issizlik de parasizlik da yalanmis

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mesele emekci ve patron meselesi mi sizce. Iyi eleman bulmak her zaman ve her yerde zordur. Ama konu sahibinin türk kadini hakkinda veya genel olarak Türkiyede yasayanlar hakkinda atip tutmak hakkina sahip degil. Yok insanlar is begenmiyormus da, yok parasizlik yalanmis da. Üstüne politikacilar hakli felan filanda. Yani kusura bakmasin türk halkinin annesinin sirtini sabunlamak icin siraya girmedigini. Kaldiki yukarda bir üye cok güzel yazdi: Her insan bu isi de yapamaz. Cünkü gercekten is olarak gören yok.

Ben konu sahibinin yorumunu okumadım, politikacılar haklı demiyorum. Ha sırt sabunlamaya burun kıvıran da vay fakiriz edebiyatı yapmasın. Sen ağa ben ağa bu ineği kim sağa... herkese masa verirsek evimize doğalgazı kim döşeyecek

Bu saydıkların bir evin günlük rutini zaten.
Ama mesela kahvaltı ama nasıl kahvaltı? Peynir zeytin çıkarmak mı; yoksa krepli, omletli, poğaçalı vs her şey dahil kahvaltı mı?
Ya da ev toparlama nasıl bir ev toplarlama? Minder vs toplamak mı yoksa yer süpürüp silmek mi?
İnsanların bu tarz işlerde, iş tanımıyla işe girmesine rağmen umduğunu bulamaması çok normal geliyor bana bu sebeplerle. Çünkü herkesin ev işi, ev düzeni anlayışı farklı.
Birisi çıkar "ev toparlanacak" deyip işe alır, ertesi gün "e ütü yapmak ev toparlamak değil mi" diyebilir. Karşılıklı anlaşacağın birini bulmak zor o yüzden.
Ve yaşlı birey ne derece bakım istiyor bu da önemli. Baksana konu sahibi bile yoldaşlıktan girdi, sırt sabunlamaktan çıktı. Kim bilir daha neler var...

Çok profesyonel şirketler dışındakiler de çalışana doğru düzgün ücret vermiyordur eminim.
Bize 200'e temizliğe gelen hanımların hepsi şirketten günlük 60 lira aldıklarını söylemişti. Birkaç kişi aynı şeyi söyledikten sonra şirketten çağırmadık bu yüzden.

Ha bence 3 gün için 2 bin lira normal bir ücret. Ama dediğim gibi eğitimi bu yönde olmayan genç biri de bu işlerle uğraşmaz. Aynı paraya başka bir iş bulabilir. Bütün gün yaşlı bir insanla oturup, market alışverişi yapıp, yemek yapmaktansa insan içine karışacağı bir iş tercih eder.

Olabiliyor diyosun yani
is begenmemekle alakali degil yani emek karşılığını vermekle alakalı ben anladım
kadına izin veriyorlar senede 2 kere memleketine gidiyor yol parasını harçlığını ayrıca veriyorlar.yaşlılar erken uyuyor saat 9 dan sonra serbest ne isterse yapıyor .telefon kontörüne kadar alıyorlar.o da severek bakıyor.kazandığı parayla memleketinde çocuğunu okutuyor üniversitede

Niye hep konu masaya baglaniyor ki? Akademisyenin gayet masa basi ise hakki var meslegi böyleyse. Onlarada ama git insaatda, tarlada calis veya birinin sirtini sabunla diyorsak o zaman bazi durumlara artik hiic sasirmamak lazim. Aynisi isciler icin gecerli. Maden iscinin aldigi maasi az cok tahmin edersiniz. Onlara bile "yetinmeyi bilmiyorsunuz" diyenler var. Halbuki onu diyenlerde o isi hayatda yapmaz. Konu sahibi sadece eline azicik para alip kimsenin atlamadigi icin kibire bürünmesi trajikomik. Ama bunu cok gurbetcide görüyorum. Sasirmiyorum da

Nesi komik geldi?

komik değil pandemi sebebi ile dramatik bir konu oldu bizim açımızdan. Çıkmasını istemedik yaşlıya baktığı için, pandemi dönemi. Israr edince sevgilisi olduğunu ve görüşmek istediğini söyledi. O zaman çalışamayız beraber dedik. Tamam dedi işten ayrıldı kendisi
arkadaşınki kendi teklif etmiş çıkmamayı. Bize de sevgilisi olan denk geldi işte diye güldüm ağlanacak halime. Bir daha da risk almamak için kimseyi çağıramadık.
Hasta bakıcı türkmen kadının sevgilisi olmasına gülmüşüm gibi olmuş dimi? ırkçılık yaptım. Beni affedin

Niye hep konu masaya baglaniyor ki? Akademisyenin gayet masa basi ise hakki var meslegi böyleyse.
Kivi toplamaya gitmeyi evde yaşlı bakmaya tercih eden için diyorum ben. Günde seksen lira alırım üç ay çalışırım bana yeter, yaşlı bakayım da ayda iki bin kazanayım diye kendimi yoramam kafası yaşayan mağdurum diye sızlanmamalı. Siz sayfalarca çok yazıştınız galiba, ben ilk defa yazıyorum ve ön sayfaları okumadım.

Fakirin bir karisilmadigi magdurum deme hakkiydi. Artik ona da herkes karışıyor masallah.

bilmem ne diyen (yapan,yapmayan ) de magdurum demesin diyen arkadaslar yazin maddeleri ona göre insanlar bilsin insanlar kim açim, kim magdurum, kim zenginim diyebilir .
Böyle kafa karışıyor.

genelleme yapmak yanlış ama hiç çalışmadan bana baksın etrafım diyen insanlar da var maalesef.

Tamam mağdurum diyebilirler ama inanmam dememe iZin veriyor musunuz peki. Fakire karışmamız da sizin izninizle olacak galiba

genelleme yapmak yanlış ama hiç çalışmadan bana baksın etrafım diyen insanlar da var maalesef.
Etrafim baksin diyenle konu basligi bile uyuşmuyor ama. Etrafim baksin diyen kalpazandir, tembeldir.
Onun isle alakasi yoktur ki issizlikle olsun.
Ben hak veremiyorum nerden tutsam bu konuda gecen cumlelere asla ve kat'a

Insanlarin tercih hakki yinede var. Yasli bakmak yerine kiwi toplamayi secen de magdur edebiyati yaptigini zannetmiyorum cünkü örneginizde "üc ay calisirim bana yeter" diyor. Ben sayfalarca yazismadim.

Etrafim baksin diyenle konu basligi bile uyuşmuyor ama. Etrafim baksin diyen kalpazandir, tembeldir.
Onun isle alakasi yoktur ki issizlikle olsun.
Ben hak veremiyorum nerden tutsam bu konuda gecen cumlelere asla ve kat'a
konu sahibinin yazdıklarında tutarsızık çok zaten ona bir şey demiyorum ama tüm işsizler de iş bulamadıklarından işsiz değiller.yüzde sekseni geröekten arayıp iş bulamıyor üzücü bir durum.kalan yüzde yirmi hazıra alışmış çalışmadan emek vermeden yaşamak derdinde

Bu devirde ben kimseye güvenemem şahsen. Annemide kimseye emanet edemem sanırım. Bence yollar açılınca siz gelirsiniz olmazmı. Devir gerçekten çok kötü bir devir. Müge Anlida neler izliyoruz. Kimseye güvenim kalmamış. Böyle kk da bulunabilecek bişey değil bu. Ya güvenilir bı sirketle anlasicaksiniz yada dediğim gibi siz gelceksiniz.

Tamam mağdurum diyebilirler ama inanmam dememe iZin veriyor musunuz peki. Fakire karışmamız da sizin izninizle olacak galiba
Tabiki diyebilirsiniz.
Her magdurum diyene inanilmaz zaten.
Ama ekmek yiyorsan toksun, telefonun varsa zenginsin, buzdolabin var mi varsa zenginsin bunlar da bu yuzyil icin fazla cag dışı kriterler degil mi?
Ya da issizlik ve is arayan, atama bekleyen sayısı, intihar eden sayilari meydandayken inanmamak.
Bu konuda konu sahibi cok tutarsiz konuşuyor bence bir okuyun.
Once annemin sagligi yerinde olsa yanima alcam diyor sonra eli ayagi tutuyor sadece cay iccek , yarenlik etcek kisi oluyor, sonra mevzu sirt ovalamaya geliyor.
Kimseyi Allah 3 gun el isinde calisip tanimi net olmayan, asgari ucretten az alip , sigortasiz ise muhtac etmesin.
Hepimiz düşkün olabiliriz bir gün.
Kriterlerimizi buna göre belirleyelim.
Düşkün olsak ,muhtac olsak bu sartlar reva mi gerçekten?
Ve koronali hastalara bakan insanlar var TR de bunu da biliyorsunuzdur. Genellemek cok yanlış degil mi bu konuda?

Insanlarin tercih hakki yinede var. Yasli bakmak yerine kiwi toplamayi secen de magdur edebiyati yaptigini zannetmiyorum cünkü örneginizde "üc ay calisirim bana yeter" diyor. Ben sayfalarca yazismadim.
Tercih etmediği işler yüzünden işsiz sıfatını alıyor insanlar. Vardı ama ben istemedim çekemezdim demiyorlar. Sonra vayyy işsizim diyorlar

Çok uzun yazışılmış birkaç sayfaya baktım , konu sahibinin yorumlarına denk gelmedim. Ben ondan bağımsız yazıyorum. Konu sahibi tamamen haksız değil genel anlamda haksız olabilir bilemiyorum. Ama ben yazdıklarımda kendimi haklı görüyorum memlekette yaşanıyor yazdıklarım

Tercih etmediği işler yüzünden işsiz sıfatını alıyor insanlar. Vardı ama ben istemedim çekemezdim demiyorlar. Sonra vayyy işsizim diyorlar

Bazi seyler öyle otomatike baglanmis ki ne desek bos. Türkiyede bir sürü okumus etmis insanlar issiz. Onlar da iste baska cok daha geliri düsük is kabul etmese isyan etme haklarini da kaybet ediyorlar, dogru mu? Stockholm sendromu gibi bir durum..sistemi degistiremiyorum, bari en kücük hasarlarla idare edelim..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…