Isteme gecesinde tuzlu kahve olayı ?

Cidden mi ahshsj

tuzlu kahve olayı sonradan çıktı ben çok anlamlı bulmuyorum bu adeti ama yapana saygı duyarım
kayınvalidenin de damat adayınında yaptığı ayıp tuzlu kahve olayı sen evlilikte bir hata yapsan göz mü yumacak yoksa ağzını açıp bu ne biçim kahve mi diyecek diye bir nevi testtir

kayınvalide heralde sen oğluma hatır için bir şey içiremezsin ben izin vermem demek istemiş şimdiden

ha bu arada adetin normali azıcık tuz katmaktır
böyle abartıp yok karabiber yok kırmızı biber yok isot katmayın sonra adam hık iye gidiverir

Hiç problem yapma zaten böyle bir adet te yok aslında vakti zamanında istemelerde kız damadı beğenmez istemezse belli etmek için kahvasıne tuz katılır mış sonradan bu Sekile dönmüş adet denilen şeyi bile yanlış biliyoruz yani .Annesi yanlış yapmış hoş bir hareket değil ama Hiç kafana takma en güzel günlerinin tadını çıkar .

+10000
kaynana şimdiden olaylara müdahil

Garip bir şekilde herkes kv'ne hak vermiş neden? Öne sürdükleri gerekçede "oğluna kıyamamıştır o yüzden dökmüştür kahveyi" oğluna kıyamamak ne demek yahu 5 yaşında çocuk mu bu? Kocaman adam olmuş istemeye gelmiş. Tuzlu kahveyi içmeyebilir bu normal ama annenin işin içine karışıp kahveyi sana başka bir bahane söyleyerek dökmesi çirkin bir davranış.

Bu kuralı âdeti ben mi cikardim piyasaya surdum ? Adettendir yaptim sen ic otur

adetten degil. o adet baska.
please google.

neyse, annen abartmis. adam icmis zaten iki yudum- belki kadin o durumda baska birsey diyemedi. ben sahsen tuzlu icecek icemem- direk kusarim yani. belki nisanlinizda ayni sorun var ve KV ortami bozmak istemei. anneniz KVye cikismaya yer aramis

Sizin de tuzlu kahve yapıp içmeniz olayı nötrlemiş ama tek taraflı olmamış. :)

Kusura bakma canım ama ben bunda ayıp birsey göremedim. Annen gerginlik yaratacak şey mi arıyor. Bende olsam oğluma icirmezdim

Oooo sizin anneniz böyle şeyler yüzünden arana mesafe koy filan derse ileride neler olur düşünemiyorum kimseyi dinlememenizi öneririm bunda da bisey yok kadın kıyamamış oğluna ben de öyle yapardım çocuğunuz olsun anlarsınız sadece annelik iç güdüsü ile yapılmış bisey uzatmayın bence ben tuzlu kahve filan bile yapmadım kıyamadım eşime mesela böyle küçük şeyleri büyütüp huzurunuzu bozmayın bence.

Naçizane fikrim; tuz olayı bence de saçma ama yapan var görüyorum, eziyete ne gerek var bilemedim.
Bitirmesi gerekmiyordu bence, bırakabilirdi. Annesininde çok korumacı olduğunu düşünüyorum. Oğluna toz konduramayan annelerden belli ki. Yoksa kaç yaşında adam, bu kadar yeter diyip fincanı bırakacağına annesinin kendi fincanına dökmesi filan -herkesin içinde- hoş değil.
Annesi oğlunun fincanını getirip güzel bir dille anlatabilirdi. Ama kendi yok ben sevmem filan, bu mu hoş bir tavır?
Ayrıyeten, durum ne kadar hoş olmasa da anneniz abartmış. Direkt bir olayda mesafe koy denecek ne var?

Ne adeti yahu! bir kaç yıl önce çıktı tuzlu kahve olayı .oncede ö böyle birşey yoktu.sahsen ben olsam kesinlikle icmrm o kahveyi..o nedenle konuyu hiiic uzatmayin ve dert etmwyin.bunu buyuturseniz daha karşınıza neler cikacak onlarla nasıl ugrasacaksiniz

Ya mis gibi yapın şu kahveleri de günleriniz de tatlı tatlı geçsin. Şu adetlere bir alışamadım bir uyum sağlayamadım gitti.

Sacma sapan adetler.

Midesi kaldirmayan olabilir
Tansiyonu oynayan olabilir
Hadi yaptiniz azicik atsaydiniz bari
Basmissiniz tuzu.

Nisanlin demek ki cok zorlandi belki midesi kalkti kadin da dayanamadi boyle birsey yapti.

Zamani gelince yuzune vurun.diyenlere hayret ettim
Sanki memleket meselesi

Unutun gitsin

Marifet fincanı tuzla değil şekerle doldurmak, mutluluk ve tatlılıkla doldurmakta tabi bunu anlayana,bilene ve kıymet bilecek olana...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…