isteme istemiyorum

Hay ağzına sağlık

size tatlı, sevimli gelen bana da mı tatlı gelmek zorunda? ben nefret ediyorum, benim kararım, benim düşüncem, benim hayatım. size de saygı duymak düşer sanırım

bu ne şimdi?
e mirim, sen kararını vermişsin zaten kendi fikrini belirtenlerle tartışacaksan niye konu açtın ki? bu ne sertlik, milleti azarlamaya mı konu açıyorsunuz anlamadım git ailene de aynen böyle karşı çık o zaman?
hayret bir şey!

yahu ben size yapmak istemiyorum, adetler hakkında fikriniz nedir diye sormadım ki. Ailemi nasıl ikna edebilirim diye sordum. Adetler şöyle güzel, böyle tatlı, elalem bizim ülkemize özeniyor deyince ne dememi bekliyorsunuz?

Benim akrabamda sevmez boyle bicir bicir gelin olaylarini. Sadece tanisma, isteme gunu soz nisan yapildi.

Ne annesinden ceyiz istedi ne de karsi taraftan. Tuzlu kahve olayi da yoktu. Buyuk nişanda. Kina da yapmadi. Dugun icin bile sacini hemen toplattirdi duvagini kendi evde takti.

Baskasinin da gonlu olsun en azindan isteme yapin, o gun yuzukler takilir aile de kaynasir bu sebeple. Hem abartmamis hem de ailenizin gonlu olmus olur.

Konu sahibi belliki daha toysun konusmalarindan atarindan bunu anliyorum.gelenekler sacma gelebilir orta yol bulunabilir vs.lakin daha onemli aorun var ki seninle zit duaunen insnalari azarlayamazssin,elestiriye acik degilsen boyle bir platforma neden konu aciyorsun?
Hayat bouu senden farkli dusunen insanalr olacak suan ailen gibi burada biz gibi sanane,ben boyle istiyorum turevleri seklin de yaklasirsan konuya ve ya insnalara altini cizerek soyledigin sevmiyorum kelimesini cok sik sana karasi kullanilirken duyarsin.
Umarim mutlu oluraun istemeli ya da istemesiz ama bu sivri dilini torpulemezssen pek mutlu olamazssin sosyal hayatinda.

Bu yeni kafalar nedir ya.? Çok entelsiniz gençler bööööyle entellik paçalardan dökülüyor boğulacaksınız.. Kız isteme olayını küçümseyen ergenler sizi leylekler mi getirdi.? Ananız babanız yok mu sizin.? Al gülüm ver gülüm gibi bişey değil abartıyorsunuz.? Rıza almaktır.. Saygıdır.. Onaylıyor musunuzdur.. Onaylıyoruz demektir.. Ama siz nefret etğiniz için bunu idrak edemezsiniz.
Edin bütün örf adet gelenek ne varsa hepsinden nefret edin gençler.. Böylece asimile olmuş bir millet olarak tarihin tozlu sayfalarında yerimizi alalım...

Bir kere evlenmek insanı mutlu eden bir şey olmalı. Biz zaten böyle yaparak 1-0 geriden başlıyoruz. Gelin alma törenlerini izle sanki cenaze töreni.

E çok mu absürd olur diye soran sensin. Şimdi de size fikrinizi sormadım diyorsun.

Biz de yapmadık bohçadır ıncık cıncıktır. Geldiler istediler, sonra terasımızda açık büfe hazırlamıştık yenildi içildi herkes dağıldı.

Verdik gitti olayı olmadı. Allahın emri mevzusuna takıldıysanız aileniz inancınızı bilmiyor mu? Ona göre cümleler kurarlar olur biter

Yani öyle mide bulanacak, kusacak bir durum yok ortada.

15 16 yaşında gibi davranıyorsunuz. Herşeyin bir yolu yordamı var.

Ha asla olmaz diyorsan aynen buradaki gibi atar yapıyorsun, kötü oluyorsun ama mevzu çözülüyor

Aileni nasıl ikna edeceğin entrylerce yazılmış zaten! bunun en önemli yolları ucundan kıyısından da olsa adetleri epey sadeleştirerek yapmak.
konu açmanın özü budur, bir konu açarsın herkes fikrini söyler sağa sola da sapar çoğu zaman.hayır bunu düzgünce yönetmek de senin elinde, daha nazikçe insanları asıl almak istediğin cevaplara yönlendirebilirsin yani. e o zaman madem aileni nasıl ikna edeceğinle ilgileniyorsun; kırmızı kuşak, gerdek bilmem ne bilmem ne konusuna neden girerek verip veriştiriyorsun ki eleştirdiğin şeyi kendin de yapıyorsun?..bayağı bayağı polemiğe de giriyorsun konu sahibi olarak..
O değil de, adetlerden geleneklerden şöyle nefret ediyorum kusuyorum kafasında bir insanken , ay ben evleniyorum tadında yeni gelin tripleri görüyorum sende.. bu da en az kırmızı kuşak kadar iğrenç ve itici bence
çelişkilerle dolusunuz.

Kesinlikle noktasından virgülüne katılıyorum. Olayları yok kusuyorum yok iğrenç şeyler yok kuşak bilmem bireyler diyip insanlar bunun tersini söyleyince sinirleniyorsunuz.olaya daha sakin vebyapici bakın atik

E ever adetlerimiz gelenek göreneklerimiz bunlar bizim yalan mi ? Bizi biz yapan değerler bence. Bilmiyorum, bunlar da bir güzellik katıyor insanın hayatına . . Bir anı olarak kalıyor en basiti.

E evet adetlerimiz gelenek göreneklerimiz bunlar bizim yalan mi ? Bizi biz yapan değerler bence. Bilmiyorum, bunlar bir güzellik katıyor insanın hayatına . . Bir anı olarak kalıyor en basiti.

Yapılsın nolacak taş mı taşı dedıler sankı

sizce her adeti yaparsak ömür boyu susarlar mı, inanıyor musunuz buna gerçekten yapmasam yapmadı olurum, yapsam ne biçim yaptı. Laf olsun millete işte

Biz yaptık sesleri 1 yıl çıktı . Yapmasan Seninki bi ömür sürcek. Elalem ne der mantıklı herkes malesef. Fırsat verme derim. Bna kalsa düğün bile gereksiz boşa curcuna ama insanların ağzı torba değil işte

Nişan, kina, dugun olayini abartan kisilerin tercihi bir kac uye tarafindan sacma bulunup baya baya gömülmüs. Bu o gomdugunuz kisilerin kararina saygisizlik olmuyor mu?

Daha sonrasinda sizin dusuncenizi sacma bulunca mi saygisizlik oluyor? Size saygi gosterilecek ama sizin benimsemediginiz dusunceye saygi gosterilmeyecek. Ne guzel ya...

Herkes kendine gore yorum yapiyor., mantikli geleni soyluyor. "Bence aileni kirma uzme" demis cogu kisi benim gibi. Tutturmussunuz bi fikrime saygi duyun diye. Kimse sizin fikrinize saygisizlik yapmiyor zaten. Yanilmiyorsam cogu kisi kendi hayatinda yasadigi gercekleri yazmis.

Bizden deneyimli, gormus gecirmis insanlar var burada. Sana gelecek senaryolari yazmislar bile. "Ailen kirilir, uzun sure konusmayabilirler" diye yazmislar. Nasil cevaplar bekliyordunuz ki? Aileni al karsina otur bunlari bunlari soyle mi diyecektik.

Herkes kendi hayatindan pay bicip yaziyor. Hayir madem buradaki insanlarin fikirleri onemli degil fikirlerini almak icin konu acmak gercekten zaman kaybi.

Yarim saat ailenizin gonlunu yapmanizi saglamaya calisiyor herkes. Bunu yaoamayacaksaniz hic dusunmeyin alinirlar mi kuserler mi diye gidin basin nikahi o halde ne diyelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…