Ben Psikoloğum, eşim ise Fizyoterapist. Geçen sene Araştırma Görevlisi olarak en köklü devlet üniversitelerinden birinde çalışıyordu. Mesleğinde 2. Sıradaki bir üniversite diyebilirim. Geçen yıl mezun olanlar birbirlerine a101de çalışmayı tavsiye ediyordu, çünkü asgari ücret+prim alıyorlarmış. Özelde ise yeni mezunlar asgari ücretin 100 tl üzerine (o da en en fazla) başlıyor ve köpek gibi çalışıyorlardı gün boyu. Yani a101de çalışsalar hem daha az çalışmış oluyorlar hem de daha az yoruluyorlar. Ben yeni mezunken de (2012) adamın biri bana bir tomar kağıt çıkarıp ‘bak bunlar iş ilanına gelen cv’ler. Aralarında 1000 tlye çalışırım diyen var. Neden seni seçmem gerek?’ Demişti. Şaka gibiydi. 1500 istemiştim o zaman ben, en düşük fiyat oydu bizim meslekte. Bunu diyen de özel eğitim merkeziydi ve ankara merkezden polatlıya taşımalı gidilip, merkezin müdürlüğü vs de yapılacaktı. İş çok yoğundu yani.
Benim sana tavsiyem daha çok var deme, otur kpssye çalış. Zaten alımlar gittikçe düşüyor. Kurtar kendini öyle böyle.
Bir de hangi şehirdeydin sen?