- Konu Sahibi muhammedimingamzesiyim
-
- #62.681
keşkkeeee mafoldumben
ben ilk askere yolcu ederken olayları çok algılayamadım bi kaç gün sonra vurdu bana.. sonra yemin törenine gidicez diye öğrendim, gün saydım toparladım, yemin töreni sonrası dönüş çok fenaydım o zaman anladım olayı... sonra dağıtım izninde gelicek diye öğrendim yine kendime geldim gün saymaya başladım, sonra şırnak oldugunu öğrendik, ne çarşısı ne izni olmadıgını öğrenince film koptu, o zaman uyutun beni geleceği gün uyandırın diyodum herkese senağlama
zaman geçtikçe kimsenin öyle birşey yapamacağını anlayıp kendi kendimi susturdum, gün geliyo yne ağlama krizleri oluyo ama öyle böyle geçiyo günler çok şükür...:Saruboceq:
hadi şarkımızı söyleyemik
hayaliiimm üç kelime o da şöyleee
evli, mutlu, sıpalııııııııııııı :dance:
hadi şarkımızı söyleyemik
hayaliiimm üç kelime o da şöyleee
evli, mutlu, sıpalııııııııııııı :dance:
ah canim ya. benimki dk gitti askere. bi gün birlikteyiz askere gitmelisin ki her sey ciddiye binsin dedim. bana bakti, bak gidip basvurdugum anda alirlar, emin misin dedi, evet dedim. ertesi gün gittik, basvurduk, kadin 1 yil tecil edebilirsin daha emin misin diye sordu. ben ona o bana bakti yine. bu askerlik engelini asmamiz gerek bizim eminiz dedi. zaten 3 gün sonra da askere gitti. o 3 gün beraberdik hep ama ikimiz de bir sey anlamadik. ne zaman gitti, ikim gözüm iki cesme arkada kaldim, eve döndüm, dannnnkkkkkk! yok artik! o gün bugündür dagitim iznine gelsin diye bekliyorum. 3 ay oldu daha 23 gün var. Sabir tanrim!
amiin.. inşallah tez zamanda hepsi gelsin sağsalin kavuşalım bitsin bu hasret.. benim de nişanlım şırnakta asker o taraflardaki askerlern de, askerlerin yolunu bekleyenlerin de işleri çok zor, hem okuyorum burdan hem de etrafımdakilere bakıyorum da.. biz ne gidebiliyoruz, ne doğru dürüst konuşabiliyoruz, ne de izne gelebiliyor... çarşıları bile yok...
mafoldumben
bizim de öyle oldu :) kasımda gideceğini biliyorduk ama ne zaman arasa askerlik şubasini belli değil diyolardı, bi git şubeye direk görüş dedim 24 kasımda, silüsünü tutuşturmuşlar eline 27sine kadar teslim olucan demişler, 26sına bilet aldık paldır küldür hataya gitti acemi birliğine... nişanlı oldugumuz için saolsun ailesi beni de götürdüler yemin törenine 3 gün geçirdik beraber çok iyi geldi, sonra da dağıtım izni güzel oldu da sonrası baya koydu... 5 ay oldu sadece telefonlaşabilioruz, alışıyo insan zamanla mecburenbenneyaptımki...
allah kolaylık versin,seninki bi kat daha zormuş((((( :gitme: amin inşh sağ sağlim gelir hepsi
ah canim ya. benimki dk gitti askere. bi gün birlikteyiz askere gitmelisin ki her sey ciddiye binsin dedim. bana bakti, bak gidip basvurdugum anda alirlar, emin misin dedi, evet dedim. ertesi gün gittik, basvurduk, kadin 1 yil tecil edebilirsin daha emin misin diye sordu. ben ona o bana bakti yine. bu askerlik engelini asmamiz gerek bizim eminiz dedi. zaten 3 gün sonra da askere gitti. o 3 gün beraberdik hep ama ikimiz de bir sey anlamadik. ne zaman gitti, ikim gözüm iki cesme arkada kaldim, eve döndüm, dannnnkkkkkk! yok artik! o gün bugündür dagitim iznine gelsin diye bekliyorum. 3 ay oldu daha 23 gün var. Sabir tanrim!
Amiin.. inşallah.. allah hepsini sevdiklerine kavuştursun... :Saruboceq:
aha benimki de hatay'da acemi birliginde :s
canım varya çok üzüldüm yazını okuyunca(gölzerim doldu ya
ama geçicek canımm bunlar sabretmelisin ve bol bol dua et
Serinyol'daydı benim nişanlım... orda mı? kaçıncı bölükte?
:) benimki de Serinyol'da. 10. bölük. seninki kacti? nereye düstü usta birligi? bizim bu ayin 20si gibi belli olacakmis, Agustos basi da geliyor insallah.
tesekkur ederim canim, gececek az kaldi, ama su dagitim iznine gelsin, adamakilli sarilayim, hasret gidereyim de su an baska bir sey istemiyorum. :asigim:
bizim geçen sene 1 temmuzda sözümüz oldu sonra askere gitme mevzusu vardı hep ekim ayında nişanı yapalım dedik. sonrada kasıım yada şubatta giderim demişti.nişanımız oldu bi süre askeriyeye gitmedi. sonra bi sabah beni işe bırakırken azcık tartıştık sonra aradım aradım ulaşamıyorum. meğer askeriyeye gitmiş yoklama olmuş mafoldumben
Allah'ım beynimden kaynar sular boşaldı o anda kendime nasıl kızdım tartıştık diye.Ama sonrasında ankara keçiörenin mayıs'ta asker gönderdiğini öğrendik. hadee gene başladı bi bekleme. sonra netten askerlik yerini öğrenmek için heyecanla girdik bide ne görelim mayıs celbi 2.grup kaydirigubbakcemile3 yine bi bekleyiş başladı ama bu defa kesindi herşey. Yani kızlar bizim askerlik bu bekleyişlerle 6 ay + 15 ay = 21 aya tekabül ediyor. tabiki 6 ayın nasıl geçtiğini anlamadım yanımda sevdiğim vardı sonuçta ama bu bekleyiş hem onu hem beni germeye başlamıştı.İşte şimdide şafak sayıyoruz hepimiz sevdiklerimize sağsağlim kavuşuruz inşallah :Saruboceq: Allah hepimizi yola baktırsın :Saruboceq:
8. bölükteydi, sınırcı.. seninki de havancı sanırım :) bu kısımlarda ben de usta oldum artık :))
yani seni üzmek istemem, belli olmaz tabii ki hepsi şansa dağıtılıyorlar bi yerlere ama benim nişanlım bu evrelerdeyken kendinizi hazırlayın %100 ya hakkari ya şırnak demişti bize, nitekim Şırnak oldu, Gürvil dağında... ama komando değil, timde de değil... kantinci şu anda, gün içerisinde belli saatlerde birlik içinde nöbeti oluyor geri kalan zamanlarda kantinde... tek zorluğu; çarşı izni yok, interneti yok, bizim gitme/onun gelem olasılığı yok, telefon arıza yapmazsa mutlaka her gün konuşuyoruz tek tesellimiz de bu... ama geçiyor öyle ya da böyle bak 228 bugün şafak... onun sesini duydugunda, iyi oldugundan emin oldugunda yetiyo bi süre sonra bu moda geçiyosun mecburen :)
Evet canim havanci. ve cok büyük ihtimal Hakkari veya SIrnak, komutanlari da öyle demis. Ne diyebiliriz ki Allah sagsalim gidip gelmek nasip etsin bütün askerlerimize.
Benimki gitmeden daha Hatay diyecegine Hakkari diyordu zaten. Sonra arkadaslari da bir ara beni aradilar, hakkari'ye cikmis usta birligi neresi tam olarak diye, ne oluyoruz benim niye haberim yok derken, bizimki aramis birini espri yapmis güya. bütün cevresine de yayilmis. ayyy benimki ariyor bi dakika.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?