- 10 Ağustos 2018
- 3.797
- 7.724
- 108
- Konu Sahibi 41ask_derin
-
Ben dün akşam ay tutulmasından önce cama çıktım baktım. Normalde ay evimde sol cephede görünür ama o akşam sağ taraftaydı ve yakındı sanki elimi uzatsam tutacak dibiydim. Tam da dolunay kocamandı bende allah allah dedim. Tutulmadan haberim yoktu.Bende bulutlardan ve denizin görüntüsünden anladım hatta çektimde ve bu gecede ayın çevresinde aynı bulutlar var. instagramda astrolog var bir tane oda gökyüzünü izleyerek tahmin yürütüyor ve ay tutulmasıda tetikledi evet. Tekirdağdaki ise deprem fırtınasıymıs silivriyle alakası yokmş ama tetiklemiş
Türkiye deprem kuşağı üzerinde tem güvenli bir il yok. Kaf daf zaten bizi bitiyor.En güvenli iller nereler acaba
Ben dün akşam ay tutulmasından önce cama çıktım baktım. Normalde ay evimde sol cephede görünür ama o akşam sağ taraftaydı ve yakındı sanki elimi uzatsam tutacak dibiydim. Tam da dolunay kocamandı bende allah allah dedim. Tutulmadan haberim yoktu.
Tutulmaların tetiklediğini düşünüyorum bende nedense.
Bu akşam da ay yine ters tarafta. Garip gerçekten
Camdan isterseniz çekeyimGece gece bulutu nerden gördünüz
Türkiyeden görünecek tutulmalar türkiyeyi etkiler diye düşünüyorum. Yıl içinde olacak tutulmaların hepsi bizden görünecek mi?Eğer ilgisi varsa bu sene bol depremli bir sene olur. Zira tutulma çok olacak..
Cekin cidden merak ettimCamdan isterseniz çekeyim
Tutulmadan dolayı mı acaba?Ben dün akşam ay tutulmasından önce cama çıktım baktım. Normalde ay evimde sol cephede görünür ama o akşam sağ taraftaydı ve yakındı sanki elimi uzatsam tutacak dibiydim. Tam da dolunay kocamandı bende allah allah dedim. Tutulmadan haberim yoktu.
Tutulmaların tetiklediğini düşünüyorum bende nedense.
Bu akşam da ay yine ters tarafta. Garip gerçekten
Uyumamak çözüm değil ama uyuyamıyoruzDepremi hissettim.
Hem de oğlum bir koltukta uyurken, ben karşı koltukta uyuklamak üzereyken.
Hissettim şiddetine ve süresini dikkate aldım ve hiç dikilmedim bile.
Devam ediyor mu diye dinledim hareket yoktu. Birkaç saniye uzun sürseydi oğlumu kaptığım gibi çıkardım.
Eşim aradı hemen dışardayken. O hissetmemiş "sorun yok yatıyoruz" dedim..
Malesef deprem ülkemizin gerçeği. Eğer bu gerçekle yaşayamıyor ve hayat kalitenizi bu derece düşürüyorsa bence çözüm yolu arayın.
Uyumamak, sürekli panik halde oturmak bunun bir çözümü değil.
Öncekini atlattım unutmuştum hatta ama bugünde tekrarlayınca ve devam edince tırstım cidden dışsarı çıkmadm çok panik olmadm ama nasıl desem bu gerçeği bilirken bilmemek bi devam edemiyosunDepremi hissettim.
Hem de oğlum bir koltukta uyurken, ben karşı koltukta uyuklamak üzereyken.
Hissettim şiddetini ve süresini dikkate aldım ve hiç dikilmedim bile.
Devam ediyor mu diye dinledim hareket yoktu. Birkaç saniye uzun sürseydi oğlumu kaptığım gibi çıkardım.
Eşim aradı hemen dışardayken. O hissetmemiş "sorun yok yatıyoruz" dedim..
Malesef deprem ülkemizin gerçeği. Eğer bu gerçekle yaşayamıyor ve hayat kalitenizi bu derece düşürüyorsa bence çözüm yolu arayın.
Uyumamak, sürekli panik halde oturmak bunun bir çözümü değil.
Bilemiyorum, ilk gördüğümde tutulmadan haberim yoktuTutulmadan dolayı mı acaba?
Depremden sonra senin konun aktif olack mi diye merak ettim neyseko biri açtı konuyu , valla heryerde deprem riski var ama kara cahil olduğum yerin cok tehlikeli olduğunu bilmiyordu 3 sene önce gelirken sadece bir ildi şimdi korkularımin merkezi.Türkiyeden görünecek tutulmalar türkiyeyi etkiler diye düşünüyorum. Yıl içinde olacak tutulmaların hepsi bizden görünecek mi?
Umarım hiç bir ülke ve insan zarar almaz. Ama ahir zaman geldi depremler sürekli oluyor malesef. Gün geçtikçe şiddetleniyor.
Bu şekildeCekin cidden merak ettim
Canim ben bursadayim burda bile hissettim Allah yardim etsin hamilesin dikkat fazla korkma50 küsür mikro deprem sonrası silivride olmasıuzmanlar hiç içaçıcı konuşmuyor korkuyorum yalnızım bu sene beklenen büyüğün yakın olduğunu söylüyorlar uykusuzluktan bayılcam ama uyuyamıyorum insanlar hayatlarına devam ediyor arkadaşlarım eğlenmeye gitti ben korkuyorum
Canım olabilir yarın yağmur bekleniyor yat uyu bak hamilesin de lütfen bende İstanbul da yaşıyorum korkunun ecele faydası yık Allah’a emanetiz hepimizBu şekilde
Burdan gorunmuyo bulut baktım camdan yokCanım olabilir yarın yağmur bekleniyor yat uyu bak hamilesin de lütfen bende İstanbul da yaşıyorum korkunun ecele faydası yık Allah’a emanetiz hepimiz
Biliyor musun bundan önceki depremde eylüldeydi heralde eşyaları sabitlemek için 4 tane mobilyacıya gittik gelecez dediler gelmediler. Arada aciklik var dolaplardan onun icin gelip ölçü almalari lazım ama hiçbiri gelmedi küçük is olarak görüyorlar. Seyi merak ediyorum mesela gardrop sabitlendi diyelim tutar mi yine büyük bir depremde. Hafta ici yine bir tur atariz ama canım sıkılıyor arayacaz diyorlar gelmiyorlarUyumamak çözüm değil ama uyuyamıyoruzesergry hanımcığım. Kafama biri sert bir cisimle vursa da bayılsam, böylece dinlenmiş olurum diye bekliyorum şuan.
Bu arada fay hattından uzaklaşmak için Göktürk civarlarına taşındık, binamız bir üniversitede tez konusu olacak kadar sağlam bir yapı. Çok katlı değil, 5 katlı bana çok geliyor ya neyse. Biz çözümü böyle bulduk. Ama uyuyamıyorum ya. Eyüp'ün zemini de muhteşem değil, onu bile kafama takıyorum şuan. Bugün kütüphanemin camları zangırdadı. Duvara monte etmemiştik, yeni taşınma sebebiyle, eşim hemen onları halletti. Dolaplarınızı duvara sabitleyin hanımlar. Evler yıkılmasa bile bu devrilen dolaplar hem insanları yaralıyor, hem evden çıkmayı engelliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?