Bilmiyorum hakli olabilirsiniz ama ben dayanamadim abimin yakini sayilir bu kız ve şuan onu öyle görünce ailesinin halini hayal ediyorum belki sizi değil bizi degil ama o aileyi rahatlatacaktir bu cezayi almaları. Ki ben olsam yapamam ama o aciyi biz yasamiyoruzBen pek mutlu olmadim okuduklarim ile. Içimizdeki hayvansal duygularin hakim olmasi o kadar kolay ki. Linç etmek, linç etmek istemek o kadar kolay ki,..
Oysa o yazidaki seyler harbiden yapiliyorsa bizde insanligimizi kaybediyoruz. Özgecani öldüren psikopat hayvanlarin ve bizim arasinda pek fark kalmiyor. Ki diyelim bu katiller hak ediyor bu muameleyi, çizgi nerede çekiliyor? Herkes bir sekilde o hapise giriyor. Kim belirliyor kim, neyi hak ettigini? Hapiste böyle muameleri ben onaylayamiyorum. Neticide birçok suçsuz var hapiste. Türkiyenin tarihi hep böyle muamele görmüs gençler ile dolu. Birçok genç sirf ideallerin pesinde kostu diye, iskence görerek öldü.
Ha ben ideallerin pesinde kosan gençleri ve Özgecanin katillerini ayni kefeyemi koyuyorum? Asla! Ama iskence eger suçsuza bile uygulaniliyorsa, iskence ortadan kalkmali.
Hepsinin destek almasi gerekecek bence zaten kolay kolay kabuk baglayacak bi yara değil bu. Benimde kiz kardesim sehir disinda Allah korusun onlarıDüşünemiyorum ailesini ben sıyırırdım sanırım intihar ederdim çok acı bir ölüm.
Kardeşim yatılı okuyor liseyi otobüse bindiriyoruz sonra okuduğu sehirde minibüse de biniyor,düşünmeye çalışıyorum onu özgecanın yerinde..Bırakmazdım herhalde o adamların peşini,adalet falan umrumda olmazdı müebbeti yerdim.
Bizim ülkenin tutnacak tarafi kalmadi artik cehennem gibiBizim ülkede hiçbir şey de modern değil,böyle suçlara ceza verirken birden hümanist,modern oluveriyor.ABD california da var bu ceza.Caydırıcı olur mu olmaz mı bilemem ama olmalı bu ceza.
Gerçi yine 10 sene sonra falan biri halka yaranmak icin af çıkarır,katiller salınır..Sonra da bu katilleri bulup kendi cezasını veren yakınlar suçlu olur.
Çok azda olsa cezasiz kalmadık larını bilmek iyi gelir diye umuyorumBen bunları biliyorum zaten, erkek arkadaşım anlatmıştı. Dayanamayıp intihar edenler çokmuş zaten hapistee. Ama içim soğumuyor ki. Yapanların bile soğumuyodur. Özge şu an toprağın altında. Ve daha bir sürü çocuk ve kadın...
Ben pek mutlu olmadim okuduklarim ile. Içimizdeki hayvansal duygularin hakim olmasi o kadar kolay ki. Linç etmek, linç etmek istemek o kadar kolay ki,..
Oysa o yazidaki seyler harbiden yapiliyorsa bizde insanligimizi kaybediyoruz. Özgecani öldüren psikopat hayvanlarin ve bizim arasinda pek fark kalmiyor. Ki diyelim bu katiller hak ediyor bu muameleyi, çizgi nerede çekiliyor? Herkes bir sekilde o hapise giriyor. Kim belirliyor kim, neyi hak ettigini? Hapiste böyle muameleri ben onaylayamiyorum. Neticide birçok suçsuz var hapiste. Türkiyenin tarihi hep böyle muamele görmüs gençler ile dolu. Birçok genç sirf ideallerin pesinde kostu diye, iskence görerek öldü.
Ha ben ideallerin pesinde kosan gençleri ve Özgecanin katillerini ayni kefeyemi koyuyorum? Asla! Ama iskence eger suçsuza bile uygulaniliyorsa, iskence ortadan kalkmali.
Bilmiyorum hakli olabilirsiniz ama ben dayanamadim abimin yakini sayilir bu kız ve şuan onu öyle görünce ailesinin halini hayal ediyorum belki sizi değil bizi degil ama o aileyi rahatlatacaktir bu cezayi almaları. Ki ben olsam yapamam ama o aciyi biz yasamiyoruz
Büyük konuşma ne olur, ne büyük söz ettiysem başıma geldi tövbe de...Düşünemiyorum ailesini ben sıyırırdım sanırım intihar ederdim çok acı bir ölüm.
Kardeşim yatılı okuyor liseyi otobüse bindiriyoruz sonra okuduğu sehirde minibüse de biniyor,düşünmeye çalışıyorum onu özgecanın yerinde..Bırakmazdım herhalde o adamların peşini,adalet falan umrumda olmazdı müebbeti yerdim.
Kimyasal hadım etme cezası için referanduma gidilse,evet çıkar ülkeden.Düşünülmeli bence.
Elbette bu kiza yapilan, ailesine yapilan çok büyük bir kötülük. O ailesinin yasadigi kelimeler ile anlatilmaz. O kiz o yasadigi son anlari kelimeler ile anlatilmaz fakat bunun çaresi hapislerde iskence görmek degil kanimca. Yada aileni bir nebze rahatlarsa bile, bu sadece kisa dönemlik bir sey. Özgecana olan ne yazikki tek olay degil. Son yillardir kadina karsi siddet artti ve bunun uzun vadede çözümleri bulunmasi gerekiyor
Bunun çaresi ilk basta bu tür katillerin ömür boyu hapiste kalmasidir. Öyle 10 yil girip çikma olmayacak. Bu konuda tüm Türk ceza sistemi degismeli aslinda. Hapisten çikan insanlarda öyle ellerini sallaya sallaya degil, önce bakilmali bu insan dis dünyaya halen zarar verebilir mi? Zarar vermese bile dis dünyaya hazirlanmali, bir süre takip edilme,..
Tecavüz, cinayet gibi suçlarda poliste bilgilendirmeli. Burda neler okuyoruz, kadin esinden siddet görüyor, yada taciz, tecavüz oluyor, polis sadece gülüp geçiyor. Bu konuda harbiden bir mentalite degisikligi olmasi gerekiyor.
Ki korkarim ki insanlar bir iki yürüyüs yapar, isyan eder fakat devlet herhangi birsey halen yapmaz. Aklima Gizem geldi. Hani geçen sene yakilan kiz çoçugu var ya? Bak ondan sonrada insanlar isyan etmisti. Bakanlar felanda "biz genis kapsamli plan hazirliyoruz" diyorlardi ve sonra tabiki tek ses çikmadi. Iste Türkiyenin hali ne yazikki, bir olaydan diger olaya dalga dalga gidiliyor fakat hiçbirsey yapilmiyor
Elbette bu kiza yapilan, ailesine yapilan çok büyük bir kötülük. O ailesinin yasadigi kelimeler ile anlatilmaz. O kiz o yasadigi son anlari kelimeler ile anlatilmaz fakat bunun çaresi hapislerde iskence görmek degil kanimca. Yada aileni bir nebze rahatlarsa bile, bu sadece kisa dönemlik bir sey. Özgecana olan ne yazikki tek olay degil. Son yillardir kadina karsi siddet artti ve bunun uzun vadede çözümleri bulunmasi gerekiyor
Bunun çaresi ilk basta bu tür katillerin ömür boyu hapiste kalmasidir. Öyle 10 yil girip çikma olmayacak. Bu konuda tüm Türk ceza sistemi degismeli aslinda. Hapisten çikan insanlarda öyle ellerini sallaya sallaya degil, önce bakilmali bu insan dis dünyaya halen zarar verebilir mi? Zarar vermese bile dis dünyaya hazirlanmali, bir süre takip edilme,..
Tecavüz, cinayet gibi suçlarda poliste bilgilendirmeli. Burda neler okuyoruz, kadin esinden siddet görüyor, yada taciz, tecavüz oluyor, polis sadece gülüp geçiyor. Bu konuda harbiden bir mentalite degisikligi olmasi gerekiyor.
Ki korkarim ki insanlar bir iki yürüyüs yapar, isyan eder fakat devlet herhangi birsey halen yapmaz. Aklima Gizem geldi. Hani geçen sene yakilan kiz çoçugu var ya? Bak ondan sonrada insanlar isyan etmisti. Bakanlar felanda "biz genis kapsamli plan hazirliyoruz" diyorlardi ve sonra tabiki tek ses çikmadi. Iste Türkiyenin hali ne yazikki, bir olaydan diger olaya dalga dalga gidiliyor fakat hiçbirsey yapilmiyor
Müebbet hapisin hiçbir caydırıcılıgı yok,af çıkınca dışarıdasın.Hadi diyelim bunu da kaldırdılar,bu insanlara müebbet ödül olur.Ye iç yat televizyon bile var.Doğru olan hapiste işkence değil tabiki ama bir ülkede adalet yoksa,en alt tabaka kendi adalet sistemini oluşturuyor.Bu damak koğuşundakiler de aynı pislik,ama korku yarattıkları da bir gerçek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?