benim kaynana geldi gözümün önüneevt canım ya ne olsa sütümü helal etmem dio çocuğa askere gidiceği gün kavga ettiler benim yüzümden yemin törenine bile gidemicem off ne kara yazım varmış bee:26:
oğlunun turşusunu kurcak benle evlensin istemio ben evlenip bosandım oğlu bekar ya kadın inat edio ben daha inadım alcam oğlunu
Peki kizlar bu izin olayi nasil oluyo simdi benimki dün gitti acemi birliginde iste smdi 28gün sürcekmis sonra geri memlekete gelcek yeniden dagiliyolar ya 7gün diye biliyorum ben onu peki simdi o agustosda gelse cünkü ben anca agustosda türkiyede olcam ne kadar izin kullanabilcek bi bilginiz varmi ? izin verirlermi .. olmasa kacarim diyo bana deli
sende benim gibisin bişey bilmioruz yaa sen sordukça kafam dahada karışıo
canım ben yemin törenine gidemedim finallerim vardı o zamn mümkün değildi daha sonra gittim yanına.ya komondalar işte biraz daha uzra köşelere gidiolar görüşmek faln baya zor oluo.ben istemedim açıkcası ztn 15 ay uzun ztn 9 aydır görmüyorum en son dağıtımda gördüm bide öle sesini duymadan görüşemeden hiç yapamam herlde az günüm kaldı 59 gün ama o kdar zamn geçti gitti su gibi şimdidde şu günler geçmek bilmiyo.neyse hiçççç üzme kendini rahatsızlanırsın feln askerine belli etme normal konıuş orda çok değişik piskolji içinde oluyorpekde nazlı oluolar yaw:90::90::90: ben kaçar canım des çalışmamam lazım görüşürz.gelip geçeçek bak bu günler güzel güzel hatırlıcaksınız sorna.
oğlunun turşusunu kurcak benle evlensin istemio ben evlenip bosandım oğlu bekar ya kadın inat edio ben daha inadım alcam oğlunu
bacım karıştırdın sen o giden ben değilim askerine pasta, börek yapacak olan arkadaşımızbende daha mesai bitimine kadar burdayım 18.00a kadar
Peki kizlar bu izin olayi nasil oluyo simdi benimki dün gitti acemi birliginde iste smdi 28gün sürcekmis sonra geri memlekete gelcek yeniden dagiliyolar ya 7gün diye biliyorum ben onu peki simdi o agustosda gelse cünkü ben anca agustosda türkiyede olcam ne kadar izin kullanabilcek bi bilginiz varmi ? izin verirlermi .. olmasa kacarim diyo bana deli
benim kaynana geldi gözümün önüne
al kız oğlu seni seviyorsa sende oğlunu seviyorsan gerisi kimseyi ilgilendirmez kaynanan çatlasın dursun
hehehe napayım yav uykusuz yorgun birde hem iş hem burası hemde askerde aklım oluncaaa karıştı frekanslar hoş gör
pardon ya napim belki cvp aldikca ii sonuclar olrsa rahatlarm diye soruyorm özür.. :)
Askerlikteki her ay için 2 gün izniniz var. Yani 15 aylık bir askerin 30 6 aylık bir askerin 12 gün izni vardır. Genelde acemi eğitiminin sonunda 7 gün dağıtım izni kullanılır. (Bu izin toplam izninizden düşülür) Geriye kalan izin usta birliğinde bölük komutanına başvurularak kullanılabilir. Her 15 günde 1 defa (Bazı yerlerde haftada bir) çarşı izni verilir. Yani sabah kışladan çıkar, akşam da paşa paşa geri gelirsiniz. Çarşıda dikkat edeceğiniz şey, inzibatlara çarpılmamaktır. İzinden vaktinde gelmeye bakın. Eğer askerlik yaptığınız yerde aileniz/eşiniz varsa, evci iznine başvurabilirsiniz. Bu durumda her hafta sonu 2 gün evde kalabilme imkanınız olur. Usta birliğine giderken bu durumu aklınızda tutun, hafta sonları askerlik yapmamış olacaksınız. İmkanınız varsa bu işi yapın yani.
*Not : Evci izni kimi birliklerde verilmemekte yada sınırlı olarak verilmektedir.
aynen öyle yapıcam valla aşığım oğluna oda bana nispet yapcam kaynanama
Bunu bende okumustum ama simdi seyi tam anlamadim onun askerlikte oldugu toplam aylardan mi o 2gün hesaplanacak yada 15ay gittigi icin 30günmü verilecek simdi örnek verim:
Subatda gitti Agustosa kadar 6ay eder yani 12 gün mü yoksa
Subatda gitti Seneye Mayisda döncek yani 15 ay = 30 gün
diyemi ? :S:S
şimdi bacım askerinin 15 ay için 30 günlük izin hakkı var şuan acemi birliğinde usta birliğine geçerken 7 gün izin vercekler 30-7=23 gün geriye kalan izin hakkı olacak
bacim oh ya yani smdi bu 23gün kalan izni agustosda kullanabilcek demi insallah.. :) bide bu izinde safakdan düsüyomu ?
hmmm bakarız tabi canımmmkızlar facebook ta kurabiyem kurabiye dıe bır sayfa var ozel kurabıyeler yapıolar ben askım bırlıge donunce yaptırcam cok hos seler var bakın bı fıyat bıraz tuzlu ama olsun
oo selamımı alan bile olmadıı
SeLamlarrr....
Ay sonu ve Pazartesi yoğunLuğuuuu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?