Işsizlik ve yaşadığım şey

asdasdasdasfas

Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2017
198
203
23
32
Bayanlar merhaba. Okulumdan haziran ayında mezun oldum. Anlayacağınız üzere işsizim. Öğrenciyken her türlü işi yaptım ama artık insan tabi alanında çalışmak istiyor. Aralık ortalarında bir kurumla görüşme yapmıştım. Bsna tavırları, iş ortamı vs çok hoşuma gitti. Onlar da bana ısındı. Maaş olarak da o zamanın asgari ücrerinin biraz üstünde teklif ettiler. Tamam dedim çünkü amacım bir yerlerden başlamak ve deneyim kazanmaktı. Derken geri dönüş yapmaları falan birkaç gün önceyi anca buldu. Evraklarımı hazırladım, gittim yine her şey çok iyiydi. Dedim ki asgari ücret malum arttı ama biz o gün konuştugumuz fiyattan mı devam ediyoruz? Cevap beni resmen yıktı. Benim hesabıma asgari ücret yatacakmış ama ben 1700 tl üzerini çekip onlara elden geri verecekmişim. Bayanlar bakın beni kimse yanlış anlamasın ama psikoloji mezunuyum yani aldığım egitim üzerine bu söylenen resmen hakaret gibiydi. Anladığım kadarıyla her elemanları böyle çalışıyor. 3 senelik elemanımız daha anca asgari ücret alıyor dedi kadın. Devletin yasal olarak koyduğu zammı bu insan müsveddeleri elemanına layık görmüyor. Bıraktım çıktım. Moralim sıfır. Bir aydır kendimi kesin olarak işim var diye adapte ettim. İlk maaşımla neler yapacağımı bile hayal etmiştim. Her ihtimale karşı iş aramayı bile bıraktım. Özetle, aç gözlü insanlar hayallerimi yıktı. Ben bunları bimere şikayet edebilir miyim? Sonuçta yaptıkları yasal degil. Yorumlarınızı bekliyorum. Hepinizi öptüm.

Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın bu kan emicileri. Helal olmasın cidden o paralar onlara, resmen hak yiyorlar, emek sömürüyorlar. Bir önerim yok maalesef her yer böyle çünkü biliyorum.

Yemin ederim artık ağlayasım geldi. Ben dinlerke utandım yok maaş bana yatacak yok çekip elden geri vericem onlar anlatırken utanmadı.

Kpss bizim alanın 2020'de. Çok teşekkürler yorum için.
O zamana kadar devamlı başvuru yap , tanıdıklarım varsa onlara söyle , yüksek lisansa basvur , eğer hiçbşy olmazsa da Alanın dışı bir işte part time çalışırsın Eylül'de kadar falan sonrasında da KPSS için kursa gidersin.
Aynı süreçleri bende yaşadım o yüzsen seni çok iyi Anlıyorum ( basıma neler neler gelmedi. Memleketin hali çok çok çok kötü.

Ne yazık ki birbirinden leş iş ortamları ve insanlar var hayatta. Şikayet edebilirsiniz elbette, ama elinizde kanıt yok, sadece söz var. Orada çalışan insanların şikayet etmesi lazım asıl. Sizin şikayetinizden pek bir şey çıkacağını zannetmiyorum. İş konusunda anlaşamadık, iftira atıyor bile diyebilirler. O yüzden net kanıtlar lazım bence bu gibi şikayet durumlarında.

İş aramayı bıraktım diyorsunuz, devam edin, karşınıza burası çıktıysa başka yer de çıkar, umutsuzluğa kapılmayın hemen.

Loreth karşıma burası çıkana kadar nerelere gittim geldim bilsen. Artık mülakata giderken verdigim yol parası dahi içime dokunuyor.

O da var elbette ama yaptıklarının bi yaptırımı olmalı.

Malesef yok. Özellikle son zamlardan sonra bunu yapmayan kurumlar bile yapmaya başladı. Bu şekilde çalışanların ıspat etme şansı da yok.
Ama ben ucundan kıyısından işverene de hak veriyorum şu durumda. Piyasa rezalet halde, insanlar para kazanamıyor, bir asgari ücretlinin işverene maliyetinin 3000 liraları bulması bellerini büküyor.
Asgari ücretlinin derdi ayrı zaten.
İki ucu çoklu değnek yani.

Daha gecen gun yazdim buraya bu olayi
Cok buyuk sirketler var bunu yapan
Ve hic bir sey olmuyor biliyor musunuz
Arkalari saglam olmasa boyle bir sey teklif edemezlerdi zaten
Kabul edin de diyemem etmeyin de
Herkes yasam mucadelesi veriyor bir sekilde
O paraya o sartlari kabul etmek zorunda olan cok insan var
Siz kabul etmeseniz de cok rahat yerinize birini bulurlar
Uzgunum

Okulun o guzel atmosferi sona erdi ve asil hayat simdi basladi, bunun farkinda olun once. Bu farkindaliga ulkenin ahlaksizligi da eklenince trajiklesiyor maalesef her sey.

Sonra piril piril gencler ABD'de neden garson oluyor diye birileri gundem yaratiyor.

Les gibi oldu her sey.

SGK iş verenler servisini arayın..
denetim baskını yapsınlar..
siz de şahitlik edin..
bulabilirsen oradan bir kaç kişiyi de konuşturun..
kesinlikle şikayet etmelisin ki ibret olsun gerçekten..
sessiz kalındıkça sömürmeleri kaçınılmaz oluyor.

Bu ilk duyduğumda tahmin ettiğim bişeydi, ve ne yazıkki işverene birazda olsa hak veriyorum maliyetler çok yükseldi piyasada tık yok ve daha acısı sizden başka birsürü insan bayıla bayıla sigorta + 1700 lirayı kabul eder.
Denemeye devam edin inşallah iyi bir yer bulursunuz

Umarim, teşekkür ederim.

Umarim, teşekkür ederim.

Akşam eşimle aynı şeyi konustuk, fiması asgari ücret endeksli, maaşlarda karışıklık oldu çünkü üst maaşlar ile fark azaldı, ama asla geri isteme olmaz diyor, gününde yatar diyor, Allah herkese hayırlı kazançlar versin. Çoğu firmadan beklediğim bir talep, parayı geri isteme

diploman var ilk birkaç yıl sıkıntı çekeceksin ama düzelecek

psikoloğa psikolojini sağlam tut denmez şimdi ama öyle :)

Ben iç mimarım çalışıyorum.
Bu bahsettiğini şu anda işyerleirnin yüzde 80 i yapıyor ne yazık ki.
Ümidini kırmak istemem, eminim pırıl pırıl bir gençsin, ama hayat bu. Ama bunu kabul etmek zorundayız demek istemiyorum. Ama kabul edip de çalışanlar oldukça ne yazık ki bu böyle gidecek. Ve ben piyasanın daha da düşeceğini düşünüyorum gelecekte. Örneğin benim mesleğimde , freelance olarak çalışıp da aynı işi benim 5 de 1 fiyatıma yapan insanlar var. Nasıl mücadele edebilirim ki ben bunlarla?
Ve yine ümidini kırmak istemiyorum ama daha da kötülerini göreceksin neler neler olacak bu piyasada... Bende udurmla rşu, fazl amesai yaparsın ücret alamazsın, hayrına yaparsın. Cumartesi günü ben anlaşarak işe girdim dolayısı il eçalışıyorum, ama bir önceki şimde öyle bir şey demediği halde, her cumartesi işte olmamız beklendi hatta bazı pazarlar iş yetişmeyince gelmemiz istendi... Ek ücret? ELbette yok.
Ben kadın olduğum için pek yüklenemiyorlar, ama inşaat piyasasında mesela inşaatlar da mühendis mimar tanıdıklarım oldu. Erkek çoğunlukla. Onlar mesela sabah 8 akşam normal de 8 ama asla 8 olmuyor akşam 22 - 23 e kadar çalışıyorlar ve, 2 haftada bir pazar görüyorlar. Ek ücret yok, aldıkları maaş da öyle ahım şahım değil. 1-2 çocuklu aile kirada ise asla artırılmayacka bir maaş.
Üzgünüm, hayat çok berbat bazen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…