İşte özgecanın katillerinin göreceği muamele. okuyun içiniz sogusun

Ben bunları biliyorum zaten, erkek arkadaşım anlatmıştı. Dayanamayıp intihar edenler çokmuş zaten hapistee. Ama içim soğumuyor ki. Yapanların bile soğumuyodur. Özge şu an toprağın altında. Ve daha bir sürü çocuk ve kadın...

Bilmiyorum hakli olabilirsiniz ama ben dayanamadim abimin yakini sayilir bu kız ve şuan onu öyle görünce ailesinin halini hayal ediyorum belki sizi değil bizi degil ama o aileyi rahatlatacaktir bu cezayi almaları. Ki ben olsam yapamam ama o aciyi biz yasamiyoruz

Bizim ülkede hiçbir şey de modern değil,böyle suçlara ceza verirken birden hümanist,modern oluveriyor.ABD california da var bu ceza.Caydırıcı olur mu olmaz mı bilemem ama olmalı bu ceza.
Gerçi yine 10 sene sonra falan biri halka yaranmak icin af çıkarır,katiller salınır..Sonra da bu katilleri bulup kendi cezasını veren yakınlar suçlu olur.

Hepsinin destek almasi gerekecek bence zaten kolay kolay kabuk baglayacak bi yara değil bu. Benimde kiz kardesim sehir disinda Allah korusun onları

Bizim ülkenin tutnacak tarafi kalmadi artik cehennem gibi

Çok azda olsa cezasiz kalmadık larını bilmek iyi gelir diye umuyorum

Hatırlamak istemezdim o zamanlarıda ama,bir arkadaşım cezaevine girmişti.Anlatmıştı kendisi,küçük bi çocuğa tacizden mi tecavüzden mi yalan olmasın girmiş birisi.Herşeyden önce kişi gelmeden hangi suçla geldiği zaten yayılırmış gardiyanlar tarafından.Bu tür suçlarda yani.Sonra özellikle kalabalık koğuşlara gönderilirmiş bi süre sonra o kişi.Ve arkadaşımın koşuğunda tecavüzden içeri giren adamı,demir kıyafet dolaplarının kapaklarını sökerek dövmüş bütün koğuş.Temizlik hizmet sadece onda ve onun gibilerdeymiş.Müebbet alanlarında onları kadın olarak kullandıklarını da duymuş ama görmemiş.

benimde içim soğumuyor saat 2:30 uyku tutmuyor..
aklım hep o kızcağızın anne baba diye bağırışında.. yalvararak bırakın beni deyişinde.. belkide bağıramadı bile..
kızın resmine bakıp bağrıma basasım geliyor..
nasıl geçecek ailesinin acısı.. bütün ömür boyunca en azğır acıyla yaşamak zorundalar

İçeride olan herkese değil,SADECE tecavüzden içeri girenlere yapılan bir muamele bu.Yanlış anlamışsınız.

Elbette bu kiza yapilan, ailesine yapilan çok büyük bir kötülük. O ailesinin yasadigi kelimeler ile anlatilmaz. O kiz o yasadigi son anlari kelimeler ile anlatilmaz fakat bunun çaresi hapislerde iskence görmek degil kanimca. Yada aileni bir nebze rahatlarsa bile, bu sadece kisa dönemlik bir sey. Özgecana olan ne yazikki tek olay degil. Son yillardir kadina karsi siddet artti ve bunun uzun vadede çözümleri bulunmasi gerekiyor

Bunun çaresi ilk basta bu tür katillerin ömür boyu hapiste kalmasidir. Öyle 10 yil girip çikma olmayacak. Bu konuda tüm Türk ceza sistemi degismeli aslinda. Hapisten çikan insanlarda öyle ellerini sallaya sallaya degil, önce bakilmali bu insan dis dünyaya halen zarar verebilir mi? Zarar vermese bile dis dünyaya hazirlanmali, bir süre takip edilme,..

Tecavüz, cinayet gibi suçlarda poliste bilgilendirmeli. Burda neler okuyoruz, kadin esinden siddet görüyor, yada taciz, tecavüz oluyor, polis sadece gülüp geçiyor. Bu konuda harbiden bir mentalite degisikligi olmasi gerekiyor.

Ki korkarim ki insanlar bir iki yürüyüs yapar, isyan eder fakat devlet herhangi birsey halen yapmaz. Aklima Gizem geldi. Hani geçen sene yakilan kiz çoçugu var ya? Bak ondan sonrada insanlar isyan etmisti. Bakanlar felanda "biz genis kapsamli plan hazirliyoruz" diyorlardi ve sonra tabiki tek ses çikmadi. Iste Türkiyenin hali ne yazikki, bir olaydan diger olaya dalga dalga gidiliyor fakat hiçbirsey yapilmiyor

Büyük konuşma ne olur, ne büyük söz ettiysem başıma geldi tövbe de...

Kimyasal hadım etme cezası için referanduma gidilse,evet çıkar ülkeden.Düşünülmeli bence.

kimyasal hadım edilmek bence kesinlikle çözüm değil
o insanların tek tecavüz etme veya sapıklık yolu da erkeklikleri değil
hadım olunca cinsel istekleri kalkmıyor ortadan
aksine bence hırs yapıp veya psikolojileri daha da bozulup, iyice tehlikeli hale gelebilirler

Allahim sen herkesi koru bu yaratıklardan. İmsallah bin beter olurlar ne istediniz su masum kızdan vicdansizlar.

Müebbet hapisin hiçbir caydırıcılıgı yok,af çıkınca dışarıdasın.Hadi diyelim bunu da kaldırdılar,bu insanlara müebbet ödül olur.Ye iç yat televizyon bile var.Doğru olan hapiste işkence değil tabiki ama bir ülkede adalet yoksa,en alt tabaka kendi adalet sistemini oluşturuyor.Bu damak koğuşundakiler de aynı pislik,ama korku yarattıkları da bir gerçek.

Bu ülkede katillere asla böyle muamele yapmazlar ınanmıyorum ben..Haksızlar her zaman kurtulur magdurlar her zaman kaybeder ..Acı gercek bu..

bu sadece Türkiye'nin değil dünyanın da hali, ayıbı
çocuklara tacizden yatıp çıkmış adamları okullara hademe yapan ülkeler var

Aslında bu pisliklere en büyük darbe amerikadaki jüri sisteminin getirilmesi olur.Geçen yıl texaslı baba bir adamı kızına tecavüz ederken yakaladı ve adamı vurmuş adam da ölmüş.Kanuna göre suçlu olmasına rağmen jüri suçsuz buldu serbest bırakıldı adam.
Bizim adalet sisteminin sorunu adalete halkın vicdanını katmaması.

Hiç içim soğumuyor be canımcım kapalı kapılar ardında görmediğim bir şeyler.
Bunlar yapılıyormuş çok duydum. Ama hiç rahatlatmıyor beni.
Bunun gibi şerefsizlere ders olacak bir ceza olacak ki yapmaya korksunlar.
Bu ülkede kadın olmak zor ya. Hatta kız çocuğu olmak bile zor.

Bir ceza sadece caydirici olmamali, ayni zamanda toplumu korumali. Ayrica öyle "ye iç yat" olmuyor cezalar aslinda. Türkiyede nasil bilmiyorum, fakat yasadigim ülkelerde mesela hücreler küçük. Hatta yer olmadigi için aslinda tek kisiye ait olan hücre bazen iki, hatta 3 kisiye bile bölunüyor. O ortamda mesela tuvalette yapiliyor, herkesin duyabildigi, bazen görebildigi bir vaziyette. Ve bu hücrelerde 23 saat duruluyor, yani tek 1 saak "hava alma" izini veriliyor. Seni bilmem fakat ben öyle yasayamazdim.

Ki zaten herkes caymaz bu tür islerden. Mesela psikopatlar için hangi ceza konulursa konulsun, asla caymazlar fakat Türkiyede kadina karsi siddet çogunlukla o kadinin tanidigi insandan geliyor. "Normal" denilcek, yani psikopat olmayan insanlardan geliyor ve o konuda iste müdahale çok önemli. Tacizcileride cezalandirsalar. Türk genç kizlar taciz ve tecavüz nedenlerden dolayi daha rahat polise gidebilse, inan bu konuda bile büyük ilerleme olur.

Özgecana olan birsey sadece minibüs firmalar tarafindan önlenebilir. Ise alincak kisi psikolojik testlerden geçmesi gerek felan. Ve daha önce küçük suçlar islemis insanlara mesela rehabilitasyon verilebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…