İstanbul'da Fal - Falcılar

Fal benim için ucuz bir terapi yöntemi,neden bu arar ara sivriler çıkıp hadisleri hatırlatıyorlar acaba?Gitmek istemeyen gitmez,gidene verilecek kadar çok mu aklınız var,kendinize saklayın

Ucuz bir terapi yontemiymis fal sizin icin. Bakiniz. Muslumanlar farkinda olmali ki fal baktirmak beya bakmak imani yok ediyor. Bu kadar tehlikeli bir sey.

Ayrica gidip gitmemek kisinin kisinin kendisine kalmis tabi. Fakat dinimize gore eger haram isleniyorsa uyarmamiz gerekiyor, vebali uzerimizden kalksin diye, cunku fal baktirmanin ne denli tehlikeli ne denli haram oldugunu bilmeyenler vardir. Onlari uyarmak zorundayiz. Siz takmiyorsaniz boyle devam edin.

Ayrica herkes herkese istedigi yorumu yapiyor fikrini belirtiyor ozgurlukle bu forumda. Ben neden soylemeyeyim? Hele ki hadis veya ayet gercek, benim sahsi fikrim de degil. Neden bu kadar zorunuza gidiyor acaba...

Neden bu forum sayfalarında dolaşıyorsunuz ısrarla acaba :)Fal yorumları olan forumlarda gezeyim de 2-3 müslüman uyarayım bugünlük kefemi doldurayım mı diyorsunuz?Hadislerin duaların paylaşıldıgı forumlarda geziniz :)

yav he he=D

Neden mi forum sayfalarinda dolasiyorum? Size hesap vermek zorunda olmadigim halde cevap vermek istiyorum. Kadinlar kulubu forumunda bir suru konu oluyor birinci olarak. Yeni mesajlar bolumunde rastladim bu konuya ve yazma ihtiyaci hissettim. Belki farkinda degilsinizdir bu arada, ama kk'nin forumunda bir suru mevzu var evlilikten saglik konularina kadar.

Hadis ve ayetlerin bolumlerinin de, fal bolumune de girip saygi sinirlari icerisinde istedigimi yazmakta ozgur oldugumu dusunuyorum. Simdi anlamissinizdir umarim.

Sunu unutmayin ki herkes sizinle ayni dusunmek zorunda degil. Istedigim yerde gezerim

Ya zıvanadan çıkmak istemiyorum ama fatkında değilsin verdiğin aklı istemiyoruz kendi kendine takıl madem özgürsen iki hadis patlat,sonra bugün Allah için ne yaptın düşün huzur bul...yeter ki aklını kendine sakla.sAna mı kaldı hadis hatırlatmak sanane.istediğin forumda gez oku geç sen mi kurtarıcAn ortalığı tövbe yarabbim ya.sen söyleyene kadar falın ne olduğunu bilmiyorduk senden öğrendik

Yaa barista cafe aslı ile istanbul cafe sema arasında kaldım gidenlerden yorumlar alayım lütfenn bu hafta giderim büyük ihtimalle ama gittiğime değsin istiyorum deneyimlerinizi bekliyorumm :)

Yaa barista cafe aslı ile istanbul cafe sema arasında kaldım gidenlerden yorumlar alayım lütfenn bu hafta giderim büyük ihtimalle ama gittiğime değsin istiyorum deneyimlerinizi bekliyorumm :)
Ben geçen gün yagmurdan kaçarken girdim İstanbul cafeye,hiçbirini tanımıyorum amacım fal da değildi.2 kadın vardı,biri yaşlı,bana daha tecrübeli geldi ona baktırayım dedim,sema diğer genç olan olsa gerek,onun masasına oturanlar çok uzun kaldı gördüğüm,dili dönüyor demek ki bu işlere :)

Seni ilgilendirmez benim ne yapip yapmayacagim. Haddini bilmeyi ogrenememissin sen. Verdigim akla baya ihtiyacin var cok iyi farkindayim. Akil buyuk nimettir, zaman da oyle. Duzgun islerde kullanabilmek onemlidir.

Istedigimi soylerim bu seni veya baskasini ilgilendirmez. Burasi ozgur bir forum, ozgurlugumu kisitlayamazsin haddin degil.
Istedigimi yazarim, sana ne.

Eğlence maksadıyla fala baktırmak ya da bakmak da uygun değildir. Fal yasak bir davranış olup haram kılınmıştır. Haram olan bir hükmün şakası helal olamaz. Bu bakımdan eğlence için dahi olsa, falcıların dediklerine ve fala inanmak caiz olmaz.

Fal İle İlgili Ayet ve Hadis-i Şerifler
“İçki, kumar, putlar ve fal okları hep şeytanın işinden olan murdar bir şeydir. O halde ondan kaçının.”

| Kur’an-ı Kerim : Maide, 90

“Gaybın anahtarları Allah’ın yanındadır. Başkası onu bilemez.”

| Kur’an-ı Kerim : En’am, 59

“Her kim bir arrafa gidip de ona bir şey sorarsa, kırk gecelik namazı kabul olmaz”

| Hadis-i Şerif – Kaynak: Müslim, Selâm, 125

“Kim bir kâhine gider, dediklerini doğrularsa; şüphesiz ki Muhammed’e indirilmiş olanı inkâr etmiş olur.”

| Hadis-i Şerif : Kaynak: Ebû Dâvûd, Tıb, hadis no: 3904

FALCININ DEDIGINE INANAN KAFIR MI OLUYOR MUSLUMAN OLANLAR OKUSUN SADECE:

Fala Baktıran ve Bakan Kişi Kafir Olur mu?

Eğer fala bakan kişi ben bunu biliyorum ve söylüyorum derse kafir olur. Baktıran kişi de söylenene inanırsa kafir olur. Çünkü gaybı yalnız Allahü teâlâ, bir de onun vahy ve ilham ettikleri bilir. Bu gibi kişiler bildiğini iddaa ederse dinden çıkar bunlara inanan olursa onlar da dinden çıkar.

Falcıların Söyledikleri Neden Bazen Doğru Çıkıyor?
“Ama falcının dediği bazen çıkıyor” diyenler de yok değildir.
Aynı sözü bir ara bir sahabe de söylemiş, fakat Peygamberimiz ona güzel bir cevap vererek yol göstermiştir.

“Bu söz cinlerindir. Cin bilgiyi kapar da dostunun kulağına tavuğun gıdaklaması gibi gıdaklar. Bu şekilde ona yüz yalandan daha fazlasını karıştırır.”

| Hadis-i Şerif – Kaynak: Müslim, Selam 123

Sema değildi demek baktırdığın tüh... Peki memnun kaldın mı nasıldı :)

Of çok bilmiş be kiminle aşık attıgının farkında değilsin bir gıdımcık Zekanla şaf yetiştirmeye çalışıyosun he senin dediğin gibi mal mıdır nedir ya

Sema değildi demek baktırdığın tüh... Peki memnun kaldın mı nasıldı :)

bak ben ikisine henüz baktırmadım ama önce aslıya baktır, yüzüne bakıp söylüyormuş. Aslı yorumları vardı memnun kalanda çoğunlukta sanırım..istersen daha sonrada semaya baktırısın.

Hz. Ömer peygamberin ölümünden sonra binlerce hadisi serif yaktırmıstır.. Cahil cahil burda yok hadisi serif diyip onun bunun laflarını yazıp bilmişlik yapma bu bir ikincisi herkesin dini kendine uyardın vazifeni yaptın içinde kinle yaptıgın kibirle yaptıgın sevabın senin olsun bu iki.. Kaldıki bilio olmalısın Allah istediği kuluna gelecek hakkında bilmesini istediği kadarını bildirir..Din konusmak istiosan ac bi topic sabaha kdr anlatırım sana bütün dinleri incelemiş biri olarak..Burdaki insanlar ateistte olur budistte senin düsünceni kabul etmek zorunda diiller şimdi yavas yavas kaparsan ceneni daha sertleşmeyelim herkesin derdi kendine yetio..

Of çok bilmiş be kiminle aşık attıgının farkında değilsin bir gıdımcık Zekanla şaf yetiştirmeye çalışıyosun he senin dediğin gibi mal mıdır nedir ya
Kotu soz sahibinindir. Sizin seviyenize inemeyecek kadar degerli bir insanim.

Gercekleri duymak zorunuza gidiyor farkindayim. Susturmak isteseniz de istedigim zaman susarim. Ozgurce gercekleri soyleme hakkina sahibim. Bunu aklina sok. Allah istedigi kuluna gelecek hakkinda bilmek istedigi kadar bildirir demissin. Cok garip bir yorum olmus, halbuki hadis ve ayetler falin haram oldugunu bildiriyor. Sen gelmissin bu ii biseymis gibi yapiyorsun. Afferin sana.
Senin de seviyene inemem. Sen de haddini bilmeye calis istersen.

Sen kimsin bana haddimi öğretceksin anlamadım benim zoruma senmi gidiceksin :)) bak bebeim toymussun ztn ben sana alt yazı geciyim kimse ne iyi bişey yapıoruz fal baktırıoruz demio sıkıntı var belliki bi şekilde böle kendini rahatlatıo uyarırsın eyw. Ama eleştiremezsin o daha evrimini tamamlamamış beynin ve copy paste din bilginle.. Sen şimdi hadi biz günahkarları yalnız bırak cennetten bize el sallarsın:)

bak ben ikisine henüz baktırmadım ama önce aslıya baktır, yüzüne bakıp söylüyormuş. Aslı yorumları vardı memnun kalanda çoğunlukta sanırım..istersen daha sonrada semaya baktırısın.
Yüzüne bakıp mı söylüyormuş ilginçmiş merakım arttı şimdi ayy :)) o zaman önceliğim aslı gibi görünüyor şuan :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…