isteme istemiyorum

Milletten fikir istemek için konu açmışsın yardım etmeye çalışıyorlar ergen tavırları içinde atarlanıyorsun .
Bende söz nişan bohça olaylarını sevmiyorum fakat iğreniyorum iğrenç demiyorum bu kadar iğrenç geliyorsa konusunu dahi açtırmazsın olur biter.

farkındayım, adet kültür olarak devam ettirdiklerinin ama bana göre de adete, geleneğe göre yapılacaksa diğer şeyler de ona göre yapılsın o zaman, yarım yamalak iş yapılmış gibi oluyor sanki :) yani kız isteme yapıldı, o zaman kırmızı kuşak da yapılsın o zaman, o da gelenek değil mi? gerçi ikisinin anlamı farklı.

düğünü bile artık birçok insan adet, gelenek, aileler istedi falan diye yapıyor yani gelinle damat çok mu meraklı o kadar para harcamaya, yorulmaya sanki? meraklıları var ama aileler çok baskı yapıyor o konuda. ben mesela düğünden de nefret ederim, onca akraba, tanıdık, eş-dost çağıracağım da ben bunlara ne çalacağım? parayı bastırıp güzel, modern bir kır düğünü yapalım desek müzik olarak ne koyulacak? jazz mı çalacağım, 80's disco mu çalacağım nedir yani... farfara, ankara'nın bağları çalacak halim yok kendi düğünümde. intihar ederim.

24. bilmiyorum ki. hiç böyle şeyleri seven birisi olmadım. hayatımda toplasanız 3 4 düğüne anca gitmişimdir ki onda da bir köşeye geçer otururum, oynadığım görülmemiştir daha

İçinde kalır valla yazık olur. İlerde çocuklarına anlatacak bi düğün hikayen olmaz. Hazır ailen de böyle düşünüyorken, vazgeçirmeye çalışma derim ben

konu sahibinin evlilik asamalarina bu kadar nefret ve bu saldirgan tavurlarinin altnda baska bisi var herlde. soz nisan istemyorm diye bu gergnlk de ne? insan icine cikinca kimse yemez sizi.

Bu tip seramonileri hiç sevmeyen biri olarak, tanışma, söz, isteme, nişan hepsini tek günde aradan çıkarttım. Tuzlu kahve yapmadım, hatta kahve servisini bile kuzenim yaptı, bohça ben istemiyorum dedim, ama annelerin hevesi varmış, merasiminden sonra birbirlerine gönderdiler. Ben içlerinde ne vardı onu bile bilmiyorum.
Herşey hızlı bir şekilde halloldu ne güzel gidiyor derken düğünde takıldım işte ben, tam 2 tane düğün yapmak zorunda kaldım, evlendiğimden beri düğün göresim yok . Bunu bu etkinlikleri seven insanlar anlamaz, ama mecburi yapınca gerçekten işkenceden farksız oluyor, ama sonra içinde kalır deniyor, içinde kalmayacağını da anlatamıyorsun, ben anlatamadım şahsen, düğün videolarını bile baştan sona izlemişliğim yoktur. Annemler canı sıkıldıkça izliyorlar ama, izledikçe mutlu oluyorlar, o yüzden bir süre sonra şöyle düşünmeye başlıyorsun. O gün aslında sadece gelin ve damadın günü değil, aslında daha çok anne babaların günü. Bırak gönülleri olsun deyip geçiyorsun.
Hayırlısı olsun sizin de.

atla deve değil yaaa allah aşkına büyütmeyin tuzlu kave olayına filan girmeyin madem. kimseninde kalbini kırmaya gerek yok ailecek zaten toplanılacak istesinler nedir yani yüzük takarsınız tamam. senin dediğin gbi olması için ailelerininde böle olaylara sıcak bakması gerekir. cok stres yapma lütfen akışına bırak mutluluğun tadını çıkarmaya bak

Sanirim yeni ateist olmussunuz, o yuzden de allah peygamber gibi kelimelere korkunc bir tepkiniz var. Benim esim 10 yildir ateist, ben de bi 5 senedir filan ateistim. Zaman geçip bunu hazmettikçe tepkiniz de azaliyor merak etmeyin. Ben allah ve peygamber laflariyla istendim, evden cikarken dua da okundu o zaman da elimizi açtık. Bunlari yapinca bir yerlerimiz eksilmiyor çünkü. Hayattta bir suru insan icin bir suru hayat gorusumuze ve dusuncelerimize ters durumları hazmedip uyum sagliyorsak; anne babamiz bunu çoktan hak eder. Ama sanirim sizin aileniz dini tercihlerinizi bilmiyor ki bu kadar agresifsiniz ve onlara veremediginiz tepki icinizde çatlıyor.

ateist değilim ben. yeni bir olay da değil zaten bu ailemin de haberi var ayrıca. emin olun 5 yıldan uzun bir süredir bu böyle

siz de biraz takıntı yapmışsınız. ne olacak ki gelsinler istesinler aynı gün sözü ve nişanı aradan çıkarırsınız. bohça tuzlu kahve vs sizin elinizde zaten. yapmazsınız olur biter.

Verdik gitti lafi soylenmiyor ki illa.

Benim babam verdik gitti hic demedi.

O benim birtanem insan kiyamiyor ama sevmis yapacak bir sey yok dedi.

Isteme gibi dusunmeyinde ailelerin tanisip dugunu konusmasi icin bir araya gelmesi diye dusunun sizde.

Dusundukce midesi bulaniyormus sacma sapan seylermis. Hoslanmaya bilirsin yaomak istemeye de bilirsin ama bunca yillik geleneklere bu sekilde hakaret etmeye hakkin yok. Biraz saygin olsun. Basit ve cirkin laflar.

siz de biraz takıntı yapmışsınız. ne olacak ki gelsinler istesinler aynı gün sözü ve nişanı aradan çıkarırsınız. bohça tuzlu kahve vs sizin elinizde zaten. yapmazsınız olur biter.
ben hala gereksiz buluyorum. o yüzden mümkün olduğunca yapmamak için uğraşmayı düşünüyorum. yine de teşekkürler yorumunuz için

niye kıyamıyor ki savaşa mı gidiyodunuz?

onlarsız bile istemiyorum. saçma sapan şeyler. verdik gitti lafları falan hiç hoşuma gitmiyor

Valla beni istediklerinde kimse verdik, gitti demedi. Çocuklarımız anlaşmış, hayırlı olsun dedi babam. O biraz aile yapınızla alakalı.

Ben isteme, söz, nişan muhabbetlerini aynı gün yaptım. Ailemin evi fazlaca müsait 1. derece gelmek isteyen herkesi ağırlayabildik. Önce isteme oldu, sonra pastam geldi yüzükler takıldı vs. vs... Biz yemek odaları da hazırlamıştık ki olmak zorunda değil ama şehir dışından geliniyordu. Gayet sade, hoş bir ortam oldu. Bu konular bittikten sonra da sadece kadınlar toplanıp bohçalar açıldı. Öyle çamaşırlar sere serpe dökülmedi. Genel geçildi. Gelen herkes bohçaya da hediye getirmişti, onlar verildi. Çok da eğlenceli oldu.
Bohça alışverişi de gereksiz bulurdum ama çok güzel geçti benim için. Alışveriş sadece benim için yapıldı. Eşim kendi için istemedi. Eşim, annem, kız kardeşim beraber gittik. İyi ki de gitmişiz.

Bence bu tarz konuları insanları kırmadan kendinize uygun şekilde ayarlayabilirsiniz. Ki hepsi birer hatıra.

canım ben de istemiyordum şimdi zorla kına gecesi için BİN-DAL-LI ALDIRDILAR BANA!!!!!!!!
Bana ya bana! bindallılar bohçalar bilmem ne yemin ediyorum bi yerlerimi kesicem artık.
Gelenek görenekten nefret ederdim düğünlerde gülmekten ölürdüm başıma geldi.
Bütün akrabalar benim o hallerimle dalga geçmek için bile gelirler düğünüme.
Kabus gibi offf... Sana da geçmiş olsun.

ateist değilim ben. yeni bir olay da değil zaten bu ailemin de haberi var ayrıca. emin olun 5 yıldan uzun bir süredir bu böyle

O zaman simdi bu denli midenizin bulanmasini hic anlayamadım. Baska bir dine mensupsunuz o halde. Neyse. Benim tavsiyem minimumda tutmak seklinde olur. Anne babalariniz zaten sizinle ayni kafadaymis. Bizim ailelerimiz daha once ayak üstü tanismislardi ama beraber zaman geçirme firsatlari olmadigi icin bir nevi tanisma toplantisi gibiydi. Kimse verdik demedi, babam esimi ve beni cok sevdiğinden bahsedip mutluluklar diledi ve hatta cok duygulandi agladi. Cok samimi guzel bir zaman geçirmiş olduk. Sonra da baska zaman onceden cok sevdigim bizim icin onemli olan bir yerde aile büyükleriyle yemek yiyip yüzük taktik. Ne bohca ne taki ne hediye hicbir seye girmedik. Anneme kimsenin kullanmayacağı seyler icin masraf yapmayalim dedim o da hak verdi. Hic yapmadan bu isleri kapatabilen var mi, bilmiyorum ben hic görmedim. Baska bir arkadasim da nisanini evde yuzukler takildiktan sonra ailenim genclerini de alarak disarda organizasyon ayarlamisti. Bara gidip icki icip sohbet etmistik buyukler evde otururken. Ama bir sekilde o isteme yuzuk fasli yapiliyor. Cunku dedigim gibi anne babalar icin de hayatlarinin en onemli gunlerinden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…