrı birşey,çalışmak istememek ayrı birşey..
Arkadaşlar hepinize merhaba. Öncelikle hepinize iş bulma konusunda iyi şanslar dilemek istiyorum. Umarım en yakın zamanda hayallerinizdeki işte çalışmaya başlarsınız. Aslında konulara çok yorum yapan bir üye değilim ama işsizlik sözkonusu olunca bende mevzuya katılmak istedim. Ben 22 yaşındayım, üniversite son sınıftayım ve 17 yaşından beri çalışıyorum. Mağazacılık da yaptım, ofiste de çalıştım, staj da yaptım. Şu anda da hem part time bir işte çalışıyorum hem de staj yapıyorum (ikisi bir arada ne kadar yorucu olduğunu tahmin edersiniz sanırım) Konu sahibi arkadaşım, çok güzel bir bölümü bitirmişsin, yanılmıyorsam doktora da yapmışsın buraya kadar herşey süper ama bence senin geçmişe dönük hatan şimdiye dek hiçbir işte çalışmamak olmuş. Benim staj yaptığım yerlerden biri özel bir istihdam bürosuydu, elimden günde yüz tane cv geçiyordu, günde en az elli kişiyi iş görüşmesine davet ediyordum. Bir adayı görüşmeye davet ederken yetkililerin en çok dikkat ettiği şey iş tecrübesi oluyordu. (Eğitim fakültesi mezunu arkadaşlarımı konunun dışında tutarak konuşuyorum) Günümüzde malesef sadece okul okumak yetmiyor, gerektiğinde üçe beşe bakmadan sadece tecrübe kazanmak için çalışmak gerekiyor. Biraz evvel konuyu okurken bir arkadaşın yazdığı birşeye takıldım. Herkes tecrübeli eleman arıyor, üniversite mezunlarına şans verilmezse biz nasıl tecrübe kazanacağız demiş. Naçizane fikrim tecrübe staj yaparak kazanılır. Çevremdeki çoğu arkadaşım okulu bitirir bitirmez iyi bir firmada kadrolu olarak başlayabileceğini düşünüyor, ama çoğunun beklentisinin hüsranla sonuçlandığını görüyorum malesef. Çünkü firmalar sizin hangi okulu hangi dereceyle bitirdiğinizden ziyade iş tecrübelerinize önem veriyor. Okurken çalışmadıysanız geriye dönük olarak yapabileceğiniz hiçbirşey yok. Size tavsiyem, bundan sonrası için eğer ki iş bulursanız üçe beşe bakmayın. Ben staj yaptığım yerden söylemeye bile utanacağım kadar düşük bir para alıyorum ve her işlerine de koşturuyorum. Bu stajın bana ileride tecrübe olarak geri döneceğini ve amaçlarıma hizmet edeceğini bildiğim için devam ediyorum. Yani üniversite okuduk diye ve hatta doktora yaptık diye bu ülkede kimse bize kapıları sonuna kadar açmıyor. Dediğim gibi keşke okurken birşeylerin ucundan tutsaymışsınız ama yine de geç kalmış değilsiniz. İş arayan herkese tekrardan iyi şanslar dilerim =))
yazmakta karasız kaldım ama turizm acentesi açılıyor ve bende oradan mesul olucam...
turizm mezunu azda olsa inglzce bilen istanbul avrupa yakasında olucak ofis ,yolu problem olmicak birini arıyoruz...düşünen varsa cevap yazabilir bende personel aramktan yoruldum...:S
Arkadaşlar hepinize merhaba. Öncelikle hepinize iş bulma konusunda iyi şanslar dilemek istiyorum. Umarım en yakın zamanda hayallerinizdeki işte çalışmaya başlarsınız. Aslında konulara çok yorum yapan bir üye değilim ama işsizlik sözkonusu olunca bende mevzuya katılmak istedim. Ben 22 yaşındayım, üniversite son sınıftayım ve 17 yaşından beri çalışıyorum. Mağazacılık da yaptım, ofiste de çalıştım, staj da yaptım. Şu anda da hem part time bir işte çalışıyorum hem de staj yapıyorum (ikisi bir arada ne kadar yorucu olduğunu tahmin edersiniz sanırım) Konu sahibi arkadaşım, çok güzel bir bölümü bitirmişsin, yanılmıyorsam doktora da yapmışsın buraya kadar herşey süper ama bence senin geçmişe dönük hatan şimdiye dek hiçbir işte çalışmamak olmuş. Benim staj yaptığım yerlerden biri özel bir istihdam bürosuydu, elimden günde yüz tane cv geçiyordu, günde en az elli kişiyi iş görüşmesine davet ediyordum. Bir adayı görüşmeye davet ederken yetkililerin en çok dikkat ettiği şey iş tecrübesi oluyordu. (Eğitim fakültesi mezunu arkadaşlarımı konunun dışında tutarak konuşuyorum) Günümüzde malesef sadece okul okumak yetmiyor, gerektiğinde üçe beşe bakmadan sadece tecrübe kazanmak için çalışmak gerekiyor. Biraz evvel konuyu okurken bir arkadaşın yazdığı birşeye takıldım. Herkes tecrübeli eleman arıyor, üniversite mezunlarına şans verilmezse biz nasıl tecrübe kazanacağız demiş. Naçizane fikrim tecrübe staj yaparak kazanılır. Çevremdeki çoğu arkadaşım okulu bitirir bitirmez iyi bir firmada kadrolu olarak başlayabileceğini düşünüyor, ama çoğunun beklentisinin hüsranla sonuçlandığını görüyorum malesef. Çünkü firmalar sizin hangi okulu hangi dereceyle bitirdiğinizden ziyade iş tecrübelerinize önem veriyor. Okurken çalışmadıysanız geriye dönük olarak yapabileceğiniz hiçbirşey yok. Size tavsiyem, bundan sonrası için eğer ki iş bulursanız üçe beşe bakmayın. Ben staj yaptığım yerden söylemeye bile utanacağım kadar düşük bir para alıyorum ve her işlerine de koşturuyorum. Bu stajın bana ileride tecrübe olarak geri döneceğini ve amaçlarıma hizmet edeceğini bildiğim için devam ediyorum. Yani üniversite okuduk diye ve hatta doktora yaptık diye bu ülkede kimse bize kapıları sonuna kadar açmıyor. Dediğim gibi keşke okurken birşeylerin ucundan tutsaymışsınız ama yine de geç kalmış değilsiniz. İş arayan herkese tekrardan iyi şanslar dilerim =))
Aslında tüm okuyanlar aynı durumda,şimdi başa dönme şansım olsaydı,diyorum bazen
sağlık meslek lisesi bitirirdim.Şu saatten sonra da maalesef ki insan ders de çalışamıyor.
Bu sene gene yeniden başvurulara başlıyoruz.Bakalım gene nasıl saçma mülakatlara gireceğim.
Eğitimle hiç ilgisi olmamış insanlar bakalım neler isteyecek
valla cnmm bende mezun oldum okuldan kpss sınavıda yalan olduy.lisans yapıyorm ama hala daha bunun sonu ne olacak diye bekliyorum okada okuyup emek veriyoruz ama işteee sonuç yok
Aahhh o komşular yok mu insanı deli ederler deli
Sanki hepsi uçak mühendisi olmuşlar gibi akıl verirler ya en çok da ona bitiyorum.
Hayatta hiçbir başarı elde edememiş insanlar gerçekten daha yıpratıcı oluyor.
İnsan,insanı yıpratıyor aslında yoksa bu kadar kafaya takmazdık
Evet öyle. Üni önünden geçmemiş insanlar bölümün, çalışmaların hakkında atıp tutar.
Bi de amcam var benim. Onun çocukların daha yüksek puanlı bölümde okumamıza, başarılı olmamıza dayanamaz.
Ben anadolu lisesini kazanamadım diye gerizekalı oldum. Kardeşimi illa meslek lisesine gönderin dedi. Anadolu lisesini kazandığı halde.
Kardeşim şimdi matematik bölümünü kazandı. Tercihlerden önce 2 yıllık sağlık yüksekokul bölümlerini yazın dedi kardeşim için.
Aileler bazen eğitimde ve iş bulma konusunda engel olabiliyor. Biz de öyle.
Yurtdışında staj imkanı kazandım gidemedim. Erasmusa başvurdum gidemedim.
Şanlıurfada bir iş vardı. Ailem uzak diye gitmemi istemedi.... Liste böyle uzar gider
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?