• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsteme tanisma ayri ayri

Daha evlenmeden bu kadar erkek tarafını savunmayın bana kalırsa. Annelerin babaların gönüllerini kırmadan yapın bazı şeyleri. Ben babanız haklı yada haksız demiyorum. Bizim tanışma,isteme ve söz aynı gece olmuştu. Benim babam için sorun değildi, ama sorun olsaydı sırf onu kırmamak onun gönlünü yapmak için her şeye razı olurdum. Bence babanızı kırmayın, daha şimdiden erkek tarafını bana tercih ediyor diye düşündürmeyin.

Ben gereksiz görenlerdenim

Siz karar vermişsiniz bu iş bu aşamaya gelmiş

Bence gereksiz uzatma sanki iki hafta sonra gelseler baban bu sürede onları tanıyacak mı

Araştırır demişler de şimdi araştırsın tanışmaya gelmeden önce

Hem yol hem gereksiz iki kere stress

Görümcem evlenirken aynı şehirde tek günde halledelim demiştik sonra annesi olmaz deyip pişman oldu isteme bir seferde nişan başka seferde oldu

Baban ikna olmuyorsa da gelip tanışsınlar baharda da söz yaparsınız sizin misafirler de rahat gelir

biz bu yaz başı nişan yapıp yaz sonu düğün planlıyoruz annem babama birisiyle görüştüğümü söyledi . Ama bana çok ilginç geliyo burda okuyorum duyuyorum geliyorlar hem tanışıp hem istiyorlar nişan yapılıyor aynı gun insanlar bi birbirlerini tanısınlar ısınsınlar yanı yangından mal kaçırır gibi banada yanlış geliyor açıkcası gelsinler gitsinler kolay degil bu evlilik çocuk oyuncagı degilki:eek:

İlerde babanın değerini anlarsın
Bırak şimdi istediği gibi olsun, daha kıymetli değerli oluyor bazı şeyler

valla o kadar uzaktan geliyorlar, birlikte olup bitse bence herkes için daha kolay ve güzel olur.
ama
şimdi babanız sözünü söylemiş, bence çok da araya girmeyin. babam böyle uygun gördü diyerek iletin erkek arkadaşınıza.

onlar da düşünüp plan yaparlar, bir kerede toplu gelip gideceklerine, getirecekleri misafirleri de 2ye bölebilirler.
ya da tanışmaya sadece anne-baba gelip, istemeye biraz daha kalabalık gelebilirler.

her durumda bu biraz anne-babaları bağlayan bir etkinlik. fikrinizi söyleyin ancak ısrar etmeyin.

Tanısma da neymıs ya sız sevmıssınız daha ne aynı gun tanısma ve söz olur .Babanız yanlış duşunuyor.

Bizim de uzaktan uçakla gelindi o kadar kişinin masrafını eşim çekti o yüzden birinci gün isteme ikinci gün nişan oldu aksi halde ucu bana dokunurdu :KK53:

Baban hakli baban gibi dusunemezsin cunku bi kiz babasi sonucta. once aile normalde tanismaya gelir aileler birbirini tanir hemen isteme olmz sonra bi aradan sonra istemeye gelinir o zaman soz ve nisan bi arada olur baban kizi hemen verdiler diye dusunmesinler diye dusunur bu arada arastiemak ister sonra ilerdede dilin kemigi yok hemen verdiler diye karsi taraf soylenebilir erkek arkadasin dahi.millet nerlerden geliyo kac defa sizinkilerbi kez daga gelsin.birde iki defa gelinecek olursa bende istemiyorum ama babam oyle diyo sakin deme bizde adet boyle buyuklwrim boyle uygun gormus de tecrube konusuyor...

Burda bana gore saygisizligi babaniza yapmis olursunuz bi aksam gorecek aileyi baba sabahina tamam verdim gittimi dicek babaya emri vak yapiyosunuz baba sen begensende begenmesende der gibi siz ne kadar kendi ailenizin deger yargilarina sahip cikarsaniz karsi tarafta o kadar saygili olur sinirlari asmaz

babanıza saygı duymalısınız tabiki tek seferde olması ii olurdu ama babanız boyle istemiş ne denir...

Kizlar erkek arkadasim ailemle tanisti yakinda da ailesi istemeyr gelsin istiyoruz.sehir disindan gelecekleri icin birgun tanisma ikinci gun isteme gibi dusunduk ama babam yanasmiyor .bi hafta gelsinler tanisalim iki hafta sonra tekrar gelsin istesinler diyo.ama bu cok sacma geliyor karda kista iki kere gelmeleri.siz ne dusunuyorsunuz babam hakli mi yoksa tek seferde olmasi daha iyi mi?

baba ne diyorsa odur.. ta bastan kimseyi kusturmeyin ...bosverin gelsinler gitsinler.. ayaklari asinmaz..1 ay sonra gelsinler aceleniz ne..
bastan yuz vermeyin kv kp e , hic kiymetiniz olmuyor ondan sonra. bende basta yazik mazik demistim ama gordum ki bizim toplumumuz icin tamda uyan laf deveye diken ....

onca saat uzaktan gelecek insanlar.zorlaştırmaya gerek var mı.zorlaştırarak nasıl değerli olunur ki.kız kardeşimi istemeye uzaktan geldiler.öğlen geldiler tanışıldı,akşam yüzük takıldı.kardeşimi tabir yerindeyse tepelerinde taşıyorlar:KK14:

Kizlar erkek arkadasim ailemle tanisti yakinda da ailesi istemeyr gelsin istiyoruz.sehir disindan gelecekleri icin birgun tanisma ikinci gun isteme gibi dusunduk ama babam yanasmiyor .bi hafta gelsinler tanisalim iki hafta sonra tekrar gelsin istesinler diyo.ama bu cok sacma geliyor karda kista iki kere gelmeleri.siz ne dusunuyorsunuz babam hakli mi yoksa tek seferde olmasi daha iyi mi?
ben bursada eşimler kocaelinden geldiler aynı gün yaptık hepsini
isteme nişan
ama baban öle istiyosayapın öle
erkekleri süründür ne kadar çok yaparsan böle şeyleri el üstünde tutuluyon

Baba hakli
Adam tanismadan nasil kizini versin?oldu olacak kapidan yollasin seni ;) kendinize deger verin ki deger gorun arkadasim
Mutluluklar

bizim isteme söz bir beraber oldu uzaktık ama benim eşim 50 yıllık komşumuzun oğlu olunca sorun olmadı tabii :) ama eğer aileler birbirini tanımasaydı bende bir anda olmasını istemezdim yangından mal kaçırır gibi

Babaniz hakli, kizi verdik sanki demekle de hakli..
Gelecekler sanki hersey tamammis gibi bir gun tanisma ertesi gun isteme niyetindeler,
dur bakalim daha ben kizimi verecekmiyim diye dusunuyor..
Kiz babasi neticede belli ki biraz agirdan almak istiyor babanizin sozunden cikmayin derim ben.

Zaman akip gidiyor zaten bakin subat geldi bile..
Simdi gelsinler tanissinlar, karda kista zahmet olmasin diye dusunuyorsanizda sevgilinize dersiniz babam ne zaman buyur ederse o zaman istersiniz..
Atiyorum babanizla da iste mart sonu nisan basinda fln uygun olur mu baba diye konusursunuz oyle gelir isterler..

uzaktan geliyorlarsa aynı anda yapmak mantıklı biz öyle yapmıştık 1 gün geldiler tanıştılar ertesi gün söz oldu

Back
X