- 5 Mart 2017
- 198
- 203
- 23
- 32
- Konu Sahibi asdasdasdasfas
-
Ben iç mimarım çalışıyorum.
Bu bahsettiğini şu anda işyerleirnin yüzde 80 i yapıyor ne yazık ki.
Ümidini kırmak istemem, eminim pırıl pırıl bir gençsin, ama hayat bu. Ama bunu kabul etmek zorundayız demek istemiyorum. Ama kabul edip de çalışanlar oldukça ne yazık ki bu böyle gidecek. Ve ben piyasanın daha da düşeceğini düşünüyorum gelecekte. Örneğin benim mesleğimde , freelance olarak çalışıp da aynı işi benim 5 de 1 fiyatıma yapan insanlar var. Nasıl mücadele edebilirim ki ben bunlarla?
Ve yine ümidini kırmak istemiyorum ama daha da kötülerini göreceksin neler neler olacak bu piyasada... Bende udurmla rşu, fazl amesai yaparsın ücret alamazsın, hayrına yaparsın. Cumartesi günü ben anlaşarak işe girdim dolayısı il eçalışıyorum, ama bir önceki şimde öyle bir şey demediği halde, her cumartesi işte olmamız beklendi hatta bazı pazarlar iş yetişmeyince gelmemiz istendi... Ek ücret? ELbette yok.
Ben kadın olduğum için pek yüklenemiyorlar, ama inşaat piyasasında mesela inşaatlar da mühendis mimar tanıdıklarım oldu. Erkek çoğunlukla. Onlar mesela sabah 8 akşam normal de 8 ama asla 8 olmuyor akşam 22 - 23 e kadar çalışıyorlar ve, 2 haftada bir pazar görüyorlar. Ek ücret yok, aldıkları maaş da öyle ahım şahım değil. 1-2 çocuklu aile kirada ise asla artırılmayacka bir maaş.
Üzgünüm, hayat çok berbat bazen.
diploman var ilk birkaç yıl sıkıntı çekeceksin ama düzelecek
psikoloğa psikolojini sağlam tut denmez şimdi ama öyle :)
Aynı şeyleri yaşamışız, aynı bölüm mezunuyuz. Emek sömürüsünün daha fazla olduğu bir alan var mıdır acaba? En iyisi kendi ruh sağlığımızı korumaya çalışmak.
Deneyiminiz yoksa asgari ucretle baslamaniz normal.Lakin 3 yillik bir elemanin o maasi almasi ve üstünü sizden istemeleri cok cok yanliş.Devlet işverenlere sgklı personel icin birçok indirim imkanı sunmakta ama bazi işverenler doymuyorda doymuyor.2020 lira alan bir insanın 300 kusur lirasına el koymak istemesi de neyin nesi.Ispat edebilirsen sikayet etmelisin.Ben hicbir zaman asgari ucret altinda baslamadım haklarınızı bilin.Bayanlar merhaba. Okulumdan haziran ayında mezun oldum. Anlayacağınız üzere işsizim. Öğrenciyken her türlü işi yaptım ama artık insan tabi alanında çalışmak istiyor. Aralık ortalarında bir kurumla görüşme yapmıştım. Bsna tavırları, iş ortamı vs çok hoşuma gitti. Onlar da bana ısındı. Maaş olarak da o zamanın asgari ücrerinin biraz üstünde teklif ettiler. Tamam dedim çünkü amacım bir yerlerden başlamak ve deneyim kazanmaktı. Derken geri dönüş yapmaları falan birkaç gün önceyi anca buldu. Evraklarımı hazırladım, gittim yine her şey çok iyiydi. Dedim ki asgari ücret malum arttı ama biz o gün konuştugumuz fiyattan mı devam ediyoruz? Cevap beni resmen yıktı. Benim hesabıma asgari ücret yatacakmış ama ben 1700 tl üzerini çekip onlara elden geri verecekmişim. Bayanlar bakın beni kimse yanlış anlamasın ama psikoloji mezunuyum yani aldığım egitim üzerine bu söylenen resmen hakaret gibiydi. Anladığım kadarıyla her elemanları böyle çalışıyor. 3 senelik elemanımız daha anca asgari ücret alıyor dedi kadın. Devletin yasal olarak koyduğu zammı bu insan müsveddeleri elemanına layık görmüyor. Bıraktım çıktım. Moralim sıfır. Bir aydır kendimi kesin olarak işim var diye adapte ettim. İlk maaşımla neler yapacağımı bile hayal etmiştim. Her ihtimale karşı iş aramayı bile bıraktım. Özetle, aç gözlü insanlar hayallerimi yıktı. Ben bunları bimere şikayet edebilir miyim? Sonuçta yaptıkları yasal degil. Yorumlarınızı bekliyorum. Hepinizi öptüm.
Bence mutlaka şikayet et. En azından bi denetleme geçirirler belki.O da var elbette ama yaptıklarının bi yaptırımı olmalı.
Bimer,cimer neresi varsa.şikayet edin.Bayanlar merhaba. Okulumdan haziran ayında mezun oldum. Anlayacağınız üzere işsizim. Öğrenciyken her türlü işi yaptım ama artık insan tabi alanında çalışmak istiyor. Aralık ortalarında bir kurumla görüşme yapmıştım. Bsna tavırları, iş ortamı vs çok hoşuma gitti. Onlar da bana ısındı. Maaş olarak da o zamanın asgari ücrerinin biraz üstünde teklif ettiler. Tamam dedim çünkü amacım bir yerlerden başlamak ve deneyim kazanmaktı. Derken geri dönüş yapmaları falan birkaç gün önceyi anca buldu. Evraklarımı hazırladım, gittim yine her şey çok iyiydi. Dedim ki asgari ücret malum arttı ama biz o gün konuştugumuz fiyattan mı devam ediyoruz? Cevap beni resmen yıktı. Benim hesabıma asgari ücret yatacakmış ama ben 1700 tl üzerini çekip onlara elden geri verecekmişim. Bayanlar bakın beni kimse yanlış anlamasın ama psikoloji mezunuyum yani aldığım egitim üzerine bu söylenen resmen hakaret gibiydi. Anladığım kadarıyla her elemanları böyle çalışıyor. 3 senelik elemanımız daha anca asgari ücret alıyor dedi kadın. Devletin yasal olarak koyduğu zammı bu insan müsveddeleri elemanına layık görmüyor. Bıraktım çıktım. Moralim sıfır. Bir aydır kendimi kesin olarak işim var diye adapte ettim. İlk maaşımla neler yapacağımı bile hayal etmiştim. Her ihtimale karşı iş aramayı bile bıraktım. Özetle, aç gözlü insanlar hayallerimi yıktı. Ben bunları bimere şikayet edebilir miyim? Sonuçta yaptıkları yasal degil. Yorumlarınızı bekliyorum. Hepinizi öptüm.
Deneyiminiz yoksa asgari ucretle baslamaniz normal.Lakin 3 yillik bir elemanin o maasi almasi ve üstünü sizden istemeleri cok cok yanliş.Devlet işverenlere sgklı personel icin birçok indirim imkanı sunmakta ama bazi işverenler doymuyorda doymuyor.2020 lira alan bir insanın 300 kusur lirasına el koymak istemesi de neyin nesi.Ispat edebilirsen sikayet etmelisin.Ben hicbir zaman asgari ucret altinda baslamadım haklarınızı bilin.
Bence de şikayet edin...Ama moralinizi asla bozmayın bölümünüz iyi bir bölüm çünkü...elbet güzel bir kapı açılır...yeni mezunları kullanmaya çalışan çok firma var...ne de olsa tecrübesiz diye düşünüyorlar herhalde saçmalık iste...ayrıca şaşırmayın ben ve birkaç arkadaşım da deneyimli olmamıza rağmen is görüşmelerinde asgari ücret teklifi ile karşılaştık...kpss ye hazırlamanızı da ayrıca oneririm
Bimer,cimer neresi varsa.şikayet edin.
Çünkü insanları kendileri daha çok kazansı diye sömürüyorlar.
Bunlar kendi ülkesinin haini aç zenginleri
Orda çalışmayacak olsam sizin yerinizde de olsam sikayet ederdim. Kimse kusura bakmasın yok işsizlik yok bilmem ne. Biz bu okulları okuyana kadar anamız ağlıyor yahu. Hrm maddi hem manevi emek veriyoruz. Kan emicilik bu resmen bir yerde çaycılık yapsan yine bu maaşı alırsın zaten hatır tamam kendi alanında ilerlemek istiyorsun ama söyledikleri şey çok ters bir durum ki en azından 2000 lira olsaydı iyidi.
Bir de ne kpssi arkadaslar hala kpssden umut beklıyor musunuz ya.
Pess dogrusu,her seferinde artik duydugum seylere sasirmiyacagim diyorum ama saskinlik icerisindeyim.
Bu kadarinada gercekten pes dogrusu demekki bunlar bu isi baska elemanlarada yapiyor ve caresiz insanlar seslerini cikaramiyor.
Haram zikkim olsun insanlarin alin teriyle kazandigi 3-5 kurusta gözü olanlara.
Ben olsam bir ay çalışır o sırada iş aramaya devam ederim. Asgari ücretimi alınca da tüyerimEn azından biraz param olmuş olur Sonrada şikayet ederim paramı geri istediler diye.
Ay kendimden tiksindim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?