Işte Şafak panomuz... Şafak kaç tezkereci güzeller...?

Erdoğan ve Koşaner neyi görüşecek?

19 Ekim 2010 Salı, 08:37
Askerlik süresi kısalacak mı uzayacak mı? Bedelli çıkacak mı çıkmayacak mı? Tek tip askerliğin kapsamı ne olacak? İşte merak edilenler...

Perşembe günü gerçekleşecek olan Erdoğan- Koşaner görüşmesinde konuşulacak konuların içeriği sabah.com.tr'de yer aldı...İşte TBMM Milli Savunma Komisyonu üyesi Mehmet Alp'in o açıklamaları...

- Sayın Alp, Perşembe günü verilecek olan brifingin içeriği ne olacak?

Genelkurmay Başkanı, Başbakan'a Perşembe günü tek tip askerlikle ilgili bilgi verecek. Konu tek tip askerlik olacak.

- Peki bedelli konusu brifingde yer alacak mı?

Hayır bedelli yer almıyor, sadece tek tip konusunu görüşecekler.

- Tek tip askerliğin tanımı ne olacak?

Genelkurmay'ın çalışması tek tip uygulaması yönünde ancak basında yer aldığı gibi bazı rakamlar var. Bunlardan hangisi olur bilemem. Benim şahsi görüşüm kısa dönemler için 6 ayın bile fazla olduğu yönünde. Benim oğlum da şu an asker ve birüniversitemezunu olarak 6 ay hiçbir şey yapmıyor. Tek tip ile ilgili şunu söyleyebilirim: Tam anlamıyla tek tip olmayacak çünkü okuyanla okumayan arasında bir fark gözetilecek. Yani ilkokul mezunu ile üniversite mezunu aynı süre askerlik yapmayacak, arada fark olacak, bu adalet sağlanacak. Şimdi bir gencimiz üniversiteyi bitirmiş, hakim olmuş, doktor olmuş, askere gidiyor, orada bir astsubay tarafından kendisine eziyet ediliyor. Ordu bizim gözbebeğimiz ama bu tür durumlar da maalesef oluyor. İşte bu yüzden inşallah bu hafta sonuna kadar bu konular belli bir yere gelecek.

-Genelkurmaytek tip istiyor, peki hükümetin görüşü ne?

Bana göre hükümet tek tipten ziyade okuyanla okumayan asker arasındaki farkın gözetileceği bir sistemi benimseyecek. Ve bu konuda orta bir nokta bulunacak. 4 ay ya da yine 6 ay gibi bir süre olacak. Silahlı Kuvvetler tüm asker sayılarını ve ihtiyaçlarını alt alta üst üste koyarak bunların hesabını yapmıştır.

- Peki Perşembe gününden sonra süreç nasıl işleyecek?

Genelkurmay, Sayın Başbakan'a tek tiple ilgili brifing verecek. Zaten o güne kadar bu konuda tüm çalışma yapılmış olacak. Daha sonra Sayın Başbakan brifingde kendisine sunulan gündemi inceleyecek, sonra Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile görüşecek, ardındanBakanlar Kuruluile görüşülecek, Merkez Karar Yürütme Kurulu ile görüşülecek, daha sonra vatandaşların talepleri de göz önünde bulundurularak hükümet bir karar verecek.

- Bedelli konusu rafa mı kaldırıldı?

Şu an Genelkurmay'ın gündeminde bedelli konusu yok. Kısa vadede de bedelli çıkacak gibi görülmüyor. Ancak askerliğini yapmamak için yurt dışına çıkan 30 yaş üstü vatandaşlarımız var. Onların askerliklerini yapıp Türkiye'ye dönmeleri için bir ihtimal bedelli çıkarılması gündeme gelebilir.

kızlar fazla umutlanmayın bence ben hiç ama hiç umutlanmıyorum hatta bu haberlere gülüp geçiyorum olumunekankayizsmile

he valla canım ilk başta duyuldugunda ben de çok umutlanmıştım kesin olucak erken gelicek nişanlım diye ama böyle her kafadan bir ses çıkmaya başladığından beri ben de umutlanmıyorum artık çok fazla, aynen saymaya devam ediyorum şafağımızı, zaten izin durumumuz da karışık bi konu, hayırlısı olsun valla :Saruboceq:

neden karışık canım izinleriniz senin şafak kaçtı canım

kızlar fazla umutlanmayın bence ben hiç ama hiç umutlanmıyorum hatta bu haberlere gülüp geçiyorum olumunekankayizsmile

bakalım ne olacak artık haber falan izlemiyorum sinir oluyorum çünkü kesin düştü demedikleri sürece de umutlanmaya niyetim yok valla

çok saolun kızlar
yok canım bugün buluşamıyoz işyerinden izin alamdım bugün alıcam yarın gün boyu beraber olucam sevdiğimlekaydirigubbakcemile2
yok canım hayatta izin vermem buna zaten ama şu anda diyorki istediğim zaman yanımda olucaksın kimse karışmıcak dedi bende ilşkimize 3.kişileri sokmucam ama ailem bir yerde karışıcak tabii ne yani ailemin dediğini yapıyorum diye beni cezalandırıyor musun dedim oda ben öle bişey mi dedim demedim ama sırfa ailene inat yapıyrum bunu dedi nereye gidilceğine ben karar vericem dedi bi karar alındığında benimde fikrim önemli bu tek taraflı değil dedim oda tabiki ama son söz benim ailenin sözünü nasıl dinliyodun beni kırıyodun şimdi benim dideiklerimi yapıcaksın dedi ben gitmek istediğim zaman giderim buna mani olmazsın dedim oda yaparmıısn deyince evet yaparım dedim sonra bırakmam rezillik çıkarırım dedi ne yaparsın en basiti dedim o da bağırır kolundan tuttuğum gibi doğru götürürüm dedi bende gelmem dedim öle bi düşüncen yok senin dedi görücez dedim yalvarsanda ağlasanda bırakmıcam dedi artık yeter dedi birazda benim sözüm geçsin dedi

sizce normal mi bunlar?

neden karışık canım izinleriniz senin şafak kaçtı canım

nişanlım izin kullanmak istemiyor, erken gelmek istiyoru o yüzden biz izinleri düştük şafak 103 bugün, ama komutanları zorla göndericez hepinizi toplu izne demiş, nolucak bilmiyoruz :bbo:

ölme eşşeğim ölme... kaydirigubbakcemile3

bakalım ne olacak artık haber falan izlemiyorum sinir oluyorum çünkü kesin düştü demedikleri sürece de umutlanmaya niyetim yok valla

ben de karşımda görmeden nişanlımı inanmam diyorum kaydirigubbakcemile3

Canim benim susma hakkimi kullaniyorum.. bilmiyorumkismile
Cok tuhaf konusmalari var bana göre..
Ne istedigini bilmiyor bence..
Neyse sustum ben bilmiyorumkismile Hakkinizdan hayirlisi

ama canim.. benim yorumum negatif olacagi icin susmayi tercih ediyorum..
üzmek istemem seni canim.. biliyorsun.. Hayirlisi canim

yeteri kadar üzülmüşüm gerçekten dediğim gibi önemli benim için yorumlarınız tek tek yazmanı istiyorum lütfen babykemopuyorumnanaktan

ben anlamadım burcum ya
seni asla bırakmam istemesen de diyor ama akşam ayrılmaya kalkıyor çelişkili geldi
bide bunları ciddi cidd sölemek var senin kabusun olurum der gibi birde şakaya vurup söylemek var ben senin başının belasıyım bırakmam der gibi
anlayamadım ondan bilmiyorumkismile

Aynen kizz... bekle anam bekleee.. bekleye bekleye boyle olacaz

Bunun neresi normal tatlım yaa.. Farkında değilsin belki ama kaan ın şuan senin ilene karşı bir antipati beslediği apaçık ortada..Eğer bu düşüncesi değişmezse ileride çok büyük sorunlar yaşıycanız gerçeğini gözardı edemem.. Sakın ama sakın ailene laf söyletme tatlım.. Belki yeni geldiği için sağlıklı düşünemiyordur bilmiyorum ama bunlar iyi şeyler değil..

bizim topiğe yazdım cnm silüsümü zemuszemus

günaydın kızlarr.2 gün kaldı bakalım ne olacak..bir de bundan sonra doğuya fazla asker verilmeyecekmiş .. hatta sınırlra sadece uzmanlar gidecekmiş..bu olması gerekendi erleri eğitimsiz veriyorlar pkk nın içine göz göre göre atıyorlar ortaya..inşallah iyi bir eğitim sürecinden geçmiş hazırlıklı olanlar gider..persembe belli olucak bakalım

canım o hiçbişe demedi ben o zaman bitsin dedim
bende anlıyamıyorum ama ciddiyim ben bu sefer diyor ailen yüzünden,ablan yüzünden kırdığın yeter beni diyor benim dediğim olucak bundan sonra diyor

facede ortak hesap açmış arkadaşlarını ekleyebilrsin ama ablan hariç dedi

ilerde kesinlikle büyük sorunlar yaşıcağımız kesin umarım deişir ya

yeteri kadar üzülmüşüm gerçekten dediğim gibi önemli benim için yorumlarınız tek tek yazmanı istiyorum lütfen babykemopuyorumnanaktan
Vallaha canim kizmak yok ama..

Ama bastan beri.. yani seni tanidigim gunden beri, bu isin olmayacagini his ediyorum.. yani ayrilik olacagini his ediyorum.. sana gore degilkaan.. benim tanidigim kadariyla.. anlattigin kadariyla.. cok tartismalarini anlattin.. hep yorumladik.. ama gercekten onu sana yakistiramiyorum..
Sen daha iyilerine layiksin.. uzun sure seni mutlu edemiyor kaan..
1 hafta ii gidiyor ondan sonra uzuyor seni.. Bana gore sacma seyler diyo bazen sana.. o ne istedigini bilmiyor bence..
Ve oncedende sana dedigim gibi.. sen daha iyilerine layiksin..
Seni mutluluktan havalarda ucurannn.. seni uzmeyen bir kisi..

Ama dedigim gibi bu benim gorusum.. benim hissettiklerim..
Seni sevdigim icin uzulmeni istemiyorum.. Mutlu olmani istiyorum.
1 hafta degil omur boyu.. olumunekankayizsmile

Ben de çok anlam veremedim burcum eğer ciddi, sinirli söylemişse ben de pek normal diyemiycem bu konuşmaya ama şakayla karışıksa bilemem ama düşündürücü bi konuşma yanii çok sa normal deil :bbo:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…