- 25 Şubat 2011
- 4.187
- 1.974
- 173
- Konu Sahibi alyazraela
-
sınava kadar yarım gün kreşe devam ettirme fikrindeyim eğer işten ayrılırsam büyükte kreşte ama bu sene ilkokula başlıcak ona ayrı bakıcı bulmam lazım kızları kreşten alıp evde baktırmakta istemiyorum nerden bakarsan bakayım aslında her tarafı karışıkevde kızlar varken ders çalışabilir misiniz?
ben çalışamazdım ondan soruyorum
beni etkilemez diyorsanız tamam ama cidden bu sefer yine sınav olmazsa işten çıktığınızla kalırsınız
ikizler ilk doğduğunda ayrılmak istedim aslında ama maşrafları bi hayli fazla olunca sabredelim dedik ama şöle bi bakınca herşey yarım gibime geliyor bi yanım işimi çok seviyorum ayrılma diyo bi yanım azcık ara verip dinlenmem lazım diyo ben bildim bileli çalışıyorum kronik migren hastası oldum1,5 yil sonra zaten ufaklari krese veya anaokuluna vereceksiniz mecbur cunku aileler sosyallesme yasit konusunda ne kadar donanimli olursa olsun bir noktadan sonra yetemiyor
Yasitlariyla vakit gecirmesi sosyallesmeleri de gerekiyor
Tanidigim bir cok ev kadini haftanin birkac gunu veya yarim gun yolluyor
Soruyu daha bebekken sorsaydiniz ayrilin 3,5 4 yasinda donersiniz derdim aktifmissinizde birkac ay sonra ev basabilir bence ayrilmayin buyuyunce isi niye biraktimki deme ihtimaliniz yuksek
haftaya sınavım var ondan sonra denize gidelim diyoruz belki dinlenince biraz daha netleşir herşeybence iş düşünmeyeceğiniz ( evişi dahil) tatile çıkın
uzaklaşmak iyi gelir
Anladigim muhasebecisiniz eger iyi bir muhasebeci iseniz is bulmakta sorun yasamazsiniz soyleki simdi herkes muhasebeci herkes smmm sinavina hazirlaniyor ama gel gorki teoride birini alip bir yere koysaniz kendinden onceki kisinin allak bullak karmakarisik ettigi hesap planinin belgelerle eslestiripte ortaya cikaramaz sorunsuz kurumlarla iletisim kurup hatasiz veri veremez (herkesi katmiyorum tabiki ama cv belgeden ibaret bos insanda cok malumunuz) dolayisiyla isletmeler gercekten iyi olana ihtiyac duyuyor hani issizde cok kalmazsiniz diye duaunuyorum isterseniz 1 yil ara verip dinlenip hazirlanip devam edebilirsiniz ama evde sinava hazirlanmak imkansiz ondada yine 2,3 gun cocuklari krese yollayip kendinizde kurs ortaminda hazirlanabilirsiniz ancak yoksa anneden ayri 2 tane 2,5 yas bebesi anneyi bulmus evde mumkun degil inmez tepenizden haksizmiyimikizler ilk doğduğunda ayrılmak istedim aslında ama maşrafları bi hayli fazla olunca sabredelim dedik ama şöle bi bakınca herşey yarım gibime geliyor bi yanım işimi çok seviyorum ayrılma diyo bi yanım azcık ara verip dinlenmem lazım diyo ben bildim bileli çalışıyorum kronik migren hastası oldum
sonun kadar haklısınız işten gelince hallerini bi görmeniz lazım kuzucuklarım benim içime sokasım geliyo tatlı larımAnladigim muhasebecisiniz eger iyi bir muhasebeci iseniz is bulmakta sorun yasamazsiniz soyleki simdi herkes muhasebeci herkes smmm sinavina hazirlaniyor ama gel gorki teoride birini alip bir yere koysaniz kendinden onceki kisinin allak bullak karmakarisik ettigi hesap planinin belgelerle eslestiripte ortaya cikaramaz sorunsuz kurumlarla iletisim kurup hatasiz veri veremez (herkesi katmiyorum tabiki ama cv belgeden ibaret bos insanda cok malumunuz) dolayisiyla isletmeler gercekten iyi olana ihtiyac duyuyor hani issizde cok kalmazsiniz diye duaunuyorum isterseniz 1 yil ara verip dinlenip hazirlanip devam edebilirsiniz ama evde sinava hazirlanmak imkansiz ondada yine 2,3 gun cocuklari krese yollayip kendinizde kurs ortaminda hazirlanabilirsiniz ancak yoksa anneden ayri 2 tane 2,5 yas bebesi mumkin degil inmez tepenizden haksizmiyim
10 senedir aynı yerde çalışıp asgari ücret mi alıyorsunuzEşimin geliri her ay aynı olmuyor muhasebe yapıyor oda bazen ayda 5000 geçiyo bazen 2000 stabdar yok ben asgari ücret alıyorum kızların kreşi 1100 benim yemek masrafım derken benimki yetmiyo zaten sadece sigorta için çalışıyorum diyebilirim
inanması güç ama evet ilk başlarda açıköğretim paramı denkleştirmek için yok pahasına çalıştım zaman geçtikçe maaşım arttı sigortam başladı arta arta geldiği nokta bu yani dahada öte gitmiyo herkes zebgin oluyo işçiyi sömürüyo sorsan verdikleri parayı çoksunuyolar10 senedir aynı yerde çalışıp asgari ücret mi alıyorsunuz
haftaya sınavım var ondan sonra denize gidelim diyoruz belki dinlenince biraz daha netleşir herşey
Ben de 5 sene çalıştım aynı yerde 2 sene ara verdim şimdi yine başladım bir senedir. Lise mezunuyum ön muhasebedeyim ve maaşım 2000 bana da az geliyor ama lise mezunu olduğum için zam isteyemiyorum. Siz bide üni. mezunusunuz asgari ücret çok çok az.inanması güç ama evet ilk başlarda açıköğretim paramı denkleştirmek için yok pahasına çalıştım zaman geçtikçe maaşım arttı sigortam başladı arta arta geldiği nokta bu yani dahada öte gitmiyo herkes zebgin oluyo işçiyi sömürüyo sorsan verdikleri parayı çoksunuyolar
Bence ise devam.Dogum iznimi iple çekmiştim ilk gunler muhteşem keyifliydi evde olmak ama simdi cok bunaldim neyseki istedigimde donecegim bir isim var diye dayaniyorum evde olmak cok daha zor ve yorucu.bence isyerinde dinleniyoruziyi akşamlar hayırlı kadir gecesi işallah canlar
4 yıllık lisans mezunuyum 7 senelik evliyim 6 yaşında bi kızım ve 2.5 yaşında ikiz kızlarım var 10 yıldır aynı iş yerinde çalışıyorum bi senedir mali müşavirlik sınavını kazanmaya çalışıyorum hep sınırda kalıyorum
ben bu ara çok bunaldım kızlar ikizler çok yoruyo büyük kızım ilkokula başlıcak ev iş çocuk derken benim kendime bile vaktim kalmıyor hep bi koşuşturma çok fazla yoruluyorum işten ayrılmayı düşünüyorum eşimlede paylaştım bende bunaldım artık dedi senin depresyona girip evde bunalmayacağını bilsem bi dakika bile durma çık derim diyo
ne yapmalıyım bilmiyorum işimide seviyorum senelerdir emek verdim ama kızlarıma hakettikleri ilgiyi veremiyorum gibime geliyor
kızlar bana bi akıl verim pişman olmaktan korkuyorum bi kafa diyor işten ayrıl sınavına çalış kızlar yarım gün kreşe devam etsin kafamda 40 tilki offffffff
aynen katılıyorum asgari ücretin neyinden vazgecemiyorsnzYa kusura bakmayın lütfen ama orası nasıl bi is yeri ki bunca yıllık calisanina asgari ücreti reva görüyor şaka mı bu ?
Bizim işyerinde ilkokul mezunu aşçı ablamiz sizden daha fazla alıyor her yıl düzenli zam alıyor kadın.
Gerçekten yaptıkları tam bir emek sömürüsü.
Sizin yerinizde olsam oraya bi gıdım hizmet etmez emek vermezdim evde patlasamda basardim istifayı.
Ki diyelim ki çok bunaldiniz bunca yıllık tecrübeyle asgari ücrete gene iş bulabilirsiniz çok rahat.
Yorumunuz için çok teşekkürler bende bu şekilde düşünüyorum aldığıma değmez emeğime değmez kuzularımdan ayrı kaldığıma diye düşünüyorum halimi gören çevremdekilerde bu şekilde yorum yapıyo öğle arası ablamla konuştum ayı dediklerinizi dediaynen katılıyorum asgari ücretin neyinden vazgecemiyorsnz
sizi ayrıca tebrik ettim 3 cocugu bırakıp asgari ücrete calıstıgınz için
ama sunu bilin yaptıgınız hiç ama hiç mantıklı degil
zaten o paraya baska bir iş rahatlıkla bulursunz neyi düşünüyorsnz sınava asılın calısın bence
bende asgari ücret alıyorm calısıyrm ama benim işim o kadar rahat ki bu halde bile
cocugum bir tane ve karsı komsuma 200 tl baktırdgm halde birinci sınıfa gittiği halde
gün boyu okulda genede gözüm kızımda kalıyor her an cıkacak gibi calısıyrm gözümü kırpmadan cıkarım ben sizin yerinzde olsam
iş hayatını tamamen bırakmayı düşünmüyorum inşallah mali müşevirliğe devam edicen sınavımı kaznırsam diyorum sınavıma çalışamıyorum hep sınırda kalıyorum ben normalde pamuğunu attırrırım bu sınavın nasıl olmuyor anlamıyorum üniversiteyi 2009 de bitirdim ordan kalan bilgilerimle bişeyler yapıyorum ancaBence ise devam.Dogum iznimi iple çekmiştim ilk gunler muhteşem keyifliydi evde olmak ama simdi cok bunaldim neyseki istedigimde donecegim bir isim var diye dayaniyorum evde olmak cok daha zor ve yorucu.bence isyerinde dinleniyoruz
O zaman hayallerinizin pesinden koşun. Bugunler geri gelmeyecek sonra pisman olmaktansa sansinizi deneyin derim ben.insallah başaracaksınız.iş hayatını tamamen bırakmayı düşünmüyorum inşallah mali müşevirliğe devam edicen sınavımı kaznırsam diyorum sınavıma çalışamıyorum hep sınırda kalıyorum ben normalde pamuğunu attırrırım bu sınavın nasıl olmuyor anlamıyorum üniversiteyi 2009 de bitirdim ordan kalan bilgilerimle bişeyler yapıyorum anca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?