İstanbulda yaşamaktan nefret ediyorum.

Ben İstanbul'un Beykoz ilçesinde yaşıyorum ve işim gerçekten çok zor.
İstanbul'un en güzel yerlerinden biri fakat Kadıköy'e,Taksim'e vs. gerçekten uzak.
Kadıköy 1.5 saat sürüyor.Hele Kavacık trafiği insan gerçekten bıkıyor.
Bir de ben her hafta sonu Kadıköy'e gidiyorum.Üniversiteyi kazanıp bitirdikten sonra ciddi anlamda İzmir'de yaşamayı düşünmeye başladım.

istanbul çok güzel bir şehir ama insanlar yaşanmaz hale getiriyolar
pılını pırtını toplayan istanbulda alıyo soluğu...
aslında şu trafiği haififletmek için marmaraylar, metrolar, köprüler yapacaklarına
kendi memleketine gitmek isteynlere yardımcı olsalar imkan tanısalar
bu şehir tadından yenmez...
ayrıca evet çok pahalı
özellikle sağlık, ulaşım çok çok pahalı...

ulaşım gerçekten pahalı ama..
trafikle baş edebilmek için kullanılması gereken üç yol var : vapur / sarı dolmuş / metrobüs

sarı dolmuş fiyatları yüksek, taksim - bostancı arası 15 20 dk gibi sürse bile, sabah akşam 7 lira verilmesine hangi maaş dayanır?

metrobüste zaten kalabalık çok, ben binerken çok vakit kaybediyorum, insanlar nasıl çılgınlar gibi kapıdan 30 kişi sığışmaya çalışıyorlar anlamıyorum, çok korkunç bir görüntü. iş çıkışı ve sabah saatlerinde "asla" dediğim bir şey metrobüs. zaten güzargahıma da ters, sabır diliyorum metrobüs çilesi çekenlere.

İstanbul o metrobüsler otobüsler gibi tıklım tıklım doldu, yaşam alanı kalmadı, kota koyabilseler keşke...

İstanbul sevilmez mi yaaa..... İzin gelse de İst'a gitsek diye bekliyoruz..Her gidişimizde mutlaka boğaz turu bebekte kahve..ortaköy'de kumpir..

kızlar şu başlıkta istanbul'u övmeyin ya allah aşkına şuraya iki dakka teselli bulmak için girmiştim ben karadenize atandım da bugün çok söyleniyordum ama şimdiden üzülmeye başladım. gitmeden bi ortaköy taksim moda beni bekler artık

İstanbuldan asla vazgeçmem..başka şehre gidince burda nasıl yaşıyorlar sıkılmıyorlar diyorum hep.İnanılmaz özlüyorum dönünce oh be diyorum. Her türlü imkan var, sineması tiyatrosu fuarlar kurslar vs . her bütçeye göre imkan var, alternatif çok. Evimide işime yakın yerden kiraladım, yol sıkıntısı çekmiyorum, haftasonları da metrobüsle heryere gidebiliyorum..

Istanbul'da hatri sayilir bir sure yasamis bir insanin baska yerde yasayamayacagini dusunuyorum. Ben Istanbul'da dogup buyudum. Cesitli yer gezdim, simdi de yurtdisinda yasiyorum. New York City'den tut cesitli Amerika eyaletleri, onun yaninda Turkiye'nin guneyini de, egesini de gordum. Yok, Istanbul'da yasamisliktan sonra hicbiryer tatmin etmiyor beni.

Sosyal hayat acisindan Istanbul bambaska be.
Goruntusu, denizi, gezmesi tozmasi, hersey yakininda olmasi...vs vs
Hafta sonu, aileler resmen sokaklara akiyor.
Bazen o kadar ozluyorum ki, internetten canli yayin kameralardan izliyorum Istanbul'u.

Yurtdisinda, aksam 8den sonra heryer kapaniyor. Misal, o saatten sonra sigaran bitti mi ahanda kaldin ortada, eee heryer kapali ne yapicaksin! Pazar gunlerden bahsetmiyorum bile.
Ulasim derdi diyorsunuz, bazi yerlerde burda saate bir otobus var. Kis gunu felaket.

Bekle beni Istanbul, haftaya ordayim Allah'in izniyle

İstanbul çokta pahalı bir yer değil aslına bakarsanız. Yani heryerin belli başlı ucuz-pahalı semtleri vardır. Alışveriş için belli semtlerde 2 tl ye bile bluz hırka vs bulabilirken magazalarda kat kat pahalı alınabiliyor.

Kısacası semtine göre değişiyor. İstanbulda yaşıyorum normalde okul için başka bir ilin küçük bir semtine geldim burada alışveriş için tek bir magaza bile yok ayrıca tek bır dolmus calısıyor 4 tl. benim için suan istanbul sudan ucuz geliyor ne yazık ki..

2 sene olacak istanbul'a geleli seviyorum burayı...İstanbul bir başka..

Küçükken hep hayal ederdim istanbul'u burada yaşamayı çok isterdim...Bütün universiteden arkadaşlarım neredeyse burada yaşıyor..

İş imkanı fazla..Mentropol şehir en azından her türlü eğlence için musait herşey bol..

I love you İstanbul !

Lütfen yer değiştirelim ..
Ben yıllardır istanbul'da yasamanın bır yolunu arıyorum ,
Bulundugum yerde ki imkansızlıklardan dolayı ..
Siz İstanbul'dan kacmaya calısıyorsunuz ..
Hayat nekadar adaletsız böyle ..

İnanın bana hıcbıyer ucuz değil kolay değil,
Para varsa heryer iyi
Yoksa heryer kotu kısa ve net.

Aaah İstanbul, her gün trafikte 3-4 saat geçiriyorum. Ama İstanbul bu, bazı şeylere de katlanmak gerekiyor. İzmirde Ankarada ve daha pek çok şehirde yaşadım ama İstanbulun eşi benzeri yok. Açıkçası değerini bilmeyenlere de "o zaman yaşama kardeşim zaten yeterince kalabalığız!!" demek istiyorum ama şartlarmış, şunlarmış bunlarmış, bahaneleri çok... Her neyse özetle İstanbul candır değerini bilmeyenleri de zorla tutmuyoruz :)

sevginizi takdir ediyorum ne güzel ama biraz empati kursak herkes de sevmek zorunda değil ki keşke zorla tutan siz olsaydınız da gözümüzü kırpmadan basıp gitseydik ama size göre bahane olan şartlar yüzünden ya da şöyle diyelim ekmeğin nerede sen orada derler ya ben içerledim şahsen sizin söylediğinize

Anadolunun turistik yerlerine gittiysen ucuzluk bulamamış olabilirsin. Hangi saatler çıkılıp hangi saatler çıkılmayacağını bilmek de yetmiyor. İşe giderken napıcaksın veya dönerken ben çıkmıyım trafik vardır mı diceksin veya haftasonları çocukların gezmek için seni beklerken trafik vardır her yer kalabalıktır mı diceksin? Mecbur herkes gibi sen de dışardasın ama boğuluyorum ben. İstanbul güzel güzel olmasına ama taştı artık. Maalesef o çoğu insan gibi ben de burada bir iki yıl daha yaşamaya mecburum...

a

20 dakikada hangi ilçeden hangii ilçeye gidiyorsun merak ettim. Kadıköy eminönü vapur hattı mı? Alışveriş derken ben kira, yol, eğitimden bahsediyorum. Yoksa kıyafet ıvır zıvır vs değil. İstanbul o konuda daha ucuzdur hatta kıyafettir eşyadır.

Evle iş yeri arasında mesafe varsa cidden hergün İstanbul'un karanlık yönünü görmeye mahkumsun. Ben mesela evi calıstıgım yere yakın tuttum sabah çok erken gidiyorum araba olmuyor ama yürüme mesafesinde. Haricinde istedigim yere ulaşım aracı var. Kiralar pahalı değil normal düzey diğer şehirlerle karşılaştırınca. Kücük ilde ilçede de calıstım kıyafet yiyecek kira vs açısından masraf istanbul'dan biraz daha fazlaya mal oldu bir de sıkıldığınızla kalıyorsunuz çok alternatifiniz yok. İstanbul icin ailemi karşıma aldım geldim bir buçuk senedir burdayım memnunum geri dönsem dediğim zaman olmamıştır. Yıllar geçtikçe tabiki insan hareket kabiliyeti azalıyor gürültüye tahammülü olmuyor bi de zevkleri de değişiyor o zamanlara gelirsem sakin bir yerler düşünebilirim.

istanbula işim için gittiğimde orda acayip içime sıkıntı giriyor bende istanbulu sevemedim
üstüne üstün benim burdan aldığım şeylerin fiyatların aynısı ordada aynı fiyata satılıyor
ne anladım ben ucuzluğunu tekstil yeri olucak bide.
İstanbulda yaşayanlara Allah sabır versin nişanlımada dedim hayatta yaşamam bu şehirde
nişanlımın doktor arkadaşlarıda sırf bu hırsızlık ve trafik yüzünden ordan ayrıldılar.
istanbul sevemedim seni ((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…