farkındayım, adet kültür olarak devam ettirdiklerinin ama bana göre de adete, geleneğe göre yapılacaksa diğer şeyler de ona göre yapılsın o zaman, yarım yamalak iş yapılmış gibi oluyor sanki :) yani kız isteme yapıldı, o zaman kırmızı kuşak da yapılsın o zaman, o da gelenek değil mi? gerçi ikisinin anlamı farklı.Eskiden tamamen o niyetle yapılıyordu, kız bizim oldu gibi.. öyle de kabul ediyorlardı. Benim ex kayın aile bile öyleydi kendilerini güncelleyememişlerdi(Ben geç anlamışım) Ama biçok aile sadece adet olarak yapıyor artık, tatlı bir anı oluyor sonra..
24. bilmiyorum ki. hiç böyle şeyleri seven birisi olmadım. hayatımda toplasanız 3 4 düğüne anca gitmişimdir ki onda da bir köşeye geçer otururum, oynadığım görülmemiştir daha
ateist değilim ben. yeni bir olay da değil zaten bu ailemin de haberi var ayrıca. emin olun 5 yıldan uzun bir süredir bu böyleSanirim yeni ateist olmussunuz, o yuzden de allah peygamber gibi kelimelere korkunc bir tepkiniz var. Benim esim 10 yildir ateist, ben de bi 5 senedir filan ateistim. Zaman geçip bunu hazmettikçe tepkiniz de azaliyor merak etmeyin. Ben allah ve peygamber laflariyla istendim, evden cikarken dua da okundu o zaman da elimizi açtık. Bunlari yapinca bir yerlerimiz eksilmiyor çünkü. Hayattta bir suru insan icin bir suru hayat gorusumuze ve dusuncelerimize ters durumları hazmedip uyum sagliyorsak; anne babamiz bunu çoktan hak eder. Ama sanirim sizin aileniz dini tercihlerinizi bilmiyor ki bu kadar agresifsiniz ve onlara veremediginiz tepki icinizde çatlıyor.
ben hala gereksiz buluyorum. o yüzden mümkün olduğunca yapmamak için uğraşmayı düşünüyorum. yine de teşekkürler yorumunuz içinsiz de biraz takıntı yapmışsınız. ne olacak ki gelsinler istesinler aynı gün sözü ve nişanı aradan çıkarırsınız. bohça tuzlu kahve vs sizin elinizde zaten. yapmazsınız olur biter.
Verdik gitti lafi soylenmiyor ki illa.
Benim babam verdik gitti hic demedi.
O benim birtanem insan kiyamiyor ama sevmis yapacak bir sey yok dedi.
Isteme gibi dusunmeyinde ailelerin tanisip dugunu konusmasi icin bir araya gelmesi diye dusunun sizde.
onlarsız bile istemiyorum. saçma sapan şeyler. verdik gitti lafları falan hiç hoşuma gitmiyor
niye kıyamıyor ki savaşa mı gidiyodunuz?
ateist değilim ben. yeni bir olay da değil zaten bu ailemin de haberi var ayrıca. emin olun 5 yıldan uzun bir süredir bu böyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?