İstanbulda yaşamaktan nefret ediyorum.

doğdum büyüdüm hep istanbuldayım
pahalılığı ve kalabalığı belirli bir zaman sonra çekilmiyor ve korkutuyor
istanbul artık gezilicek yer yaşanıcak değil.

istanbul da size bayiliodu diyen arkadas sen heralde hic trafikte kalmadin,tiklim tiklim minibuse otobuse binmedin,hastahanenin kalabaligindan fenalik gecirmedin vs vs.. bence sen ya istanbul da diilsin ya da evde dort duvar icinde yasiosun.

esimin isi geregi burdayiz yoksa ikimizde 1 dk durmayiz..gezmek icin guzel ama yasamak icin kesinlikle hayir.

istanbulluyumve tekrar dönmeye çalışıyorum. ama bu yorumlardan sonra korkmadım değil..

bende istanbulu merak ediyorum hiç gitmedim yaşamak isterdim ama evet trafiği pahalılığı insanı korkutuyor bende küçük şehirde yaşıyorum..........

bende istanbulu merak ediyorum hiç gitmedim yaşamak isterdim ama evet trafiği pahalılığı insanı korkutuyor bende küçük şehirde yaşıyorum..........

yasamak mi isterdin :) gel bakalim 1 ay dur yasamak ister misin? :) arabamiz var ama esim kullanamio sabah trafik nedeniyle yollar kitlenio ve zaten bi de park sorunu var arabayi nereye koycan?ispark var o da gunluk en az 10 tl:)ayda 200 edio,ise metroyla ve otobusle gidio ve metroyla gitmesine ragmen 1 saati buluo ise gitmesi.

ama iste ne demisler dogdugun yer mi doydugun yer mi?

Komik olan ne biliyor musunuz ?

Şu trafik,kalabalık,pahalılık muhabbetleri,bundan 20-30 yıl önce de yapılıyordu.
O zamanki insanlar da aman İstanbul ne rahat,ne huzurlu,ne kadar sakin demiyorlardı.
Yine eski İstanbul'dan dem vuruluyordu.
Bizse yine eski İstanbul'a özlem duyuyoruz.Bir önceki kuşağın şikayet ettiği İstanbul'a :)

İstanbul'un başlıca talihsizliği,bir şehir kültürü olmaması ne yazık ki.
Ayrıca şehir sakinleri,şehirlerine sahip çıkmıyor,hor kullanıyorlar.

Trafikteki en büyük sorunsa kalabalıktan ziyade,saygısızlık,bencillik.
Şerit kullanmamak,kural tanımazlık devam ettiği sürece trafik sorunu çözülmez.
3 şeritlik yolu 6 araba zorlayınca,ister istemez düğüm oluyor.

ne bilim hep merak etmişimdir ama korkmuyor da değilim sanırım bide ben genelde evde durduğumdan koyar mı bilemedim yani gezip görmek isterdim her yerini galiba kalmazdım çünkü tek başına gezemezsin birde pahalıymış istanbul bu sene gidicektim kıyısından döndüm istanbulun içimde kaldı

Son düzenleme:
Doğduğum büyüdüğüm yer İstanbul.
Ortaokulda 2 sene ayrı kaldığım ve burnumda tutan İstanbul
Üniversitede aşkımdan sadece yakın şehirleri tercih ettiğim İstanbul
Adapazarından trenle gelip bir balık ekmek yiyip geri dönüyordum
Ben aşığım bu şehre. Yanmazlık pahalılık bana abartı geliyor.
Şuanda moskovada yaşıyorum.
İnanın istanbulun trafiği karmaşaşı, pahalılığı moskovanın yanında toz tanesi gibi kalır.
Bir alışveriş mağzasına gideceksen 4 saat öncesinden çıkman lazım.
Havaalanına giderken 6 saat yolda beklediğimi biliyorum.
Kıyafet dersen 100 liradan aşağıya bir kazak yoktur.
Domatesin kilosu en 8 lira.
Hee diyeceksiniz orası farklı ülke, moskovanın hemen yan şehrine geçsek farkı görünce gözlerinize inanamazsınız.
Eşim ankaralı açıkçası Ankara ile maddiyat farkını pek görmedim. Adapazarı zonguldak trabzon tekirdağ bursa ve çanakkale hepsinde bulundum çok fark yok. Bir kaç bir şey oynuyor aynı markalı ürünler aynı fiyatta satılıyor zaten genelde markaları belli ürünler alırız.
Tabiki İnsan özellikle alışık olmayınca bunalır kalabalıktan. Her sabah tıklım tıklım üstüste otobüslerde işe gitmek yada trafikte yorgun argın beklemek yıpratır.,. Bir anda soğursun istanbuldan. Fakat yanına sevdiğini alır gün ağırırken eminöünde bir tur attığında kalbin aklına bir kez daha ihanet eder tekrar aşık olursun istanbula.
Çok özledim yaa bir an evvel gelmek istiyorum artık

:) Bir de o gerginliğe,adrenaline alışıyor bünye.

Tatile,sakin bir yöreye gidince,3-5 gün iyi geliyor.Bir müddet sonra sıkılmaya başlıyor insan.

Hayat rölantiye alınmış gibi,akmıyor gibi geliyor oralardayken.

O zaman sizlere bir doz İzmir tavsiye ediyorum

Uzun yıllar İstanbul'da yaşayıp İzmir'e bizi ziyarete gelen dostlarımızın hepsinin
istisnasız söylediği tek şey ' Burası köy. ' olmuştu. Ama bu cümleyi kuranların
%75i İzmir'de yaşıyor. Diğerleri de yaşamak için fırsat kolluyor.

Ama İzmir'e gelecek olan herkese tek bir ricada bulunuyorum. Lütfen gelirken
sağduyunuzu da getirin. Bu şehrin anıldığı bir kimlik yok demişti dün bir röportajda
birisi. Somut bir kimlik yok belki ama 'sağduyu ve samimiyet' bu şehrin kimliği.

kim ne derse desin küçük dünya valla.ben çok seviyorum istanbulu.artık başka yerde yaşamak istemiyorum. 3 yıldır burdayım...

Bende aynı şekilde, doğduğumdan beri istanbuldayım ve burada yaşamayı seviyorum..
Her şeyin elimin altında olmasını, boğazı, kız kulesini, Sultanahmeti, Taksimi, Beşiktaşı, Sarıyeri, Üsküdarı ve sayamadığım bir çok güzelliğiyle birlikte seviyorum ben istanbulumuuuuu..
İstanbul' dan başka bir yerde yaşamak....

gülenyelken,biz köy demedik,bilakis ne kadar medeni dedik ilk görüşte.

Görür görmez vurulduk İzmir'e :) Şimdi her sene geliyoruz.

İstanbul'da yaşamayacaksam,mutlaka İzmir'de yaşamak isterim.

Hee ben öyleyim işte, sessiz, sakin yerlerde acayip sıkılıyorum..
Okuduğum şehirin kışı çetini geçerdi ve saat akşam 9 olduğunda sokakta bir kaç öğrenciden fazlası olmazdı.
Yürüyüş yolu vardı ve etrafındaki mağaza, market, bakkal her ne varsa saat 9 olunca kepenkleri indirirdi.
Nasıl zorlandım anlatamam. Ben alışmışım kafamı uzattığım da insan topluluğu görmeye, o şehirde kaldığım boyunca kendimi orada sadece ben varmışım gibi hissediyordum..

Meleknaz, sanırım görüntü itibariyle öyle yorum yapıyorlar. Bir de gökdelenlerimiz,
residance!!!larımız, kocaman alışveriş merkezlerimiz yok. Bizim için gezmek demek
Kordon'da çimlere yayılmak, Küçükpark'ta kalabalığa karışmak.

Hep bekleriz İzmir'e senin gibi akil dostları...

Ben istanbul hayraniyim. Yurtdisinda yasiyorum. Esim istanbuldan buraya geldi. Tatillerde istanbuldayiz k.validelerde. Ama cok seviyorum. Arkadasin dedigi gibi bogazi, kiz kulesi herseyi cok güzel o insan kalabaliklari bile rahatsiz etmiyor beni. Normalde kalabaliktan nefret ederim. Pazar günleri bile istedigin gibi gez dolas heryer acik. Bizim burda pazar günleri ekmek almaya bile gidemezsin heryer tatil.
Belki yasanti olarak zordur istanbulda gibi geliyor yani sadece tatil amacli geldigimiz icin ama bazen düsünmüyor degilim oraya yerlesmeyi

ben de Ankara' da okuyorum. Ankara'ya küçük bir şehirden geldim

aynen ben de senin gibi kalabalıktan, trafikten, mesafelerden bıktım

memleketimin gözünü seveyim

mezun olunca memleketime geri döneceğim zaten

büyük şehirde kalmaya hiç niyetim yok

memleketimde her yere yürüyerek gidiyoruz böylesi daha güzel

Sizi akdenize alabiliriz arkadaşlar herşeyi ucuz bir tek doğal gaz yok bir iki ilçeye verilmiş diger ilçelerede verilecek asgari ücretle çok rahat geçinilebilir benim yaşadıgım yerde ilçe oldu aslında merkezdik fakat daha sonra bölündü tüm şehir ilçelere ayrıldı meyvesi sebzesi,ekmegi,gıdası.giyimi herşeyi ucuz ben yaşadıgım şehirde çok mutluyum

gülenyelken,biz köy demedik,bilakis ne kadar medeni dedik ilk görüşte.

Görür görmez vurulduk İzmir'e :) Şimdi her sene geliyoruz.

İstanbul'da yaşamayacaksam,mutlaka İzmir'de yaşamak isterim.

off benim de kocamın da hayali izmir' de yaşamak izmir dikili' de hem de gönül bağımız var oraya dikili olmasa bile izmir de yeter bize valla inşallah nasip olur. ben de istanbul'u hiç ama hiç sevmiyorum

ben izmir' i bile değil dikili' yi istiyorum valla

İstanbul.. Doğduğum, büyüdüğüm şehir..
Eşim, dostum, akrabalarım ve ailemi barındıran..
Yaşanmışlıklarımın okullarımın bulunduğu şehir..

Metrobüs işkencene
Her cins insanına
Trafik illetine rağmen

Seni çok seviyorum, bir gülün dikeni gibi düşünüyorum ulaşım sorununu senin.. Her sabah akşam işe gelip giderken batsa da seni sevmekten koklamaktan vazgeçmeyeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…