Isteksizlik

Cinsel isteksizlik yaşanan en yaygın cinsel sorunlardan biridir.

Tiksinti cinsel isteksizliğe neden olabilmektedir.
Cinsel isteksizlik cinsellikten alınan keyif ile bağlantılı olabilir.
Cinsel uyarılmanın doğru ve yeterli olmaması isteksizlik nedeni olabilir.
Eşler arasında çözülmemiş iletişim sorunları isteksizliğe neden olabilir. Gebe kalma korkusu kadında cinsel isteksizliğe neden olabilmektedir.
Cinsel isteksizliğin bir nedeni de bazı kişilerde kızlık zarını kaybetme korkusudur. Cinsel istek göstermenin küçük düşüreceği inancı isteği düşürebilir.
Cinsel istek duyması halinde kendisi hakkında kötü düşünüleceği kaygısı taşıyanlar vardır. Kişinin canının yanacağı düşüncesi isteğini düşürebilmektedir.
Kimi yerlerde baskı ve yanlış yetişme tarzı da cinsel isteksizlik nedeni olabilmektedir.
Kişinin eşiyle olan kavga ve uyumsuzlukları cinsel isteksizliğe neden olmaktadır.
Kişide yaşanan depresyon cinsel isteği azaltabilmektedir. Kişinin eşine karşı güvensiz olması cinsel isteği baskılayabilmektedir.
Yaşanan erken boşalma kadında isteksizliğe sebep olabilmektedir.
Cinsel ilişki sırasında duyulan acı veya kuruluk isteksizliye yol açabilir. Kişinin istemediği halde cinsel ilişkiye zorlanması isteksizliğe neden olabilir.
Taciz veya tecavüz yaşayanlar travma nedeniyle isteksiz olabilirler.
Kişide hormonal bozuklukların olması cinsel isteği azaltabilir.

SEBEP OLABİLECEK BİRÇOK ŞEY YAZMIŞSINIZ TEŞEKKÜR EDERİM. AMA SONUÇ OLACAK BİŞEYLER YAZAN ÇOK AZ KİŞİ VAR. KİMSENİN BÖYLE BİR SORUNUN OLMAMASINI GÖRMEK GÜZEL TABİ KEŞKE BENDE BİR ÇÖZÜM BULABİLSEM VE PAYLAŞABİLSEM..senağlama

canım ben de öyleydim evlendim hemen hamile kaldım acıdan zaten olmadı derken hamilelik doktor psikolojik dedi
ağlaya ağlaya ölüyodum
neyse doğurdum doktor dedi ki ur varmış aldık görmemiş yani hiç alt taraftan ultrasona bakan doktor
doğumdan sonra bir rahatladım ki sorma sezeryanla oldum bide açılma falan söz konusuda değil yani
şimdi rahatım
işin kötüsü 2 haftadır eşimden ayrı tatildeydim
doğumdan beri de sorunlarımız var
ayrı kaldığım zaman zarfında hiç özlemedim 1 hafta oluyo görüşeli ama ilişkiye giremiyorum istemiyorum onu çünkü
önceleri urdan diyodum peki bu durum ne bilemicem artık
bakalım geçerse yazarım
ama senin istemen lazım görev olarak görme
bide haftada 2 kere iyi bir rakam
15 aylık evliyim ve hafta da 10 günde 1 oluyoduk düşün yani belki sorun benim kocada
şimdi o istiyo ama bende yok
işine baksın oda napim

benim eşim bu sorunun sadece bizde oldugundan emin bizim gibi sorun yaşayan yok diyor ama varmış çok üzgünüm böyle olmasından daha bu sabah tartıştık bu konu yüzünden ben onun gibi istek duymuyorum oda bu işi büyütüyor bu iş ayrılığa kadar gider diyor aklını başına al diyor birlikte olsak bile sanki senelerdir ilk defa yapmış gibi şükür diyor çare bulsam sanada anlatırdım ama ben bulamadım malesef karanfili denicem inşallah çare olur çok kötü bir durum

canım öncelikle uzmandan yardım almalısın.eşinle bu konuyu açıkça konuştunuz mu?mesela birçok paylaşım sitesinden soru-cevap tarzı sayfalardan okuyorum.acı hissedilmemesi için ön sevişmeyi uzun tutmak öneriliyor.bunu yaşayan sadece sen değilsin.ben birçok yerde duyuyorum.ama bunun nedenini bilmek ve ona göre hareket etmek gerekiyor.isteksizliğini de psikologla veya cinsel danışmanla konuşarak yenebilirsin.bunun bir ihtiyaç olduğunu biliyoruz.eşin için de zor bir durum.her seferinde o da çekiniyordur.bu ilişkinizi zedeler canım.ALLAH korusun dışarı gitmeye başlarsa senin için daha acı olmaz mı,bir de böyle düşün..en kısa zamanda bunun hangi nedenden kaynaklandığını bulup ona göre beraberce mücadele etmeniz lazım.eşinin de desteği gerekiyor.inanıyorum ki altından kalkacaksınız ve mutlu olacaksınız sonunda.kendini kasma,suçlu hissetme,üzülme herşeyin bir çaresi var.yeter ki mücadele etmeyi bilsin insan..........sevgiyle kal..

zaman zaman bu sorunu bende yaşıyorum ve çok sinir oluyorum çünki önemli bi sorun olduğunu düşünüyorum.ilişkiden sonra mutluluk hormonları salgılanıyor tabi eşinide mutlu etmek önemli bence.sitres ve yorgunluk çok etkiliyor isteksizliği.bi arkadaşıma doktor 1-2kadeh bişeyler içmelerini söylemişti:)işine yararmı bilmiyorum.hadi kolay gelsin canım

offff arkadaşlar hepinize teşekkürler ama yokkk.. olmuyoo...,
istemiyorum hemde hiç ve her defasında canım yanıyo.
tam bir kabus oldu artık. ne yapacağımı bilmiyorum..
jinekolojik açıdan hiç bir sorun yok defalarca doktora gittim.
sanırım psikologu denemeliyim. bilmiyorum faydası olur mu. offf offffffffffff..........

Benim de böyle bir arkadasim var.
Kadin o kadar güzel ki ama tik yok.
YAtak olayindan nefret ediyor kocasini cok sevmesine ragmen.
Diyorki ben anneme benzemisim.Annesi de öyleymis.
Ama bu cok kötü bir durum.
Cünkü onun kocasi ona hep dermis,"seni bosasam sirf bu yüzden bosuycam" diye.
Erkekler icin bu cok önemli.Yemek yemek,su icmek kadar yani.
Allah yardimciniz olsun.
Bence de evliligin en önemli unusurlarinda biridir sevismek.

Canım bende aynı dertten müzdaribim bende ilişkiye girmeyi sevmiyorum aylarca girmesem hiç umrumda değil 8 yıllık evliyim ve her ilişkiye girdiğimde kanamam ve ağrım oluyor.Fiziksel bir sorunum yok ve 2 yıldır pskolojik yardım alıyorum doktorun dedikleri aklıma yatıyor ama o an geldimi doktorun söylediklerini unutuyorum ve sendromum tekrar başlıyor bende ne yapıcam bilmiyorum Allahtan eşim kendinden başkasını düşünmediği için ben rahatlıyım gerisi boş diyor yani bizdede böyle devam ediyor evlilik. offff offf kocanmı var derdinmi var

:1closedeyes:Erkekleri seviyorum ama cinsel organlarını sevmiyorum işte:sm_confused:,bana itici ve iğrenç geliyor

bence isteksizlik tamamen PSİKOLOJİK. jinekolog Dr. a gitmek yerine psikologa gidin derim. tamamen hayatınız değişecektir eminim.

ilk zamanlar bende öyleydim ama daha sonraları fantazilerle ilişkileri canlı tutmaya başladım çünkü artık eşim söylemekten sıkıldı baktım evde kardeş gibi olduk artık işi ele almaya başladım ben ne zaman istersem oluyor hayal edin ve uygulayın önce birbirinize dokunma yoluyla sadece ilişki olunca sıkıcı ama öncesinde tensel dokunmalar oynalmalar olsun aklınızdan istemiyorumu çıkarın dizginleri ele alın umarım düzelir kayganlaştırıcı veya bebe yağı ilşkiyi kolaylaştırır

evet burada iş en çok eşlere düşüyor ön sevişme ile uyarması gerekiyor böylece vajina ıslanır kayganlaşır ve de acı çekilmez kadın zevk almaya başlar orgazm olunur.

mrb herkese bende 1 yıldır evliyim ve bende aynı problemı yaşıyrm.eşimle 6 yıl çıkarak evlendık ve onu çok seviyrm evlenmeden önce hiç bir sorun yoktu onu cinsel anlamdada istiyodum ama hiç yaşamadıgım içindi belkıde bu istegim.ona sarılıp uymak beni o kadar mutlu ediyo ki ama cinsel ilişkiye sıra gelınce hiç istemıyrm eşim elinden gelenı yapıyo ama olmuyo olmuyo.ben hiç doktora gitmedim ve gitmekte istemıyrm neden istemedigimide bilmiyrm aslında artık korkuyrm eşim benden sogucak diye ne yapcamı bilmiyrö((

slm arklar gerçekten zor bir durum ve bende şimdiye kadar böle bi durum hiç olmamıştı arada bir oluyordu ama ben umursamıyordum ama 10 15 gündür bendde isteksizlik başladı eşim istemesin die ondan kaçar oldum stresin çok etkisi oluyo bende karanfile başladım bakalım içine birazda tarçın attım onunda çok faydası varmış :1hug:Şeniz

Arkadaşım nedir bu karanfil olayı,nasıl kullanılmalı ve hazırlanmalı?
Halam 11 yıllık evli ve artık bu durum evliliğini çekilmez hale getirdi...
Eniştem bu konularda çok anlayışsız,kusurun kendinde bulunacağı düşüncesiyle doktora götürmeye de yanaşmıyor..
Nasıl yapıldığını anlatın da,belki biraz olsun rahatlar halam..

arkadaşlar ben doktora gitmeye karar verdim ama nereye gidicemı bilmiyrm normal bi psikologa mı yoksa aile terapistine mı gitmem uygun olur.bide giden arkadaşlar varsa bana tavsiye edecekleri bi yer var mı lütfen yardımcı olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…