- 29 Ağustos 2018
- 421
- 497
- 18
- Konu Sahibi bayan-suslu
-
İskurda 120 yazıyor bı bakın isterseniz :)))))
Arkadaşım google diye birşey var. İşten çıkarılırsam ne zaman tazminatı hak ederim diye yaz. Ben 6 aylıkken çıkarıldım. 1 masş tazminatını aldım. O 8 ay asgari ücret sldım işsizlik sigortasına başvurup. O zaman yıl 2007 idi. Ama şu 1 yıl olayı ne kadar kulaktan dolma. O zaman da 1 yıl diyorlardı. 6ay mış.
Çok mu zor iş kanunlarına bakmak. Ayrıca istifa dilekçeni imzalama. Vermesinler maaşı. Sen çıkarıldığına dair kağıt alman lazım işyerinden. İşkura sigorta için başvurmak için. Biraz araştır.
Pislikler.
işsizlik alamıyorum.İstifa,asla etme. Maaşını eninde sonunda alırsın işsizlik maaşından olma bari.
yok çıkarcaklar. zaten bende soğudum ya bugün gidesim gelmedi işe.Benim icime dogan seni cikarmiyacaklar. Ben kotu birsey hissetmiyorum gerci is yerini ve duzenini sen daha iyi bilirsin. İnsallah icime dogan olur.
inş bulurum sezon açılmaya yakın personel alımları başlıyor. bakalım kısmet.Iyi birileri degil belliki.Umarim iyi bir is bulursun .Sevin bence ..
hanımefendi bilmöeden konuşmazsanız. otel burası belirtmiştim. kışın otel kapalı. yazın çalıştım tabi. her şeyin ben kendim öğrendim. bilmediğim yerde mali müşavire telden sordum(mali müşavir 2 saat uzakta). müdürün peşinde koştum öğrenmek için.yaz boyu zaten kendisi pek oda da durmuyor. gördükçe sordum ettim. ama ben her şeyi kendim öğrendim. internetten araştıra araştıra.bilmediklerimi sormaya çalıştım. bazen müdür başından savsaklamadı beni işim var diyerek.Kendini haklı görebilirsin ama kış boyu oturduğum yerden maaş ödediler otel kapalı bi iş yapmadım diyorsun,hak hukuksa olay birazda onların gözünden bak derim.hem tecrüben yok hem işi bilmiyorsun hem oturduğun yerden 6ay maaş alıyorsun hemde mahkemeye başvuracam diyorsun,o zaman seninki de haksız kazanca girer ve allah razı olmaz. Bende yıllardır özelde çalışıyorum ön muhasebede senin iş bilmez haldeyken yapman gereken kapris değil nerden bir Bilgi kapabilirim diye düşünmen,o beğenmediğin müdürün peşinde koşman kiii işi öğrenip kapris yapma hakkın olsun
yok hayır izin alan biri değilim. sabah direksiyon dersi için izin almıştım bi kaç kere. oda 1 saat en fazla. cumartesi günü de arada ayda 1 10 dk erken çıkabilir miyim diyorum .şimdiye kadar sorun etmediler yani. kış ayı. otel kapalı ne performansı olcakki. Oturdum kış boyu para verdiler üzerine niye çalıştırdılar madem. Çok mantıksız geldi. Zaten muhasebe müdürü muhasebenin m sinden anlamıyor. Müdür yapmışlar bi de. Hayırlısı olsun belki de böylesi daha iyi daha iyi bir işe girip daha çok şey öğrenirim belki.
Aynen öyle, bazen beni salak gibi gösterip kendisi her şeyi biliyomuş gibi gösteriyor patrona. Patron yalakası resmen. Babam hep derdi dötler patron olur diye. Hikayesi bile varbütün müdürler bir halttan anlamazlar
ama her haltı biliyor gibi davranırlar ,
Evet bunları biliyorum ama bizim oteldekiler direk çıkarılar ne ihbar tazminatı ne bi şey ama kabul etmicem ya tazminatımı verirler ya 4 hafta çalışırımArkadaşım 1 yıl değil. İhbar tazminatı diye birşey var.
Alıntı:
Hizmet akdinin feshedilmesi sürecinde işverenin öncelikle çalışana yazılı bir bildirim yapması gerekir. Bildirimde sözleşmenin fesih sebebi açık ve kesin bir şekilde belirtilmelidir. Çalışanın yeterliliği ve davranışları sebebiyle yapılan fesihlerde de çalışanın savunmasının alınması gerekir. İşveren ayrıca;
Bilmem anlatabildim mi?
- İşi 6 aydan az sürmüş olan çalışan için 2 hafta
- İşi 6 aydan 1, 5 yıla kadar sürmüş olan çalışan için 4 hafta
- İşi 1, 5 yıldan 3 yılı kadar sürmüş olan çalışan için 6 hafta
- İşi 3 yıldan fazla sürmüş olan çalışan için 8 hafta ihbar tazminatına uymakla yükümlüdür. Sözleşmenin feshine rağmen bazı durumlarda ihbar süresi ve tazminatı uygulanmaz. Bunlar arasında; yasanın tanıdığı hak gereği 24 ve 25. maddeler gereği gerçekleşen fesihler ile askerlik, emeklilik ve kadın işçinin evlilik nedeniyle bir yıl içinde işten ayrılma hallerinde yalnızca kıdem tazminatı doğmakta olup tarafların ihbar süresine uyması gerekmez.
Sana 4 hafta öncesinden ihbar etmesi kazım. Etmezse tazminat ödemesi lazım.
Kendime mi mail atayım aslında mantıklıDiyor kş bilgi belge topla.
Mail at şirket mailinden ves. Görüntü sl. Her gün yap bunu düzenli.çalıltıgını vecihbarsız,tazminatsız,çıkarıldığının delilli ispatlı kanıtı.
Ya netten araştırdım da 2 3 gün yazıyorlarmış raporu ya.Ihbar tazminati alırsın ama kıdem vermemek için 1 yıl dolmadan çıkartıyorlar bu da suç. Elini güçlendirir demis yukarıda ki yorum. Cok doğru. Çalıştığını kanıtlayacak şeyler topla şimdiden ve o iş ilanını da ekran görüntüsünü al güncelleme olup tarihi değişmeden ilan tarihiyle al.
Doktora depresyon, grip vs raporu da yazdırabilirsin. Önüne düşmüş ilan tesadüf değil bence:)
Hanımefendi kanuna bakın kulaktan dolma hikayelere değil:))) ya da google a yazın :))))İskurda 120 yazıyor bı bakın isterseniz :)))))
aynısı arkadaşımın başına geldi tazmınat vermemek için işçinin kendi feshi yazmışlar.(baya direndi ilk başta çıkış vermedi ama işe de gelme dedi bu seferde devamsızlıktan çıkışı verilecekti)ilk önce iş kura git ayrıntılı bilgi al.ayrıca huylarını git şu süre zarfında çıkışını ahlak dışı davranıştanda da verebilir!hiç bir şeyden faydalanamazsın. işten ayrılır ayrılmaz sgk ya başvur çıkış kodunun doğru değil ise doğru olmadığını söyle .dilekçe alırlar senden.denetıme verılır.ihbar gonderirisin sonrada.170 de şikayeti unutma.arıyorum dün 2 başvuru yaptım bile.
konuşmadım ama güncelleme yapmıştım. çıkarıyorlar yani saklıyorlar belli.
iş bakıyorum bende zaten işten de müdürdende soğudum. yüzüne bile bakmıyorum o derece.
bi de aklıma geldi. bunlar işten çıkardıkları işçilere istifa yazdırıyorlar. 3 kodu ile yani istifa ile işten çıkartıyorlar ama adam istifa etmemiş.
bana da aynısını yapabilirler. eğer istifa olarak çıkarırlarsa benim kıdem,(1 seneyi doldurursam) ihbar hakkım doğmuyor ki öyle yapacaklar eminim. bende mahkemeye kadar gidicem hakkımı almak için.
ha bu arada geçen işçiyi çıkardılar mesela. istifa ibrarname imzalatmaya çalışıyorlar daha maaşları vermediler. adam paramı almadan imza atmam deyip çıktı. müdürde o zaman maaşını alamazsın dedi. maaş günüde adamın gelip istifa, ibrarnameyi imzalamasını bekledik. parasını yatırmak için. nasıl bir yere düştüm ya ben.aynısını yapacaklarına eminim bana da.
Mart’ta çıkarırsa ihbar süresine uymamış olur onu alırsınız. Ancak avukata danışmanızı tavsiye ederim.
tazminat için 1 sene çalışmış olmam lazım daha 1 sene dolmadı. hak kazanamıyorum.ihbar alırımTazminat vermeden çıkarırlar diye bir şey yok. Yasal olarak yapamazlar hiçbir şey. İmzalatmaya çalıştıkları hiçbir şeyi ödemeyi almadan ve birine hiç avukat tanımıyorsanız buraya danışmadan imzalamayın. O ilanın kaydı elinizde dursun, yazışmalarınız da. Sizi işten çıkarmak için sebep sunmak zorundalar aksi takdirde dava açıp 6-8 maaş alabiliyorsunuz. Sizi kullanmalarına izin vermeyin.
aynısı arkadaşımın başına geldi tazmınat vermemek için işçinin kendi feshi yazmışlar.(baya direndi ilk başta çıkış vermedi ama işe de gelme dedi bu seferde devamsızlıktan çıkışı verilecekti)ilk önce iş kura git ayrıntılı bilgi al.ayrıca huylarını git şu süre zarfında çıkışını ahlak dışı davranıştanda da verebilir!hiç bir şeyden faydalanamazsın. işten ayrılır ayrılmaz sgk ya başvur çıkış kodunun doğru değil ise doğru olmadığını söyle .dilekçe alırlar senden.denetıme verılır.ihbar gonderirisin sonrada.170 de şikayeti unutma.
hala çalışıyorum. anlamadım valla. napmaya çalışıyorlar. müdür şuan da iyi davranıyor. iyi gibi her şey ama ben iş bakıyorum soğudum bulursam çıkayım diyorum. bir yandan da 1 senem dolsun. devam edeyim seneye evlenmeyi düşünüyorum 1 sene daha dişimi sıkayım evlenince çıkarım diyorum tazminatımı da kaybetmem hem ama evlenirsem gizli evlenmem lazımSon durum nedir
Bir yılınız dolana kadar rapor alıp süreyi uzatın,raporlu sürede sizi işten çıkaramazlar.Bu durumda kıdem tazminatı vermeden çıkaramazlar.Kızlar işten çıkarıyorlar emin oldum. konuşmama gerek bile yok. onlar söylesin. onun üzerine de iş bulamazsam ihbarımı alıp çıkarıp.
daha demin müdür geldi avans gönder dedi. benim mailden mi gönderiyodun dedi. normalde hep müdürün mailinden gönderiyorum direk. benimkinden gönderme muhasebenin mailinden gönder dedi. neden onunkinden değil? cevap: çünkü onun maili apaçık muhasebe elemanı iş ilanı için gelen cv lerle dolu ondan. bi de salak yerine koyuyor. ben yer miyim acaba. iş buldu mu çıkıcam. soğudum artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?