Canım daha önce ankaradaydı ordayken parası yoktu ama ailesi göndermiyordu ayda 100 lira gönderseler bile cok harcama cok harcıyosun diyordular. ordan yurtdısına gitti 300 $ alıyor bunlarda biliyorlar hep para istiyorlar 2 kere gönderdi haberm var ama bunu söylemedi. hatta mesaj olarak at demiş nişanlım hesap noyu. kontörü yokmus oda faceden yazmış. ben gördüm. bizim birikmiş bir paramız yok düğün olcak onu kimse düşünmüyor
Sen olsan naparsın ?
inş. biz bu suruma düşmeyiz ben zaten bitmiş durumdayım okurken titriyorum çok zor daha 400 lerde olup hakkari olduğunu öğrenmek koydu ikimize de
yani online bankacılıkta bankalar farklı olursa işlem ücreti alınmıyormu? :26:
canım yaa Elifcimm yazmadan duramadım canım... nişanlını nasıl bir ailesi var böyle ya..önceden ankaradaydı ayda 100 tl bile gönderseler çok harcıyo diyolardı diyosunnnşimdi yurtdışında para alıyor onu bile istiyolar diyosun bu ne yaaa ohh valla....nişanlın sürekli bunlara yüz verirse evlenincede el verirsiniz kol kaptırırsınız canım nolur evlenince bari dikkat edin..nişanlıyken belki bu konulara karışamıyosundur anlıyorum ama gelecek kuracaksınız siz...ve o parayı kendinize ayırmanız bile sacma çok bi para degil ki 300 dolar anca ona yeter oralarda...canım son olarak da tecrübe konusuyor dicem biz bu yüz vermelerin ceremesini hala daha çekiyoruz kısaca öyle diyeyim...açık açık sor..bu evlenincede böyle mi olacak de..bi gelsinde konus..oradayken kurcalama bu konuyu.buraya gelince konusursunuz az kaldı zaten canım...
herkeste mi var bu para mevzu arkadas niye hep birilerinin üzerinden gecinmeye calısır insanlar
benim nişanlım henüz askerde gelmedi bile ailesi plan yapıyor evleri tadilata girecek parkeleri de benim nişanlıma yüklüyorlar
hele bir durun be bu ccocuk bir meslege baslasın eline para gecsin hem düğün o kadar kolay olmuyor bi ton masrafı var adamların derdine bak
gel de sakin ol sinirlenme
yani şöyle bakıyorum bir bende değil herkeste böyle bu problemler
bir rahat bırakın insanları ya
ben de anlayamıyorum vallahi benim annem babam kendilerini paralıyorlar en azından erkeklere birer ev alalım diye. yemeyip yediriyorlar giymeyip giydiriyorlar ama bazı aileler çocuklarına hiç acımıyor. onlar gençtir heves ederler nefisleri çeker demiyorlar da kendi ihtiyaçlarını ön planda tutuyorlar. onlar da haklıdır belki ama yine de tuhaf geliyor :26:
böyle yaptıkları zaman cidden soguyorum el insaf ya bir durun evlenelim düğünümüzü yapalım hemen akbaba gibi parayı görünce çökmeyin
şimdiden de bana söylüyorlar ki kızmayayım diye yerini yapıyorlar ben degil kim olsa tahammül edemez böyle bir seye
benim düğünüm varken senin gereksiz parkelerini ödeyemem ben bu kadar net
ee ister istemez kırılıyor alınıyor insan ama baştan taviz vermemek gerek. yoksa razişin dediği gibi elini veren kolunu kurtaramıyor. en ufak şeyde bile öyle nereye gidersen git insanlar birbirini kullanmaya çalışıyor ben bu ara işyerinde çok yaşıyorum bu durumu ama tavrımı ortaya koydum herkesle mesafeli olunca sorun çıkmıyor. hadi yabancılar neyse de ailede böyle şeyler olunca kime güveneceğini şaşırıyor insanyıllardır büyütüp besledik deyip şimdi de bedel ödetmeye mi çalışıyorlar acaba :26: ay ne bilim şimdi yazdıklarımızı okuyan anneler, kayınvalideler de vardır kızacaklar ama durum bu genellikle
şarkıda söylüyor ya "karışmasın kimseler bize" diye aynen öyle
[video=youtube;kdmzEZ2BDwk]http://www.youtube.com/watch?v=kdmzEZ2BDwk[/video]
cidden çok can sıkıcı bir durum
karışmasınlar bize kırarım
o zaman bu şarkı bizden askerlerimizin ailelerine gelsin
[video=youtube;CPVlePdUroI]http://www.youtube.com/watch?v=CPVlePdUroI[/video]
Merhaba kızlaaarr..
Nilüfercimm nasılsınnnn hallettinizmi gecen günkü sorunları nasıl gidiyor ?
merhaba canımhallettik canım hallettik çok şükür yeni kavgalara gebeyiz sen naptın canım sıkkın mı hala canın :26:
Şuan değil canımmm bugünde bir hesap no pürüzü çıktı ama sandığım gibi değilmiş.. Kavga etmeyin kızz evlenince çok kavga etcezbugünlerin tadını çıkartmalıyız.. Bende pek mümkün olmuyor ama neyse :44:
selam canlarım
dün mehmet ankara'ya geldi sabah 11.30'dan akşam 16.45'e kadar yan yanaydık. ama tüm günü hastanede geçirdik. benim sabah ve akşam dersim olduğu için sadece arada gidebildim. tüm o olanlara, söylenenlere ve hastanede olmamıza rağmen çok güzel bir gün geçirdik. onu görünce her şeyi unutuveriyorum :26: o da benden farklı değil. hiç o konuları açıp canımızı sıkmadık bir de dönecek diye kötü, soğuk davranamadım. neyse hastanede onu öyle bir başına bırakıp çıktım. gata'nın içinde salya sümük ağladım, askerler tuhaf tuhaf bakmıştır; ama gözüm hiçbir şey görmedidersten çıktığımda mehmet hala terminaldeydi, daha erken saate otobüs bulamamış. hastaneden ayrılırkenki son hali aklıma geldikçe içim parçalandı. otobüsün ankara'dan çıkmadan önce uğradığı küçük bir otogar var koştur koştur oraya gittim, yolda aradım, ben geliyorum dedim. gelme falan dedi ama dayanamadım. sonrasında iyi ki gitmişim dedim. onu 5 dk mutlu görmek bile bana dünyaları verdi giderken benden özür de diledi. ben seni çok seviyorum, seninle çok mutluyum, senden vazgeçemem dedi
bu arada o günkü olayın kaynağını da öğrendim dersaneden bir öğretmenle yakın yerlerde oturuyoruz. daha önce bana arabasıyla bırakabileceğini söylemiti. ben de mehmet'ten izin istedim ama vermemişti. havalar soğuyunca bir de bu hafta geç çıkınca hoca tekrar teklif etti ben de kabul ettim. işte buna bozulmuş. bir erkeğin arabasına binmeme... dün sürekli laf sokup durduneyse ki onu da hallettik bana güvendiğini, inandığını ama tanımadığı bir erkeğin arabasına binmemden rahatsız olduğunu söyledi. nasıl biri olduğunu anlattığımda da tamam bin ama çok samimi olma, mesafeli dur, yanına oturma dedi
bir iyi haberim daha varşubatta 9 günlük bir tatilim var. o iki hafta sonu mehmet'in çarşıda olduğu günler yanına gitcem. maaşımı da alabilirsem tabii... yani yeni mehtap sanırım 23 inşallaaah
mehmet'in ameliyat umudu da suya düştü. doktor durumun ameliyatlık ama burda kimse seni ameliyat etmez demişresmen çifte standart... biz de bunda da bir hayır vardır deyip vazgeçtik yapacak bir şey yok...
lafı çok uzattım okurken sıktıysam özür...
arkadaşlar var mı Hakkari de askeri olan yada tanıdığı biri olan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?