• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstenmeyen bebek .lütfen bakın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geçen hafta da bi düşündüm gidip aldırsam mı diye eşime söylemeye çekindim çünkü istiyorduk o çok istiyor .bebeğim bebeğim deyip duruyor kahve bile içirmiyor bana .ne dicen ki o da çocuk oyuncağı değil bu derdi heralde.aslında bi kaç kere tıklattım gibi e gidip aldıralım o zaman bi daha da olmazsa görürsün dedi .bişi diyemedim net bir kararda olmadığım için
en mantiklisi sizin icin suan bir yardim almaniz suan vereceginiz yanlis her karar ileride sizin icin hayati yasanilmaz kilabilir..ben lohusa doneminde gitmistim ya bu hormonlar cidden baska birsey vucut daha once hic tatmamis bilmiyor hamilelik basladigi gibi yukseliyor zihin karisiyor duygular farklilasiyor bu zamanlar icinde tek cozum bir uzmana danismak onlarin bakis acilari cok daha farkli insan psikolojisinin uzerine her turlu egitim almis insanlar sonucta ben sizin bebeginizi istemediginizi dusunmuyorum acikcasi sadece korkuyorsunuz

Ama Yasal Sınır geçilmiş.
Ne diyelim ki?
Ya doğuracak ya doğuracak.
Sadece sonrası için seçme şansı olabilir.

Ayrıca hiç istenmediği hor görülüp itilip kakıldığı ortamdansa yurt bin kat iyidir. Belki iyi bir aileye evlatlık verilir.

Zaten konu sahibi çocuktan vazgeçmem diyor.

Evlat sahibi olamayıp sürekli duyar kasanlar artik beni de rahatsız ediyor..

Çok abarttılar..
bi de şu var, benim alt kat komşumun da tedaviyle yıllar sonra çocugu oldu, o kadar ugraştılar, okadar üzülduler ki yıllarca ben çocuğum var diye kendimi suçlu hissederdim ona karşı, hiç çocuk muhabbeti acmazdım,hep ağlardı....neyse bikac yıl once tuttu tedavi, anne oldu, çocuk şimdi 6 yaşında filan , ama doğduğu günden beri cehennem hayatı yaşıyor yavrum, yedigi dayağın, hakaretin üst kattan duyulduğu kadarınin bile haddi hesabı yok, baba anneye ve cocuğa, anne de çocuğa, her gün kavga, her gün dayak...kaç kere polis geldi, aynen devam yıllardır...şimdi duydum ki yeniden tedaviye başlamış, 2. için....yine evlat evlat diye geziyor....yani bu duyar kasanların duyarları artık beni zerre etkilemiyor

Sorunlarımız kesinlikle büyük değil ufak ses yükseltmeleri o kadar.bilmiyorum ben sanırım anne olma fikrine karşıymışım:KK43: birinin sorumluluğunu almak fikri korkunç geliyor
İyide güzelim annelige karsiydin da bunu şimdimi anladın. Siz bir terpiste gidin bu saatten sonra gidiceginiz tek dr piskolog olsun..

Bilmiyorum bazen düşünüyorum millet kafayı yemiş gibi 19 unda evlenip 20 sinde doğuruyor bu delilik bence.ben kendimi tanıyorum eğer bir kaç sene daha bekar kalsaydım kimseyi beğenmez evlenmezdim kesin .o yüzden evlendim .ha mutlu muyum emin değilim .mutsuzum dersem yalan olur çünkü bana saygı gösteren seven bir eşim var
Sizin gibi ne istediğini bilmeyen , elindekini değerini bilmeyenlere de böyle ağzının içine bakan eşler dusuyo ya şaşırıyorum doğanın kanunu heralde

Konu sahibesi siz psikolojik olarak sağlıklı gelmediniz bana. Ciddi bir sorununuz da yok. İşiniz çok zor bu kafayla. Bir destek alın bence hayatı ne kendinize ne bebeğinize daha da zorlaştırmayın. Bir de hormonların etkisi ile daha çalkantılı ruh halleri sizi bekliyor.

Ben sizin çektiklerinizi elbette bilemem. Ama sizin derdiniz bebek sahibi olamamak ise başkalarınınki de tam tersi olabilir. Bunu anlamanız lazım. Anlamasanız bile saygı duymalısınız. Kürtaja veya hamile kalıp sonra yok ya beğenmedim aldıracağım tavrına değil.. Bir kadının bebek sahibi olmak istememesine, tedirginliğine saygı göstermeniz lazım.
Profilime çocuk resmi koydum çünkü çocukları severim ama çocuk sahibi ol desen olmam şuan. Çocukları seviyor olmam başkasının sevmemesini normal karşılamayacağım anlamına gelmez.
Allah tez zamanda bebeğinize kavuştursun sizi. Ben de kimse için tersini dilemem zaten.
Ben gördüğünüz üzere konu sahibine ılımlı ve iyi cevap verdim
Kendi hikayemi anlatmam duyar kastığım için değil. Konu sahibini yaptığı yanlışdan caydırmak için. Eğer konu sahibi baştan çocuğu istemiyor olsaydı ve aldırma zamanını atlamasaydı, eşi ile arası kötü olsaydı bunu tabi ki anlardım. Ama bana dokunan kalbinin durmasını bile bekledim lafı oldu. Orda bittim işte. Bakın evlat acısı çok kötü bişey. Bunu gerçekten yaşamayan bilemez. Ve bu acıyı yaşayanlar tabiiki evladına kıymak isteyen insana hoşgörülü davranamaz. Çünkü o bir can ve ona tutunmuş artık. Konu sahibinin belli belirsiz düşünceleri ve hormonları yüzünden böyle konuşması anlaşıla bilir. Ama buraya gelip çocuğu olamayanlar duyar kasıyor denirse haklarına girmiş olunur

Korunsana gözüm !!
Madem o kadar akademi kariyerini düşünen aklı başında birisin ?
Korunsana meleğim.
Spiral taktirsana gülüm.
Kondom alsanıza fındığım.
Doktor kontrolünde korunmak için ilaç yazdirsana bebitom.

Madem kocisinle mutsuzsun vermeyin kardeşim bosanin.
Sabilerin günahına da girmeyin

Evlenmek,çocuk yapmak gibi şeyler benim gözümde başarı değildir.Evet bir insanın maaşının olması,kendi ayakları üzerinde duracak ekonomik gücü olması,çocuklarına kendi parasından harçlık verebilmesi bu bir başarıdır.
Linç is loading...

Ben gördüğünüz üzere konu sahibine ılımlı ve iyi cevap verdim
Kendi hikayemi anlatmam duyar kastığım için değil. Konu sahibini yaptığı yanlışdan caydırmak için. Eğer konu sahibi baştan çocuğu istemiyor olsaydı ve aldırma zamanını atlamasaydı, eşi ile arası kötü olsaydı bunu tabi ki anlardım. Ama bana dokunan kalbinin durmasını bile bekledim lafı oldu. Orda bittim işte. Bakın evlat acısı çok kötü bişey. Bunu gerçekten yaşamayan bilemez. Ve bu acıyı yaşayanlar tabiiki evladına kıymak isteyen insana hoşgörülü davranamaz. Çünkü o bir can ve ona tutunmuş artık. Konu sahibinin belli belirsiz düşünceleri ve hormonları yüzünden böyle konuşması anlaşıla bilir. Ama buraya gelip çocuğu olamayanlar duyar kasıyor denirse haklarına girmiş olunur
Şahsınıza yönelik söylemedim. Bu tarz konuları toplasak içindeki yorumlara baksak yüzde 70'i dediğim tarzdadır. Siz yapmamış olabilirsiniz fakat bu çok yaygın bir durum forumda.

Ay tabiki yasal sınır geçmiş artık yapılacak bir şey yok. Ben genel olarak atarlandım. Her istenmeyen bebek ve kürtaj konusuna böyle tepkiler geliyor çünkü. Millet tüp bebek topiclerinden gelip konu sahibini linç ediyor. Bizim olmuyor sen nasıl kıymetini bilmezsin diye... 🤷‍♀️ Hem kendilerini hem konu sahibini boşuna yıpratıyorlar.
Haklısınız. Ben size hak verdim..
Sırf bu konu değil ki. Burada zaten kürtaj durumu yok ona rağmen duyar kasılmış.
Yasal sınırı geçmemiş kürtaj durumu olan konularda inanılmaz duyar yapıyorlar.
Tamam anlıyorum anne olmak istiyorlar da. Bir kadın bebek istemeyebilir. Belki kaza oldu. Korunduğu halde oldu. Illa doğurması mi lazım? Bebek konusu bireysel.

Bunu buradaki üyelere bir türlü anlatamadık maalesef..

Sırf bu konu değil ki.
Tamam anlıyorum anne olmak istiyorlar da. Bir kadın bebek istemeyebilir. Belki kaza oldu. Korunduğu halde oldu. Illa doğurması mi lazım? Bebek konusu bireysel.

Korundugu halde hamile kalsa istemese anlarız fakat başta istemiş şimdi kocası sesini yükseltmiş küçük bir tartışma olmuş diye istemiyorum diyor bizim kızdıgımız konu bu yani oyuncak bebek almıyorsun ikigün sonra hevesim geçti öldüreyim diyesin sordum başta kocan la problemlerin çok mu büyük diye bi problemi de yok çözülmeyecek kocası iyiymiş kadın evliliğe alışamamış nereden tutsan elinde kalıyor kızılan durum bu yoksa her kadın çocuk dogurmak zorunda değil evlenmek zorunda da degil ama konu sahibi keyfi nasıl isterse ona göre davranıyor bu bizi sinir eden ilk başta gayet ılımlı yaklaştım herhalde dedim kocasına güvenmediginden aklı karışık ama ilerledikçe söyledikleri haklılık payı bırakmadı

Çocuğu olmayanlar var diye demogoji yapmayı doğru bulmuyorum.
Konu sahibi sizin de akliniz başınıza 12 hafta sonra mı geldi ? Bu saatten sonra aldıramazsınız. Tasviplemiyorum ama hiç sevmeyecekseniz yurda bırakırsınız. Sakın merdiven altı yerlere gitmeyin.
Bende bunu anlamıyorum çocuğu olmayanları ne kadar da acımasızca eleştiri yapiyi
Ben sizin çektiklerinizi elbette bilemem. Ama sizin derdiniz bebek sahibi olamamak ise başkalarınınki de tam tersi olabilir. Bunu anlamanız lazım. Anlamasanız bile saygı duymalısınız. Kürtaja veya hamile kalıp sonra yok ya beğenmedim aldıracağım tavrına değil.. Bir kadının bebek sahibi olmak istememesine, tedirginliğine saygı göstermeniz lazım.
Profilime çocuk resmi koydum çünkü çocukları severim ama çocuk sahibi ol desen olmam şuan çünkü yetiştirebileceğimden emin değilim. Çocukları seviyor olmam başkasının sevmemesini normal karşılamayacağım anlamına gelmez.
Allah tez zamanda bebeğinize kavuştursun sizi. Ben de kimse için tersini dilemem zaten.
Ozaman basta önlemini alsınlar yasal süreç bitincemi akıllarına geliyor çocuğu olmayanlar ters trpki verir diye yorum yapma bunun çocuk sahibi oluo olmamakla ilgisi yok 11 haftalık olmuş bebek hangi vicdan git aldır der insanligima vicdanıma yakustiramam ama sizin zihniyet belli

en mantiklisi sizin icin suan bir yardim almaniz suan vereceginiz yanlis her karar ileride sizin icin hayati yasanilmaz kilabilir..ben lohusa doneminde gitmistim ya bu hormonlar cidden baska birsey vucut daha once hic tatmamis bilmiyor hamilelik basladigi gibi yukseliyor zihin karisiyor duygular farklilasiyor bu zamanlar icinde tek cozum bir uzmana danismak onlarin bakis acilari cok daha farkli insan psikolojisinin uzerine her turlu egitim almis insanlar sonucta ben sizin bebeginizi istemediginizi dusunmuyorum acikcasi sadece korkuyorsunuz
Ilımlı yorumlar görünce şaşırıp seviniyorum ama çocuğu olmayan kadınları fazla olduğu burda bunu yazmam hataydı .iki çocuklu samimi bir arkadaşıma anlattım .alışacaksın seveceksin çok iyi anne olacağına eminim tarzında konuştu .çocuk aldırmak bir seçenek değil onu anladım en azından ikinciyi yapmayız artık başla da çare yok

Şahsınıza yönelik söylemedim. Bu tarz konuları toplasak içindeki yorumlara baksak yüzde 70'i dediğim tarzdadır. Siz yapmamış olabilirsiniz fakat bu çok yaygın bir durum forumda.
Evet anlıyorum ama onları da anlamaya çalışın yargılamayın. Her kesin bir sebepten canı yanıyor. Bazıları hamile kaldı diye yüzünü düşürüp kara kara düşünüyor, bazıları o cana kavuşmak için durmadan gece gündüz dua ediyor. Evlat öyle bişey ki bazılarını varlığıyla bazılarını yokluğuyla sınıyor. Geçenlerde evladını doğurup da yol kenarına atan birini gördüm sosyal medyada haberlerde. E nasıl oraya içimi döküp de yazmayayım şimdi. Nasıl sövmeden durayım. Can şakaya gelmiyor ki. ALLAH o yüzden de isteyen ve hakeden insanlara versin diyorumm

Sırf bu konu değil ki. Burada zaten kürtaj durumu yok ona rağmen duyar kasılmış.

Reis yapmayın şunu allah aşkına ne duyar karması öğrenmişsiniz iki kelime canı sıkılan
"Doyor kosmoyon" diyo.
Ha evet konu sahibesinin linç edilmesini istemem.
Lâkin konu sahibi cayır cayır tutarsız bi kadın.
Istemsiz avel mi acaba diye düşünüyor insan...
Gebe kalamayıp buraya yapma etme yazan hatta haddi aşan insanlar da bi kısım haklılar.
Sen hiç elinde olmayan bisey için deliler gibi dua ettin mi sosyal çevren de dislandin mi?
Esin yahut ailesi artık olumsuz konuşup psikolojini etkiledi mi ?
Burada ki kadınların yarısından çoğu bebekleri olmadıkları için resmen psikoloji şiddet görüyorlar o yüzden kalkipta
Doyor kosmok ogoggoog
Falan demeyin.
Ben 2. Evladıma hamile kalamadım diye habire düşündüm elalem bir bebek dahi oksayamamis hani burada ki ani fevaranlarini normal görün
Saaaaaaaak diye yaftayi vurmayın
Ha konu sahibi hakkında da mantıklı elle tutulur bi yer varsa buyur savun , söz saygı çerçevesi içinde sonuna kadar cevap veririm sana.

Sonunda beni anlayan aklı başında bir insan.yok anam bi daha yazmam böyle şeyler .burası Empati kurmayı bilmeyen cahil insan dolu
Cahil olan sensin.
Güvenmediğin evliliğe neden çocuk planı yapıyorsun?
Aklını kullanmayıp hormonlarına yenilirsen böyle saçma sapan kararlar alıp cayarsın.

Ay her istenmeyen bebek konusunda çocuk sahibi olmayı isteyip olamayanlar gelip duyar kasıyor vallahi baydınız. Siz nasıl çocuk için yanıp tutuşuyorsanız bazı kadınlar için de tam tersi. Anne olmayı, doğurmayı bu kadar romantize etmeyin. Herkesin içinde aynı hisler olmuyor. Bebek sahibi olmak romantik bir konu değil baya mantık strateji isteyen bir konu.
Ben de kürtaja pek sıcak bakmıyorum istisnai durumlar hariç ama burada doğur her şey düzelecek diyenler var. Bdv'de kaç konu açıldı sağlam evliliklerin bile çocuktan sonra sallandığına dair. Neye dayanarak böyle bir akıl veriyorsunuz?
Doğur ve bırak diyen de var. Hayret verici yani. Bu bebek yaşamak için mi yaşasın? İstenmediği bir yere gelsin sonra anne sevgisi tatmasın, kenara atılsın falan... Böyle daha mı iyi?
Çocuk sahibi olmak çok ciddi bir karar. Yine görüyoruz işte. Çok zor bir durum. O çocuk doğsa bile sağlıklı bir ortamda büyüyeceğini hissedemedim. Lütfen çok iyi düşünüp taşınıp hamile kalsın kadınlar.
Allah aratmasın, zamanında nasip etsin.
Olur mu canım bir kadın anne olmayacaksa neden yaşıyor ki hadi yaşadı ne diye evleniyor ? Kürtajı geçtim bebek sahibi olmak istemiyorum diyenleri dahi linç ediyorlar. Annelik çok demogoji ediliyor. Romantik yaklaşıyor herkes. Annelik kutsal en yüksek mertebe melekler var bla bla bla... Ama kimse anne olmanın sorumluluğundan bahsetmiyor. Anne olmak gerçekten çok meşakatli bir iş sağlam bir psikoloji,oturmuş bir evlilik, sorumlu bir eş,çelik gibi sabır gerektiriyor.
Kötülemek icin demiyorum kesinlikle ama fiziğin bozuluyor göğüslerin sarkıyor lohusa oluyorsun çevre baskısı görüyorsun hele bir de sorumsuz babası varsa büyüyene kadar duş almak dahi lükse giriyor. Bunu yaşayan kadinların psikolojisi bozuluyor
Çoğu kadın kocalarıyla arası kötü olduğu halde çocuk yapıyor çocuj işleri daha da kötüleştiriyor sonra çocuklarım için kocama katlanıyorum diye demogoji yapıyor. Kısır döngüye giriyor.

Cahil olan sensin.
Güvenmediğin evliliğe neden çocuk planı yapıyorsun?
Aklını kullanmayıp hormonlarına yenilirsen böyle saçma sapan kararlar alıp cayarsın.
Güvenli Sevişmeyi bile beceremeyip hamile kalan cahil değil, forum cahil. ne kadar bebek öldürürsen o kadar gelişmişsin 😬

Sıkma canını canım benim, içi leş işte...

Bıktım ya ben bu zihniyetten.
Ne işi var o zaman kadınlar kulübünde gitsin başka yerlerde ip atlasın.
En büyük başarı evlat sanane sanane ona mı sorcaz.

Ay böyle zihniyetler koca da beğenmiyor ya Allah veriyor işte konuda görüldüğü gibi.
Siz böyle düşünürsünüz sizin kendinize denk gördüğünüz kocalarla biz evlenir mutlu oluruz.

Bu zihniyette işte açtığı konuda ki gibi aşırı mutlu olur. Allah mutluluğunu daim etsin.

Tahrik istiyorsa ben çok güzel tahrik ederim.
Yazık kocasına. Bide hamile diye el üstünde tutuyordur kesin, bebeğinin kalbinin durmasını bekleyen kadının asıl yüzünü bilmeyerek geçiyor günleri adamın. Çok yazık :olamaz:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X