• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşten çıkacağım ama nasıl?

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.452
1.792
133
Hanımlar merhaba :)))))))

İşten çıkmaya karar verdim. Uzun süredir aklımdaydı ama yılbaşının, denetlemenin geçmesini bekledim.
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/sevgilim-isten-cikmami-istiyor.1045343/ bu konumda da bahsetmiştim sebeplerden. O sebepler olmasa bile uzun vadede bu iş bana hiçbir şey katmayacak. Ne uzarim ne kısalırım.

Ama ne diyeceğimi nasıl çıkacağımı bilmiyorum. Sanırım ilk isim olduğu için minnet duyuyorum. Biliyorum çok gereksiz ama resmen çekiniyorum. Açıkçası yalan söylemek istemiyorum ama direkt bu iş bana bir şey katmayacak çıkmak istiyorum dersem de çok ayıp olur. Sizce ne diyebilirim fikir verir misiniz?

Aklıma gelen şeyleri diyorum sizce mantıklı mı?
1. Çalışanlarla sohbet ederken de bahsetmiştim bu işi bulmasaydim bı sure staj yapacaktım kurumsal bir firmada ama son anda sorun olmuştu. Oradan aradilar desem??

2. Dedem ve babaannem Mayıs gibi ameliyat (gerçekten) olacak yaşlılar bakacak kimse yok tarzı bir şey desem??

Ay bulduğum bahanelerin hepsi Almanya'dan oğlum gelecek evi bosaltin saçmalığında bahaneler gibi geliyor.

Mune Mune konu yeri tam olarak burası mı bilmiyorum ama değilse kısa süreliğine burda kalabilir mi?

Sözleşemeden dolayı tazminat ödemeniz gerekecek mi ?

Gerekmeyecekse eğer evleneceğinizi ve başka şehre taşınacağınızı yazabilirsiniz .

Yoruldum bi süre dinlenmek istiyorum, çalışmak istemiyorum kendime vakit ayırmak istiyorum deyip çıkabilirsiniz

İse gireli 7 ay oldu yeni mezunum ve iş hiç yorucu degil... Çok absurt olmaz mı........

Sözleşemeden dolayı tazminat ödemeniz gerekecek mi ?

Gerekmeyecekse eğer evleneceğinizi ve başka şehre taşınacağınızı yazabilirsiniz .

Belirsiz süreli olduğu için gerekmeyecek diye biliyorum. :)))
Evlendigime pek inanmazlar :/

Hanımlar merhaba :)))))))

İşten çıkmaya karar verdim. Uzun süredir aklımdaydı ama yılbaşının, denetlemenin geçmesini bekledim.
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/sevgilim-isten-cikmami-istiyor.1045343/ bu konumda da bahsetmiştim sebeplerden. O sebepler olmasa bile uzun vadede bu iş bana hiçbir şey katmayacak. Ne uzarim ne kısalırım.

Ama ne diyeceğimi nasıl çıkacağımı bilmiyorum. Sanırım ilk isim olduğu için minnet duyuyorum. Biliyorum çok gereksiz ama resmen çekiniyorum. Açıkçası yalan söylemek istemiyorum ama direkt bu iş bana bir şey katmayacak çıkmak istiyorum dersem de çok ayıp olur. Sizce ne diyebilirim fikir verir misiniz?

Aklıma gelen şeyleri diyorum sizce mantıklı mı?
1. Çalışanlarla sohbet ederken de bahsetmiştim bu işi bulmasaydim bı sure staj yapacaktım kurumsal bir firmada ama son anda sorun olmuştu. Oradan aradilar desem??

2. Dedem ve babaannem Mayıs gibi ameliyat (gerçekten) olacak yaşlılar bakacak kimse yok tarzı bir şey desem??

Ay bulduğum bahanelerin hepsi Almanya'dan oğlum gelecek evi bosaltin saçmalığında bahaneler gibi geliyor.

Mune Mune konu yeri tam olarak burası mı bilmiyorum ama değilse kısa süreliğine burda kalabilir mi?
Işe geç git sürekli ailevi problemler var de sürekli sürat as işi as onlar seni çıkarır

@birgariporhanveli merhaba..

Çıkmak isteme sebebiniz gerçekten size birşey katmaması mı? Eger oyleyse açık açık söyleyin neden çekiniyorsunuz? Eğer kriterleriniz de uygunsa ve size uygun başka bir pozisyon varsa sizi farklı bölüme geçirebilirler. Size tavsiyem.. Bu tür sebepleriniz varsa eğer, böyle saçma bahanelerle çıkmayın karşılarına. Iş dünyası göründüğü kadar büyük değil. Bir gün çıktığınız yere farklı bir şekilde tekrar geri dönebilirsiniz.. Fırsatların ne zaman nereden çıkacağı hiç belli olmaz ;)

Işe geç git sürekli ailevi problemler var de sürekli sürat as işi as onlar seni çıkarır

İşyeri söyle sen çok yüz kızartıcı bı şey yapmazsan çıkarmazlar. Sürat asmam vs hiç ilgilenmezler. Geç kalmam içinde uyarırlar geçer

@birgariporhanveli merhaba..

Çıkmak isteme sebebiniz gerçekten size birşey katmaması mı? Eger oyleyse açık açık söyleyin neden çekiniyorsunuz? Eğer kriterleriniz de uygunsa ve size uygun başka bir pozisyon varsa sizi farklı bölüme geçirebilirler. Size tavsiyem.. Bu tür sebepleriniz varsa eğer, böyle saçma bahanelerle çıkmayın karşılarına. Iş dünyası göründüğü kadar büyük değil. Bir gün çıktığınız yere farklı bir şekilde tekrar geri dönebilirsiniz.. Fırsatların ne zaman nereden çıkacağı hiç belli olmaz :KK66:

Evet haklısınız. Yalan söyleme taraftarı değilim ama benim sebeplerimi kaale almazlar. Ufak bı firma. On muhasebedeyim ve abartısız günün 4-5 saati boş. Başka bir iş buldum desem sizce çok mu ayıp olur?

Bir de kendimi geliştiremiyorum dersem 7 aydır aklın neredeydi derler diye çekiniyorum

İse gireli 7 ay oldu yeni mezunum ve iş hiç yorucu degil... Çok absurt olmaz mı........

Bunu okuyunca çıkmayın demek geliyor içimden

İşe alım görüşmelerinde (işveren kısmında) bulundum.

İşe alma taraftarı olmadığımız kişiler çoğunlukla yeni mezunlar (çünkü iş hayatının ne olduğundan bihaberler) ve eski mezun olmasına rağmen tecrübesi olmayanlar.

Gözümüze giren tipler ise; öğrenciyken gönüllü staj yapanlar, STK’larda işi ile ilgili görev alanlar, okul harici ekstra kurs, seminer, eğitim vs gibi şeylere katılanlar.

Eğer çok artınız yoksa işi bırakmayın bence. Dizilerdeki plaza hayatı gibi değil işyerleri. Her işyerinde zorluklar var, bunlar için iş bırakılmaz.

Bunu okuyunca çıkmayın demek geliyor içimden

İşe alım görüşmelerinde (işveren kısmında) bulundum.

İşe alma taraftarı olmadığımız kişiler çoğunlukla yeni mezunlar (çünkü iş hayatının ne olduğundan bihaberler) ve eski mezun olmasına rağmen tecrübesi olmayanlar.

Gözümüze giren tipler ise; öğrenciyken gönüllü staj yapanlar, STK’larda işi ile ilgili görev alanlar, okul harici ekstra kurs, seminer, eğitim vs gibi şeylere katılanlar.

Eğer çok artınız yoksa işi bırakmayın bence. Dizilerdeki plaza hayatı gibi değil işyerleri. Her işyerinde zorluklar var, bunlar için iş bırakılmaz.

Konuda belirttiğim konuya da yazmıştım. Değişik bı ortamı var iş yerinin. Üstelik uzun vadede bana bir şey katacak gibi durmuyor. Yeni mezunum okul varken de şimdi de işime yarayacak programları öğrenmeye çalıştım. Açıkçası yerimde saymak istemiyorum bu işten önce de stajyer olarak bir firmada başlayacaktım ama sorun çıkınca dimdizlak kaldım :)))))

Bu iş size bir şey katmıyorsa, kendinize önce size bir şey katacak iş bulun, sonra çıkın bence. Tabii iş hayatına geri dönme planınız varsa... Bahsettiğiniz sebepler, işsiz kalmaya değer sebepler değil zira.

Öte yandan, kişisel sebep veya bahane bulmanıza gerek yok. İş yerinin gerektirdiği süreyi iş yerine verin yeter. Biri yazmış, surat as, işe geç git kovsunlar minvali bir şey. Böyle saçma sapan davranışlara kalkışmamanız yararınıza olur. Doğru düzgün ve profesyonel olunur iş yerinde. Eltiyle kapışır gibi davranılmaz.

Bu iş size bir şey katmıyorsa, kendinize önce size bir şey katacak iş bulun, sonra çıkın bence. Tabii iş hayatına geri dönme planınız varsa... Bahsettiğiniz sebepler, işsiz kalmaya değer sebepler değil zira.

Öte yandan, kişisel sebep veya bahane bulmanıza gerek yok. İş yerinin gerektirdiği süreyi iş yerine verin yeter. Biri yazmış, surat as, işe geç git kovsunlar minvali bir şey. Böyle saçma sapan davranışlara kalkışmamanız yararınıza olur. Doğru düzgün ve profesyonel olunur iş yerinde. Eltiyle kapışır gibi davranılmaz.

Merhaba; işten çıkınca ameliyat olacağım için iş başvurusu yapamıyorum. https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/sevgilim-isten-cikmami-istiyor.1045343/ buradaki sebeplerden dolayı çıkmak istiyorum. Öylesi zaten saygısızlık olur diye düşünüyorum yapmam. Hem öyle bir durumda ciddiye bile almazlar. İlk isim olduğu için minnet ediyorum sanırım. :)

hanımlar özür dilereyerek konuyu hortlatıyorum :)))))))))

Ön muhasebe gerçekten muhasebe işini yapacaksanız size bir şey katmaz.Tecrübe önemli fakat ne iş yaptığınız daha önemli.Genel muhasebe yapan bir yerde tecrübe kazansanız daha iyi olur. Burda 5 yıl kaldınız diyelim baya tecrübeli görünürsünüz.Ama burdan çıkıp başka bir yere girseniz 5 yılda ne yaptınız.Sadece fatura mı kestiniz mesela.Şöyle ki iş bulmakta zorlaştı.Aradığınız gelişebileceğiniz iş bulanan kadar da birsüre iş değiştirirsiniz.En kısa sürede bulursunuz umarım.Bir de kötü ayrılmayın işyerinizden. Sonra ihtiyacınız olursa o kapıdan tekrar girebilin.

Aynı sorun bende de var. fazla duygusal bakıyoruz nasıl gönülden bağlanıyoruz, borçlu hissediyoruz sanırım.

Back
X