isteme istemiyorum

haklısınız gerçi. bir de sevgilimin iki tane annesi var. boşandıktan sonra ikisi de tekrar evlenmiş, iki taraftan da kardeşleri, akrabaları var. bu da gözümde büyüyor. hepsinin adeti farklı, kim nasıl memnun edilir

Her kadin esit zaten evlenip bosanmasi yada hic evlenmemis olmasi bir fark yaratmiyor yada bir eksiklik degil.

Bile kelimesi eklenince assagilama olur.
Her kadin tabiki de esit. En azindan kadinlarin boyle dusundugunu biliyorum. Toplumumuzda dul kadin bekar kiz ayrimi var ama.
Bile kelimesini kullanirken 2.nci kez evlenme anlaminda dedim. Siz gayet guzel anlamissinizdir ne demek istedigimi oyle dusunuyorum.

babana söyle "verdik gitti" demesin
Onu diyen kaldı mı ki ya :)
Bizim, gençler aralarında anlaşmış, bizlere de onların kuracağı bu yuvayı desteklemek düşer gibi bir şey söylendi..
genel olarak orada kullanılan kalıptan bahsediyorum aslında sadece verdik gitti lafı değil. benim inancımın gerektirmediği bir kalıp kullanıyor. o yüzden çok gönüllü değilim böyle bir şeye her ne kadar adet olsa da

feminist misin :) ya takilma böyle seylere easy gooo

Bu gibi şeyleri siz değil bırakın karşı taraf düşünsün.
Sevgiliniz hangi anne ile yada hangi adet ile yola çıkmak istiyorsa sizin annenizle onu konuşsunlar.
Siz sevmiyorsunuz zaten dahil olmayın bile bırakın kendi aralarında halletsinler...
Sizde konu mankeni olarak giyinin süslenin eğlencenize bakın... fotoğraf falan çektirin :) içinde olmak istemediğiniz bir dekor bile olsa nihayetinde dekor hepsi :) çok büyük anlamlar yüklemeden bırakın normal seyrinde gitsin...

Ben de sevmem gelin alma verme filan muhabbetini. Eşya mıyız biz veriliyoruz filan ama olaya sadece gelenek olarak bakmak lazım sadece formalite olması gerekenleri yapın bitsin...belki siz de keyif alırsınız sonradan ne bileyim

Yani yerine farklı kullanılan bir şey bulamadım varsa onu kullansınlar :)
Bazı seyler inanc gereği değil dilimizde olan kalıplar ve bunlara çok büyük anlamlar yüklemeyebilirsiniz..
mesela Türk olan ama Allah inancı olmayan birim kişiden inşallah, eyvallah, evelallah gibi laflar duyarsınız :)
Onun gibi düşünün belki daha az rahatsız eder..

Moralini bozmak istemem de ben de ayni senin gibi dusunuyordum. Sonuc; butun orf ve adetlere uymaya zorlayan ama elini cebine atmayan iki taraf, sadece dugun masraflari icin girilmis 30 bin liralik borc, huzursuzluk falan iste.
Istemedigini biliyorum ama en basidiyle atlatmaya bak, kesin konusulmus cunku yapabilecegin birsey yok gibi gorunuyor

gizlice evlenin ben öyle yapacaktım annem baban kalp krizi geçirir dedi bir sene daha bekledim . beklediğime pişman oldum eşim ve ben yine düğün bohça vs işine girmedim bir nikahla evlendim. annem tutturdu istemeden olmaz diye . saçma saçma şeyler. babamın egosu tavan yapsın diye 1000 km fazla yol geldiler vs vs. Saçma sapan şeyler . Gizlice evlen en güzeli.

bu adetlerden bu denli nefret edecek kadar ne yasadiniz pardon? ailelern gonlunu yaparak ya da orta yol bularak evlenmek normal olan. ya da erkek arkinizla direk nikah da yapabilirsiniz.

Gizlice evlenin falan olayı çok kötü durumlar yaratır böyle seylere girmeyin. Olaya biraz pozitif bakabilirsiniz. Mideniz bulanacak bir durum yok ortada. İstemeden kasıt iki ailenin tanışması da olabilir. Farzedinki tanışmaya getirdiniz ve kahve ikram ettiniz. İllaki evlenme konusu yemekte de istemede de konuşulacak konussun ve karar versin iki aile. Bunu kalıba sokan adetler değil bence sizin kafa yapınız.

şu isteme işini yapmayıp sadece yüzük takıp kırmızı şeridi kesme olayıyla orta yolu bulmayı düşünüyorum artık. umarım olur derler. beni yüzgöz etmesinler de başka bir şey istemiyorum

ne alaka yahu sevmiyorum işte. sevmek zorunda değilim, o ortamlardan hoşlanmamak kendi kararım. sevip de aylarca hazırlanana laf edilmeyeceği gibi benim gibi sevmeyenler de normal karşılanmalı

Kaç yaşındasın? 25 yaşından küçüksen bence yap!! İçinde kalır? Hiç mi hevesin yok? Pişman olursun sonra

Kaç yaşındasın? 25 yaşından küçüksen bence yap!! İçinde kalır? Hiç mi hevesin yok? Pişman olursun sonra
24. bilmiyorum ki. hiç böyle şeyleri seven birisi olmadım. hayatımda toplasanız 3 4 düğüne anca gitmişimdir ki onda da bir köşeye geçer otururum, oynadığım görülmemiştir daha

Yani kırmadan bu işi nasıl halledebilirsin bilmiyorum. Sorun sadece aile büyüğünüz mü? Annen, baban nişanlın ve onun ailesi ne düşünüyor bu konuda? Senin fikrini destekliyorlar mı?

Hayır ben şunu anlayamıyorum, iki insan evlenmeyi düşünüyor ve aileler zaten bu iki insanın evlenecek olgunluğa ulaştığını düşünüyor olmalı, peki buna rağmen herşeye karışmak, gençlerin istemedikleri şeyleri diretmek niye?

ne alaka yahu sevmiyorum işte. sevmek zorunda değilim, o ortamlardan hoşlanmamak kendi kararım. sevip de aylarca hazırlanana laf edilmeyeceği gibi benim gibi sevmeyenler de normal karşılanmalı

Sanırım yanlış anlasildim. Kafanızda olayı buyutmemeniz gerektiğini olayları kendi istediğiniz gibi algilamaniz gerektiğini vurgulamıştım. Farz edin halk tabiriyle istemeye değil. Sizin tabirinizle tanışmaya geliyorlar. Klasik isteme törenini istediginiz yone cevirmeniz sizin elinizde. Annenize karşı çıktıkça emin olun oda size karşı gelecektir. Huyuna gidiyor gibi görünüp istediğiniz şeyleri yapmanız sizin elinizde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…