evet.Eee evlenme ozaman seni zorlami evlendiriyolar
Nasil istemedigin biri ile zorlami evlendiriyolar?
Hay ağzına sağlıkkonu sahibi
şu anda hayata ve bazı üylere karşı takındığın şu sert-katı tutum var ya
sevmiyorum! sevmek zorunda mıyım! tutumu hani
o tutum toy olmaktan kaynaklanıyor
aslıda takıldığın şeyler küçük şeyler
yarım saatlik bir olayla anne-baba gönlü yapmakla, "kocişim oldu, gerdeğe giricez ilanı" arasında dağlar dağlar var
ama sen bunu şimdi anlayamayacak gibi görünüyorsun
size tatlı, sevimli gelen bana da mı tatlı gelmek zorunda? ben nefret ediyorum, benim kararım, benim düşüncem, benim hayatım. size de saygı duymak düşer sanırım
yahu ben size yapmak istemiyorum, adetler hakkında fikriniz nedir diye sormadım ki. Ailemi nasıl ikna edebilirim diye sordum. Adetler şöyle güzel, böyle tatlı, elalem bizim ülkemize özeniyor deyince ne dememi bekliyorsunuz?bu ne şimdi?
e mirim, sen kararını vermişsin zaten kendi fikrini belirtenlerle tartışacaksan niye konu açtın ki? bu ne sertlik, milleti azarlamaya mı konu açıyorsunuz anlamadım git ailene de aynen böyle karşı çık o zaman?
hayret bir şey!
Ben de seni
özledim seni yaaa
Bir kere evlenmek insanı mutlu eden bir şey olmalı. Biz zaten böyle yaparak 1-0 geriden başlıyoruz. Gelin alma törenlerini izle sanki cenaze töreni.evlenince başımız göğe eriyor çünkü. yıllarca beklediğimiz kocişimizin bizi evimizden kırmızı kuşağımızla aldığında ne kadar namuslu birisi olduğumuzu cümle aleme duyurmak zorundayız. cümle alem gerdeğe girişimizi kutluyoruz yahu var mı ötesi. bunları yapmazsan tü kaka, sen nasıl kızsın oluyor sonra
yahu ben size yapmak istemiyorum, adetler hakkında fikriniz nedir diye sormadım ki. Ailemi nasıl ikna edebilirim diye sordum. Adetler şöyle güzel, böyle tatlı, elalem bizim ülkemize özeniyor deyince ne dememi bekliyorsunuz?
Aileni nasıl ikna edeceğin entrylerce yazılmış zaten! bunun en önemli yolları ucundan kıyısından da olsa adetleri epey sadeleştirerek yapmak.
konu açmanın özü budur, bir konu açarsın herkes fikrini söyler sağa sola da sapar çoğu zaman.hayır bunu düzgünce yönetmek de senin elinde, daha nazikçe insanları asıl almak istediğin cevaplara yönlendirebilirsin yani. e o zaman madem aileni nasıl ikna edeceğinle ilgileniyorsun; kırmızı kuşak, gerdek bilmem ne bilmem ne konusuna neden girerek verip veriştiriyorsun ki eleştirdiğin şeyi kendin de yapıyorsun?..bayağı bayağı polemiğe de giriyorsun konu sahibi olarak..
O değil de, adetlerden geleneklerden şöyle nefret ediyorum kusuyorum kafasında bir insanken , ay ben evleniyorum tadında yeni gelin tripleri görüyorum sende.. bu da en az kırmızı kuşak kadar iğrenç ve itici bence
çelişkilerle dolusunuz.
Yapılsın nolacak taş mı taşı dedıler sankımerhabalar. yakın zamanda erkek arkadaşımla evlenme kararı aldık. bize kalsa sadece ufak bir düğün yapacağız ama örf ve adet engeline takıldık. ben söz, nişan, isteme vs bu gibi şeylerden gerçekten nefret ediyorum. yok tuzlu kahvesidir, bohçasıdır, takısıdır, kızınızı oğlumuza istiyoruz olaylarını duymaya tahammülüm yok. ben böyle tatlı tatlı hayaller kurarken anneannemden onlar bizim adetlerimiz, olmaz öyle şey lafını duyunca, baya da kesin konuştu, ben şok oldum. ya ben istemiyorum ki öyle şeyler. sizce yapmamaya nasıl onları kırmadan ikna edebilirim? ailesini tanışmak için yemeğe çağırsam eve ya da dışarıda mekanda, herkese ikram yapılsa, muhabbet edilse çok mu absürd olur?
sizce her adeti yaparsak ömür boyu susarlar mı, inanıyor musunuz buna gerçektenyapmasam yapmadı olurum, yapsam ne biçim yaptı. Laf olsun millete işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?