Istanbul ve digerleri

son mecnun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2014
1.265
1.616
133
37
Merhaba hanimlar

Suan istanbul da yasiyoruz. Kucuk bir evimiz var kira odemiyoruz fakat 18aylik kredi odemesi kaldi cok sukur..

Esim isterse anadolu ya tayin isteyebilir yani zorunlu bir durum yok. Gidebilecegimiz yerler yine buyuksehirler olacak (kucuk yerlere tayin yok)

Simdi ne kadar da buyuk sehir olsa istanbul her acidan diger buyuksehirlere gore apayri bi sehir..

10yil olacak bu sehirdeyim ve iyisiyle kotusuyle alistim ve seviyorum da..

Ben calismiyorum evin borcunu oderken epey zorlandigimiz zamanlar oldu evet cogu gitti azi kaldi ama borc bitince soyle bir oh diyebilecegimzi sanmiyorum:KK51:

Cunku evim gercekten kucuk hic fazla esyam olmamasina ragmen zorlaniyorum. Yani evin borcu bitince yeni bir ev alamasak bile burayi kiraya verip daha buyuk biyere cikmak hayalim. Boyle bir durumda uzerine ekleme yapmamiz gerekecek buyuk ihtimal..

Madem kiraya cikacagim anadoluya tayin istesek nasil olur diyorum. En cokta maddi acidan tabii.. buranin kirasi anadoludaki kirayi rahat karsilar hem tebdili mekanda ferahlik olur eksin olur falan:KK70: saka biyana ne bileyim daha rahat gecinebilir miyiz sizce. Ozellikle istanbul ve anadoluda herhangi bir buyuksehir kiyasi yapabilecek siz arkadaslarin yorumlarini rica ediyorum:kahve:

Diger yandan istanbulu ozlerim kesin diyorum bu nalet sehirden vazgecemiyorum. Isin asli beni burda baglayan bisy yok ailem vs memlekette zaten:KK51:

Belki de iyiki derim bilemiyorum tecrubem olmadigi icin kararsizim. Ne dersiniz kizlar bi fark olur mu maddi acidan sizce:işsiz: cocuklar icin nasil olur ilkokul cagindalar henuz park bahce acisindan daha iyi olur kesin de gayrisini bilemiyorum isteo_O

Ben üniversiteyi İstanbulda okudum. İnanılmaz pahalı bir şehir yiyecek, market, ev ihtiyaçları, yol parası, aidatlar, faturalar herşey gerçekten çok pahalı.
Yaşanılacak o kadar güzel şehirler varki bence İstanbul şart değil.
Bursa, çanakkale, balıkesir, ordu, samsun, ankara..
Bunlar benim en beğendiğim şehirler.
İstanbula bağlanıp kalmak bana çok anlamsız geliyor.
Şuan küçük bi şehirdeyim etin, süt ürünlerinin, organik meyve sebzenin en güzellerini bulup yiyorum.

Ya bu beklentiler ve hayat tarziyla ilgili.
Mesela istanbulda ne yapiyorsunuz da vazgecemeyeceginizi düşünüyorsunuz? Gece hayatini mi cok seversiniz, yurtdisina mi sıklıkla çıkarsınız, genis bir arkadas cevreniz mi var? Istanbul'u Ankara ve izmir'den farkli yapan seyler neyse onlari bir cikarmaniz lazim.
Ben 3 buyuk şehirde de yasamis ve çalışmış bir insan olarak kesinlikle istanbul benim icin bir tercih sebebi olamadi.
Su anda Ankaradayim ve eksik kalan hiçbir seyim yok. Hayat burda daha ucuz ve daha kolay. Ama istanbuldan cok cok farkli bir sehir mesela. Büyük ama tabii ki istanbul cok farkli bir dunya.
O yuzden bu kiyaslamalar beklentiler dogrultusunda olmali. Ankarada cok mutluyum çünkü beklentilerimi karşılıyor. Istanbul ise benim icin asla yasanilasi bir sehir degil.

Ya bu beklentiler ve hayat tarziyla ilgili.
Mesela istanbulda ne yapiyorsunuz da vazgecemeyeceginizi düşünüyorsunuz? Gece hayatini mi cok seversiniz, yurtdisina mi sıklıkla çıkarsınız, genis bir arkadas cevreniz mi var? Istanbul'u Ankara ve izmir'den farkli yapan seyler neyse onlari bir cikarmaniz lazim.
Ben 3 buyuk şehirde de yasamis ve çalışmış bir insan olarak kesinlikle istanbul benim icin bir tercih sebebi olamadi.
Su anda Ankaradayim ve eksik kalan hiçbir seyim yok. Hayat burda daha ucuz ve daha kolay. Ama istanbuldan cok cok farkli bir sehir mesela. Büyük ama tabii ki istanbul cok farkli bir dunya.
O yuzden bu kiyaslamalar beklentiler dogrultusunda olmali. Ankarada cok mutluyum çünkü beklentilerimi karşılıyor. Istanbul ise benim icin asla yasanilasi bir sehir degil.

Çanakkale merkez de üniversiteyi okudum ve istanbul a çok benzetirim ama benim için istanbul memleket ailemin tüm kökleri burada çünkü.

Yazlığım İsatnbula çok yakın bir yerde ama orada bile resmen masraf daha az oluyor.

Bu şehir insanı maddi manevi öğütüyor ama acayip bir cazibesi de var insan vazgeçemiyor.

Şu da bir gerçek ki her geçen gün daha zorlaşıyor.

Merhaba hanimlar

Suan istanbul da yasiyoruz. Kucuk bir evimiz var kira odemiyoruz fakat 18aylik kredi odemesi kaldi cok sukur..

Esim isterse anadolu ya tayin isteyebilir yani zorunlu bir durum yok. Gidebilecegimiz yerler yine buyuksehirler olacak (kucuk yerlere tayin yok)

Simdi ne kadar da buyuk sehir olsa istanbul her acidan diger buyuksehirlere gore apayri bi sehir..

10yil olacak bu sehirdeyim ve iyisiyle kotusuyle alistim ve seviyorum da..

Ben calismiyorum evin borcunu oderken epey zorlandigimiz zamanlar oldu evet cogu gitti azi kaldi ama borc bitince soyle bir oh diyebilecegimzi sanmiyorum:KK51:

Cunku evim gercekten kucuk hic fazla esyam olmamasina ragmen zorlaniyorum. Yani evin borcu bitince yeni bir ev alamasak bile burayi kiraya verip daha buyuk biyere cikmak hayalim. Boyle bir durumda uzerine ekleme yapmamiz gerekecek buyuk ihtimal..

Madem kiraya cikacagim anadoluya tayin istesek nasil olur diyorum. En cokta maddi acidan tabii.. buranin kirasi anadoludaki kirayi rahat karsilar hem tebdili mekanda ferahlik olur eksin olur falan:KK70: saka biyana ne bileyim daha rahat gecinebilir miyiz sizce. Ozellikle istanbul ve anadoluda herhangi bir buyuksehir kiyasi yapabilecek siz arkadaslarin yorumlarini rica ediyorum:kahve:

Diger yandan istanbulu ozlerim kesin diyorum bu nalet sehirden vazgecemiyorum. Isin asli beni burda baglayan bisy yok ailem vs memlekette zaten:KK51:

Belki de iyiki derim bilemiyorum tecrubem olmadigi icin kararsizim. Ne dersiniz kizlar bi fark olur mu maddi acidan sizce:işsiz: cocuklar icin nasil olur ilkokul cagindalar henuz park bahce acisindan daha iyi olur kesin de gayrisini bilemiyorum isteo_O
Ben olsam giderdim :)

Ankara da yine is dolayisyla kaldik bi 6ay kadar belki simarikca olacak ama boguluyorum sandim hic sevemedim. Gecici oldugumuzu bildigimiz icindi belki de bilemiyorum ama sevemedim yani..

Istanbul da bir sahil bir cay gercektwn iyi geliyor bana..

Herkes burdan sikayetci ama her gecen gun kalabaliklasiyor.
:KK51: bu ara cok duyuyorum.

Burda dogup buyudum asla vazgecemem baska bir sehirde yapamam gibi..
Istanbul cok baska ama yasayabilene.
Bence her yonuyle dusunmelisin maddi durumu, cocugunuzun gelecegini vs.

Hangi şehirlere gidebilir eşiniz bir kac tane örnek yazarsanız daha iyi kiyas yapabiliriz..Gerçi benim fikrim istanbulda kalmanizdan yana olur ondan eminim..Ben de eşim istiyor diye izmirdeyim ama kalbim hep istanbul diyor ve cok da ozluyorum istanbulu.Izmir de cok özel bir sehir ama istanbul bir başka bence...

Sahilsiz yapamayanlardansaniz kocaeli mis gibi.. memleketim diye demiyorum ama öyle her türlü gelişmiş ve gezmesini bilene her imkanı sağlıyor denizi dağı..

İstanbula oranla fiyatlarda makul sayılır. İstanbula her geldiğimde burada nasıl yasayabiliyorlar Allah yardımcıları olsun diyorum ..

Ben istanbulda dogdum buyudum ailemde burada, esim le bende burada yasiyoruz. Ama esimin cevresi ailesi anadolu da baska bir sehirde bende aslen oraliyim. Esim istanbuldan gitmeyi cok istiyor maddi acidan hakli dediginiz gibi burada yasamak zor biz kiradayiz maasinin cogu kiraya gidiyor. Memlekete gitsek kredi ceker ev de aliriz belki. Ama ben gitmek istemiyorum:KK51: bu sehri seviyorum..

Back
X