Işte Şafak panonuz... Şafak kaç tezkereci güzeller...?

Kızlar nasılsınız?
Şafak bitti ama ben buraya hergün bakıyorum,alışkanlık yapmış meğer

hoşgeldin canım alışkanlık yapıyo bu topik gerçektenn:86:

ınsaaaalllaaaaaaaaaaahhh dogrudurrr yaaaa ne mutlu ozaman hepımızeeeee

canım inşallah doğrudur o kadar sevindim ki bende bunu duyunca ağlıcaktım nerdeyse ama hayal kırıklığıda yaşamak istemiyorum dua edip bekliyoruz bakalımm

duaaa edelimmm tatlimmmm insallaaahhhh duser askerlerimize kavusuruzz:92:

Selaaam cnm, iyidir cok sukur sen nasilsin bakalim?

Neguzell yaa gozun aydinn ozaman! iyi ediyorsunnn bak arada sirada bizleri sen cok iyi anlarsinnn... bu yoldan sonucta sende gecmissin

Ah canım anlamaz mıyım,her gün görüyorum ama hiç bir şey anlamıyorum.
Aylardır kocaman boşluk oluşmuş 10 gündür doyamadım
Allah hepinizi biran önce kavuştursun inşallah

Buarada o kısalma ihtimalini bende duydum,kısa dönem 4 ay,uzun dönem 9 ay olacakmış ama sanırım hükümet değişmezse bunu şuanki hükümet yapacak çünkü taslak onların...

hoşgeldin canım alışkanlık yapıyo bu topik gerçektenn:86:
aynen öyle canım,merak ediyorum burayı :)

şu an tasarı halinde kızlar ve hemen yürürlüğe gireceğini pek düşünmüyorum ama inşallah girer tabi..çünkü şöyle bir şey var seçimlerde şu an ki hükümet tek başına hükümeti kuravilmeli yani 276 milletvekili çıkarmalı ki oy çoğunlu ile tasarı kabul edilsin..ama hükümet başa gelse bile ben vaat olduğunu düşünüorum..seçim öncesi böyle şeyler hep dillendiriliyo..ve şöyle bir şeyde var kızlar ya lütfen kusura bakmayın moralinizi bozmak istemem..ama idare işlerinde aslolan kararın ileriye yönelik uygulanmasıdır yani geçmişe başlayan askerlikleri etkilemez diye düşünüyorum ..tabi tamda bilemiyorum

Aminnn tatlimm bizimde tek dilegimiz o:97:
AAhhh neguzel olur varya dusse ozaman agustosta gelirrr canimm askerimm benimm

Senin icinnn cok sevindimmm canim benimmm tadini cikartin 15 ay hasretinnnnn

duaaa edelimmm tatlimmmm insallaaahhhh duser askerlerimize kavusuruzz:92:

Kızlarr hep beraber dua edelim siz askerlerinize kavuştunuz ama bizim için dua edin erkenden kavuşalım sevdiceklerimize aahhh ahhhh düştüğünü resmi olarak bir açıklasalar bayram ederim valla her yıl o günü kutlarım

:/ umutlanmak istemesem bile şu yazdıklarını okuyunca bı an içim bi tuhaf oldu ..

böyle bir şey olsa secımlerden önce oy almak için söylemezlermiydi?

ve meclis toplanmadan askerıye ile görüşülmeden birden böyle birşey olması mümkün mü ?

içim bi tuhaf oldu ya pek inanmamakla bırlıkte inşallah doğrudur ...

Son düzenleme:

Tatlım eğer uzarsa başlayan askerlikleri etkilemiyor ama kısaldığında herkesi etkiliyor.
337.döenmde polis arkadaşlarım vardı,onların kısaldı 28 güne düştü,karar açıklandığında 40 günlük askerlerdi pat diye döndüler :)
İnşallah kısalırda sizinkilerde beklediğinizden önce dönerler

VALLLAAHiiii bendeeeee :92::92: ayyyy super olur haaa ecmmmmm :76::76:

tatlım benim dayım ankarada binbaşı en son konuştuğumuzda oda tasarı halinde demişti ama böyle bir şey olursa şuan askerde olanlarıda etkileyecek erken teskere alıcaklar..
orduya çok para harcandığı için ve artık bunu karşılamakta zorlandıkları için düşüreceklermiş askerliği benim bilgim bu yönde inşallah gerçekleşirde bizde rahatlarız.

yok polislerde durum çok farklı..onlarda iki seçenek var polis mi olacaksın asker mi ..mesela bizim şimdiki dönemde polislik sınavı açıklanıp polis olanlar teskerelerini aldı bu durum onlardan farklı

inşallah olur ki bence 9 ay bile çok fazla bir gencin hayatı için..ama ben açıkçası oy için insanların duyguları ile oynadıklarını düşünüyorum..dediklerinin arkasında olsalarda erkenden gelseler..

Bi ara söylenti çıkmıştı askerlık 12 aya düşerse şu kadar asker terhıs edılıyo erkenden dıye..

kuzenımde askerde bnm onlarada komutanı demiş düştüğü anda askerde olan tum askerlerı etkıler bu durum diye..

yok polislerde durum çok farklı..onlarda iki seçenek var polis mi olacaksın asker mi ..mesela bizim şimdiki dönemde polislik sınavı açıklanıp polis olanlar teskerelerini aldı bu durum onlardan farklı

Evet canım o ayrıntılarını biliyorum ama karar kesinleştiğinde geriye dönük olanlarda etkilendi diye örnek vermek istedim sadece.
Ben kısaldığında mevcut olan bütün askerlerin faydalandığına eminim,benim baba,dayı,amca hep asker :)

canım bende bana anlatılanı paylaştım sizinle içimde kalmasın diye ne kadar doğru bilemiyorum ama herkes çok fazla orduya para gittiği için düşeceğini söylüyo.Seçimlerden sonra 9 aya düşme ihtimaali de varmış bu yüzden bir 12aya düştü bir 9 aya düştü diyip karışıklık yaratmamak için açıklamıyolarmış.
umarım söylenenler doğrudur

amin canım inşallah umduğumuz gibi olur
VALLLAAHiiii bendeeeee :92::92: ayyyy super olur haaa ecmmmmm :76::76:

hemde ne süpeeeeeer olurrr ya.Amaa amaa biz yinede çok heyecanlanmayalım canım sonra üzülmekten çok korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…