İstanbul'da Fal - Falcılar

Fal ne demektir? Fal ve falcılığın dini hükmü nedir?

Gelecekte olacak şeyler hakkında bilgi sahibi olmak için başvurulan çeşitli yollara fal (falcılık) denir.
Cahiliyye döneminde insanlar bir sefere, bir savaşa, bir ticarete veya herhangi bir işe teşebbüs edecekleri zaman, üç zar veya ok çekerler yahut kuş uçururlardı.

Bu gibi şeyler hakkında, Allahu Zülcelâl bir ayet-i kerimede şöyle buyurmuştur: “Ey iman edenler! İçki, kumar, putlar ve fal okları, şeytan işi birer pisliktir. Bunlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.” (Maide; 90)

Falcılığın her çeşidi gaybden haber vermektir. Hâlbuki gaybı yalnız Allahu Zülcelâl bilir. Peygamberler ve melekler bile kendilerine vahyedilmedikçe gaybten haber veremezler. Nitekim Allahu Zülcelâl, başka bir ayeti kerimede şöyle buyurmuştur; “De ki; Göklerde ve yerde, gaybı Allahu Teâlâ’dan başka kimse bilmez.” (Neml; 65)

Bu itibarla falcılık, bakıcılık, gaybdan haber vermek ve benzeri şeylerin, dini ve ilmi hiçbir dayanağı olmadığı gibi bu tür şeylerle meşgul olmak da yasaklanmıştır. Hatta küfür (dinden çıkmak) olarak kabul edilmiştir.

Nitekim Ebu Hureyre radıyallahu anhudan rivayet edilen bir hadisi şerifte, Hz. Peygamber sallallahu aleyhi vesellem şöyle buyurmuştur: “Her kim, falcıya veya bir kâhine gider de onun söylediklerinin doğru olduğuna inanırsa Muhammed sallallahu aleyhi veselleme indirileni (Kur'anı Kerim) inkâr etmiş olur.” (Hâkim)

Şuna da dikkat etmek gerekir ki, zamanımızda kendini “hoca” olarak tanıtan bir kısım insanlar, cinlerden haber alarak gaybe yönelik bilgi verdiklerini iddia etmektedirler. Hâlbuki ayeti kerimede de belirtildiği gibi gaybı yalnız Allahu Zülcelâl bilir. Bu gibi işlerle uğraşan kimselerden fayda beklememek ve onlara itibar etmemek lazımdır.

Sihir ve büyü ne demektir?

Sihir; sebebi, gizli ve ince olan şey demektir. Tükçe’de buna “büyü” deniliyor. Bunu sanat haline getirene de “sihirbaz” denir. Sihrin değişik yolları ve pek çok çeşitleri vardır.

Sihri helal olduğuna inanarak yapmak ‘küfür’dür. İslam dini sihri yasaklamıştır. Sihirbazların kötü ruhlu insanlar olduklarını, dünyada da ahirette de perişan olacaklarını bildirilmiştir. Nitekim bir ayet-i kerimede şöyle buyrulmuştur: “Büyücü nereye varırsa iflah olmaz.” (Taha; 69)

Hz. Peygamber sallallahu aleyhi vesellem hadisi şerifte şöyle buyurmuştur: “Helake sürükleyen yedi şeyden sakının, bunlardan biri de sihirdir.” (Buhari, Müslim)

Dikkat etmek gerekir ki İslam dini, sihri inkâr etmemiş, fakat yasaklamıştır. Bakara Suresi’nin yüz ikinci ayetinde, firavunlar zamanında yapılan sihirler ile Babil’e gönderilen iki meleğin (Harut ve Marut) sihirle ilgilerinden bahsetmiştir.
Felak ve Nas surelerinin, Hz. Peygamber sallallahu aleyhi veselleme yapılmış bir sihir teşebbüsü üzerine geldiğini gösteren rivayetler vardır.

Sihrin gerçekten tesiri var mıdır?

Allahu Zülcelâl ayeti kerimede şöyle buyurmuştur: “Sihri yapanlar, Allah'ın izni olmadıkça kimseye hiçbir zarar veremezler.” (Bakara; 103)

Hakiki tesir, ne sihirde, ne tabiatta, ne ruhta, ne semada, ne arzda, ne şeytanda, ne melektedir. Müessiri hakiki (gerçekte tesir eden, ettiren) ancak Allah'tır. Fayda da zarar da ancak O'nun izni ile meydana gelir. O halde, her şeyden evvel Allah'tan korkmalı ve O'na yönelmelidir.

Sihirbazın sihir yapması günah olduğu gibi bir Müslüman’ın herhangi bir probleminin çözümü için sihirbaza gitmesi aynı şekilde günahtır.

Enes bin Malik radıyallahu anhudan rivayetle, Hz. Peygamber sallallahu aleyhi vesellem şöyle buyurmuştur: “Kim, büyücüye (kâhine) gelir onun dediklerine inanırsa, Muhammed’e indirilen Kur'an’dan uzaklaşmış olur. Kim de inanmadığı halde yine büyücüye giderse kırk gece kıldığı namaz kabul olunmaz.” (Taberani)

İbni Mesud radıyallahu anhu der ki: “Kim, falcıya veya büyücüye gider, fala baktırır da dediklerine inanırsa Hz. Muhammed sallallahu aleyhi veselleme indirilen Kur’an’a inanmamış olur.” (Bezzar, Ebu Ya'la)

Günümüzde insanlar, kâhinlere, falcılara, çok inanıyorlar. Oğulları, kızları evlenemediği zaman, dükkânındaki satışları iyi gitmediği zaman, “Muhakkak bize sihir yapılmıştır, büyü yapılmıştır” diyorlar.

İnsanlar, sanki Allahu Zülcelal'in kaza ve kaderini unutmuşlar. Oysa insan bilmelidir ki her şey Allahu Zülcelal'in iradesindedir. Her şeyi Allah'tan bilmemiz lazımdır. Güneşin, ayın doğması, gündüz ve gecenin olması, insanların doğup büyümesi, ölmesi, bunların hepsi Allah'tandır.

Başımıza ne gelirse bunun Allah'ın iradesiyle olduğunu, O'ndan geldiğini bilmemiz lazımdır. Allah'ın kudreti her şeyin üzerindedir. O’na sığınalım ve tevekkül edelim. O bize yeter.

Kaynak: Seyda Muhammed Konyevî; Günümüz Meselelerine Fetvalar, Reyhanî Yayınları, 2007.

Gülistan dergisi

kızlar kokoş gülsenmi cadı emel akkayamıı? :82:ıkısı de taksım de degılmı? ve de ucretlı ne kdr ??

Emeli denemediysen dene cnm. Ama sakın 50 tlden fazla verme, tarot 50 tl. Bi ark gitmiş kızdan 200 tl para almış bi tarot için. Kısmetin kapalı gel açiim diyip de 1000 tl istiyo, sakın vermek gibi bi düşünce aklından geçmesin, benim arkadaşım öyle bi hata yaptı daha beter kısmeti kapandı valla.. Çok paragöz bide biraz kibirli ve duygusuz bi kadın ama dediklerini yaşadım maalesef...

Cadı Cafedeki Emine Akkaya yarına randevu aldım.. bakalım merak ediyorum.. başka gidenler varsa yorumlarınızı rica ediyorum...

Valla var bir çok falcı hakkında yorumlarım var. Mesajlarıma bakabilirsin. Özellikle ilk 4 mesajımda toplu olarak yorumlarım var. Ama ben de tutan başkasında tumayabiliyor. Bilgin olsun.

Son düzenleme:
kızlar başka bir ilden bahsedicem ama su antalya dedeman fokur cafe de tarot bakan ugur bey varmış giden var mı nasıl acaba?????? bilen varsa lutfen yazar mııııı

hayatımın en iğrenç 2 falını baktırmaktan az önce geldim.Bu saat de düşünün.Dejavu yiğit ve neşe.İnsanın salladığı bir iki şey bari tutar ya..

Önce Yiğit:Yok efendim neymiş kardeşimin adı kaç harfliymiş.Ee tamam hadi 4 dedim,bu defada a var mı e varmı?Bu durumda esra o zaman.HAYIR DEĞİL.Ben söyledim adını.İlla isim bilecek diye sıra abime geldi.Kaç harfli adı 6 dedim. s var mı? var a var mı? var.Serkan,Serdar vs.HAYIR DEĞİL.Sadece babamın adını bildi..Sanki babamın adını öğrenmeye gittim.Sayı tutacakmışım aklımdan Hz.yiğit bilirse dileğim kabul olacakmış.Töbe töbe.Onun falı bitmeden soru sorulmazmış.Bende ki terbiyesizliğe bakın ya.Falını böldüm adamın.Ah ah o soru kısmına geldiğinde ben nasıl sen fal baktığını mı sanıyorsun diyemedim ona yanıyorum.

Şimdi Neşe:Bir defa ayrı olduğumuzu bile bilemedi.Sanki birlikteymişiz gibi başladı anlatmaya.Volkan kim?Teyzemin oğlu da ne alaka.Başka bir sürü isim hiçbirini tanımıyorum.Ailemden biri fıtık ya da apandisit ameliyatı olmuş mu?Bana söyler misiniz ,ailesinde bu iki başlıca hastalıklarımızdan birini olmayan var mı?Dershanede çalışan tanıdığım var mıymış..Yokk ya yok.

O kadar kötüler ki sinirden ölüyorum.Anadolu yakasından kalktım gittim işten erken çıkıp üstelik İstanbulun diğer ucuna gittim.Önce Neşeye gittik o kadar kötüydü ki oraya kadar gitmişken bari birine daha gidelim diye Yiğite de gittik.Yok ya.Bu kadar sallama olabilir.Bir de üstüne metrobüse gitmem gereken yere değil de ters tarafa bindim.felaket bir gündü.

Ben sana alayım bu katina destesi mi ne haltımsa.Sen bak bari artık bana.Boş boş para veriyorum.Off nereden bulaştım bu işe kurtulamıyorum.Ah o şebek bir dönsün gelsin bak ben ona neler yapacağım.Düştüğüm hale bak ya

Ben de merakımdan çatlayarak kokoş gülşene gittim. Allahımmm o nasıl faldı.. Yok benim doğumgünüm yakınmış, yok ailemden biri evleniomuş, yok erkek kardeşim varmış, yok ayrıldıım adam bana dönüp evlenme teklif etçekmiş, yok özel sektörden ayrılıp devlete gircekmişim... Çüşş ya hayatımda hiçkimse bu kadar sallamamıştı.. Vallahi ben daa ii fal bakarım..

Bizim şirkette bir arkadaş var hergün kahve yapıp getiriyor öylesine fal falan yok.Bende hiç sevmem sadece fal baktırmak için içiyorum.Dün yine yapmış kahve getirdi.Kahveyi içitim,aldım götürdüm fal bakacaksın dedim.Vallahi o bunlardan daha iyi baktı.

Ciddi diyorum ben daha iyi bakarım yaa.. Mesela bi kadının fncanında kırık bebek boynu görmüştüm bu ne bilmiyorum ama ölü bi bebek görüyorum dedim meğer kadının hayatındaki en büyük pişmanlıı bebeğini aldırmakmış. Sonra yakın arkımınkine baktım dedim burda çizme var italyayla alakalı bişi mi var? Bikaç hafta sonra hiç ortada yokken italyaya gitti.. Daha bisürü şey.. Bence biz bu kadar kastıktan sonra falcılardan daa ii fal bakmaya başladık.. Örneğin hayatımda başıma gelecek çok kötü diye nitelendirebileceğim olayların olduğu günler bugün kötü bişi hissediyorum diye güne başlamışımdır, hayrolsun demişimdir ama illa ki kötü bişi olmuştur.. Mesela bugün de böyle bir gündü, dua ettim bişi olmasın diye tam akşam oldu bitti dedim, çok sevdiğim müdürüm yanına çağırdı beni işten çıkardılar dedi, başladım ağlamaya.. Bence hepimizde 6. his var boşuna falcı falcı dolaşıoruz..

Tamam minikten sonra bana bir de sen fal bakıyorsun.Para falan istemezsiniz artık

burda yazılanlardan ummu gulsume gıtmedım dıgerlerıne gıttım. gercı bu gazete haberı bırkac yıl oncesıne aıt. ben pek tavsıye etmem bosa gıder paranız.

Arkadaşlar elmiradan memnunmusunuz değilmisiniz ??? ben anlamadım!!!!

kızlar ben geçen hafta elmiraya telden baktırdım 3 gun içinde mujdelı haber alcan demişti:inananmadım atıyor dedım (x falcılar)gibi çarşamba gunu doktora test sonuçlarımı almaya gıttımde hayatımdakı en mutlu haberımı almış oldum hastalığmı tamamen atlatmışım.ve bundan kesınlıkle elmiranın haberı yoktu.artı ailenden bırıyle aran bozulucak dedi ama çok şukur daha oyle bir şey olmadı ama olursa soylıcem size.yarın için randevu aldım ondan evıne gıdıcem evıde ş.evlerdymiş.ondan sonrada bildiginiz ıyı bırı varsa tavsıyelerınızı rıca edıyorum.

laptopum tamirde. yani akşam giremem, hoş evde olsada ben eğlencedyim
pazar günü gelmek istiyenler destanla iletişime geçerler.
geliceklerle görüştümde sonrada katılan olursa diye şey ettim.
destanla pazar günü bana katina kartlarını alcaz bende falcı olcam

Allah der ki ; Kimi benden çok seversen onu senden alırım. Ve ekler ; Onsuz yaşayamam deme , seni onsuz da yaşatırım....

Kimler geliyo kuzuSöyle bi bakem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…