işten çıkartılıyorum!! yani sanırım

Birincisi bir senen dolmasa bile tazminat hakkın var . İhbarsız çıkartmak diye bir şey yok
İkincisi gidin sorun ne var bunda ?
tazminat 1 yıl dolmadan alınmıyor. ihbar alınabiliyor. ihbarsıuz çok eleman çıkardılar gerçi ben çıkmam da hakkımı ararım.

yani elimin altında derken direk açılıyor şifresi kayıtlı anca işim olduğunda açıp bakabiliyorum. yani baktım dersen pek etik olmaz zaten sen benim mailime işin yoksa niye girdin diyebilir. en iyisi bi arkadaşım görmüş demek.

İkinci personel alacaklarını sanmıyorum öyle olsa bunu ilk seninle paylaşırlardı. Muhtemelen seni çıkaracaklar.
aynen bende ondan dolayı böyle düşünüdüm yani demezler mi 2.personel alcaz yanına diye.
müdür tuhaf zaten kaç zamandır. gıcık olmaya başlamıştım iyice kendisine ki bir sorunum yoktu.

dünde gel sana birşey daha göstereyim gittiğin yerlerde kullanırsın dedi.
Bunu dedikten sonra zaten çokta düsünmeye gerek yok...

Bir hafta daha idare edip doktora gider 1 yıl dolana kadar rapor alırdım (yani 3 hafta). Raporlu iken işten çıkaramaz sizi. Bu arada işe bakıp araştırırdım. Sonra da hem ihbar hem kıdem tazminatını alır yoluma bakardım.

3 hafta nasıl rapor alcam ki :) tanıdık doktor yok. 3 hafta öyle hangi doktor verir. aslında mantıklı onlar uğraşsın dimi

Gidin sorun. Okuldan arkadaşım iş ararken bizim otelin ilanını görmüş, bana sordu dersiniz.

ses etmeyin bekleyin derim..söylerseniz ilanınızı gördüm...onlarda size soracak....senin o ilanlarda işin neydi..işmi arıyorsun...diye

Benzer bir şey şu an çalıştığım yerde başıma geldi.bence sizi çıkarmayı düşünüyorlar 1 yılınızın dolmasına 1 hafta kala rapor alın derim.o zamana kadar da belli etmeden iş bakın

Durumunuzu aile hekimine de anlatsanız yardımcı olur bence.

3 hafta hiçbir doktorun verceğini düşünmüyorum.eskidenmiş o şuan çok sıkı her şey

Gidin sorun. Okuldan arkadaşım iş ararken bizim otelin ilanını görmüş, bana sordu dersiniz.

sormayı düşünüyorum. müdür gelsinde ofiste pek durmuyor.

ses etmeyin bekleyin derim..söylerseniz ilanınızı gördüm...onlarda size soracak....senin o ilanlarda işin neydi..işmi arıyorsun...diye
duydum bi yerden derim. öğrenmem lazım içim içimi yer. bi anda işsiz kalmak istemiyorum.

ya çıkarmazlarsa sormadan nasıl olcakki. çıkarmayacaklarsa başka işe geçmeyi düşünmüyorum. zaten şuan içimden çalışmak bile gelmiyor. soğudum resmen. o zamana kadar performansım , motivasyonum iyice düşer. öğrenmem lazım.

Şimdi çıkarırlarsa ihbar tazminatı ve de 10 ay işsizlik alma hakkınız var.
Işsizlik maaşı da 10 ay boyunca 1.000tl en düşüğü.
Ayrıca arkadaşların dediği gibi rapor veya izin falan alıp süreyi uzatırsanız 1 yıllık tazminatta alırsınız.

Kızlar işten çıkarıyorlar emin oldum. konuşmama gerek bile yok. onlar söylesin. onun üzerine de iş bulamazsam ihbarımı alıp çıkarıp.
daha demin müdür geldi avans gönder dedi. benim mailden mi gönderiyodun dedi. normalde hep müdürün mailinden gönderiyorum direk. benimkinden gönderme muhasebenin mailinden gönder dedi. neden onunkinden değil? cevap: çünkü onun maili apaçık muhasebe elemanı iş ilanı için gelen cv lerle dolu ondan. bi de salak yerine koyuyor. ben yer miyim acaba. iş buldu mu çıkıcam. soğudum artık.

işsizlik maaşı var mı emin misiniz?

Sık izin alan biri misin? Tanıdık birini almak için seni çıkarsa sebep bu deriz ama yabancı birini aradıklarına göre ya çok fazla izin alıyorsun ya da çalışma performansından memnun değiller. İş hayatı böyledir. A şirketi çıkarır b şirketine girersin. Aslında oraya buraya çok borç yapmamak gerekir eğer devlet memuru değilsen. Kimsenin iş garantisi olmaz özelde..

Burda şirketin tek hatası sana en azından 1 buçuk ay önceden haber vermemeleri.. Demek ki ihbar tazminatını ödemeyi göze almışlar.. Hakkında hayırlısı olsun ne diyelim.

yok hayır izin alan biri değilim. sabah direksiyon dersi için izin almıştım bi kaç kere. oda 1 saat en fazla. cumartesi günü de arada ayda 1 10 dk erken çıkabilir miyim diyorum .şimdiye kadar sorun etmediler yani. kış ayı. otel kapalı ne performansı olcakki. Oturdum kış boyu para verdiler üzerine niye çalıştırdılar madem. Çok mantıksız geldi. Zaten muhasebe müdürü muhasebenin m sinden anlamıyor. Müdür yapmışlar bi de. Hayırlısı olsun belki de böylesi daha iyi daha iyi bir işe girip daha çok şey öğrenirim belki.

Daha iyi kapılar açılır insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…