işten ayrılmak mi devam mı......

bu kadar kendimi güçlü hissetmem çalıştığım kendi paramı kazandığım için kimseye minnet etmeme sebebim aslında

Ayyy, tam oyun yaşları. Mesela mutfakda beraber aktivite yapin. 25 sene oldu ama annemin bazi taktiklerini verim size.
Annem yemek yaparken oynardi benimle. Mesela salataliklari ben keserdim. Annem sohbet ederdi benimle günümü sorardi. Veya pirinc ayiklama benim görevimdi. Fasulye ayiklarken sayilari öğretirdi. Carpim tablosu filan ( 3 sinif atladim, galiba annemin sayesinde )
Camasirlari asmak veya katlamak oyunla kombin yapilinca cocuklarda zevk aliyor. Renkleri öğreniyor. Hangi corap kime ait filan. Hele ev silme... nasi severdim...islak bezle yerlerde agnanirdim. Ayak izlerim üstünde seksek oynardim :):)
Cocuklari hayatin bir parcasi yapin. Ben avrupada büyümeye rahmen belki 5 tane oyuncagim anca vardi. Evdeki eşyalar ve normal hayat aktiviteleri hep oyunum oldu.
Kusura bakmayin türkçem iyi degil, ama galiba anlatabildim.

kadınların maddi gücünün olmasından yanayım aynı şekilde aslında istediğim sadece ara vermek belgemi almak mali müşavir olarak yoluma devam etmek

Çocuklarımız için çalışıyoruz evet,ama onların aslında bize en çok ihtiyacı olduğu zaman yanlarında değiliz büyüdüklerini göremiyoruz tabi ileride de işi gücü oturtup yanımızda olsun isteriz işte o zamanda olamayacaklar çünkü büyüyecekler ve bebekken ihtiyaçları varken bize yoktuk büyüyüncede artık pek ihtiyaçları kalmayacak ben böyle düşünerek 14yıllık isimden istifa ettim çünkü bana çook ihtiyaçları var

Staj süreniz bitmiş ve sgk ya ihtiyacınız yoksa ayrılın 2-3 ay sınavlara zaman ayırın.sınav sonrası iş arayın tecrübeniz ve mevcut maaş ile çok kolay iş bulabileceğinize inanıyorum.
Tabi siz işten ayrılınca çocukları en az 2 ay daha kreşe gönderin.büyük kızınız okula başlar ilk sene biraz desteğe ihtiyacı olduğundan yanında olmuş olursunuz. Sınav stresiniz bitmiş olur. İkizler de yarım gün de olsa kreşe devam etsinler ki onlar okuldayken siz kendinize vakit ayırın.
Asgari ücret 10 yıllık deneyim ve sizin yorgunluğunuzdan dolayı en mantıklısı bama bu şekilde göründü

Siz bence cok güzel bir annesiniz. İcinizi ferah tutun.
İsterseniz her aktiviteyi oyuna cevirebilirsin.
Bunun icin tabii biraz rahat olmak lazim.
Annemin kac tabak seti araya gitdi. Ben masa kurma sevdasina tutulunca.
Ama kendimi hep cok verimli ve başarılı hissetdim. Kendi yaptığım salatayi babam övünce dünyalar benim oluyordu...

Neyse, sakin sakin üzülmeyin. Helede kizlarimiz icin iyi örnek olmamiz lazim.
Devir değişti. Kadinlar mecbur kendi ayaklarinin üstünde durmaya. Eminimki kizlariniz sizinle cok gurur duyacak.

Ev, iş, cocuk, eş... bunlari başaran bir kadin her insanin gözünde super womendir

benimde düşündüğüm bu şekilde bi taraftan büyük kız okuldayken minikler kreşe gider bende rahat bi şekilde hazırlanırım sınava belli bi süre işsizlik alacağım için maddi yöndende sıkışmamış olurum bu durumun +ve eksililerini liste yapmam lazım

çok güzel bi evlat yetiştirmiş anneniz ellerini öpün benim yerime inşallah benim kızlarımda böle olur

eşiminde bana dediği bu sen evde zor zaman geçirisin sonra bana sararsın bunalırsın diyo ama denemeden bilemezki insan
şu anda kafam dahada karıştı kızlar
Vallahi tatlım denemesine gerek yok aslında, eşin haklı aynen dediği gibi olacak bundan emin olabilirsin. Bu bütün insanlar için geçerli, kadın erkek farketmiyor. Ama senin geçerli bir sebebin var, hep sınırda kalıyormuşsun bu yüzden ben bir süreliğine ara vermen taraftarıyım zaten sonrasında kendi büron olacakmış yani çalışmaya yeniden başlayacaksın.

Ya kusura bakmayın lütfen ama orası nasıl bi is yeri ki bunca yıllık calisanina asgari ücreti reva görüyor şaka mı bu ?

Bizim işyerinde ilkokul mezunu aşçı ablamiz sizden daha fazla alıyor her yıl düzenli zam alıyor kadın.
Gerçekten yaptıkları tam bir emek sömürüsü.
Sizin yerinizde olsam oraya bi gıdım hizmet etmez emek vermezdim evde patlasamda basardim istifayı.
Ki diyelim ki çok bunaldiniz bunca yıllık tecrübeyle asgari ücrete gene iş bulabilirsiniz çok rahat.

13 yılın sonunda iş hayatına son verdi yakın zamanda arkadaşım. Çocukları organize etmek çok zordu ve çok yıpranıyordu. Şimdi mutlu.. şahsi fikrim bırakmaman yönünde ama.. hayırlısı olsun en iyi kararı kendin verirsin.

Sakın bırakma işini pişman olursun zamanla, aynı durum yengemde de var ikizleri ne vardı kreşte büyüdüler, Yengem inatla çalışmayq devam etti şimdi çok rahatladı.

Cocuklarin kucuk. Kendini sikma maddi durumun iyiyse ayril. Zaten asgari ucret alıyormuşsun. Kendine birz zaman ver hem Sınavida çalışip kazanabilirsin. Bu yogunlukla sinavi kazanmanda zor.Sonra kendi büronu acarsın. Eger kazanamazsanda asgari ucretli bir is bulursun zaten.

Son düzenleme:
İşden ayrılmak yerine hayatınızı kolaylaştıracak alternatif düşünebilirsin.. mesela haftalık temizlikçi çağır maddi durum iyiyse .. haftanın bi günü dışardan getirin yemekleri.. kuaför spor ihmal etmeyin.. çocuklar ztn kreşde yeterince güzel vakit geçiriyorlar. Ewde onlara ayıracağnz bi hikaye okuma yada yarım saatlik etkinlik yetecektir (yapboz yada kule yapmak gibi).
Senin işinde olmak isteyen bi sürü kadın vardır kıymetini bil derim.

İnan evde olunca öyle ders çalışacak kadar zamanın olmayacak evin işi hiç bitmiyor ki. Üstüne çalışırken daha planlı hareket ediyor insan ister istemez evde olunca hiç öyle olmuyor bence bırakma bu süreç geçici zamanla sen de rahatlayacaksın.

Maddi anlamda sarsılmayacaksan ev tercih edilebilir şahsen benim bir gelirim olsa işten ayrılır evde otururum

1,5 yil sonra zaten ufaklari krese veya anaokuluna vereceksiniz mecbur cunku aileler sosyallesme yasit konusunda ne kadar donanimli olursa olsun bir noktadan sonra yetemiyor
Yasitlariyla vakit gecirmesi sosyallesmeleri de gerekiyor
Tanidigim bir cok ev kadini haftanin birkac gunu veya yarim gun yolluyor
Soruyu daha bebekken sorsaydiniz ayrilin 3,5 4 yasinda donersiniz derdim aktifmissinizde birkac ay sonra ev basabilir bence ayrilmayin buyuyunce isi niye biraktimki deme ihtimaliniz yuksek

evde kızlar varken ders çalışabilir misiniz?
ben çalışamazdım ondan soruyorum
beni etkilemez diyorsanız tamam ama cidden bu sefer yine sınav olmazsa işten çıktığınızla kalırsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…