- 8 Ocak 2018
- 365
- 810
- 18
- 32
Çok yakın zamanda benzer bir durumu yaşadım. Çalıştığım yere lisansta girmiştim ve yüksek lisansı bitirene kadar aynı yerde çalıştım. Sağolsunlar çok güzel eğittiler beni ama ben de karşılığında çok iyi performans sergiledim. Yüksek lisansımın bitmesine yakın ayrılmak istediğimi söyledim doktora yapacağım sebebiyle. Doktoramın başka bir ülkede olacağını biliyorlardı. Ancak yine de amirim istifamı kabul etmedi! Son aya kadar çalışmam gerektiğini düşünüyordu (ben biraz ara vermek istedim öncesinde). Neyse sonuç olarak benim istediğim tarihten 2 ay sonra ayrılacağım şekilde anlaştık ama o süreyi bana zehir etti. Gerçekten gidecek misin, projeyi bırakıp gitmezsin, son aya kadar çalışman lazımdı vs diye o 2 ay bana ekstra iş yükü yükledi. Ben hep çok kararlı oldum, evet gidiyorum, evet bırakmak istiyorum, evet son kararım diye. Hiç geri adım atmadım, psikolojik baskılarına boyun eğmedim.
Sonuç olarak bu hafta ayrıldım ama şimdi de telefonla aranıyorum sürekli haftasonundan beri. Evden bir şeyler yapmamı bekliyor hala. Tabii ki her aradığında açmıyorum, geçiştiriyorum falan. En sonunda kabul edecek gittiğimi şu an geçiş dönemi diye düşünüyorum. İşe girmek kadar istifa etmek de yasal hakkınız. Sizin durumunuzu bilmiyorum ama ben çok spesifik bir mühendislik alanında uzmanlaştığım için, benim yerimi doldurmasının zor olduğunu düşündüğünden bu kadar üstüme geldi amirim. Sizde böyle bir durum varsa, kişisel sebeplerden dolayı ayrılmak istiyorum diye istifanızı verin ve ihtar süresini doldurup ayrılın. Sonuçta iş dünyası, kişisel çıkarlarınızı düşünmek zorundasınız, hatır-gönül işi değil ki işvereniniz kırılsın.
Sonuç olarak bu hafta ayrıldım ama şimdi de telefonla aranıyorum sürekli haftasonundan beri. Evden bir şeyler yapmamı bekliyor hala. Tabii ki her aradığında açmıyorum, geçiştiriyorum falan. En sonunda kabul edecek gittiğimi şu an geçiş dönemi diye düşünüyorum. İşe girmek kadar istifa etmek de yasal hakkınız. Sizin durumunuzu bilmiyorum ama ben çok spesifik bir mühendislik alanında uzmanlaştığım için, benim yerimi doldurmasının zor olduğunu düşündüğünden bu kadar üstüme geldi amirim. Sizde böyle bir durum varsa, kişisel sebeplerden dolayı ayrılmak istiyorum diye istifanızı verin ve ihtar süresini doldurup ayrılın. Sonuçta iş dünyası, kişisel çıkarlarınızı düşünmek zorundasınız, hatır-gönül işi değil ki işvereniniz kırılsın.