İstanbulda yaşamaktan nefret ediyorum.

istanbuldan nefret ediyorum hele ki avrupa yakasından anadolu kadıköy falan bir nebze daha iyi.
Yine de akdenizde bir şehirde yaşamak isterdim.

İstanbul yaşaması en zor şehirlerden biri.Gezmesi güzel desem trafikden kaç kere gideceğimiz yerden vazgeçip başka yerlere gitmişliğimiz vardır.Devletle belediyeyle işin olsa 3 günde halledemezsin.Küçük yerde 2 dk. arabasız bütün işleri tıkır tıkır halledersin.Gürültü ayrı sorun hava kirliliği nefes alamazsın.Biz 2003 de kaçtık kurtulduk.İsteyen herkese Ege'nin küçük bir sahil kasabasında yaşamak nasip olsun.Bizim hayalimizdi geçek oldu.

Evet trafik çok fena anadoluya geçmek için 2 saatten fazla zamanımız geçiyor avrupa yakasındayım ben ama İstanbuldan başka bir yerde yaşıyamam sanırsam :81:

İstanbul'un en sessiz sakin trafiğin 0 olduğu yerinde yaşıyorum..

Aydan aya İstanbul'un içine giderim ama duramam

Havası suyu her şeyi kötü,

Yaşadığım yere gelince aşık oluyorum her seferinde...

Kokusu havası suyu her şeyiyle bir başka..

Hadi Anadolu yakası idare eder de, o Avrupa nedir öyle?

istanbuldan nefret ediyorum hele ki avrupa yakasından anadolu kadıköy falan bir nebze daha iyi.
Yine de akdenizde bir şehirde yaşamak isterdim.

Bende Avrupa yakasında doğdum büyüdüm,gençliğimiz çok güzel geçti istiklal caddelerinde,sinemalarda cafelerde.Çok değil 10 yıl önce bambaşkaydı bu kadar trafik kalabalık yoktu. Ama hayır,evlendikten sonra taşındığım anadolu yakası daha güzel yaşamak için.
Birazda işyerimin uzak oluşundan dolayı nerede ise günde 3 saatim yollarda geçiyor. :26:
Nefret ediyorum demek ona haksızlık olur zira hani sana çok çektiren eziyet eden sevgililer olur ama sevmekten vazgeçemezsin Istanbul aynen öyle.
Seviyorum aşığıyım yine de..

Avrupa yakasından ben de hoşlanmıyorum, anadolu ise caaaannnn
Ben İstanbul aşığıyım...
Avrupada eğlen,anadolu yakasında yaşa

herkes elinde olmayani istermis ya :26:

istanbulda yasamak... bir hâyâl benim için mesela...

sasirdim nefret ediyorum diye görünce

İstnabulun en huzurlu ilçesinde yaşıyorum. Bazen karşıya geçiyoruz fakat hemen dönesim geliyor oradaki oksijen bile oksijen değil arkadaş.

aynen kaçıp gidesim var bu şehirden,boğuyor nefes alamıyorum bu şehirde burada doğdum burada büyüdüm yinede sevmiyorum bu kalabalığı bu gürültüyü elimde olsa bir sahil kasabasına yerleşsem

ben izmir' i bile değil dikili' yi istiyorum valla

Dikili, Çandarlı, Foça, Seferihisar, Urla, Özbek Köyü, Karaburun, Mordoğan...
Ben de hepsine bayılıyorum.

Bunların dışında İzmir'den çok uzakta bir yer var çok çok beğendiğim.
Sinop Gerze... Nasıl bir yer orası öyle... Rüya gibi...

Doğup büyüdüğüm, başka bir yerde asla yaşamayı düşünmediğim, beni kendine bağlayan şehir İstanbul..

Trafik, kalabalık ve pahalılık denmişte.. Evet büyük şehir olduğu için var, hepte olacak. Ama gerçekten abartıldığı gibi de değil. Anadolu yakasında oturuyorum, 5 sene boyunca her gün avrupaya geçip dönüyorum. Bir kere bile 2 saat sürmedi trafik. 20 ile 40 dk arasında değişiyor ( toplu taşımayla )

pahalılık ise, istanbul çok çeşitli bir yer. her bütceye hitap eden gezme görme ve alışveriş yapma imkanı mevcut. Bu konuda gayet çeşitli.

kalabalık ise; metropol olduğu için normal. Yaşanılan semt iyi seçilirse, kuru kabalıktan, hebele hübele insanlardan son derece uzak sakin bir yaşam alanı verebilen bir şehir.

Ben çok seviyorum..

Aaahhhh AAAAAAAhhhhhhhh...

Istanbul bence dunyanin en guzel, en buyulu sehri..

Normalde istanbullu degilim. evlenmeden sadece gezmeye ya da alisveris icin gelirdim bir kac gun kalirdim. Ama 10 gunden fazla curcunasina dayanamazdim..

Ama oyle bir buyusu var ki.. memleket oldugundan midir nedir bilemicem. evlendim yurtdisina ciktim. kendi mahallem, sokagim, sehrim, evim bir yana; bir de nedense hep istanbul aklimda bir yerlerde.. cok ozluyorum. Vatana dondugumde havalimanindaki mutlulugumu bile tarif edemem..

evet dogrudur curcunasi, karmasasi, trafigi bunaltabilir,. ama bundan arasira siyrilip kafa dinlemenin de cok yolu var bence.

Bence her seyin tadini cikarin..

Herhangi bir resmi dairede sizi azarlayan , kendini oranin agasi sanan memuru bile ozluyorum ben bazen :)

Gercekten tadini cikarin.. istanbulun curcunasi kadar kafa dinlemenize de yardimci olabilecek yerleri var. bunu ogrenin ve memleket havasini doya doya yasayin.

istanbull ahhhh boğazda balık keyfi,adalar....
bebekte yürüyüş,ortaköyde kumpir....
ne zaman kavuşcam sana dünya güzeli şehir...

ayy şiir gibi oldu kızlar:))
gezmek için harika ama yaşamak için biraz zahmetli bir şehir.
istanbulda boğazda otursam tamam da başka yerleri çekilmez:)

malesef eşimin işinden dolayı istanbula yeni taşındık ben burda yaşamıyorum ya dişimi sıkıyorum sabrediyorum dışarı çıkmak azap gibi geliyor doktora gitmem lazım hep bir bahane buluyorum gitmiyorum hiç mi sevmem hiç mi alışamam yok bir an önce geri dönmek istiyorum ama en az 2 yıl beklemeliyiz

evet insanın memleketi gibisi yok işte benim için de memleket Ankara demek öyle özlüyorum ki orda evlendim 1 yılcık evimin tadını çıkardım şimdi yeni evlenecek bir çift oturacakmış öyle kıskanıyorum ki hala benim evim orası diyorum İstanbul üstüme üstüme geliyor sanki geri dönmek için hep plan yapıyoruz eşimle

Belli başlı bölgelerinde yaşanılır çokta keyifli yaşanır ben çok seviyorum başka bi şehirde yaşayamazdım turkıyede

Ama tabikide avrupayla kıyaslarsak bir dk bile durulmaz

İstanbula taşınmak üzereyken son anda vazgeçtik...Burada başka bir ev bulduğumuz için....Ben İstanbulun trafiğini sevmiyorum açıkçası....

Aklım İzmirimde..........................

Memleketimim sokaklarını özledim.
Kadıköyümü özledim.
Vapurda çay-simitle esneye esneye işe gitmeyi özledim.
Caddede kokoş , Beyoğlunda salaş olmayı özledim.
Her aradığımı elimin altındaymış gibi bulabilmeyi özledim.
Bir mağazada ayakkabı 300 tl iken biraz ileride aynı ayakkabıyı 30 tl 'ye bulmayı özledim.
Trafiğini bile özledim , düşünün artık

İstanbul güzeldir , her yerden her çeşit insanıyla Türkiyenin mozaiğidir bana göre.

Ömrümün 26 yılını geçirdiğim , dedelerim doğduğu topraktır bana kalsa kıymetini bilip , tadını çıkartın ; başka bir gözle bakın onun keşmekeşine derim

tam konusuna denk geldim
bu istanbul kpss tercihlerinde hep gözüme takılıyor
bir yandan bütün aktiviteler orada gezecek görecek çok yer var büyülü bir şehir ama
diğer taraftan da o kalabalık gürültü karmaşa düşününce bile rahatsız ediyor beni
izmir bile bir haftadan sonra basıyor
insanlar üzerime üzerime geliyor
bir yere gideceksin koşturmaca
dolmuş şoförleri sinirli :)

orta büyüklükte bir şehirde yaşamanın rahatlığına alıştık biz...
her yere yürüyerek gidiyoruz, saat 3de bile hastaneye gidip muayene olabiliyoruz aynı şekilde devlet dairelerinde de her saatte işimizi gördürüyoruz
insanlar büyük şehirdeki gibi sinirli değil trafikte kavga çıkmıyor
bu yönden düşününce de benim gibi rahatına düşkünler için büyükşehir kesinlikle kabus gibi...
karar veremedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…