isteme istemiyorum

biz zaten istemedik en başından beri annemler de onun ailesi de mırın kırın etse de çok üstelemediler ama iş amcamlara, anneannemlere yayılınca sorun çıktı

Ben diger kisiler gibi assagilama olarak anladim.
Ama siz toplum boyle ayrim yapiyor ve birden fazla evlilik yapanlar dahi bu geleneklere uyuyor anlaminda dediyseniz problem yok.

biz zaten istemedik en başından beri annemler de onun ailesi de mırın kırın etse de çok üstelemediler ama iş amcamlara, anneannemlere yayılınca sorun çıktı
Mevzu çekirdek ailenin dışında ise o zaman isteğini sonuna kadar diretmelisin. Başkalarının senin yerine karar almasına izin verme yani.

Ben de aynen senin gibi isteme vs , nisandir , sozdur hic birsey istemedim
Annem ilk basta tepki gosterdi ama tavrimi net koydum.Esim ailesi ile geldi , biz hic akraba cagirmadik. Kahve tasimaya bile utaniyordum o kadar ki erkek kardesim servis yapti :) Normal konusuldu edildi sonra babam yuzugu takti ikimiz de bir oh be cektik. Seni anliyorum

Ben diger kisiler gibi assagilama olarak anladim.
Ama siz toplum boyle ayrim yapiyor ve birden fazla evlilik yapanlar dahi bu geleneklere uyuyor anlaminda dediyseniz problem yok.
Aynen o anlamda dedim. Sanirim bir kac kisi daha yanlis anladi. Cidden uzuldum. Hele bir arkadasin yorumu cok cirkindi.

Bence absurd.
Hani tamam anlarim " benlik degil boyle isler" desen. Ama " ay nefret ediyorumm" demek asiri degilmi?
Ben yurt disinda buyudum su an Hollandada Amsterdamda kaliyorum.
O herkesin " bataklik" diye adlandirdigi sehirde.
Boyle bi sehirde/ ulkede benim ailemin orf ve adetleri bizim icin bataklikta acan bi cicek. Bu kadr nefret etmeyin geleneklerinizden lutfen.

Siz nefret ediyorum diyip baskalarinin adetlerine ozeniyorsunuzda? Yok disarda yemek felan.
Etrafimdaki o baskalarida tamda bizim orf ve adetlerimize ozeniyor.
Ve ne biliyim, bizimkiler daha icten ve samimi.
Gordum yasadim biliyorum.
Ornek.
Hollandalilar eve oturmaya gelen misafire yemek saati gelince " biz yemek yiycez hadi siz gidin" dermis eskiden(Ciddiyim, hollandalilar lafi kivirmazlar, direktler).
Turkler geldikce misafir perverligi ogrenmisler ve " aksama bizde yiyin" demeye baslamislar.
Ornegin cayin yanina bir kurabiye verip gerisini rafa kaldirmak vardi eskiden onlarda.

Evlilik kutsaldır ve kutsallığı güzel şeylerle süslemek gerek. Nefret etmek biraz abartı olmuş. Allah'ın emri Peygamberin kavliyle ile başlayan cümle evliliğin ne kadar kıymetli olduğunu gösteriyor. Şu hayatta nelere tahammül etmişsinizdir kim bilir. Bi kaç saatlik bi şeye mi tahammül edemeyeceksiniz. Bunlar bunlar bizim değerlerimiz ve biz değerlerimize sahip çıkmadıkça başkalaşmış oluruz diye düşünüyorum. Şahsi düşüncem tabi. Devamında basit biz yüzük takma merasiminden sonra kimsenin gönlü kırılmamış olur. Bu kadar abartmaya gerek Yok bence.

Ben de "evlenmek üzere doğan" instagram gelinleri olarak yaşam sürdüren tipleri hiç anlamadığımdan hak verdim size. Siz nasıl istiyorsanız öyle yapın. Uzak akrabalardan Kimse için kendi isteklerinizden vaz geçmeyin.

Nefret edilecek bir durum yokkı. Biraz daha modernleştirerek zahmeti azaltarak geleneklerimizi devam ettirmek düşüncesindeyim.
Mesela illa bohça olacaksa DoNuna kadar değilde bi tane hediye konur maksat bohça olsun. Tuzlu kahve olayını istemiyor isen yapmassinda. Bana çok abartmış geldin nefret edilecek ne var yani?
Çoğu adetlerimiz cokta tatlı . Ben bana uymayani uygulamadim yok damat tan sürekli para alma Vs böyle şeyler yapmadık. Ama isteme kahve olayı gayet te sevimli.
Elin vatandaşları yapsa hoşunuza gider sanki.
Saygı duyup gidicektim ama nefret kelimesi azıcık beni tahrik etti resmen.

Ben de sevmiyorum bu tip adetleri. Kız istemek nedir ya? Hele o kırmızı kuşak olayına hiç girmiyorum. Her şeyi çok abartıyoruz toplum olarak. Eskiden olsa anlarım. Görücü usulü var. Kız ilk defa istendiğinde görüyor damadı. Ellerinde ekonomik özgürlüğü var birçoğumuzun bin şükür. Zaten evlendiğinde en genç 23 yaşında oluyorsun. İstediğin zaman git ailene. Bir uçağa bakar. İstediğin zaman konuş ailenle bir telefona bakar. Yok istemeymiş, yok kuşakmış, yok gelin evden çıkarken ağlarmış. Ya cidden ailelerde abartıyor birçok evlenecek kızda. Büyük konuşmayayım ama hiç hiç hiççç sevmediğim şeyler. Ailesiyle tanış, o senin ailenle tanışsın, kıyın nikahı olsun bitsin.

ben kimsenin adetine özeniyorum demedim yalnız? hollanda'da yaşamanız ve türk insanının size içten samimi gelmesi beni ilgilendirmez çünkü ben siz değilim bunun farkında mısınız? başkalarının bize özenmesinden bana ne? benim kendi düşüncem sevmediğim, sevmek zorunda olmadığım yönünde.

ben müslüman değilim. benim için o kelimeler bir ifade etmiyor kusura bakmayın

ben müslüman değilim. benim için o kelimeler bir ifade etmiyor kusura bakmayın
Kusura bakılcak bi durum yok ortada canım. Bu tercih meselesi sadece. Ben nefret olayına takıldım biraz. O kısım abartı geldi. Umarım her şey gönlünce olur.

size tatlı, sevimli gelen bana da mı tatlı gelmek zorunda? ben nefret ediyorum, benim kararım, benim düşüncem, benim hayatım. size de saygı duymak düşer sanırım

size tatlı, sevimli gelen bana da mı tatlı gelmek zorunda? ben nefret ediyorum, benim kararım, benim düşüncem, benim hayatım. size de saygı duymak düşer sanırım

Tamam canım bana verdiğin tepkiyi de ailene ver üzülsun ler . Ne var yahu heves etmislerse kendine göre Değişim yapıp gönül etsen? Sanirsın zorla tuz koydurucaklar. Ha yemeğe gelmişler ha aradan hemen isteme olmuş . Nolacak yani ?

evlenince başımız göğe eriyor çünkü. yıllarca beklediğimiz kocişimizin bizi evimizden kırmızı kuşağımızla aldığında ne kadar namuslu birisi olduğumuzu cümle aleme duyurmak zorundayız. cümle alem gerdeğe girişimizi kutluyoruz yahu var mı ötesi. bunları yapmazsan tü kaka, sen nasıl kızsın oluyor sonra

Son düzenleme:
konu sahibi
şu anda hayata ve bazı üylere karşı takındığın şu sert-katı tutum var ya
sevmiyorum! sevmek zorunda mıyım! tutumu hani
o tutum toy olmaktan kaynaklanıyor
aslında takıldığın şeyler küçük şeyler
yarım saatlik bir olayla anne-baba gönlü yapmakla, "kocişim oldu, gerdeğe giricez ilanı" arasında dağlar dağlar var
ama sen bunu şimdi anlayamayacak gibi görünüyorsun

Son düzenleme:
Eee evlenme ozaman seni zorlami evlendiriyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…