- 16 Temmuz 2010
- 19.693
- 55.178
- 1.123
- Konu Sahibi zorunlualann
-
Kendi iyiliğiniz için artık sorunun sizde olduğunu kabul edin ve psikolojik destek alın. Üşenmedim açtığınız bütün konulara baktım. Sizde bir sıkıntı var belli ama biz yardımcı olamayız.Ben o gün ilk kes işten erken çıkmıştım . Bu kadın da yanında çalıştığım müdüre gidip arkamdan ben bir senedir işi öğretiyorum öğrenemiyor sürekli soruyor. Ki inanın bana öğretmedi . 10 kere izletti bir kere de bana Al bugün de sen yap demedi . Yalnız kaldığım da ben yaptım zorlandım ama sormadan yaptım. Sonra sözlerine devam etmiş. Kapasite yok bir senedir sinir krizleri geçiriyorum şeklinde söylemiş . Sonra gülmüş vs. Müdür de başta öyleydi şimdi açıldı hakkını yemeyelim demiş. Bu kadının benimle ne alıp veremediği var . Ben onu bir kez bile şikayet etmezken hala iyi niyetli düşünürken nasıl olur da kapasite yok demiş bana . Müdür de güvenmiyorum sana demişti bana . Gerçekyen kendimi o kadar ezik güvensiz hissediyorum ki kimse beni anlamıyor . Bana yine yazacaksınız yok öyle yok böyle diye . İnanın ağladım dün . Ben o kadına soru soruyorum evet ama hiç bir yaptığımı beğenmiyor ki . Şimdi bi de müdürün yanında çalışacağım . Arkamdan böyle söylemesi.beni mahvetti
İş bilen memurun sırtına bindiriliyor bu tipler, büyük haksızlık aslında, ikisi de aynı maaşı alıyor halbuki. Bir yerde idare edilmeye çalışmak yerine, başka bir birimde potansiyeline göre değerlendirilebilir. Ama tabi kurumun şartlarına bağlı bu da.Kamuda yapamiyorlar bunu diye biliyorum. Arkadaş memurmuş. Nerden geldi bu basimiza diyorlardir daha çok.
Ayın 15nde atm'den para çekmeyi ilk ay öğreniyoruz ama onda sorun yok, yolu da şaşırmıyoruz. Performans sistemi keşke gelse kamuya, bak o zaman nasıl işinin uzmanı oluyor herkes.İş bilen memurun sırtına bindiriliyor bu tipler, büyük haksızlık aslında, ikisi de aynı maaşı alıyor halbuki. Bir yerde idare edilmeye çalışmak yerine, başka bir birimde potansiyeline göre değerlendirilebilir. Ama tabi kurumun şartlarına bağlı bu da.
Şu hatalarla dolu yazım tarzından anladığım kadarıyla müdürün haksız değil.Ben o gün ilk kes işten erken çıkmıştım . Bu kadın da yanında çalıştığım müdüre gidip arkamdan ben bir senedir işi öğretiyorum öğrenemiyor sürekli soruyor. Ki inanın bana öğretmedi . 10 kere izletti bir kere de bana Al bugün de sen yap demedi . Yalnız kaldığım da ben yaptım zorlandım ama sormadan yaptım. Sonra sözlerine devam etmiş. Kapasite yok bir senedir sinir krizleri geçiriyorum şeklinde söylemiş . Sonra gülmüş vs. Müdür de başta öyleydi şimdi açıldı hakkını yemeyelim demiş. Bu kadının benimle ne alıp veremediği var . Ben onu bir kez bile şikayet etmezken hala iyi niyetli düşünürken nasıl olur da kapasite yok demiş bana . Müdür de güvenmiyorum sana demişti bana . Gerçekyen kendimi o kadar ezik güvensiz hissediyorum ki kimse beni anlamıyor . Bana yine yazacaksınız yok öyle yok böyle diye . İnanın ağladım dün . Ben o kadına soru soruyorum evet ama hiç bir yaptığımı beğenmiyor ki . Şimdi bi de müdürün yanında çalışacağım . Arkamdan böyle söylemesi.beni mahvetti
10 kere izlediginiz seyi hala yapamiyorsaniz ne diyecek ki hakkinizda. Acikcasi 10 kere anlattigim seyi hala yapamayan bir elemanim olsa 11. Kere anlatmaya calismam isine son verir. 2 kere anlatinca anlayacak birini ise alirim.Ben o gün ilk kes işten erken çıkmıştım . Bu kadın da yanında çalıştığım müdüre gidip arkamdan ben bir senedir işi öğretiyorum öğrenemiyor sürekli soruyor. Ki inanın bana öğretmedi . 10 kere izletti bir kere de bana Al bugün de sen yap demedi . Yalnız kaldığım da ben yaptım zorlandım ama sormadan yaptım. Sonra sözlerine devam etmiş. Kapasite yok bir senedir sinir krizleri geçiriyorum şeklinde söylemiş . Sonra gülmüş vs. Müdür de başta öyleydi şimdi açıldı hakkını yemeyelim demiş. Bu kadının benimle ne alıp veremediği var . Ben onu bir kez bile şikayet etmezken hala iyi niyetli düşünürken nasıl olur da kapasite yok demiş bana . Müdür de güvenmiyorum sana demişti bana . Gerçekyen kendimi o kadar ezik güvensiz hissediyorum ki kimse beni anlamıyor . Bana yine yazacaksınız yok öyle yok böyle diye . İnanın ağladım dün . Ben o kadına soru soruyorum evet ama hiç bir yaptığımı beğenmiyor ki . Şimdi bi de müdürün yanında çalışacağım . Arkamdan böyle söylemesi.beni mahvetti
Bence sende dikkat eksikliği olabilir lütfen bir doktora görün.
Bu arada ben zorunluyu beyaz yaka diye hatırlıyorum. Memur olduğunu kendi mi söyledi? Zorunlu bizi aydınlaaat
Aaa sizin yorumunuzu görmeden aklıma aynı durum gelmişti. bence konu sahibi en az 2 kişinin aklına geldiyse gerçekten psikolojik olabilir, bir doktora gidin.zorunluyu tanımayan üyeler yorumları çok sert bulabilir. Ancak zorunlucum o kadınla empati kurabiliyorum ve inan bana işi bilmeyen, sürekli hata yapan biriyle çalışmak hiç kolay değil. Dikkat eksikliğin olabilir doktora git derim. Benim de yanıma daha önce iş yapamayan bir stajyer vermişlerdi. Tüm hayat enerjimi sömürmüştü, sinir krizi geçirtiyordu. Kendi işimi mi yapayım onu mu düzelteyim. Bence sende dikkat eksikliği olabilir lütfen bir doktora görün.
Bu arada ben zorunluyu beyaz yaka diye hatırlıyorum. Memur olduğunu kendi mi söyledi? Zorunlu bizi aydınlaaat
Ne tur bir is bu ki kapasite gerektiriyor? Memuriyet ise pek zeki olmayan birinin de zorlanmamasi lazim. Sonucta ezberliyorsunuz yapmaniz gerekeni sonra da yillarca ayni seyi yapiyorsunuz. Eger isinizde iyi degilseniz yeterince konsantre olmamissinizdir. Daha cok tebrube kazanmaya calisin. Yapmaniz gereken size on kere gosterilen o isin tum adimlarini not alin. Sonra da benden memnun olmadiginizi biliyorum, bu yuzden kendimi gelistirmeye karar verdim. bu size son kez sorusum, buraya not aldim adimlari, bir eksik veya hata var mi deyin. Bundan sonra yapmaniz gereken sadece o notlariniza goz gezdirmek olur. Bir de ben de bir isim oldugunda memuriyet islerindeki kisiler beni aptal saniyorlar verdikleri kagitlari hizli dolduramiyorum dediklerini cok iyi anlayamiyorum diye. Yunan konsoloslugundaki bir kadin bana resmen gerizekali muamelesi yapti, mail ile email i karistirdigim ve emin olmak icin soylediklerini bir iki kere tekrar ettirdigim icin. Bu arada soylemem gereksiz ama bu beni gerizekali addeden memurlardan daha zekiyim, turkiyedeki zamanindaki en iyi universiteyi burslu kazandim, alese hic hazirlanmadigim halde nerdeyse tum sorulari dogru yapmistim, fizikte doktoram var, ve ogrencilik zamanimda liseye kadar da sinifin en caliskani bendim. Yani ben gerizekali degilim'in altini doldurmak icin bunlari yaziyorum. Ama dikkat eksikligim var ve memuriyet islerinde hizli bir sekilde calisabilmek tecrube ve istek gerektirir. Yeni ise baslamis kisilere biraz daha sabirli olmalilar. Bu size kapasite yok diyen abla beni tanisa eminim kafayi yerdi. Bu arada eski konularinizi okudum. Fazla naif birisiniz ama memurluk yapamayacak kadar bir zeka probleminiz oldugunu sanmiyorum. Bunu siz daha iyi bilirsiniz. Torpilli olmadan ise girmissiniz ki sizi sikayet edebiliyorlar. Bence sinirli olmayin kibar olmaya devam edin. Hem islerinizi iyi yapamayip hem de sinirli ve kaba olursaniz sizi isten alabilirler.
İş hayatında kimse kimsenin arkadaşı değildir, kendi düşüncelerini başkaları söylemiş gibi söyleyebilirler. Ben bu forumda bile sizin kapasitenin biraz normalin altında olduğunu düşünüyorum çünkü bir çok konunuzda defalarca söylenmesine rağmen anlamadığınız noktalar oldu. Anlayıp pratiğe dökemediğiniz. Sıkıntı şu bununla ilgili bir çözüm olduğunu düşünmüyorum. Kalıtımsal bir şey değişmez yani. Hayattaki mottom da değişmeyecek bir şey için kendimi üzmem, siz de öyle yapın.Arkadaşım
1 sene tutmazlar kapasitesi olmayan insanı.Zorunlucum bellki de gerçekten kapasiten yoktur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?