işsizlik bitirdi beni

yazmakta karasız kaldım ama turizm acentesi açılıyor ve bende oradan mesul olucam...
turizm mezunu azda olsa inglzce bilen istanbul avrupa yakasında olucak ofis ,yolu problem olmicak birini arıyoruz...düşünen varsa cevap yazabilir bende personel aramktan yoruldum...:S

evet aynıymış gerçekten ben de hazranda mezun oldum ağustosta evlendim...evet eşimle geziyorum tozuyorum ama hep aklımın bir köşesinde iş konusu, kpss...eve gelince diyorum gezmektense ders çalışmalıydım diye eşim de kızıyor böyle deyince..sosyal baskı zaten dayanılmaz memleketime gitmeye korkuyorum.. inşallah herşey gönlümüzce olur...

Arkadaşlar hepinize merhaba. Öncelikle hepinize iş bulma konusunda iyi şanslar dilemek istiyorum. Umarım en yakın zamanda hayallerinizdeki işte çalışmaya başlarsınız. Aslında konulara çok yorum yapan bir üye değilim ama işsizlik sözkonusu olunca bende mevzuya katılmak istedim. Ben 22 yaşındayım, üniversite son sınıftayım ve 17 yaşından beri çalışıyorum. Mağazacılık da yaptım, ofiste de çalıştım, staj da yaptım. Şu anda da hem part time bir işte çalışıyorum hem de staj yapıyorum (ikisi bir arada ne kadar yorucu olduğunu tahmin edersiniz sanırım) Konu sahibi arkadaşım, çok güzel bir bölümü bitirmişsin, yanılmıyorsam doktora da yapmışsın buraya kadar herşey süper ama bence senin geçmişe dönük hatan şimdiye dek hiçbir işte çalışmamak olmuş. Benim staj yaptığım yerlerden biri özel bir istihdam bürosuydu, elimden günde yüz tane cv geçiyordu, günde en az elli kişiyi iş görüşmesine davet ediyordum. Bir adayı görüşmeye davet ederken yetkililerin en çok dikkat ettiği şey iş tecrübesi oluyordu. (Eğitim fakültesi mezunu arkadaşlarımı konunun dışında tutarak konuşuyorum) Günümüzde malesef sadece okul okumak yetmiyor, gerektiğinde üçe beşe bakmadan sadece tecrübe kazanmak için çalışmak gerekiyor. Biraz evvel konuyu okurken bir arkadaşın yazdığı birşeye takıldım. Herkes tecrübeli eleman arıyor, üniversite mezunlarına şans verilmezse biz nasıl tecrübe kazanacağız demiş. Naçizane fikrim tecrübe staj yaparak kazanılır. Çevremdeki çoğu arkadaşım okulu bitirir bitirmez iyi bir firmada kadrolu olarak başlayabileceğini düşünüyor, ama çoğunun beklentisinin hüsranla sonuçlandığını görüyorum malesef. Çünkü firmalar sizin hangi okulu hangi dereceyle bitirdiğinizden ziyade iş tecrübelerinize önem veriyor. Okurken çalışmadıysanız geriye dönük olarak yapabileceğiniz hiçbirşey yok. Size tavsiyem, bundan sonrası için eğer ki iş bulursanız üçe beşe bakmayın. Ben staj yaptığım yerden söylemeye bile utanacağım kadar düşük bir para alıyorum ve her işlerine de koşturuyorum. Bu stajın bana ileride tecrübe olarak geri döneceğini ve amaçlarıma hizmet edeceğini bildiğim için devam ediyorum. Yani üniversite okuduk diye ve hatta doktora yaptık diye bu ülkede kimse bize kapıları sonuna kadar açmıyor. Dediğim gibi keşke okurken birşeylerin ucundan tutsaymışsınız ama yine de geç kalmış değilsiniz. İş arayan herkese tekrardan iyi şanslar dilerim =))

umarım kısa sürede iyi bir iş bulursunuz allah yardımcınız olsun

İşsizliğin ve onun getirilerini/götürülerini (maddi,manevi,fizyolojik,psikolojik) çok iyi bilen biri olarak Allahım hepinizin gönlüne göre versin inşallah!
Allahım çalışmak isteyeni evde koymasın inşallah!
İnanın her gece dualarımdasınız...

böylelerinede sinir oluyorum emekli olda bari gençlerin önü açılsın değil mi?yaş 70 iş bitmemiş

Hem katılıyorum hem katılmıyoum bende 3 ay staj yaptım, 3 ay deneyim olsun diye bedava çalıştım resmen ne işime yaradı hiçççç,o büroda benden sonra ne mali müşaviri kaldı ne üniv öğrencisi nede lise stajyeri kimler geldi kimler geçti......zaten bir yerde okudum staj yaptıgın yer seni işe almıyo, ama küçük işletmeler değil adıyla sanıyla ünlü firmalar...:84: bende üniversite mezunuyum,küçüklüğümden beri beden işi olarak zaten çalışıyorum baktım 3 4 ay iş bulamadım kursa gittim bu arada boş durmadım,sonra tezgahtarlığa başladım suanki iş yerimdede muhasebecilik yapıyorum,tabiki çok ağladım çok üzüldüm ama ummadığım anda işe girdim,patronlarıda suçlamamak lazım deneyimsiz eleman risk hatalarımdan biliyorum

Son düzenleme:
işsizlik çok fena... resmen bunalıma girdim bi ara. asla yapmam dediğim işlere bile başvurdum ama nafile. neyseki beyaz atlı prensim karşıma çıktı da çalışmama gerek kalmadı. eşim 3 ay önce askere gitti. işten ayrıldığı gün morali çok bozuktu. ben gelinvce nasıl iş bulucam dedi. eşim bilgisayar mühendisi, iki dil biliyor, sayısız program biliyor. Türkiye'nin en iyi en saygın şirketlerinden birinde çalışıyordu. buna rağmen işsizlik korkusu onda da vardı. senin gibisini havada kaparlar desem de ona aslında torpil olmadıkça kimse bi yerlere gelemiyor. Rabbim hepinizin yardımcısı olsun.

Bende tereddüt etmiştim sizin yazdıklarınızı görünce cesaretlendim.belki bir faydamız olur işsiz arkadaşlara.bende turistik otelde çalışıyorum yenilenen diğer otelimiz için ön muhasebeci,yönetici asistanı ve servis personeli arıyoruz.ilgilenen arkadaşlar olursa bende yardımcı olurum .allah herkese yardım etsin işsiz olmak gerçekten zor.Bende yaşadım bu durumları.Ben 2 yıllık turizm mezunuyum acentada ilk çalışmaya başladığımda patronlarım veya işyerinde çalışan arkadaşlarımın hepsi ilkokul mezunuydu ama işlerini dört dörtlük yapıyorlardı.bende o zamanlar ben boşuna dirsek çürütmüşüm okuyarak demiştim.nişanlım eğitim fakültesi muzunu dersanede öğretmenlik yapıyor 800 tl maaş alarak kpss mağduru.ben 2 yıllık kıytırık bir üni okudum ama onun nerdeyse iki katı maaş alıyorum.nişanlım hep söyler 4 sene okuyana kadar güvenlik filan olsaydım keşke diye.Birde bir arkadaş yazmış kısmen katılıyorum yazdıklarına.Staj yada deneyim yapılması gerek gerçekten.Bi kaç arkadaşım var iş arıyorlar muhasebeci ve kimyager yok maaşı az yok şu bu diyerek işi kabul etmiyorlar yeni mezunlar birde.herkes ister tabi yüksek maaşla işe başlayım kendi işimi yapayım ama bir yerden başlamak gerek sabretmek gerek.hepinize allah kolaqylık versin.

daha bir iki sayfa önce insanların ön yargılarından konuştuk, tamam çok güzel sen çalışma şansını bulmuşsun, ama staj yapmadığımı üçe beşe baktığımı nereden biliyorsun işte insanların devamlı bu şekilde bunları söylemelerinden de sıkıldım..sen şanslısın diye herkesin aynı şansı yakaladığını mı zannediyorsun..staj yapma sürem 2 ay olmasına rağmen ben fazladan bir farklı yerde de daha yaptım üstelik zorunlu da değildi ,tek amacım tecrübe olsun,belki işe alırlar diye yaptım..ama okul bittikten sonra o kadar cv mi falan gönderdim hiç aradılar mı dersin ? kimse demiyor bu kız burda staj yapmış ona öncelik verelim diye bir düşünceleri yok..master yaparken de çalışmayı çok istedim zaten çok az yer izin veriyor hem mastera hem işe gitme olayını,hem firmalar sıcak bakmıyor, hem de okulda hocalar çalışan birisiyle beraber çalışmak istemiyor..ama iş bulsam hoca falan takar mıydım takmazdım,gel gör ki bulamadım..bir de bu var yani kendilerinin şansı yaver giden insanlar zannediyorlar ki herkesin karşısına aynı fırsatlar çıkıyor..

Son düzenleme:
valla cnmm bende mezun oldum okuldan kpss sınavıda yalan oldu y.lisans yapıyorm ama hala daha bunun sonu ne olacak diye bekliyorum okada okuyup emek veriyoruz ama işteee sonuç yok

Aslında tüm okuyanlar aynı durumda,şimdi başa dönme şansım olsaydı,diyorum bazen

sağlık meslek lisesi bitirirdim.Şu saatten sonra da maalesef ki insan ders de çalışamıyor.

Bu sene gene yeniden başvurulara başlıyoruz.Bakalım gene nasıl saçma mülakatlara gireceğim.

Eğitimle hiç ilgisi olmamış insanlar bakalım neler isteyecek

Sağlık sektörü çok yıpratıcı.
Ben de lisede sağlık meslek sınavına girmek istedim babam istemedi Birçok arkadaşım kazandı ben kesin kazanırdım.
Şimdiiyiki gitmemişim diyorum. Garantili bir iş ama çok zor.

İstemeyerek gittiğim bölümü severek okudum. Bi de iş bulsam tam süper olacak

İlkolu zor bitirmiş insanlar okuduğum bölümle ilgili iş bulamazsın deyip baştan beri bıktırdılar beni.
Şimdi de iş bulamadım diye zil takıp oynayan komşular var. Allah onlara akıl bize sabır versin.

valla cnmm bende mezun oldum okuldan kpss sınavıda yalan oldu y.lisans yapıyorm ama hala daha bunun sonu ne olacak diye bekliyorum okada okuyup emek veriyoruz ama işteee sonuç yok

Aynen ben de sen gibiyim.
Geçen dönem dersini aldığım bir hoca araştırma ödevi verdi. ARaştırdım yok. Bir sürü literatür tarıyorum sorunun cevabı yok.
Bulamadım diyince adam " siz benle dallga mı geçiyorsunuz. Yapmayın yüksek lisans. Ne biçim insanlarsınız. Tembeller...." diye 3 yüksek lisans öğrencisini azarladı ben dahil.

İnsanın moralini o kadar bozuyorlar ki Başlarım yüksek lisansına dedim. 2 paralık insanların her söylediğini yutuyorsun. Bırakmak istedim yükseği.
Müstakbel eşim bırakma dedi Devam ediyoruz bakalım.
Bir baltaya sap olacağımız yok ama

Ben part time iş aradım. Marketlere başvurdum cevap yok. Orada bile yerim yokmuş

Aahhh o komşular yok mu insanı deli ederler deli

Sanki hepsi uçak mühendisi olmuşlar gibi akıl verirler ya en çok da ona bitiyorum.

Hayatta hiçbir başarı elde edememiş insanlar gerçekten daha yıpratıcı oluyor.

İnsan,insanı yıpratıyor aslında yoksa bu kadar kafaya takmazdık

Evet öyle. Üni önünden geçmemiş insanlar bölümün, çalışmaların hakkında atıp tutar.

Bi de amcam var benim. Onun çocukların daha yüksek puanlı bölümde okumamıza, başarılı olmamıza dayanamaz.

Ben anadolu lisesini kazanamadım diye gerizekalı oldum. Kardeşimi illa meslek lisesine gönderin dedi. Anadolu lisesini kazandığı halde.
Kardeşim şimdi matematik bölümünü kazandı. Tercihlerden önce 2 yıllık sağlık yüksekokul bölümlerini yazın dedi kardeşim için.

Aileler bazen eğitimde ve iş bulma konusunda engel olabiliyor. Biz de öyle.
Yurtdışında staj imkanı kazandım gidemedim. Erasmusa başvurdum gidemedim.

Şanlıurfada bir iş vardı. Ailem uzak diye gitmemi istemedi.... Liste böyle uzar gider

Herkesin ailesinde vardır böyle tipler :)

Umarım her şey bir anda değişir de önümüze insanca çalışabileceğimiz işler çıkar

Nasıl olacak bilemiyorum;ama umarım bir şekilde talih bize güler

Eşim telefonda bazı personellere laf anlatırken deliriyor.
Sen nasıl işsiz kalıyorsun da bu insanlar iş sahibi oluyor diye..
Eşim word'e gir yeni sayfa aç öteki metni buraya kopyala derken yaklaşık 25 dk falan geçiyor.
adam telefonda cinnet geçiriyor

Kuzenim var 15 yaşında eğitim hayatı sıkıntıda okusun diye onunla uzun bir konuşma yapmam istendi.
Yaptım ,ee derinss abla sen okudun ne yapıyorsun şimdi dedi?
Para kazanmıyorsun,işin yok bana gerçeklerden bahset dedi..
Morardım kaldım ne yapayım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…