Işte Şafak panonuz... Şafak kaç tezkereci güzeller...?

Kısa dönem,fıtık ameliyatlı,ayağından ciddi bir rahatsızlığı ama komando;baya ballı.
Benimde sana lafım yok ama sanki durup dururken piyangodan çıkıyormuş gibi kısa yapanlara ballı demek biraz ayıp bence.Neticede kısa yapmayı haketmek için birşeyler yapıyorsun,kaç sene emek veriyorsun onlarda
karşılığını veriyor.Bana kalırsa karşılığı buda değil,okuyana 5 ay çok okumayanada 15 ay çok;
bu adamları aylarca eğitipte ne yapacaksınız dönüp evlerine gelecekler kadrolu değiller ya.
Bırakın herkes işine gücüne konsantre olsun.

Tabi canım ona lafım yok aslanlar gibi 4 yıl okumuş bitirmiş en doğal hakkı 15 ay boşu boşuna ömründen geçiyo
15 ay çok gereksiz bi süreç yaa aman kısaltsınlar şu askerliği ne ii olur
Her ikisinide kısaltmalılar diye düşünüyorum ben,ister okusun ister okumasın 2-3 aydan sonrası fuzuli.

ya 2 yıl üni. okuyanlara ne demeli, 15 ay çooook uzun çoook...
Hayatsa çok kısa
Neyde adalet varki onda olsun,keşke aöf den tamamlasaydı canım yaa.

Tabiki katılıyorum bu fikrine,askerlikteki endişeyle okurkenki özlem aynı değil.
Ama fakülte bitirip 25-26 yaşına gelmiş adamla 20 yaşındaki lise mezunuda aynı değil, bir zahmet fark olsun arada.

Bi gelsin kafasına vuraa vura bitirtcem o okulu ona, kolundan tutup dershaneye götürcem

Bu arada Dikey geçiş yapabilir heralde dimi? İşletme bölümü önlisans mezunu :26:

aynen öle benim aşkımda 2 yıllık okudu ama askerlik 15 ay

üff, haksızlığın daniskası bu
ama ben ona çokkk dedim, bitir aöf yi die, boşu boşuna uzun dönem yapma askerliği die ama beni dinleyip de ders çalışmadı, kırcam onun kafasını

+2 yıl okumadıkları için +10ay askerlik yaptırtıolar vay arkadaş ya

walla çok haklısın canım, yerden göğe kadar:13:

bugün samsundayız şafak 55

memleketimin güzelliğine bakın kızlar yaaaa

Son düzenleme:
Tabiki katılıyorum bu fikrine,askerlikteki endişeyle okurkenki özlem aynı değil.
Ama fakülte bitirip 25-26 yaşına gelmiş adamla 20 yaşındaki lise mezunuda aynı değil, bir zahmet fark olsun arada.

Lise mezunlarından bahsetmiorum canım ya önlisans mağduruz biz

Her ikisinide kısaltmalılar diye düşünüyorum ben,ister okusun ister okumasın 2-3 aydan sonrası fuzuli.

Neyde adalet varki onda olsun,keşke aöf den tamamlasaydı canım yaa. .

hala okuyor zaten aöf ama bitirmek için biraz geç kaldı

Bi gelsin kafasına vuraa vura bitirtcem o okulu ona, kolundan tutup dershaneye götürcem

Bu arada Dikey geçiş yapabilir heralde dimi? İşletme bölümü önlisans mezunu :26:

canım dikey geçiş sınavını geçerse okur, onun için dersaneye götür sen onu

Lise mezunlarından bahsetmiorum canım ya önlisans mağduruz biz

Onuda anlamıyorum zaten ama bu adamlardan liseye şu kadar önlisansa şu kadar lisansa şu kadar askerlik diyecek sistemi beklemek yanlış.
Hangi sistem adaletliki bu olsun.
Ama aöf den tamamlamak çok kolay,kafalarının kırılmasını haketmişler bence,kırın hakkaten.
Oturup ders çalışmak 10 ay fazladan askerlik yapmaktan zor değil ya.

Niye ayıp olsun ki. Tabikide piyangodan çıkmadı ama
şarlar el verip okuyabildikleri için
ve ya önlerine bi engel çıkmayıp okulu bitirebildikleri için
Sonuç ihtibariyle şanslı oluyolar.

Şansla ne üniversite kazanılıyor nede bitiriliyor.
Ayrıca şanslıyla ballı arasında fark var bana göre.
Maddi imkanları,sağlık koşulları vs yüzünden okuyamayana şanssız derim ama üniversite kazanabilene okuyabilene ballı demem.
Bunlar emek ister.

Aslında evet belki imkanları daha iyi olsaydı okulları biterdi...

Erkek arkadaşım ilk öss'ye girdiğinde ankara hukuk fakültesini kazanıp maddi yetersizliklerden dolayı gidememiş şimdi binlerce kez pişman keşke yol parasını bulup gitseydim orda bi şekilde bi yerde çalışır okurdum diye ama son pişmanlık fayda etmiyor...
Durum öyle olunca okuldan vazgeçip iş hayatına başlıyor ticaret lisesi mezunu olduğu muhasebecilik yapıor bi yandan da aöf ye yazılıyor ama tamamen sallamasyon isteksiz hevessiz bi şekilde...
Neyse sonra biz çıkmaya başladık ben aöf ye yazıldım 1.sınıfı büte bile kalmadan tamaladım dalga geçmeye başladım senden önce bitiricem öle böle şöle nese o da heveslendi yılardır sürünen iktisat teorisi ve istatistik dersini vererek önlisans mezunu oldu tabi 26 yaşında olduğu için 2 yıl daha okuyup sonra askere gitmesine birazda ben engel oldum gelince bitir şimdiye kadar bitirseydin vs die sitem edince gitti çocuk

Kısacası imkanlarda hayat koşullarını tamamen değiştirebiliyor canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…