- 3 Şubat 2018
- 25.869
- 111.282
- 598
- Konu Sahibi printemps-
-
P printemps- bu forum üyeleri her zaman emekçiden yana (!) anneanneme yardımcı ararken biz de yaşadık bu süreçleri. Yana yakıla yalvar yakar şartlarını dinledikleri işe giriyorlar, ardından ya iki gün sonra elveda ya da bir gün gelip beş gün gelmemeler... bazı insanlar yaşadıklarını hak ediyorlar açıkçası. Herkes istiyor ki armut piş ağzıma düş... Allah yardımcınız olsun.
Ben konu sahibinin yorumunu okumadım, politikacılar haklı demiyorum. Ha sırt sabunlamaya burun kıvıran da vay fakiriz edebiyatı yapmasın. Sen ağa ben ağa bu ineği kim sağa... herkese masa verirsek evimize doğalgazı kim döşeyecekMesele emekci ve patron meselesi mi sizce. Iyi eleman bulmak her zaman ve her yerde zordur. Ama konu sahibinin türk kadini hakkinda veya genel olarak Türkiyede yasayanlar hakkinda atip tutmak hakkina sahip degil. Yok insanlar is begenmiyormus da, yok parasizlik yalanmis da. Üstüne politikacilar hakli felan filanda. Yani kusura bakmasin türk halkinin annesinin sirtini sabunlamak icin siraya girmedigini. Kaldiki yukarda bir üye cok güzel yazdi: Her insan bu isi de yapamaz. Cünkü gercekten is olarak gören yok.
Bana gelen yardımcıların yalancısıyım, çoğu yaşlı bakımından geldi ve benden sonra çıkıp tekrar yaşlı bakımına devam ettiler
Aynen canları sıkılıyormuş, o sebeple bırakıyorlar ama anlattıkları ile yemin ediyorum ben seve seve bakarım.
Türkmenistan uyruklu yardımcımın benden önceki rutini şuymuş ‘sabah 9 da kalkarkar, 10 da çay koyarlar birkaç bardak içerlermiş. Saat 12 civarı kahvaltı, ardından toplama vs.
Akşam için yemek hazırlığı, 1 çorba ve ana yemek. Saat 4 civarı kahve, kek vs ara dönemi, arkasından evi şöylece bir toparlama, akşam 6 da yemek toplama, 7 de istiklal marşı bayrağı indir ve kapanış
İki haftada bir temizlik için yardımcı geliyormuş, beklenen sadece evde bir yoldaşlık, günlük olağan akış.
Kanal 7 dizileri hastası çoğu, dizi saatlerinde asla tv başından kalkmıyorlar ayrıca.
Mesela bende bunları hiçbiri yoktu ama dayanamadı, sürekli çocuk vızırtısından başı ağrıyormuş, her gelenin bahanesi buydu.
Ev curcuna çünkü.
Elbet kendi öz bakımında dahi zorlanan bir yaşlıdan söz ediyorsak profesyonel eğitimli biri devreye girmeli ama anlattığım gibi, dedemizin de yaşlı bakım kadını bu saydığım rutinde daha başka bir beklenti yok hatta yemekleri düzenli olarak kızları yapıp yollasa da olmuyor.
İstemeyen insan yapmamalı, iş olarak değil, ruhen başkasının evinde çalışmak zor bir durum.
Yoksa yapılan şeyler zaten herkesin her gün düşünmeden yaptığı rutin.
kadına izin veriyorlar senede 2 kere memleketine gidiyor yol parasını harçlığını ayrıca veriyorlar.yaşlılar erken uyuyor saat 9 dan sonra serbest ne isterse yapıyor .telefon kontörüne kadar alıyorlar.o da severek bakıyor.kazandığı parayla memleketinde çocuğunu okutuyor üniversitedeOlabiliyor diyosun yani
is begenmemekle alakali degil yani emek karşılığını vermekle alakalıben anladım
Ben konu sahibinin yorumunu okumadım, politikacılar haklı demiyorum. Ha sırt sabunlamaya burun kıvıran da vay fakiriz edebiyatı yapmasın. Sen ağa ben ağa bu ineği kim sağa... herkese masa verirsek evimize doğalgazı kim döşeyecek
Nesi komik geldi?
Kivi toplamaya gitmeyi evde yaşlı bakmaya tercih eden için diyorum ben. Günde seksen lira alırım üç ay çalışırım bana yeter, yaşlı bakayım da ayda iki bin kazanayım diye kendimi yoramam kafası yaşayan mağdurum diye sızlanmamalı. Siz sayfalarca çok yazıştınız galiba, ben ilk defa yazıyorum ve ön sayfaları okumadım.Niye hep konu masaya baglaniyor ki? Akademisyenin gayet masa basi ise hakki var meslegi böyleyse.
Fakirin bir karisilmadigi magdurum deme hakkiydi. Artik ona da herkes karışıyor masallah.Kivi toplamaya gitmeyi evde yaşlı bakmaya tercih eden için diyorum ben. Günde seksen lira alırım üç ay çalışırım bana yeter, yaşlı bakayım da ayda iki bin kazanayım diye kendimi yoramam kafası yaşayan mağdurum diye sızlanmamalı. Siz sayfalarca çok yazıştınız galiba, ben ilk defa yazıyorum ve ön sayfaları okumadım.
genelleme yapmak yanlış ama hiç çalışmadan bana baksın etrafım diyen insanlar da var maalesef.Fakirin bir karisilmadigi magdurum deme hakkiydi. Artik ona da herkes karışıyor masallah.
bilmem ne diyen (yapan,yapmayan ) de magdurum demesin diyen arkadaslar yazin maddeleri ona göre insanlar bilsin insanlar kim açim, kim magdurum, kim zenginim diyebilir .
Böyle kafa karışıyor.
Tamam mağdurum diyebilirler ama inanmam dememe iZin veriyor musunuz peki. Fakire karışmamız da sizin izninizle olacak galibaFakirin bir karisilmadigi magdurum deme hakkiydi. Artik ona da herkes karışıyor masallah.
bilmem ne diyen (yapan,yapmayan ) de magdurum demesin diyen arkadaslar yazin maddeleri ona göre insanlar bilsin insanlar kim açim, kim magdurum, kim zenginim diyebilir .
Böyle kafa karışıyor.
Etrafim baksin diyenle konu basligi bile uyuşmuyor ama. Etrafim baksin diyen kalpazandir, tembeldir.genelleme yapmak yanlış ama hiç çalışmadan bana baksın etrafım diyen insanlar da var maalesef.
Kivi toplamaya gitmeyi evde yaşlı bakmaya tercih eden için diyorum ben. Günde seksen lira alırım üç ay çalışırım bana yeter, yaşlı bakayım da ayda iki bin kazanayım diye kendimi yoramam kafası yaşayan mağdurum diye sızlanmamalı. Siz sayfalarca çok yazıştınız galiba, ben ilk defa yazıyorum ve ön sayfaları okumadım.
o kadar caresizim ki ;
ben yurtdisinda yasiyorum, yasli annem turkiye de tek basina yasiyor baska kardesim veya yakin akrabamiz bile yok,aklim fikrim onda ,uzuluyorum kahroluyorum, yollar acilsa veyaa sagligi biraz yolculuga uygun hale gelse ,annemi getirecegim ama su an mumkun degil.
annem hasta ve yasli illa bir yardimciya ihtiyaci var, gazetelere tum int sitelerine ve hatta kk ye bile ilan koydum, yok, kimse gelmiyor,
yabanci bakici istemiyor illa turk olacak,
istanbula yakin kucuk bir ilde yasiyor, komsulari merdiven silmeye gidiyor, veya gunluk 80 liraya kivi toplamaya gidiyor ama "gel anneme bak " diyorum nedense kimse kabul etmiyor,
haftada 3 gun 6 sar saatten 2000 tl verecegim yol ucretin ilaveten odeyecegim, ye,ic annemle otur cay ,kahve muhabbet diyorum, yok, yok.
soyleyin simdi bana nerde bu aciz ,issisiz diyenler nerdedir ?benim
konu sahibinin yazdıklarında tutarsızık çok zaten ona bir şey demiyorum ama tüm işsizler de iş bulamadıklarından işsiz değiller.yüzde sekseni geröekten arayıp iş bulamıyor üzücü bir durum.kalan yüzde yirmi hazıra alışmış çalışmadan emek vermeden yaşamak derdindeEtrafim baksin diyenle konu basligi bile uyuşmuyor ama. Etrafim baksin diyen kalpazandir, tembeldir.
Onun isle alakasi yoktur ki issizlikle olsun.
Ben hak veremiyorum nerden tutsam bu konuda gecen cumlelere asla ve kat'a
Tabiki diyebilirsiniz.Tamam mağdurum diyebilirler ama inanmam dememe iZin veriyor musunuz peki. Fakire karışmamız da sizin izninizle olacak galiba
Tercih etmediği işler yüzünden işsiz sıfatını alıyor insanlar. Vardı ama ben istemedim çekemezdim demiyorlar. Sonra vayyy işsizim diyorlarInsanlarin tercih hakki yinede var. Yasli bakmak yerine kiwi toplamayi secen de magdur edebiyati yaptigini zannetmiyorum cünkü örneginizde "üc ay calisirim bana yeter" diyor. Ben sayfalarca yazismadim.
Çok uzun yazışılmış birkaç sayfaya baktım , konu sahibinin yorumlarına denk gelmedim. Ben ondan bağımsız yazıyorum. Konu sahibi tamamen haksız değil genel anlamda haksız olabilir bilemiyorum. Ama ben yazdıklarımda kendimi haklı görüyorumTabiki diyebilirsiniz.
Her magdurum diyene inanilmaz zaten.
Ama ekmek yiyorsan toksun, telefonun varsa zenginsin, buzdolabin var mi varsa zenginsin bunlar da bu yuzyil icin fazla cag dışı kriterler degil mi?
Ya da issizlik ve is arayan, atama bekleyen sayısı, intihar eden sayilari meydandayken inanmamak.
Bu konuda konu sahibi cok tutarsiz konuşuyor bence bir okuyun.
Once annemin sagligi yerinde olsa yanima alcam diyor sonra eli ayagi tutuyor sadece cay iccek , yarenlik etcek kisi oluyor, sonra mevzu sirt ovalamaya geliyor.
Kimseyi Allah 3 gun el isinde calisip tanimi net olmayan, asgari ucretten az alip , sigortasiz ise muhtac etmesin.
Hepimiz düşkün olabiliriz bir gün.
Kriterlerimizi buna göre belirleyelim.
Düşkün olsak ,muhtac olsak bu sartlar reva mi gerçekten?
Ve koronali hastalara bakan insanlar var TR de bunu da biliyorsunuzdur. Genellemek cok yanlış degil mi bu konuda?
Tercih etmediği işler yüzünden işsiz sıfatını alıyor insanlar. Vardı ama ben istemedim çekemezdim demiyorlar. Sonra vayyy işsizim diyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?