işten çıkartılıyorum!! yani sanırım

İskurda 120 yazıyor bı bakın isterseniz :)))))

120 gün aynı işyerinde çalışmak koşulu + son 3 yıl içinde 600 gün prim ödenme şartı var .benim 437 gün olmuyor maalesef işsizlik maaşı

sizin dediğiniz 2007 yılında 12 sene önce öyle olmuş olabilir şuan ki şartlar aynı değil. 120 gün aynı işyeri +600 gün önceden prim günüm olması gerekiyor işsizlik için.
evet pislikler resmen .

İstifa,asla etme. Maaşını eninde sonunda alırsın işsizlik maaşından olma bari.
işsizlik alamıyorum.

Benim icime dogan seni cikarmiyacaklar. Ben kotu birsey hissetmiyorum gerci is yerini ve duzenini sen daha iyi bilirsin. İnsallah icime dogan olur.
yok çıkarcaklar. zaten bende soğudum ya bugün gidesim gelmedi işe.

Iyi birileri degil belliki.Umarim iyi bir is bulursun .Sevin bence ..
inş bulurum sezon açılmaya yakın personel alımları başlıyor. bakalım kısmet.

Kendini haklı görebilirsin ama kış boyu oturduğum yerden maaş ödediler otel kapalı bi iş yapmadım diyorsun,hak hukuksa olay birazda onların gözünden bak derim.hem tecrüben yok hem işi bilmiyorsun hem oturduğun yerden 6ay maaş alıyorsun hemde mahkemeye başvuracam diyorsun,o zaman seninki de haksız kazanca girer ve allah razı olmaz. Bende yıllardır özelde çalışıyorum ön muhasebede senin iş bilmez haldeyken yapman gereken kapris değil nerden bir Bilgi kapabilirim diye düşünmen,o beğenmediğin müdürün peşinde koşman kiii işi öğrenip kapris yapma hakkın olsun

hanımefendi bilmöeden konuşmazsanız. otel burası belirtmiştim. kışın otel kapalı. yazın çalıştım tabi. her şeyin ben kendim öğrendim. bilmediğim yerde mali müşavire telden sordum(mali müşavir 2 saat uzakta). müdürün peşinde koştum öğrenmek için.yaz boyu zaten kendisi pek oda da durmuyor. gördükçe sordum ettim. ama ben her şeyi kendim öğrendim. internetten araştıra araştıra.bilmediklerimi sormaya çalıştım. bazen müdür başından savsaklamadı beni işim var diyerek.
şuan kış döneminden bahsettim. kışın kapalı otele ne olacak acaba? bende şöyle düşündüm, madem bunlar beni kışın boş boş oturtturdular ozaman yazın da çalıştıracaklar herkes öyle düşünür. ayrıca işveren çok mu haklı bana birşey demeden bi anda kovmak. ben tesadüfen öğrendim. ozaman en başta konuşsunlar. bende ona göre yolumu çizeyim. rsmen uyanıklık yapıyorlar. 1 yıla yakın sırf kıdem tazminatı vermemek için çok mu iyi niyetliler.
bu arada müdür dediğime bakmayaın. doğru düzgün iş bilmeyen. borç-alacak ın daha tam bilmeyen. muhasebe mi, resepsiyon mu, satın almamı ne iş yaptığı belli olmayan biri. neden müdür yaptılar hiçbir fikrim yok ve bu kişi asgari ücretle çalışıyor bende aynı maaşı alıyorum. niye asgari ücretle çalışıyorsun diye maliyeden gelip sormuşlardı otel hakkında şikayet için geldiklerinde patronun çok ekmeğini yedim vs vs. çünkü bu işten çıkarsa başka bi yerde bu pozisyonda iş bulmaz onu kimse muhasebin başına da geçirmez.

ha bu arada bana patronun bulaşıklarını yıkattırdılar. odayı temizlettirdiler benim işim mi bunlar? yine de sesimi çıkarmadım kabul ettim. neyse bana tecrube oldu. bi daha da yapmam hiç biyerde işimi yapar geçerim. muhasebe diye giridm bana demedikleri halde satın almaya da baktım. şuan resepsiyona bile bakıyorum yeni rezerrvasyon giriyorum. benim işim mi. bunlar sorarım size. 6 ay boş boş oturuyorum derken. 9 saat hep oturuyorum demedim. lafın gelişi anlamında çoğunlukla yani. yaza göre.

bütün müdürler bir halttan anlamazlar
ama her haltı biliyor gibi davranırlar ,

bütün müdürler bir halttan anlamazlar
ama her haltı biliyor gibi davranırlar ,
Aynen öyle, bazen beni salak gibi gösterip kendisi her şeyi biliyomuş gibi gösteriyor patrona. Patron yalakası resmen. Babam hep derdi dötler patron olur diye. Hikayesi bile var

Arkadaşım 1 yıl değil. İhbar tazminatı diye birşey var.
Alıntı:
Hizmet akdinin feshedilmesi sürecinde işverenin öncelikle çalışana yazılı bir bildirim yapması gerekir. Bildirimde sözleşmenin fesih sebebi açık ve kesin bir şekilde belirtilmelidir. Çalışanın yeterliliği ve davranışları sebebiyle yapılan fesihlerde de çalışanın savunmasının alınması gerekir. İşveren ayrıca;

• İşi 6 aydan az sürmüş olan çalışan için 2 hafta
  • İşi 6 aydan 1, 5 yıla kadar sürmüş olan çalışan için 4 hafta
  • İşi 1, 5 yıldan 3 yılı kadar sürmüş olan çalışan için 6 hafta
  • İşi 3 yıldan fazla sürmüş olan çalışan için 8 hafta ihbar tazminatına uymakla yükümlüdür. Sözleşmenin feshine rağmen bazı durumlarda ihbar süresi ve tazminatı uygulanmaz. Bunlar arasında; yasanın tanıdığı hak gereği 24 ve 25. maddeler gereği gerçekleşen fesihler ile askerlik, emeklilik ve kadın işçinin evlilik nedeniyle bir yıl içinde işten ayrılma hallerinde yalnızca kıdem tazminatı doğmakta olup tarafların ihbar süresine uyması gerekmez.
Bilmem anlatabildim mi?

Diyor kş bilgi belge topla.
Mail at şirket mailinden ves. Görüntü sl. Her gün yap bunu düzenli.çalıltıgını vecihbarsız,tazminatsız,çıkarıldığının delilli ispatlı kanıtı.

Ihbar tazminati alırsın ama kıdem vermemek için 1 yıl dolmadan çıkartıyorlar bu da suç. Elini güçlendirir demis yukarıda ki yorum. Cok doğru. Çalıştığını kanıtlayacak şeyler topla şimdiden ve o iş ilanını da ekran görüntüsünü al güncelleme olup tarihi değişmeden ilan tarihiyle al.
Doktora depresyon, grip vs raporu da yazdırabilirsin. Önüne düşmüş ilan tesadüf değil bence:)

Evet bunları biliyorum ama bizim oteldekiler direk çıkarılar ne ihbar tazminatı ne bi şey ama kabul etmicem ya tazminatımı verirler ya 4 hafta çalışırım

Sana 4 hafta öncesinden ihbar etmesi kazım. Etmezse tazminat ödemesi lazım.

Diyor kş bilgi belge topla.
Mail at şirket mailinden ves. Görüntü sl. Her gün yap bunu düzenli.çalıltıgını vecihbarsız,tazminatsız,çıkarıldığının delilli ispatlı kanıtı.
Kendime mi mail atayım aslında mantıklı
Patronla whatsaptan konuşmalarımız var bide iş ile ilgili günlük konuşmalar. Patrondan izin vs almadan bişey yapamıyoruz da. O da kanıt olur mu ki? Sohbeti silmeyim o zaman.
Ya netten araştırdım da 2 3 gün yazıyorlarmış raporu ya.

Tr durum nasıl bilmiyorum ama ben de böyle yani buna yakın birşey yaşamıştım o ara iş yeri sorunluydu ve iş arkadaşım harıl hurul delil topluyordu işten çıkıp, yüklü tazminat almak için:) aldı da. Ben de iş sağlığı ve güvenliği kontrolleri yapan doktordan rdv alıp tam 2 ay izne çıkmıştım ama benim ki mobingdi sizin durum için bilemiyorum tr de normal aile doktoru veriyor sağlık raporunu o halde işle ilgili rapor alınınca da ondan alınabiliyor. Görüşmekte fayda var şansınızı deneyin.

Mart’ta çıkarırsa ihbar süresine uymamış olur onu alırsınız. Ancak avukata danışmanızı tavsiye ederim.

Tazminat vermeden çıkarırlar diye bir şey yok. Yasal olarak yapamazlar hiçbir şey. İmzalatmaya çalıştıkları hiçbir şeyi ödemeyi almadan ve birine hiç avukat tanımıyorsanız buraya danışmadan imzalamayın. O ilanın kaydı elinizde dursun, yazışmalarınız da. Sizi işten çıkarmak için sebep sunmak zorundalar aksi takdirde dava açıp 6-8 maaş alabiliyorsunuz. Sizi kullanmalarına izin vermeyin.

aynısı arkadaşımın başına geldi tazmınat vermemek için işçinin kendi feshi yazmışlar.(baya direndi ilk başta çıkış vermedi ama işe de gelme dedi bu seferde devamsızlıktan çıkışı verilecekti)ilk önce iş kura git ayrıntılı bilgi al.ayrıca huylarını git şu süre zarfında çıkışını ahlak dışı davranıştanda da verebilir!hiç bir şeyden faydalanamazsın. işten ayrılır ayrılmaz sgk ya başvur çıkış kodunun doğru değil ise doğru olmadığını söyle .dilekçe alırlar senden.denetıme verılır.ihbar gonderirisin sonrada.170 de şikayeti unutma.

Mart’ta çıkarırsa ihbar süresine uymamış olur onu alırsınız. Ancak avukata danışmanızı tavsiye ederim.

çıkarırlarsa ihbarımı kullanırım isterim yani.
tazminat için 1 sene çalışmış olmam lazım daha 1 sene dolmadı. hak kazanamıyorum.ihbar alırım
hala çalışıyorum. anlamadım valla. napmaya çalışıyorlar. müdür şuan da iyi davranıyor. iyi gibi her şey ama ben iş bakıyorum soğudum bulursam çıkayım diyorum. bir yandan da 1 senem dolsun. devam edeyim seneye evlenmeyi düşünüyorum 1 sene daha dişimi sıkayım evlenince çıkarım diyorum tazminatımı da kaybetmem hem ama evlenirsem gizli evlenmem lazım ay kafam karışık bilmiyorum ya. napsam ki

Bir yılınız dolana kadar rapor alıp süreyi uzatın,raporlu sürede sizi işten çıkaramazlar.Bu durumda kıdem tazminatı vermeden çıkaramazlar.
İkincisi, size ihbar süresi vermek durumundalar vermezlerde ihbar tazminatınızı iş kanunu gereği vermek zorundalar.4 haftalık ihbar öneliniz var şu an.Ya para verecekler ya da iş bulmanız için süre tanıyacaklar ve günde 2 saat iş arama izni verecekler.Kanuni hakkınız bu.İki saatlik iş arama izninizi toplu olarak 6 gün kullanabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…