İstanbullu kızlar uyuyacak mısınız?

Ben dün akşam ay tutulmasından önce cama çıktım baktım. Normalde ay evimde sol cephede görünür ama o akşam sağ taraftaydı ve yakındı sanki elimi uzatsam tutacak dibiydim. Tam da dolunay kocamandı bende allah allah dedim. Tutulmadan haberim yoktu.
Tutulmaların tetiklediğini düşünüyorum bende nedense.
Bu akşam da ay yine ters tarafta. Garip gerçekten
 
Depremi hissettim.
Hem de oğlum bir koltukta uyurken, ben karşı koltukta uyuklamak üzereyken.

Hissettim şiddetini ve süresini dikkate aldım ve hiç dikilmedim bile.
Devam ediyor mu diye dinledim hareket yoktu. Birkaç saniye uzun sürseydi oğlumu kaptığım gibi çıkardım.

Eşim aradı hemen dışardayken. O hissetmemiş "sorun yok yatıyoruz" dedim..

Malesef deprem ülkemizin gerçeği. Eğer bu gerçekle yaşayamıyor ve hayat kalitenizi bu derece düşürüyorsa bence çözüm yolu arayın.
Uyumamak, sürekli panik halde oturmak bunun bir çözümü değil.
 

Eğer ilgisi varsa bu sene bol depremli bir sene olur. Zira tutulma çok olacak..
 
Eğer ilgisi varsa bu sene bol depremli bir sene olur. Zira tutulma çok olacak..
Türkiyeden görünecek tutulmalar türkiyeyi etkiler diye düşünüyorum. Yıl içinde olacak tutulmaların hepsi bizden görünecek mi?
Umarım hiç bir ülke ve insan zarar almaz. Ama ahir zaman geldi depremler sürekli oluyor malesef. Gün geçtikçe şiddetleniyor.
 
Tutulmadan dolayı mı acaba?
 
Uyumamak çözüm değil ama uyuyamıyoruz esergry hanımcığım. Kafama biri sert bir cisimle vursa da bayılsam, böylece dinlenmiş olurum diye bekliyorum şuan.

Bu arada fay hattından uzaklaşmak için Göktürk civarlarına taşındık, binamız bir üniversitede tez konusu olacak kadar sağlam bir yapı. Çok katlı değil, 5 katlı bana çok geliyor ya neyse. Biz çözümü böyle bulduk. Ama uyuyamıyorum ya. Eyüp'ün zemini de muhteşem değil, onu bile kafama takıyorum şuan. Bugün kütüphanemin camları zangırdadı. Duvara monte etmemiştik, yeni taşınma sebebiyle, eşim hemen onları halletti. Dolaplarınızı duvara sabitleyin hanımlar. Evler yıkılmasa bile bu devrilen dolaplar hem insanları yaralıyor, hem evden çıkmayı engelliyor.
 
Öncekini atlattım unutmuştum hatta ama bugünde tekrarlayınca ve devam edince tırstım cidden dışsarı çıkmadm çok panik olmadm ama nasıl desem bu gerçeği bilirken bilmemek bi devam edemiyosun
 
Depremden sonra senin konun aktif olack mi diye merak ettim neyseko biri açtı konuyu , valla heryerde deprem riski var ama kara cahil olduğum yerin cok tehlikeli olduğunu bilmiyordu 3 sene önce gelirken sadece bir ildi şimdi korkularımin merkezi.
 
Canim ben bursadayim burda bile hissettim Allah yardim etsin hamilesin dikkat fazla korkma
 
Biliyor musun bundan önceki depremde eylüldeydi heralde eşyaları sabitlemek için 4 tane mobilyacıya gittik gelecez dediler gelmediler. Arada aciklik var dolaplardan onun icin gelip ölçü almalari lazım ama hiçbiri gelmedi küçük is olarak görüyorlar. Seyi merak ediyorum mesela gardrop sabitlendi diyelim tutar mi yine büyük bir depremde. Hafta ici yine bir tur atariz ama canım sıkılıyor arayacaz diyorlar gelmiyorlar
 
Gündüz deprem olduğunda ise uyuyordum.
Saat 15.30 da yatağa girdim.
Çok ilginö bir şekildr aklıma deprem geldi.
Eşim salonda çalışıyordu.
Dedim ki içimden o orada, ben burada.
Deprem olmaz inşallah.
İçime mi doğdu nedir ?
Sonea ben uyurken deprem olmuş
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…